הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

יש מצב שאתה ואבקכוכבים אחים?
או שפשוט הצטרפת אליו לתנועת "אנחנו שונאים את ריפטו, אמן"? חושב1

זו לא תנועת "אנחנו שונאים את ריפטו", זו תנועת: "אנחנו מפעילים את המוח, וכשבנאדם אומר במקום אחד שמשקולנים צריכים לעשות LB כי הוא מוריד להם עומסי גזירה מהגב (שזה קשקוש שכל ליצן וינגייט יודע יותר טוב), ובמקום אחר הוא אומר שהעומס על הגב הוא בכלל לא גזירה אלא רוטציה, ושאנחנו רוצים את העומס על הזה על הגב כדי לחזק את הזוקפים זה לא מישהו שצריך לקחת ברצינות.
או מישהו שבמקום אחד אומר שכשאתה 20% שומן אתה צריך לתת לו לרדת לאזור ה-17%, ובמקום אחר אומר שלא משנה אם עלייה במשקל היא שריר או שומן, אתה תתחזק, ולהקריב זה חשוב.
או בנאדם שפוסל בנץ' באחיזת בילדרים וסומו דדליפט כי לקצר את טווח התנועה ולהרים יותר משקל != יותר חזק, אבל בסקוואט משום מה עדיף לעשות 130 ק"ג אינץ' אחד מתחת למקביל, ולא 110 4 אינץ' מתחת למקביל (מי שרוצה רפרנס, שיחפש בלוג שלי, יש שם את הציטוט).

נערך לאחרונה:
אני יודע שאתה חזק, אל תדאג. אגב, התקדמת בחיטוב?
איזה התקדמתי. עשיתי גיבוש יחטיות וריסקתי לי את הברך. חשש לשבר בפיקה או קריעה חלקית של הרצועה בברך.
נראה לי מחר נלך להתאמן פלג גוף עליון, אתה מגיע?!

איזה התקדמתי. עשיתי גיבוש יחטיות וריסקתי לי את הברך. חשש לשבר בפיקה או קריעה חלקית של הרצועה בברך.
נראה לי מחר נלך להתאמן פלג גוף עליון, אתה מגיע?!

באיזה חטיבה?
מחר אני ביום מנוחה, התאמנתי היום
זו לא תנועת "אנחנו שונאים את ריפטו", זו תנועת: "אנחנו מפעילים את המוח, וכשבנאדם אומר במקום אחד שמשקולנים צריכים לעשות LB כי הוא מוריד להם עומסי גזירה מהגב (שזה קשקוש שכל ליצן וינגייט יודע יותר טוב), ובמקום אחר הוא אומר שהעומס על הגב הוא בכלל לא גזירה אלא רוטציה, ושאנחנו רוצים את העומס על הזה על הגב כדי לחזק את הזוקפים זה לא מישהו שצריך לקחת ברצינות.
או מישהו שבמקום אחד אומר שכשאתה 20% שומן אתה צריך לתת לו לרדת לאזור ה-17%, ובמקום אחר אומר שלא משנה אם עלייה במשקל היא שריר או שומן, אתה תתחזק, ולהקריב זה חשוב.
או בנאדם שפוסל בנץ' באחיזת בילדרים וסומו דדליפט כי לקצר את טווח התנועה ולהרים יותר משקל != יותר חזק, אבל בסקוואט משום מה עדיף לעשות 130 ק"ג אינץ' אחד מתחת למקביל, ולא 110 4 אינץ' מתחת למקביל (מי שרוצה רפרנס, שיחפש בלוג שלי, יש שם את הציטוט).

אתה חייב להפסיק עם המונולוג הזה. כתבת אותו אצלי בלוג לפחות 4 פעמים. אני לא נכנס לתוכן כי אין לי שמץ על מה מדובר אבל אני כן מסכים שחייבים לערער על כל עובדה גם אם היא יוצאת מפיו של המלך. כי לפעמים המלך מדבר שטויות. (או ״המלך הוא עירום״ לחובבי הפתגמים שבינינו)

באיזה חטיבה?
מחר אני ביום מנוחה, התאמנתי היום

אתה חייב להפסיק עם המונולוג הזה. כתבת אותו אצלי בלוג לפחות 4 פעמים. אני לא נכנס לתוכן כי אין לי שמץ על מה מדובר אבל אני כן מסכים שחייבים לערער על כל עובדה גם אם היא יוצאת מפיו של המלך. כי לפעמים המלך מדבר שטויות. (או ״המלך הוא עירום״ לחובבי הפתגמים שבינינו)
חן יא נעל הוא איתך...
נפלתי ביחטיות, לא סיימתי. כרגע גדוד 12. בעתיד? יכין לך כנראה את האוכל. או מאמן כושר קרבי.

חן יא נעל הוא איתך...
נפלתי ביחטיות, לא סיימתי. כרגע גדוד 12. בעתיד? יכין לך כנראה את האוכל. או מאמן כושר קרבי.

אה? מי זה הוא? אבקו? ותגיד גולני ינקניק! אתה לא תכין לי אוכל כי אני אהיה בצנחנים גבר.

כן אבק...
מה צנחנים מה?! אני רואה שיש לי הרבה עבודה... מחרתיים אתה מגיע?!

כי זה לא שחור ולבן וזה לא הם נגדנו. אני בן אדם עצמאי עם דעה אובייקטיבית ולא מעניין אותי אם ההוא שמקפיד לתת לי מוניטין מדבר שטויות או מישהו שבדיוק רבתי איתו. בניגוד מוחלט לרוב הפורום. אהמ פסיכו אהמ ויבריל אהמ אהמ אליק ואריאל ואהמ כמעט כל השאר. ת-ה-י-ו אובייקטיביים! @Psycho @Vibryll @Alikk1998 @אריאל
סוף אתה פסדר, לא מדבר עליך.
מחרתיים אני בטסט (שני) על הבוקר ואחריו אלוהים גדול. אבל זין אני בא למטולה במיוחד.

כי זה לא שחור ולבן וזה לא הם נגדנו. אני בן אדם עצמאי עם דעה אובייקטיבית ולא מעניין אותי אם ההוא שמקפיד לתת לי מוניטין מדבר שטויות או מישהו שבדיוק רבתי איתו. בניגוד מוחלט לרוב הפורום. אהמ פסיכו אהמ ויבריל אהמ אהמ אליק ואריאל ואהמ כמעט כל השאר. ת-ה-י-ו אובייקטיביים! @Psycho @Vibryll @Alikk1998 @אריאל
סוף אתה פסדר, לא מדבר עליך.
מחרתיים אני בטסט (שני) על הבוקר ואחריו אלוהים גדול. אבל זין אני בא למטולה במיוחד.
בהצלחה גיבור!
רגע, היום רביעי. איך יש לך טסט בשישי?
השמועות אומרות שזה חוויה להתאמן איתי 🤡 @Fox

כן סוף אחרי השביתה של הטסטסרים הוסיפו טסטים בשישי לסגור את הפער
אז על מה אתה מדבר ?

כשאתה ניגש לתגובה, אל תתייחס למי כתב אותה, מה אחרים כתבו עליה ונגד מי או בעד היא. תיגש אובייקטיבי ותעביר ביקורת עצמאית. רק טוב זה יעשה לך.

נערך לאחרונה:
יש לך עוד ביקורות לגבי איך שאני מגיב תן אותם כבר עכשיו שאני ארשום לי פה.

מצטער אבל איך שאתה מציג הכל זה נראה כאילו אתה איזה מעריץ שבודק כל מה שהבן אדם אומר ומחפש..
תעשה מה שבראש שלך, ושPOWER RACK יעשה מה שבראש שלו. אני שונא את הויכוחים האלה לכל אחד יש מה שהוא מחפש ומה שחשוב לו אז שיעשה את זה.
אני רק רוצה להגיד(ואני אומר את זה ממספר תגובות שראיתי פה ובכל מיני מקומות אבל בטוח שלא הכל אז תתיחסו בהתאם) מצד אחד חשוב לך אגו כוח ומה לא ואז גם מראה או לפחות ככה אני הבנתי. וואלה אני לא מבין מה אתה רוצה מעצמך . עזוב אותי או את שאר LBS מה אתה מחפש מעצמך ומהאימונים שלך. יש את מה שרשמת שאיזה מישהו לא אוהב את זה שהוא שמן או משהו כזה ושיעשה חיטוב.. כאילו ראית אותו בכלל שאתה מרגיש שאתה יכול להגיד את זה? אתה יודע מה המטרות שלו? אתה עושה בדיוק מה שאתה אומר לאחרים פה לא לעשות או לפחות עשית אם מי שדיברתי עליו. תחשוב על זה קצת..

אני מאוד אוהב לבקר אנשים אבל רק אם זה עושה להם טוב (כן, יש כאלה, אני אחד מהם)
ואני לא אוהב כשאתה מבקר אותי, במיוחד אחרי שניסית אז להוכיח לי משהו על הלחיצה שלי, אז אנא ממך, חדל.

מצטער אבל איך שאתה מציג הכל זה נראה כאילו אתה איזה מעריץ שבודק כל מה שהבן אדם אומר ומחפש..
תעשה מה שבראש שלך, ושPOWER RACK יעשה מה שבראש שלו. אני שונא את הויכוחים האלה לכל אחד יש מה שהוא מחפש ומה שחשוב לו אז שיעשה את זה.
אני רק רוצה להגיד(ואני אומר את זה ממספר תגובות שראיתי פה ובכל מיני מקומות אבל בטוח שלא הכל אז תתיחסו בהתאם) מצד אחד חשוב לך אגו כוח ומה לא ואז גם מראה או לפחות ככה אני הבנתי. וואלה אני לא מבין מה אתה רוצה מעצמך . עזוב אותי או את שאר LBS מה אתה מחפש מעצמך ומהאימונים שלך. יש את מה שרשמת שאיזה מישהו לא אוהב את זה שהוא שמן או משהו כזה ושיעשה חיטוב.. כאילו ראית אותו בכלל שאתה מרגיש שאתה יכול להגיד את זה? אתה יודע מה המטרות שלו? אתה עושה בדיוק מה שאתה אומר לאחרים פה לא לעשות או לפחות עשית אם מי שדיברתי עליו. תחשוב על זה קצת..

אחי קח תזמן. תכתוב כל מה שנוגע אלי באופן יותר ברור, עם פסיקים, כמו זה למשל, ואני אגיב על הכל. תודה.

אני מסכים איתך, אני חושב שאם זה עושה לך טוב תרגיל מסוים, זה סיבה מספיק טובה להתמיד בו,
אבל כדאי שתחשוב על העתיד (הקרוב או הרחוק) - מה יקרה כשתתקע.

95 קילו זה משקל באמת מכובד לתיכוניסט, אתה יכול ללכת למכון שכונתי וכולם יגידו "מי זה הילד הזה שלוחץ כל כך הרבה" כשרובם לוחצים 60 קילו לחצאים.
עד כאן הכל טוב ויפה, אבל 100 קילו בבנצ' זה רחוק שנות אור מ140 קילו שהרקון (ריספקט!) לוחץ.

לחיצות זה לא תחום ששווה להיות באטרף עליו, כי בשלב מסוים אתה פשוט נתקע,
זה נכון כמעט בכל המקרים שבלוגים של אנשים, המתקדמים יותר או המתקדמים פחות, רואים מעט מאד PRים בלחיצות (ביחס כמובן לPRים בתרגילים אחרים).
תחפש נושאים שמכילים את המילה "בנצ" ותראה שרוב הנושאים שנפתחו הם על כאלה שבוכים שנתקעו בתרגיל.

מה המסקנה כאן בעצם? שאנשים לא יודעים איך צריך לעבוד כדי להתקדם בבנצ'?
אני לא חושב. יש כאן מספיק חבר'ה חכמים בתחום שיודעים מה זה נפח ועצימות ויודעים איך לבנות תכנית בהתאם לרמה הכללית שלהם.
ואולי שאתה זן מיוחד, ואתה פשוט בנצ'ר חזק? בוא נניח שהכל יילך חלק וחודש מהיום תגיע למשקל שיא של 120 ק"ג ל3X5 (שזה בערך 135 קילו בתחרות PL, וואו!).
הספקת לראות את התוצאות מהתחרות הקרובה, לא? ברכותי, כל האלה שמתרברבים עם הסקוואט 180+ שלהם, אתה אוכל אותם בלי מלח בבנצ', מה זה 100-120 ק"ג בשבילך, ועוד לחזרה אחת, מה הבעיה!

אז הנה הבעיה חבר, אתה כבר לא נמצא בזירה של הPL ("החזקים בהכל"), ברוך הבא למקצה הבנצ' פרס - מקצה שהמתחרים בו טובים רק בדבר אחד.
אם חשבת שיש יותר מדי טובים בPL (בעיקר בסקוואט ודדליפט), בבנצ' יש הרבה יותר, אחרת איך תסביר את זה שתמיד בצמוד לתחרות PL מתקיים תחרות בנצ' ("בשביל מה? יש כבר בנצ' בקרב 3" או "למה אין מקצה רק של סקוואט או דדליפט?" - תענה לעצמך)
אתה כבר לא יכול להשוות את ה135 שלך לפווארליפטרים, אתה צריך להשוות אותו לבנצ'רים שחלקם שם לוחצים 200+.

עצה אליך, תנצל את המוטיבציה שיש לך עכשיו ותשקיע בתרגילים עם הפוטנציאל הגבוה יותר להתקדמות (סקוואט ודדליפט כמובן),
מי יודע אולי תוכל להעלות אותם באותו יחס שהעלת את הבנצ' (תהיה מוכן גם לאכזבות, שום דבר לא וודאי)
תעשה את מה שאתה אוהב לעשות, תתחיל את האימון עם הבנצ, תסניף אמוניה, תחליף את הפרס בבנצ, אולי אפילו תשקול להתאמן בחדר כושר - זה לא בושה לרצות להתאמן עם חֶבְרָה (למה נראה לך יש כל כך הרבה בהליכונים - שירוצו בחוץ ויחסכו את הכסף לא?)
לעשות רק בנצ' זה מבוי סתום. אתה תתקע מתי שהוא ותחזור לאותה נקודה שהיית בה.
אני מסכים איתך שלהיות חזק בסקוואט או בכפיפת מרפקים זה אותו דבר, אבל בסקוואט ההתקדמות מהירה.
ההתקדמות זה מה שעושה לנו את הכיף בתחום, ובתכנית "רק בנצ" לא תקבל את זה.

לא ממש הבנתי מה אתה רוצה, אבל אני ממש לא עושה ההיפך ממה שאני אומר. אם מישהו מרגיש רע אם איך שהוא נראה, אז כן, שיחטב. אני בעצמי מחטב, וכן, אני אוהב אימוני כוח. אני לא מוכן לאכול 6000 קלוריות בשביל עוד 5 ק"ג בלחיצות ועוד 10 ק"ג בסקוואט, ואני גם לא מגיע ל-20% שומן.
למעשה, מי שעובר 20% שומן פוגע לעצמו ביכולת להשיג strength gains כי הוא נהיה אנדרוגני. במקרה הטוב הוא מקצר את טווח התנועה בבנץ' ומרים 2.5 או גג 5 ק"ג יותר כתוצאה מכך. אנשים פה שהיו ריפטואיסטים, אכלו ללא הבחנה, ופתאום כשהם חיטבו הם יצאו מהפלטאו בסקוואט ובדדליפט. ובעשרות אחוזים. וכן, אני יודע מה ריפטו אומר, לא מבין מה הבעיה בזה. כמו שאני אתאיסט, אבל אני מכיר את כל הטיעונים של הדתיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית