לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

רד פחות עמוק בסקוואט, מתחילת הירידה תחשוב על להתפוצץ למעלה ולעלות הכי מהר שאתה יכול ע"י כך שאתה דוחף את הישבן חזק ומהר למעלה.
תפנה את כפות הרגליים מעט יותר החוצה.
ותשתדל שהברכיים יגיעו למקום שלהן בחצי הראשון של הירידה וישארו שם עד החצי השני של העלייה, מקווה שהבנת מה הכוונה שלי. בפועל זה אומר שבתחילת התנועה אתה צריך להוציא ברכיים יותר קדימה (אבל תמיד גם החוצה, הן צריכות לזוז במסלול של כפות הרגליים - ושיתמקמו במיקום סופי קצת יותר קדימה ממה שהן עכשיו).

בבנץ' שני דברים - אחד זה הכנסת שכמות לפני תחילת התרגיל שאני לא יכול לדעת בוודאות אם התקיים, ושתיים יותר קשת בגב. לא צריך להסחף - אבל תשתמש ברגליים יותר בשביל לדחוף את עצמך בכיוון אופקי לכיוון הראש, שההקשתה של הגב תהיה קצת יותר גדולה - תוציא חזה. וכמובן נשימה גדולה כשהמוט נעול למעלה עד שהוא מגיע חזרה לנעילה.

בדדליפט קודם כל אל תרים צוואר, אלא חזה. אתה מותח את הצוואר למעלה יותר מידי. בנוסף, תעבוד לפי חמשת שלבי הסטאפ - שלא יהיה אקראי לפי התחושה שלך בין החזרות.

בכללי הכל נראה טוב.

• פותח/ת השרשור
אימון 20.8.13
סקוואט 85 5X3 קשה
פרס 50 3X3 התבלבלתי בספירה.......... לא... אני סתם כוסית
מתח עם 12 5X3 קשה לשם שינוי

• פותח/ת השרשור
אתה מקבל באונס מהבור ומאבד כיווץ, אל תרד כ''כ נמוך

אני מנסה, אבל אני מאוד גמיש, אני לא מגיע לרפלקס המתיחה (ככה ניראה לי לפחות). שים לב בחזרה הרביעית בסט הראשון ניסיתי לעצור את עצמי וכמעט הגעתי לכשל.

אתה מקבל באונס מהבור ומאבד כיווץ, אל תרד כ''כ נמוך
מה אתה רוצה מהבחור? באונס הוא אמור לקבל, זה כל הקטע בסקוואט.
אני לא בעד קיצוץ עומק, זה אמור להגיע באופן טבעי כשהמשקל יטפס למעלה.
בכל מקרה, 2 דגשים, תוציא חזה יותר, ותוריד קצת מרפקים, אני רואה שאתה עם אותה בעיה כמוני, כרגע אתה עוד משתלט על זה.
כל הכבוד, מוניטין!

אני מנסה, אבל אני מאוד גמיש, אני לא מגיע לרפלקס המתיחה (ככה ניראה לי לפחות). שים לב בחזרה הרביעית בסט הראשון ניסיתי לעצור את עצמי וכמעט הגעתי לכשל.
אתה תצליח אם תרד יותר לאט.. גם לי זה קורה הרבה.. אני יורד מהר מדי. ומה ש beast and cheat אמר כמה הודעות קודם על זה שברגע שאתה מתחיל לרדת תחשוב על להתפוצץ למעלה יכול לעזור כאן
מה אתה רוצה מהבחור? באונס הוא אמור לקבל, זה כל הקטע בסקוואט.
בכל מקרה, 2 דגשים, תוציא חזה יותר, ותוריד קצת מרפקים, אני רואה שאתה עם אותה בעיה כמוני, כרגע אתה עוד משתלט על זה.
כל הכבוד, מוניטין!
אתה חושב שצריך לעשות סקוואט ATG כזה?
אני מדבר לפי מה שראיתי בסרטונים של ריפטו, אני אשמח אם תוכיח לי שאני טועה

• פותח/ת השרשור
אתה תצליח אם תרד יותר לאט.. גם לי זה קורה הרבה.. אני יורד מהר מדי. ומה ש beast and cheat אמר כמה הודעות קודם על זה שברגע שאתה מתחיל לרדת תחשוב על להתפוצץ למעלה יכול לעזור כאן

ניסיתי את זה, העניין המחשבתי לא עובד לי. היה לי רעיון לעמוד צר ולהוציא ברכיים מעבר לקו כפות הרגליים וזה הגביהה לי את רפלקס המתיחה אבל זה נגד מה שריפטו מסביר וזה גרם לעקבים שלי להתרומם. תכף נזניק לכאן את @Beast and cheat שיכריע בסוגיה. אם עוד נישאר לו סבלנות אלי.

הוא אומנם דופק קצת דיפים, אבל זה לא סקוואט ATG, אין דבר כזה ATG בסקוואט LB, בATG אתה אמור לקבל קצת באונס מהברכיים, זה לא אפשרי בLB.
לגבי העניין של המתיחה, אם תתיישב אחורה ותשלח את הברכיים לצדדים כמו שצריך, לא תהיה בעיה.

הוא אומנם דופק קצת דיפים, אבל זה לא סקוואט ATG, אין דבר כזה ATG בסקוואט LB, בATG אתה אמור לקבל קצת באונס מהברכיים, זה לא אפשרי בLB.
לגבי העניין של המתיחה, אם תתיישב אחורה ותשלח את הברכיים לצדדים כמו שצריך, לא תהיה בעיה.
אז כל מה שעשיתי זה להעיר לו על הדיפים האלה

אין משמעות לגמישות האינדבדואלית של הבן אדם?
אתה דופק דיפים בלי באטווינק, קשה לי מאוד להאמין שיש לך בעיה של גמישות.
בכל מקרה, אתה יכול לנסות להרחיב את העמידה מעט, זה גם יכול לעזור.
אם תתיישב אחורה ותדחוף ברכיים חזק לצדדים, תהיה מתיחה של ההאמסטרינג.

• פותח/ת השרשור
אתה דופק דיפים בלי באטווינק, קשה לי מאוד להאמין שיש לך בעיה של גמישות.
בכל מקרה, אתה יכול לנסות להרחיב את העמידה מעט, זה גם יכול לעזור.
אם תתיישב אחורה ותדחוף ברכיים חזק לצדדים, תהיה מתיחה של ההאמסטרינג.

נכון, אני מתכוון שאני גמיש מדי, אני דופק דיפים בלי באטווינק ובאטווינק מתרחש שההמסטרינג נרפה. אולי הגוף שלי פשוט מתאים לדיפ סקוואט?

נכון, אני מתכוון שאני גמיש מדי, אני דופק דיפים בלי באטווינק ובאטווינק מתרחש שההמסטרינג נרפה. אולי הגוף שלי פשוט מתאים לדיפ סקוואט?
אין ממש קשר, אתה יכול להגיע למתיחה של ההאמס גם לא בדיפים.
גם אני פעם הייתי עושה דיפים, עם הזמן התקצץ העומק כשהמשקל עלה.
אם תרחיב את העמידה קצת, המתיחה צריכה להתרחש יותר מוקדם.

אין משמעות לגמישות האינדבדואלית של הבן אדם?
יש, אבל ההבדלים לא מאוד גדולים. גם אני גמיש מאוד (לאחרונה האמת שאני כבר לא עובד על זה אז איבדתי מהגמישות).

בATG אתה אמור לקבל קצת באונס מהברכיים, זה לא אפשרי בLB.
עכשיו אתה צריך להסביר למה אנשים שמבצעים סקוואט LB בלבד נפצעים מתישהו בברכיים. אחסוך לך - זה בגלל שהטכניקה לא טובה והם משתמשים בבאונס מהברכיים.
איפה אתה שם את המוט זה נחמד, אבל זה לא מחייב שכל הגוף שלך יתאים את עצמו ב100% לכך - במיוחד במשקלים שהם לא 100% (גם בRM5-15 אפשר להפצע כמו שכולנו יודעים).

הוא אומנם דופק קצת דיפים, אבל זה לא סקוואט ATG, אין דבר כזה ATG בסקוואט LB
אותו דבר. נניח שהמוט ריק, אתה באמת חושב שזה משנה איפה אתה שם אותו על הגב בצורה כזו שזה ימנע ממך להגיע לATG? (בהנחה שבHB אתה יכול, מן הסתם).
ככה שמה שאתה אומר לא מדוייק. ובכל מקרה אפשר גם במשקלים כבדים, אבל אלה פשוט משקלים שאתה לא תקום איתם מהתחתית.

היה לי רעיון לעמוד צר ולהוציא ברכיים מעבר לקו כפות הרגליים וזה הגביהה לי את רפלקס המתיחה אבל זה נגד מה שריפטו מסביר וזה גרם לעקבים שלי להתרומם.
זה רעיון גרוע. אנחנו מוציאים את כפות הרגליים החוצה בדיוק בשביל למנוע את זה. אנחנו לא רוצים torque בברך, כי זו דרך טובה לפצוע אותה. אגב, אם זה מעניין אותך - ממש אתמול בסט כבד אחד לא הוצאתי את כפות הרגליים מספיק החוצה - כואב מאוד.

אנחנו תמיד רוצים לסגל הרגלים טובים מלכתחילה - מה שאתה אומר נכון, אבל אני יותר בעד שמראש הוא יסתגל להרגלים טובים וילמד להשתמש ברפלקס המתיחה בצורה האידיאלית כבר מעכשיו - מה שיועיל לו מאוד כשהמשקלים יהיו גבוהים יותר.

בכל מקרה, 2 דגשים, תוציא חזה יותר, ותוריד קצת מרפקים
למה להוריד מרפקים?
להיפך. מרפקים יותר גבוהים = יותר כיווץ = יותר "מדף" בשביל המוט
+
אחוז גדול יותר מהמשקל מופעל על הגוף, ולא על המרפקים שלבדם לא יכולים להחזיק את המשקל שלך בסקוואט - ולמעשה מרפקים נמוכים זו הדרך הקלאסית להשיג פציעה במרפק מהסקוואט.

העניין הוא שאתה קצת נופל למטה. אל תפחד להפעיל כוח גם בירידה על מנת "לבלום אותה" קצת - מה שיגרום לשרשרת האחורית שלך להיות יותר מכווצת. זה מה שהתכוונתי שתחשוב על להתפוצץ למעלה מיד כשאתה מגיע למטה מהרגע הראשון. פשוט רד בצורה מבוקרת יותר.

• פותח/ת השרשור
העניין הוא שאתה קצת נופל למטה. אל תפחד להפעיל כוח גם בירידה על מנת "לבלום אותה" קצת - מה שיגרום לשרשרת האחורית שלך להיות יותר מכווצת. זה מה שהתכוונתי שתחשוב על להתפוצץ למעלה מיד כשאתה מגיע למטה מהרגע הראשון. פשוט רד בצורה מבוקרת יותר.

להוריד משקל?

להוריד משקל?
לא עקבתי אחרי הלוג. אם השלמת את כל החזרות - תוסיף משקל באימון הבא (אתה יכול לעבור ל+2.5 במקום +5 אם עוד לא עשית את זה).
אם לא, תעשה את אותו משקל שוב - אבל הפעם תצליח.

הטכניקה שלו טובה למדי, אני לפחות לא רואה שהוא מקבל באונס מהברכיים.
עדיין לא ראיתי סקוואט LB ATG, ככה שלפחות לעכשיו, לא היה.
מה שאמרתי לו לגבי המרפקים, נובע מכך שהבחנתי שאצלו, כמו שהיה אצלי, ביציאה מהתחתית המרפקים מזנקים למעלה, וזה גורם לקריסה של החזה ובסופו של דבר לכשל, שינסה, אין לו מה להפסיד, הדוקטור המליץ לי ככה ומאז זה פחות או יותר הסתדר כמעט לחלוטין.

לא עקבתי אחרי הלוג. אם השלמת את כל החזרות - תוסיף משקל באימון הבא (אתה יכול לעבור ל+2.5 במקום +5 אם עוד לא עשית את זה).
אם לא, תעשה את אותו משקל שוב - אבל הפעם תצליח.

אם אתה לא מרגיש מתיחה בסקוואט בהמאס זה כזה נורא ?
אני מרגיש את המתיחה רק כשאני בחצי התנועה לשניה ואז שאני ממשיך לרדת לשבירת מקביל אני כבר לא מרגיש את המתיחה זה בסדר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית