הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

התרגיל הטוב יותר לבניית כוח כללי ומסת שריר, זה שעליו בלבד אפשר לבנות תוכנית, זה שמתורגם הכי טוב לכל שאר הדברים - הוא הסקוואט. הדדליפט הוא סופר חשוב, כן, אבל הסקוואט במקום הראשון.
אולי, מה שכן, דדליפט הוא יותר פונקציונאלי.
אתה תמצא את עצמך הרבה יותר פעמים במהלך החיים מרים דברים כבדים מהקרקע, מאשר לקום עם משקל גדול על הגב שלך...

אולי, מה שכן, דדליפט הוא יותר פונקציונאלי.
אתה תמצא את עצמך הרבה יותר פעמים במהלך החיים מרים דברים כבדים מהקרקע, מאשר לקום עם משקל גדול על הגב שלך...
זה משפט קרוספיט, שיוצא מחוסר הבנה של הדברים
תרשה לי לתקן אותך, אתה תמצא את עצמך הרבה יותר פעמים במהלך החיים צריך להיות חזק,מאשר להיות פחות חזק.
והסקוואט משמש אותך יותר טוב כדי להיות חזק.

ובכל מקרה הרעיון של לחקות תנועות שאנחנו צריכים לעשות הוא מטופש. אנחנו עושים את תרגילי הכוח בשביל להשתפר בענפי ספורט ותנועות פונקציונליות בדיוק בגלל שהם לא ספציפיים לכלום, ושהם פשוט מחזקים אותנו כמכונה.
הסקוואט יסייע לך יותר בלהתחזק, ולהתחזק יסייע לך יותר בהכל - ספרינטים, קפיצות, הרמת דברים, דחיפת דברים וכו'.

זה משפט קרוספיט, שיוצא מחוסר הבנה של הדברים
תרשה לי לתקן אותך, אתה תמצא את עצמך הרבה יותר פעמים במהלך החיים צריך להיות חזק,מאשר להיות פחות חזק.
והסקוואט משמש אותך יותר טוב כדי להיות חזק.

ובכל מקרה הרעיון של לחקות תנועות שאנחנו צריכים לעשות הוא מטופש. אנחנו עושים את תרגילי הכוח בשביל להשתפר בענפי ספורט ותנועות פונקציונליות בדיוק בגלל שהם לא ספציפיים לכלום, ושהם פשוט מחזקים אותנו כמכונה.
הסקוואט יסייע לך יותר בלהתחזק, ולהתחזק יסייע לך יותר בהכל - ספרינטים, קפיצות, הרמת דברים, דחיפת דברים וכו'.

אז רוב הסטרונגמנים בעולם טועים.....
כנראה זה למה הם כל כך חלשים בטח :/

אז רוב הסטרונגמנים בעולם טועים.....
כנראה זה למה הם כל כך חלשים בטח :/
טועים במה? אתה חושב שהם לא עובדים על הסקוואט, שזו אפילו הרמה שיש להם בתחרות עצמה?

טועים במה? אתה חושב שהם לא עובדים על הסקוואט, שזו אפילו הרמה שיש להם בתחרות עצמה?
הם עושים פאוס סקוואט כדי לדמה את הרמת אבני האטלס אז לפי המחשבה שלך זה בזבוז ואין שום טעם בזה ?

הם עושים פאוס סקוואט כדי לדמה את הרמת אבני האטלס אז לפי המחשבה שלך זה בזבוז ואין שום טעם בזה ?
זה ספציפית כן,
אבל העובדה שהם מתאמנים על הסקוואט כמו שהוא ושיש להם סקוואט 700+ בהחלט עוזרת להם להרים דברים כבדים.

אגב הפאוז סקוואט זה תרגיל עזר לסקוואט. יותר טוב לבצע אותו עם קופסא אבל זה לא העניין כרגע.
זה תרגיל עזר לסקוואט. הסקוואט הוא לא בשביל שום דבר ספציפי - הוא בשביל כוח. תרגיל שעוזר לך לחזק את הסקוואט עוזר לך להתחזק. אז כן, זה יעזור לך גם בלהרים דברים כבדים. מי שעושה את זה בטענה שזה מדמה הרמת אבן אטלס גם טועה כי זה לא, וגם בכל מקרה אין סיבה לחקות את התנועה. הוא מרוויח מזה שיפור בסקוואט, אז התרגיל עושה את שלו.

זה ספציפית כן,
אבל העובדה שהם מתאמנים על הסקוואט כמו שהוא ושיש להם סקוואט 700+ בהחלט עוזרת להם להרים דברים כבדים.

אגב הפאוז סקוואט זה תרגיל עזר לסקוואט. יותר טוב לבצע אותו עם קופסא אבל זה לא העניין כרגע.
זה תרגיל עזר לסקוואט. הסקוואט הוא לא בשביל שום דבר ספציפי - הוא בשביל כוח. תרגיל שעוזר לך לחזק את הסקוואט עוזר לך להתחזק. אז כן, זה יעזור לך גם בלהרים דברים כבדים. מי שעושה את זה בטענה שזה מדמה הרמת אבן אטלס גם טועה כי זה לא, וגם בכל מקרה אין סיבה לחקות את התנועה. הוא מרוויח מזה שיפור בסקוואט, אז התרגיל עושה את שלו.
אני מקבל את רוב הדברים שאתה אומר, אבל יש לי שאלה (שאלה תמימה, אין לי תשובה חד משמעית):
למה בעצם סקוואט יתרום לי יותר מדדליפט לשיפור כוח כללי? קשה להשוות בין שני התרגילים מבחינת משקלי עבודה כי הטווחי תנועה שונים, אבל כן אפשר להגיד בוודאות שבסקוואט כוח "מתבזבז" בשלב האקצנטרי, בעוד שבדדליפט אין כמעט בזבוז כוח וכל הכוח מושקע בשלב הקונצנטרי. זאת אומרת שאני מצליח להפיק יותר כוח בתנועה הקונצנטרית שהיא בסוף מה שמעניינת אותי. אתה מבין מה שאני אומר או שזה לא קשור בכלל לנושא?

אני מקבל את רוב הדברים שאתה אומר, אבל יש לי שאלה (שאלה תמימה, אין לי תשובה חד משמעית):
למה בעצם סקוואט יתרום לי יותר מדדליפט לשיפור כוח כללי? קשה להשוות בין שני התרגילים מבחינת משקלי עבודה כי הטווחי תנועה שונים, אבל כן אפשר להגיד בוודאות שבסקוואט כוח "מתבזבז" בשלב האקצנטרי, בעוד שבדדליפט אין כמעט בזבוז כוח וכל הכוח מושקע בשלב הקונצנטרי. זאת אומרת שאני מצליח להפיק יותר כוח בתנועה הקונצנטרית שהיא בסוף מה שמעניינת אותי. אתה מבין מה שאני אומר או שזה לא קשור בכלל לנושא?
זו אחת הסיבות שהמשקל בדדליפט צריך להיות גבוה יותר, לאו דווקא שזה יתרום יותר. אם תחשוב בכיוון אחר - היפרטרופיה היא חלק נכבד מהכוח, והיא מושגת בצורה האופטימלית כשיש עבודה קונצנטרית ואקסצנטרית, כלומר בלי הפסקה. אפשר גם לבלבל תשריר עם לאנג'ים אבל זה לא קשור לפה. בכל מקרה, אני בטוח שזו לא הסיבה האמיתית, סתם להראות שיש כיוונים אחרים. היה לנו מרצה שאמר שסקוואט זה התרגיל הכי טוב לבייספס, לחזה, לבטן, לטרייספס ועוד, מפני שהוא משחרר הורמוני גדילה אם הבנתי נכון, וזה נגרם אולי דווקא ע"י העבודה הרצופה
( הקטע עם לבלבל תשריר בצחוק, לא לזרוק נעליים )

זה ספציפית כן,

ביחס לדדליפט הכמות שהם מסקביטים היא מזערית הם בעיקר מתעסקים בדדליפט, אינקליין ובמקצים שלהם.....

זה כי דדליפט לא נופל מסקוואט - הוא מפעיל יותר שרירים מסקוואט (לטיסימוס, טרפזים, רומבואידים, כתפיים, אמות, וכו'). הוא מפעיל את פושטי הירך יותר (הזווית של האגן והגב יותר אקוטיות). יש תכניות למתחילים כמו של פאבל שמבוססות רק על דדליפט וויראציות שלו, בכלל בלי סקוואטים.
לגבי סקוואטים והתחזקות באופן כללי - זה לא נכון שיותר "דגש" לפוסטריור צ'יין על פני הקוואדס = יותר חזק. זה אפילו לא נכון שבהכרח ב-LB מרימים יותר משקל מ-HB (זה אולי נכון "סטטיסטית", כמו להגיד שבדדליפט מרימים יותר משקל מאשר בסקוואט).
הנה, בואו ספרו לכמה מהליפטרים הטובים בעולם שב-LB מרימים יותר משקל וש-quad dominance זה פח:

ריי אגב ניסה לעבור ל-LB והוא נכשל עם המשקלים שהוא הרים ב-HB.

וגם אם מרימים יותר משקל ב-LB, זה לא בהכרח בזכות "הדגש" לפוסטריור צ'יין, אלא זה יכול להיות גם פשוט כי טווח התנועה קצר יותר, כמו שהבינו פרד האטפילד, אד קואן, ועוד רבים וטובים נוספים שעשו LB רק בתחרויות, אבל באימונים עבדו עם HB.

ביחס לדדליפט הכמות שהם מסקביטים היא מזערית הם בעיקר מתעסקים בדדליפט, אינקליין ובמקצים שלהם.....
אל תהיה בטוח, יש להם אפילו בתחרות עצמה סקוואט. ובכל מקרה זה לא מעניין אף אחד כמה פעמים הם עושים סקוואט בשבוע אלא כמה הסקוואט שלהם. הסר דאגות מלבך, הסקוואט שלהם כבד מאוד.
אגב, להתעסק במקצים שלהם זה בין היתר אומר להתעסק בסקוואט.
וכן, דדליפט מאוד חשוב להם, אני לא אומר שזה תרגיל גרוע ולא יעיל - אני רק אומר שהסקוואט בא לפניו בכל מה שקשור לכוח כללי. אולי לסטרונגמנים יש צורך גדול יותר בשרירים שהדדליפט משתמש בהם אז הם יעדיפו אותו, אבל סטרונגמן זו נישה, אם אנחנו מדברים על הרוב המוחץ של שאר הענפים (כדורגל, כדורסל, פוטבול, טניס וכו') הסקוואט יותר חשוב.

זה כי דדליפט לא נופל מסקוואט - הוא מפעיל יותר שרירים מסקוואט (לטיסימוס, טרפזים, רומבואידים, כתפיים, אמות, וכו'). הוא מפעיל את פושטי הירך יותר (הזווית של האגן והגב יותר אקוטיות).
אני לא אומר שהדדליפט זה חרא תרגיל, אני אומר שהסקוואט עדיין עדיף בבניית כוח כללי ומסת שריר אם מסיבה כלשהי אנחנו יכולים לעשות רק אותו. אני בעד להשתמש בשניהם, כמו שאתה בטח יודע. זה קורה בגלל ש:
1. הסקוואט משתמש בטווח תנועה מלא. אגב, יש בו יותר מהחברים שלך, הקוואדס.
2. הוא מכיל ומלמד את רפלקס המתיחה - אחד הדברים החשובים לכל אתלט שהולך לשנות כיוון ולעשות דברים מהירים ופתאומיים בענף שלו.

יש תכניות למתחילים כמו של פאבל שמבוססות רק על דדליפט וויראציות שלו, בכלל בלי סקוואטים.
אני אשמח לראות איזה כמה אלפי לוגים של התוכניות האלה לוקחות שחיפים ששוקלים 55 והופכות אותם תוך זמן מאוד קצר למאסיביים ששוקלים 90 עם סקוואט של 140 ודדליפט של 160
לחזרות

(אגב, לא אומר שאי אפשר להתחזק רק מהדדליפט - אגב ממש עכשיו אני מאמן מישהו כזה, שיש לו שוארמן, אבל זה פשוט פחות משמעותי מסקוואט לבד ובטח ובטח שפחות משמעותי מסקוואט ודדליפט)
הנה, בואו ספרו לכמה מהליפטרים הטובים בעולם שב-LB מרימים יותר משקל וש-quad dominance זה פח:
אתה סתם מביא דוגמאות קיצון, על כל אחת כזו אפשר להביא לך מיליון דוגמאות הפוכות. ככלל, בLB מרימים יותר, אין לך בסיס לטיעון הזה.

לגבי סקוואטים והתחזקות באופן כללי - זה לא נכון שיותר "דגש" לפוסטריור צ'יין על פני הקוואדס = יותר חזק.
אבל הדדליפט הוא כזה ביחס לסקוואט. אז אם זה לא נכון אז הסקוואט יותר חשוב מהדדליפט.
ובלי קשר, כשמדובר על ספורטאים אחד האספקטים החשובים באימון כוח הוא מניעת פציעות, במיוחד כשמדובר על ענפים כמו כדורגל כדורסל פוטבול וכו', ואחוז גדול מהפציעות שלהם יכול להמנע ע"י האמסטרינגס יותר חזקים. למעשה כמעט כל פציעות הברכיים שלהם יכולות להמנע בזכות זה.

ריי אגב ניסה לעבור ל-LB והוא נכשל עם המשקלים שהוא הרים ב-HB.
לא מעניין מה מישהו שהתאמן על HB כל החיים הצליח לעשות בLB אחרי שבועיים. ובכל מקרה איש אחד לא מעניין ולא משליך על הכלל.

וגם אם מרימים יותר משקל ב-LB, זה לא בהכרח בזכות "הדגש" לפוסטריור צ'יין, אלא זה יכול להיות גם פשוט כי טווח התנועה קצר יותר
טווח התנועה מעט יותר קצר, אפשר למדוד אבל מדובר על אחוזים בודדים. מבחינת משקל מרימים יותר בסביבות ה10% וצפונה.

פרד האטפילד, אד קואן, ועוד רבים וטובים נוספים שעשו LB רק בתחרויות, אבל באימונים עבדו עם HB.
שוב, לא שזה משנה משהו, אבל אני אשמח לראות עדות לכך שהם התאמנו רק בHB ואז ביום התחרות עשו פעם ראשונה מאז התחרות הקודמת LB. נשמע לי לא אמין שהם לא התאמנו על טכניקה שהם הולכים לבצע בתחרות. אבל אשמח לראות עדויות לכך.

ראה מה כתבתי לסטארדאסט על היתרונות של הסקוואט מול הדדליפט (טווח תנועה מלא + רפלקס מתיחה)

אגב, אם מעניין אותך אז כמות העבודה שאתה עושה בחזרה היא משקל * מרחק. בוודאי שהמרחק והמשקל משתנים בין אנשים, אבל אני דיי בטוח שאם תמדוד ותבדוק אתה תמצא שבחזרה של סקוואט אתה עושה יותר עבודה (RM1 מול RM1)
אולי עם אנשים מאוד קטנים זה משתנה כי הדדליפט שלהם יותר חזק מהסקוואט באופן טבעי (הסקוואט תלוי יותר במסת שריר כי הוא משתמש ברפלקס המתיחה, יותר מסת שריר = יותר to bounce off of, לכן אתה רואה בקטגוריות הכבדות מאוד הרבה ליפטרים עם סקוואט יותר גבוה מהדדליפט)

נערך לאחרונה:
אל תהיה בטוח, יש להם אפילו בתחרות עצמה סקוואט. ובכל מקרה זה לא מעניין אף אחד כמה פעמים הם עושים סקוואט בשבוע אלא כמה הסקוואט שלהם. הסר דאגות מלבך, הסקוואט שלהם כבד מאוד.
אגב, להתעסק במקצים שלהם זה בין היתר אומר להתעסק בסקוואט.
וכן, דדליפט מאוד חשוב להם, אני לא אומר שזה תרגיל גרוע ולא יעיל - אני רק אומר שהסקוואט בא לפניו בכל מה שקשור לכוח כללי. אולי לסטרונגמנים יש צורך גדול יותר בשרירים שהדדליפט משתמש בהם אז הם יעדיפו אותו, אבל סטרונגמן זו נישה, אם אנחנו מדברים על הרוב המוחץ של שאר הענפים (כדורגל, כדורסל, פוטבול, טניס וכו') הסקוואט יותר חשוב.

אני לא אומר שהדדליפט זה חרא תרגיל, אני אומר שהסקוואט עדיין עדיף בבניית כוח כללי ומסת שריר אם מסיבה כלשהי אנחנו יכולים לעשות רק אותו. אני בעד להשתמש בשניהם, כמו שאתה בטח יודע. זה קורה בגלל ש:
1. הסקוואט משתמש בטווח תנועה מלא. אגב, יש בו יותר מהחברים שלך, הקוואדס.
2. הוא מכיל ומלמד את רפלקס המתיחה - אחד הדברים החשובים לכל אתלט שהולך לשנות כיוון ולעשות דברים מהירים ופתאומיים בענף שלו.

אני אשמח לראות איזה כמה אלפי לוגים של התוכניות האלה לוקחות שחיפים ששוקלים 55 והופכות אותם תוך זמן מאוד קצר למאסיביים ששוקלים 90 עם סקוואט של 140 ודדליפט של 160
לחזרות

(אגב, לא אומר שאי אפשר להתחזק רק מהדדליפט - אגב ממש עכשיו אני מאמן מישהו כזה, שיש לו שוארמן, אבל זה פשוט פחות משמעותי מסקוואט לבד ובטח ובטח שפחות משמעותי מסקוואט ודדליפט)

אתה סתם מביא דוגמאות קיצון, על כל אחת כזו אפשר להביא לך מיליון דוגמאות הפוכות. ככלל, בLB מרימים יותר, אין לך בסיס לטיעון הזה.

אבל הדדליפט הוא כזה ביחס לסקוואט. אז אם זה לא נכון אז הסקוואט יותר חשוב מהדדליפט.
ובלי קשר, כשמדובר על ספורטאים אחד האספקטים החשובים באימון כוח הוא מניעת פציעות, במיוחד כשמדובר על ענפים כמו כדורגל כדורסל פוטבול וכו', ואחוז גדול מהפציעות שלהם יכול להמנע ע"י האמסטרינגס יותר חזקים. למעשה כמעט כל פציעות הברכיים שלהם יכולות להמנע בזכות זה.

לא מעניין מה מישהו שהתאמן על HB כל החיים הצליח לעשות בLB אחרי שבועיים. ובכל מקרה איש אחד לא מעניין ולא משליך על הכלל.

טווח התנועה מעט יותר קצר, אפשר למדוד אבל מדובר על אחוזים בודדים. מבחינת משקל מרימים יותר בסביבות ה10% וצפונה.

שוב, לא שזה משנה משהו, אבל אני אשמח לראות עדות לכך שהם התאמנו רק בHB ואז ביום התחרות עשו פעם ראשונה מאז התחרות הקודמת LB. נשמע לי לא אמין שהם לא התאמנו על טכניקה שהם הולכים לבצע בתחרות. אבל אשמח לראות עדויות לכך.

ראה מה כתבתי לסטארדאסט על היתרונות של הסקוואט מול הדדליפט (טווח תנועה מלא + רפלקס מתיחה)

אגב, אם מעניין אותך אז כמות העבודה שאתה עושה בחזרה היא משקל * מרחק. בוודאי שהמרחק והמשקל משתנים בין אנשים, אבל אני דיי בטוח שאם תמדוד ותבדוק אתה תמצא שבחזרה של סקוואט אתה עושה יותר עבודה (RM1 מול RM1)
אולי עם אנשים מאוד קטנים זה משתנה כי הדדליפט שלהם יותר חזק מהסקוואט באופן טבעי (הסקוואט תלוי יותר במסת שריר כי הוא משתמש ברפלקס המתיחה, יותר מסת שריר = יותר to bounce off of, לכן אתה רואה בקטגוריות הכבדות מאוד הרבה ליפטרים עם סקוואט יותר גבוה מהדדליפט)

אתה פשוט לא מבין מה אני אומר - אני לא אומר ש-quad dominance עדיף על posterior chain dominance. אני פשוט לא מקבל גם את הטענה ההפוכה. אתה יכול להיות קוואד דומינאנט או פוסטריור צ'יין דומינאנט ובשני המקרים נקבעו שיאי עולם ב-PL. ב-WL קוואד דומינאנס זה חובה, ולכן טענות שמשקולנים צריכים לעשות LB זה פשוט חוסר הבנה מוחלט של הספורט.
אני ממליץ לך בחום לקרוא את הספר של ג'יימי לואיס - destroy the opposition. המסר העיקרי בספר הזה הוא שאין חוקים - כל אחד עושה סקוואט, דדליפט, או כל תרגיל אחר בצורה שונה, וזה לא רק עניין של אנתרופומטריה (כולם נכנסים לסטאפ אותו דבר, ומה שיהיה שונה זה הזוויות כפונקציה של אנתרופומטריה), אלא הרבה מעבר לזה. אני הכרתי גם מישהו (שהיה כותב גם בפורום), שלא הסתדר בכלל עם LB, היה לו HB 220 ודדליפט 170.
אתה פשוט לוקח את כל מה שריפטו אומר כאמת מוחלטת ולא בוחן את זה אפילו מול התוצאות והמציאות בשטח.
אגב, סקוואט LB ממש לא בהכרח מפעיל את הארבע ראשי יותר מאשר דדליפט, בהרבה מאוד סגנונות זה דווקא הפוך.
ורפלקס מתיחה זו לא אדפטציה יותר חשובה מייצור כוח ממצב מת.

אתה פשוט לא מבין מה אני אומר - אני לא אומר ש-quad dominance עדיף על posterior chain dominance. אני פשוט לא מקבל גם את הטענה ההפוכה. אתה יכול להיות קוואד דומינאנט או פוסטריור צ'יין דומינאנט ובשני המקרים נקבעו שיאי עולם ב-PL.
כמעט ללא יוצא מהכלל, הקוואד דומיננטים נפצעים הרבה מאוד בברכיים, בין היתר בגלל זה. אני מדבר בעיקר על כדורגלנים, כדורסלנים וכו'.

אני ממליץ לך בחום לקרוא את הספר של ג'יימי לואיס - destroy the opposition. המסר העיקרי בספר הזה הוא שאין חוקים - כל אחד עושה סקוואט, דדליפט, או כל תרגיל אחר בצורה שונה, וזה לא רק עניין של אנתרופומטריה (כולם נכנסים לסטאפ אותו דבר, ומה שיהיה שונה זה הזוויות כפונקציה של אנתרופומטריה), אלא הרבה מעבר לזה.
אני לא אוהב את הרעיון הזה של "כל אחד הוא מיוחד". זה שיש הבדלים זה נכון, אבל זה לא שאחד צריך סקוואט בשביל להתחזק והשני צריך כפיפת מרפקים בפולי תחתון. כל הקטע של כל אחד הוא מיוחד הוצא מהקשרו, ואני הרבה יותר מקבל את הגישה המוגדרת, כזו שמקטלגת מתאמנים לפי רמות (מתחיל, בינוני, מתקדם וכל נספחיהם). כי זה פשוט יותר נכון.

אני הכרתי גם מישהו (שהיה כותב גם בפורום), שלא הסתדר בכלל עם LB, היה לו HB 220 ודדליפט 170.
מאוד סביר שלא לימדו אותו לעשות LB נכון, אבל בכל אופן סקוואט HB של 220 ודדליפט 170 דיי מעיד על סקוואט שלא שובר מקביל. אבל לא יודע, אולי הוא מאוד מאוד מאוד יוצא מהכלל.

אתה פשוט לוקח את כל מה שריפטו אומר כאמת מוחלטת ולא בוחן את זה אפילו מול התוצאות והמציאות בשטח.
המציאות בשטח דווקא מאוד תואמת את מה שריפטו אומר.
גם התוצאות של המתאמנים שלו ושל סתם אנשים אחרים ברחבי העולם שקראו את הספר שלו, גם הניתוחים שלו - אף אחד לפניו בכלל לא הבין את מודל המשיכה כפי שהוא מציג אותו (איפה המוט ביחס לכתפיים כשהמשקל כבד), וזה נכון ב100% מהמקרים - הוא עדיין מחכה למי שיראה לו מוט כבד שנמשך אחרת
וכו' וכו'

אגב, סקוואט LB ממש לא בהכרח מפעיל את הארבע ראשי יותר מאשר דדליפט, בהרבה מאוד סגנונות זה דווקא הפוך.
אני מדבר על LB ודדליפט כפי שהם מלומדים בSS, שזה דיי דומה למה שכל הPL עושים, בנוסף לסומו דדליפט ועמידה מאוד רחבה בסקוואט.

ורפלקס מתיחה זו לא אדפטציה יותר חשובה מייצור כוח ממצב מת.
אני ממש לא מסכים איתך. בענפי ספורט בערך 100% מהדברים שאתה עושה משתמשים ברפלקס המתיחה. חוץ מספרינטרים שמתחילים את ה100 מ' שלהם ממצב מת, דיי 100% משאר התנועות בשאר ענפי הספורט משתמשות ברפלקס המתיחה.

ובכל מקרה, רפלקס המתיחה מועד לפציעות, ואם אתה טניסאי לצורך הדוגמה ואתה לא מכין את הגוף שלך להתמודד עם העומס הזה - זו אולי תהיה הפציעה הבאה שלך. כמה פעמים ראינו ספורטאי נשכב על הריצפה אחרי שינוי כיוון מהיר ותופס את ההאמסטרינגס \ מקרבים שלו? זה אחוז כל כך גדול מהמקרים, אי אפשר להתעלם מזה.

ואגב, סקוואט כבד מתורגם לדדליפט כבד יותר ממה שדדליפט כבד מתורגם לסקוואט כבד (אם מוציאים את נושא הגריפ מהמשוואה, אז דדליפט עם רצועות לצורך העניין)

שבתשקילה-91.9 (עלייה של 700 גרם) 19/10/13

סקוואט 97.5 5X3
פרס 57.5 5X2 3X1-4F PR
פאוורקלין 55 3X5

עזר:
מתח סופינציה 7,5,3
תאומים 20X2

נערך לאחרונה:
תאומים...wtf?&%$@!

תשמע יש לי תאומים של ילדה וכשאני משמין הם נהיים מכוערים רצח. תכף מתחילה עונת הג'ינסים אבל עדיין עד הקיץ הבא אני מקווה שיהיה לי שם שריר נחמד, אז אימון אחרון של השבוע אני מוסיף להם קצת נפח.

אל תעשה עזר, בטח כשיש בעיות בהתקדמות.
פאוורקלין עושים 5x3 ולא 3x5.
והיכולת שלך [לא רק שלך, גם אצל עוד אנשים] לנשום בין חזרות גרועה ביותר.

תשמע יש לי תאומים של ילדה וכשאני משמין הם נהיים מכוערים רצח. תכף מתחילה עונת הג'ינסים אבל עדיין עד הקיץ הבא אני מקווה שיהיה לי שם שריר נחמד, אז אימון אחרון של השבוע אני מוסיף להם קצת נפח.
חצי מהאנשים בחדר כושר עושים באימון רגליים תאומים בסמיט עם ארבע פלטות כל צד ועדיין לא הגיעו לגודל של התאומים שלי כשאני בחיים לא עשיתי אפילו חזרה אחת של של תאומים...תבין לבד מה זה אומר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית