הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

אני לא עובד על גמישות בכלל, כדאי?
אני לא מסיק שאני לא יכול לדחוק בכלל, אני חושב שצריך לשקול רוטציה שונה בכתף. קח דוגמא, ביום טוב, אני סוגר 80 5x3 עם גו שטוח לחלוטין שכמות בחוץ ובלי לג דרייב. עם כל הנ״ל אני כנראה מרים פחות, שזה הזוי.
ההיפ דרייב טוב בסרטון אבל המוט מאוד מאוד קדימה ואני לא סגור על הזווית בגב והדרך להגיע אליה כשאני בירידה.
צ!ר קשר בקשר לאימון.

15/10/13

סקוואט 105 5,5,3
פרס 55 5X3 PR
פאוורקלין 50 3X5

עזר:
מתח סופינציה 8X2
תאומים 20X2 @Beast and cheat על מה צריך להקפיד באחיזה משולבת? היא ממש לא נוחה לי.
@Psycho

על מה צריך להקפיד באחיזה משולבת? היא ממש לא נוחה לי.
מה לא נוח?

ולגביי הפאוור קלין, במקום לחשוב על לתת מכה למוט עם האגן, תחשוב על לקפוץ. דחיפה של המוט קדימה לא עוזרת בכלום והיא צריכה להיות מינימלית - רק על מנת שתוכל להכניס את המרפקים. אפרופו מרפקים, אתה צריך להמנע מההרגל של כיפוף המרפקים לפני שהרגליים מתנתקות מהריצפה. את האוויר תוציא או כשהמוט שוב על הריצפה, אבל יש כאלה שזה לא יהיה נוח להם בפאוור קלין, אז תוציא אחרי שתפסת אותו ולפני שאתה מוריד תכניס אוויר שוב.

מה לא נוח?

ולגביי הפאוור קלין, במקום לחשוב על לתת מכה למוט עם האגן, תחשוב על לקפוץ. דחיפה של המוט קדימה לא עוזרת בכלום והיא צריכה להיות מינימלית - רק על מנת שתוכל להכניס את המרפקים. אפרופו מרפקים, אתה צריך להמנע מההרגל של כיפוף המרפקים לפני שהרגליים מתנתקות מהריצפה. את האוויר תוציא או כשהמוט שוב על הריצפה, אבל יש כאלה שזה לא יהיה נוח להם בפאוור קלין, אז תוציא אחרי שתפסת אותו ולפני שאתה מוריד תכניס אוויר שוב.
אפשר לדבר איתך בקשר לאימונים האישיים בפרטי? או אי איפה שנוח לך 😃 ?

אני לא מרגיש נוח איתה מכמה סיבות:
א. באיזה מרחק אני צריך למקם את היד בסופינציה, כמה ס"מ יותר רחוק ממני מאשר היד בפרונציה?
ב. להשאיר את הכתף במנח טבעי או לסובב אותה החוצה ביד בסופינציה?
ולגביי הפאוור קלין
סתם שאני אדע, איזה סט ניראה הכי טוב?
אפרופו מרפקים, אתה צריך להמנע מההרגל של כיפוף המרפקים לפני שהרגליים מתנתקות מהריצפה.
וואלה אתה צודק, אני עושה את זה בכל החזרות, מה שאומר שאני מושך את המשיכה השנייה עם הידיים? אגב, אני עושה את זה כדי להביא את המוט למרכז הירך (כמו שריפ מסביר) ולהשאיר את המשקל מקדימה ולמרות זאת אני מסיים את החזרה מרחק משמעותי אחורה. כלומר, אם אני אקפיד על מרפקים ישרים, המוט יפגע לי הרבה יותר גבוה באגן ואקפוץ עוד יותר אחורה. מסכים?

אני לא מרגיש נוח איתה מכמה סיבות:
א. באיזה מרחק אני צריך למקם את היד בסופינציה, כמה ס"מ יותר רחוק ממני מאשר היד בפרונציה?
ב. להשאיר את הכתף במנח טבעי או לסובב אותה החוצה ביד בסופינציה?
א. כן, ממש מעט
ב. מה הכוונה בלסובב את הכתף? כתף זה מפרק. על איזו עצם אתה מדבר?
ואתה פשוט צריך להקפיד על מרפקים נעולים, לא על שום דבר בכתפיים ולא לכווץ שכמות אחת לכיוון השנייה כמו שעושים בסקוואט. פשוט להרים חזה חזק..

וואלה אתה צודק, אני עושה את זה בכל החזרות, מה שאומר שאני מושך את המשיכה השנייה עם הידיים? אגב, אני עושה את זה כדי להביא את המוט למרכז הירך (כמו שריפ מסביר) ולהשאיר את המשקל מקדימה ולמרות זאת אני מסיים את החזרה מרחק משמעותי אחורה. כלומר, אם אני אקפיד על מרפקים ישרים, המוט יפגע לי הרבה יותר גבוה באגן ואקפוץ עוד יותר אחורה. מסכים?
מרפקים ישרים = המוט נוגע נמוך יותר. כשהם מכופפים הידיים כאילו "קצרות יותר". זה הפוך.
וזה לא אומר שאתה מושך את המשיכה השנייה עם הידיים, אבל זה אומר שאתה לא מעביר כוח למוט בצורה המיטבית. וכשזה קיצוני אז יכולים להופיע כאבים במרפק לכיוון הבייספס. אני מניח שבמקרים קיצוניים זו גם יכולה להיות פציעה.

מרפקים ישרים = המוט נוגע נמוך יותר. כשהם מכופפים הידיים כאילו "קצרות יותר". זה הפוך.
צודק 17/10/13

סקוואט 95 5,5,3 כוסבתא של ריפטו, אני עובר לHB
בנץ' 75 5X3 אחרי ריסט וכמעט נכשלתי
דדליפט 115 5X1 חרא סט גב עגול

לא יודע מה קרה היום, האצבע השבורה לא הפריעה מי יודע מה, היה לי קצת כאב בטן (לא אוכל דג יותר לפני אימון) והתאמנתי בלי עדשות ככה שלא ראיתי כלום (יכול להיות שהפריע טיפה שלא היו גירויים למוח והכל היה מטושטש ומשעמם)

צודק 17/10/13

סקוואט 95 5,5,3 כוסבתא של ריפטו, אני עובר לHB
בנץ' 75 5X3 אחרי ריסט וכמעט נכשלתי
דדליפט 115 5X1 חרא סט גב עגול

לא יודע מה קרה היום, האצבע השבורה לא הפריעה מי יודע מה, היה לי קצת כאב בטן (לא אוכל דג יותר לפני אימון) והתאמנתי בלי עדשות ככה שלא ראיתי כלום (יכול להיות שהפריע טיפה שלא היו גירויים למוח והכל היה מטושטש ומשעמם)

מי שעושה דדליפט והמטרה שלו היא לא לנצח תחרויות, יכול לעשות HB ואין עם זה שום בעיה.... אז ריפטו אמר...

אני כרגע ב 80 סקוואט ו110 בנץ וזה עוזר לי זה מוריד מהעומס מהגב תחתון ובמיוחד עם תוכנית כזאת שהכול זה תרגילים מורכבים

מאיפה לעזאזל הגיע הריסט הזה?
אתה אוכל כמו שצריך? תוסיף קל'.

מאיפה לעזאזל הגיע הריסט הזה?
אתה אוכל כמו שצריך? תוסיף קל'.

אני אוכל כמו בהמה טיבטית בהריון. כנראה יום מאוד רע. אני אחזור עליו בשבת יהיה בסדר.
אני שוקל להכניס כל מיני חיזוקים בשלב מוקדם יחסית. הקריאטין, הקפאין והחלבון בדרך ואולי אקנה נעליים וחגורה.
מה אתה אומר? אולי ייעוץ אישי לאיזה חודש בנוסף. אני די בדאון. עשיתי שטות היום בסקוואט (בטכניקה)?

ה"חיזוקים" האלה הם לא מה שיעשה את ההפרש הענק אם התזונה על הפנים.
ה105 היה בסדר גמור, לא הבנתי מה הקשר ריסט, ועוד אחרי ניסיון אחד בלבד ולא 3.
לעבור לHB לדעתי זאת טעות.
אין לי זמן לצערי לעבור על הסירטון של היום כרגע, אראה מחר.

אז ריפטו אמר...
אנחנו לא עושים LB כי ריפטו אמר, אנחנו עושים LB בגלל כל הסיבות הטובות לעשות LB, שמי שאמר אותן זה ריפ. אל תתעלם מהטענות ותגיד "אז הוא אמר..."
במשקל כזה? אתה חושב שזה יעזור?
זה יעזור, תזמין עכשיו ואתה תצטרך אותה כשהיא תגיע (יקח לזה 6 שבועות בערך להגיע מארה"ב)
באמת נחלשתי או שעשיתי משהו לא טוב בסקוואט היום?
אתה ממשיך לנסות לעלות מהחזה ולא מהאגן. אתה מנסה לעשות HB עם מוט במיקום של LB.

אנחנו לא עושים LB כי ריפטו אמר, אנחנו עושים LB בגלל כל הסיבות הטובות לעשות LB, שמי שאמר אותן זה ריפ. אל תתעלם מהטענות ותגיד "אז הוא אמר..."
לרגע אני לא טוען ש-LB אין סיבות טובות לעשות. יש המון סיבות לעשות LB , מצד שני, יש אנשים שנוח להם יותר לעשות HB בגלל כל מיני סיבות, ובהנחה שאותם אנשים עושים דדליפט, שהפוסטריור צ'ין שבו עובדים חזק יותר מבסקוואט, וגם ככה הם לא מתכוונים להתחרות (העוד כמה ק"ג של LB לא מאוד משנים להם), אז כן, זה לא עניין של חיים או מוות אם מתאמן מעדיף לעשות hb למרות מה שריפטו אומר...
דרך אגב, אני עושה LB .
אני כרגע ב 80 סקוואט ו110 בנץ וזה עוזר לי זה מוריד מהעומס מהגב תחתון ובמיוחד עם תוכנית כזאת שהכול זה תרגילים מורכבים
צר לי לאכזב אותך, אבל בסקוואט של 80 קילו אתה לא צריך להשתמש בחגורה.

דדליפט, שהפוסטריור צ'ין שבו עובדים חזק יותר מבסקוואט
הקביעה שגויה, וההשוואה מקולקלת. התרגילים שונים באופיים לחלוטין - אחד משתמש בסטרץ' ריפלקס, ואחד מתחיל מdead stop. מה שכן, הסקוואט משתמש בטווח תנועה מלא, בניגוד לדדליפט. התרגיל הטוב יותר לבניית כוח כללי ומסת שריר, זה שעליו בלבד אפשר לבנות תוכנית, זה שמתורגם הכי טוב לכל שאר הדברים - הוא הסקוואט. הדדליפט הוא סופר חשוב, כן, אבל הסקוואט במקום הראשון.

מצד שני, יש אנשים שנוח להם יותר לעשות HB בגלל כל מיני סיבות
מי שלא סובל מבעיות רפואיות \ גמישות (בכתפיים) חריגות, יכול לעשות LB, ומה יותר נוח לא ממש מעניין - כי אנחנו מתאמנים בשביל להוציא את הגוף ממצב הנוחות שלו בכל מקרה. זה "פחות נוח" כי זה יותר קשה, כי משתמשים במסת שריר גדולה יותר ומתמודדים עם יותר משקל.
מי שעושה HB מתוך נוחות זה מישהו שלא מוכן להקריב השקעה. התוצאות יהיו בהתאם, לא רק מבחינת הסקוואט - גם מכל שאר הבחינות, מי שמוכן להשקיע פחות יקבל פחות תוצאות בסופו של דבר, חוסר היכולת להשקיע מתבטא כמעט ללא יוצא מהכלל בדברים נוספים באימונים.

צר לי לאכזב אותך, אבל בסקוואט של 80 קילו אתה לא צריך להשתמש בחגורה.
זה תלוי בכל מיני דברים. ריפ שם מ-90 ק"ג. אבל כן, סביר מאוד להניח שאין לו סיבה מספיק טובה לשים בסקוואט של 80 ק"ג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית