הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

לא הבנתה אותי, כשאני מוריד את התחת, אני יכול לכווץ את הגב התחתון יותר טוב והתחת במילא עולה מעצמו לפני המשיכה ורואים את זה בסרטון, פשוט ביסט תמיד אומר לא להוריד את התחת וראיתי שהתווכחתם עם זה (למרות שזה היה על הקלין). בכל אופן הדדליפט שצילמת לאחרונה מתחיל מתחת נמוך כמו אצלי (שוב, בהתנתקות המוט מהקרקע, התחת כבר גבוה), אז כתבתי סטייל אבק כוכבים. מה אתה אומר על הטכניקה בדדליפט?

אני עשיתי דדליפט באחיזת סנאץ' ומהגבהה של 10 ס"מ, כלומר הוספתי פחות או יותר 20 ס"מ לטווח התנועה.
בכל אופן, זה לגיטימי אם זו הדרך שלך לייצר רפלקס מתיחה ולשמור על גב. ספציפית לגבי דדליפט, אין לי גם שום בעיה עם מה שריפטו מלמד. באיזשהו שלב, כל אחד יצטרך לשחק עם הטכניקה ולראות מה הכי מתאים לו (התחלה סטטית כמו ריפטו, התחלה דינמית (גלגול המוט, תחת נמוך שעולה, וכדומה), רוחב אחיזה/פיסוק, וכו' וכו').

יש לך סרטון עם הסבר על הלג דרייב?
מבחינה מכנית אני אמור לדחוק יותר אם אני שומר על מרפקים בפנים?
אין לי אחים, רק אחיות והן כבר עזבו את הקן, אבא שלי כמעט תמיד עסוק אז זה בעייתי אבל אני אביא מישהו כבר.
כן, המפצל באמת מרים ככה (למרות שבסירטון האחרון שלו הוא כבר לא עושה את זה).
קשה להגיד אם מרפקים בפנים מאפשרים לדחוק יותר משקל כי זה תלוי מאוד בבנאדם... בעיקר בידיים שלו (קצרות/ארוכות, טרייספס חזק/חלש)
עם מרפקים בפנים ואחיזה צרה אפשר להשתמש יותר בטרייספס בסינרגיסט ובאחיזה רחבה הוא פחות מעורב אבל הטווח תנועה מתקצר

1/10/13

אימון טוב מאוד, מבסוט
סקוואט 95 5X3 קשה, טכניקה בסדר, סט שני בלי מוזיקה (קשה מאוד)
פרס 47.5 5X3 קליל
מתח 109 5X3 קליל PR
בסירטון: סקוואט- 0:00, פרס 2:00

ביקורות על הטכניקה יתקבלו בברכה

קשה להגיד אם מרפקים בפנים מאפשרים לדחוק יותר משקל כי זה תלוי מאוד בבנאדם... בעיקר בידיים שלו (קצרות/ארוכות, טרייספס חזק/חלש)
עם מרפקים בפנים ואחיזה צרה אפשר להשתמש יותר בטרייספס בסינרגיסט ובאחיזה רחבה הוא פחות מעורב אבל הטווח תנועה מתקצר
הטרייספס הוא לא סינרגיסט, הוא תמיד אגוניסט בפשיטה במפרק המרפק. באחיזה רחבה אמנם טווח התנועה בכתף קטן יותר אבל החזה עובד דווקא יותר מאשר אחיזה צרה, בגלל שיש יותר קירוב אופקי ופחות כפיפה בכתף

הטרייספס הוא לא סינרגיסט, הוא תמיד אגוניסט בפשיטה במפרק המרפק. באחיזה רחבה אמנם טווח התנועה בכתף קטן יותר אבל החזה עובד דווקא יותר מאשר אחיזה צרה, בגלל שיש יותר קירוב אופקי ופחות כפיפה בכתף
אתה צודק, אבל לא לזה התכוונתי כשאמרתי סינרגיסט, התכוונתי סינגריסט כללי בתרגיל.
באחיזה צרה הטרייספס דומיננטי יותר ובאחיזה רחבה פחות. בעיקר בגלל זוויות יישום. ברור שבשניהם הוא אגוניסט במרפק אבל לא לזה התכוונתי

טכניקה בסקוואט מעולה אם תאכל ותישן טוב העתיד שלך מובטח.

תודה רבה, סיפקת הרבה אופטימיות לקראת האימון היום 3/10/13

אימון טוב אבל מבולגן להפליא, טכניקה בבנץ' ובדדליפט אני אתקן באימון הבא בתקווה שיהיה יותר רגוע.
סקוואט 97.5 5X3 בסרטון ניראה קשה אבל באמת שהיה די קל
בנץ' 82.5 5X2 1X4 כשל באחרונה, קראתי לחבר שיבוא להספיט, איחר ברבע שעה ופיספס את כל הבנץ'. נאלצתי להסתפק בהורים, סט ראשון אמא שלי "עשתה כאילו" ובעצם הוצאתי את המוט לבד, סט שני אבא שלי הסכים אחרי ויכוח ארוך שהתיש אותי ובנוסף נגע בחזרה האחרונה שהייתי סוגר בוודאות (שימו לב לנביחה שהבאתי לו), סט שלישי אמא שלי דחפה את המוט והוא עוד רגע הגיע לקו הפופיק אז החזרתי והוצאתי שוב אבל הייתי פחות חזק.
דדליפט 110 5X1 בזאת סיימתי עם אחיזה רגילה ואני עובר למשולבת, פשוט משכתי עם קצות האצבעות כי לא הצלחתי להחזיק את המוט.
מתח בפרונציה-12 חזרות

כל ביקורות על הטכניקה יתקבלו בברכה שישישקילה- 90.7 (עלייה של 400 גרם)

5/10/13

אימון טוב עם דומס עצבני/רצחני/מטורף בפוסטריור צ'יין שדפק את הסקוואט
סקוואט 100 5X2 3X1 קשה, ניסיתי לתת חימום ארוך להעביר את הדומס, לא עזר והסטים ניראים רע מאוד (בסטנדרטים שלי), שוקל להוסיף אירובי בשישי למנוע מצב כזה של דומס
פרס 50 5X3 קליל
מתח 111 5X3 PR מבסוט

קודם כל כל הכבוד על ההתמדה דבר שני בדדליפט תעלה טיפה ם התחת הסקוואט ניראה מעולה ובנץ תנסה להכנייס יותר תמרפקים ניראה שיש הרבה עומס על הכתפיים ותשתמש גם ברגליים

קודם כל כל הכבוד על ההתמדה דבר שני בדדליפט תעלה טיפה ם התחת הסקוואט ניראה מעולה ובנץ תנסה להכנייס יותר תמרפקים ניראה שיש הרבה עומס על הכתפיים ותשתמש גם ברגליים

כן, הדדליפט והבנץ' האחרונים (וגם הבנץ' מלפני כן) לא נראים טוב, הסברתי בתגובה למה (הבנץ' בעיית ריכוז מהבלאגן באימון ודדליפט בעיית אחיזה) אבל אני עובד על זה, תודה רבה 6 דקות ריצה קלה והרבה מתיחות- אני מאוד תפוס. פואם רולר עוזר נגד שרירים תפוסים?

8/10/13

מחסור באוכל ושינה בימים האחרונים, אתקן, מקווה להזמין את התוספים כבר (צריך לשכנע את ההורים)
סקוואט 100 5X2 1X3-4F קשה קשה קשה, תשפטו בעצמכם, לדעתי יש בעיה בטכניקה, מה גם שבנקודות הקשות אני מרגיש שאני דוחף עם החלק הקידמי של כף הרגל ולא עם העקבים.
בנץ' 82.5 5X1 4X2-5F קשה, מרפקים בורחים, לא מרוצה מהטכניקה, אני לא מרגיש שאני דוחף בכל הכוח.
דדליפט 110 5X1 אחיזה משולבת ומגנזיום, הרבה יותר קל, צריך לעבוד גם כאן על הטכניקה, מוריד את התחת יותר מדי.
אני יותר מאשמח לביקורת על הטכניקה @Beast and cheat

בסקוואט אתה פשוט מנסה לעשות HB עם מוט במקום של LB
אתה עולה מהחזה ולא מהאגן. בתחתית אתה צריך לחשוב על להעיף את האגן לתקרה. במקום זאת, אתה עולה מהחזה, מה שגורם לזווית הגב שלך להפתח, הגב שלך נהיה יותר אנכי - מצב בו אנחנו יכולים לייצר פחות כוח עם ההאמסטרינגס. בגלל זה אנחנו לא עושים HB, אלא LB. כשאתה עולה מהחזה הברכיים שלך זזות קדימה (אחרי שכבר התחיל שלב העלייה), מה שאומר שההאמסטרינגס כווץ בברך, מה שאומר שנשאר לו פחות כיווץ לתרום לפשיטת האגן.

ההאמסטרינגס הוא שריר דו מפרקי, לשריר דו מפרקי יש שתי פעולות, במקרה שלו - כפיפת ברך ופשיטת אגן. שתי הפעולות בין היתר מגבילות אחת את השנייה - נסה לעמוד ולקחת את הירך שלך אחורה, הכי הרבה, תוך כדי שאתה מכופף את הברך הכי הרבה. אתה תרגיש מה שנקרא בפלצנית "אי ספיקה אקטיבית" - שהיא חוסר יכולת של שריר דו מפרקי לבצע את אחת מהפעולות שלו בגלל שהוא כבר מכווץ לגמרי עקב הפעולה השנייה שלו.

בקיצור, אתה רוצה להשתמש בהאמסטרינגס לצורך פשיטת אגן ולא לצורך כפיפת ברך - ולכן אתה צריך לעלות מהתחת ולא מהחזה. אל תדמיין את הסקוואט בתור תרגיל שמבוצע עם גב אנכי לריצפה.

אתה מרים חזה/אין היפ דרייב בסקוואט ברוב החזרות הראשונות, אתה צריך ללמוד איפה התחתית של LB SQUAT ולראות את הזווית בגב שלך, בLB הזווית של הגב קריטית כדי לאפשר לכל השרירים של הposterior chain להמתח כמו שצריך כנגד האגן(גב תחתון/האמס/גלוטאוס)

בקשר לבנץ', אתה מהר מאוד מאבד כיווץ בשכמות ומגיע למצב שהטווח תנועה גדל ויש מנוף גבוה על הכתף בתחתית- תנסה לעבוד על לשמור על כיווץ(תמרח מגנזיום על הספסל) ובנוסף תנסה לא להפיל את המוט חזק על החזה, אם צריך תתרגל אפילו בנץ' במשך שבוע בלי לגעת בחזה בכלל אלא כמה ס"מ מעל, זה ילמד אותך איך לגעת בחזה ולעלות ישר בלי "להפיל"

עדכון קצר- כבר שבוע שאני מחרבן 5 פעמים ביום, מפליץ מלא וחלש באימונים והיום גיליתי את הגורם- מיונז
בדיוק התחלתי לשים בסנדוויצ'ים לפני שבוע וגם הרופא האלטרנטיבי בזמנו המליץ לי להמנע מהממרח הזה בגלל בעיה ספציפית שיש לי בבטן (שגם מונעת ממני לשתות חלב).
בקיצור, לא פשוט לעסוק באימוני כוח עם בטן חלשה ובעייתית.
מתקן ומקווה לחזור להתקדמות לינארית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית