הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט 280קילו

• פותח/ת השרשור Edward
  • פורסם בתאריך
לא יודע לגביי הטכניקה, אבל זה rm1 אז זה שובר את הכללים, בכל מקרה מזל טוב אתה מפלצת! כל הכבוד

הגב מתעקם בבירור ברגע שאתה מרים, לא בטוח אם זה קשור למשקל או לטכניקה באמת. אבל זה נראה כאילו אתה מושך. תנסה להשאיר את השכמות מכווצות ותמשיך לדחוף מהרגלים. אל תתפתה למשוך. גם הברכיים ננעלות הרבה לפני שהאגן מתחיל לעשות תנועה קדימה. זה לא טוב, הן אמורות לנוע בקצב כמעט זהה לאגן. כל התרגיל באופן כללי אמור להיות יותר חד מתפרץ, אבל שוב זה כנראה בגלל המשקל.

• פותח/ת השרשור
הגב מתעקם בבירור ברגע שאתה מרים, לא בטוח אם זה קשור למשקל או לטכניקה באמת. אבל זה נראה כאילו אתה מושך. תנסה להשאיר את השכמות מכווצות ותמשיך לדחוף מהרגלים. אל תתפתה למשוך. גם הברכיים ננעלות הרבה לפני שהאגן מתחיל לעשות תנועה קדימה. זה לא טוב, הן אמורות לנוע בקצב כמעט זהה לאגן. כל התרגיל באופן כללי אמור להיות יותר חד מתפרץ, אבל שוב זה כנראה בגלל המשקל.
הסטאפ שלי פה גרוע , אני מתחיל נמוך מידי ולא בעמדת הכוח שלי , שים לב שמתחילת ההרמה אני עולה מביא בירכיים אחורה ואז מגיע לעמדת כוח ורק אז מתחיל למשוך . מלא כוח מתבזבז לי פה , אני צריך להתחיל למשוך ישר מפוזיציה של בירכיים כמעט מאונכות ותחת יותר למעלה . זה שהגב מתעגל זה בסדר כל עוד בסיס הגב נשאר ישר .

שמע, אתה מקשקש.
1. השכמות לא צריכות להיות מכווצות
2. הברכיים שלו ננעלות בסוף התנועה יחד עם האגן - בדיוק כמו שזה אמור להיות (מהבחינה הזו).
3. הדדליפט הוא לא "תרגיל חד מתפרץ". זה תרגיל כוח, לא כוח מתפרץ - וRM1 זז לאט.
הסטאפ שלי פה גרוע , אני מתחיל נמוך מידי ולא בעמדת הכוח שלי , שים לב שמתחילת ההרמה אני עולה מביא בירכיים אחורה ואז מגיע לעמדת כוח ורק אז מתחיל למשוך . מלא כוח מתבזבז לי פה , אני צריך להתחיל למשוך ישר מפוזיציה של בירכיים כמעט מאונכות ותחת יותר למעלה . זה שהגב מתעגל זה בסדר כל עוד בסיס הגב נשאר ישר .
הבעייה מתחילה בסטאפ. אתה ממקם את עצמך מאוד רחוק מהמוט, ולכן אתה צריך לפצות על מומנט גדול. כמו שאפשר לראות בוידאו, המוט מתחיל לזוז אחורה לכיוון מרכז כף הרגל שלך עוד לפני שהוא עוזב את הריצפה - ולמעשה עולה מעט ואז זז בצורה כמעט רק אופקית עד למרכז כף הרגל - ומשם ממשיך לעלות אנכית. אתה צריך למקם את עצמך בצורה כזו שהמוט מתחיל מראש כבר מעל מרכז כף הרגל - על מנת לחסוך את המומנט שאתה יוצר ללא סיבה.
לא הבנתי מה הכוונה ב"ברכיים מאונכות" - ברך זה מפרק, הוא לא מאונך או מאוזן - אלא העצמות שלו - והשאלה היא לאיזו עצם אתה מתכוון.
ולא הבנתי מה הכוונה שגב עגול זה בסדר כל עוד בסיס הגב נשאר ישר - אשמח אם תוכל להסביר למה אתה מתכוון.
בכל אופן, כשאתה מתחיל עם אגן כל כך נמוך - מה שקורה זה:
1. השוקיים שלך דוחפות את המוט קדימה או במקרה שלך: הוא נמצא שם מראש, כי מלכתחילה לא מיקמת את מרכז כף הרגל מתחת למוט.
2. הכתפיים נמצאות מעל המוט ולא לפניו - והן חייבות להיות לפניו על מנת שתתקיים משיכה.

מה שאומר, שברגע שאתה עושה את זה, כל מה שיקרה עד שהמוט יעזוב את הריצפה זה שהאגן יעלה, הכתפיים יתקדמו קדימה כך שהן יהיו לפני המוט - ורק אז תתחיל המשיכה, כאשר היא לא יעילה כי יש לך מרחק אופקי לצמצם, מה שיוצר מומנט ובזבוז אנרגייה.
הכללים האלה תקפים לכל המשיכות - ככל שהמשקל יותר קל, אפשר לסטות מהמודל יותר (למשל המשיכה הראשונה בסנאץ' יכולה לסטות מאוד - כי המשקל נמוך יחסית), אבל בדדליפט כבד באמת - אי אפשר לסטות מהמודל. לכן צריך להתאים את עצמך אליו.

בכל אופן, כל הכבוד, אתה חזק רצח. מוניטין.

הנה זה שסוגד למאמן עם ידע בסיסי בכושר ושום דבר מעבר, מישהו שלא עשה כלום בחייו ומתפלא שהוא לא מגיע להישגים מלבד להתנצח על אנשים בפורומים. אני עדיין לא התאוששתי מההודעה ההיא שדיברת על לעלות 30 קילו....
1. אתה רוצה לעשות דדליפט עם גב עליון רפוי - בהצלחה. אני לא ממליץ את זה לאף אחד.
2. הברכיים שלו ננעלות לפני והוא גם דוחף אותם הרבה לפני האגן. התנועה צריכה להיות הרבה יותר אחידה. זה לא שני חלקים נפרדים.
3. אין לך מושג על מה אתה מדבר. טוב נו, ככה זה שרדנק מלמד אותך פיזיקה.
לא הבנתי מה הקשר של 1?
אתה באמת חושב שגב עליון לא רפוי ושכמות מכווצת זה אותו דבר?
בקיצור מוניטין שלילי ואני בספק אם יש לך דדליפט של יותר מ-4 פלטות.....

לנושא של הפיזיקה אני לא אכנס כי אני לא מבין בזה 😃
ילדותי הקטע של להחזיר לי במוניטין....

נערך לאחרונה:
הנה זה שסוגד למאמן עם ידע בסיסי בכושר ושום דבר מעבר, מישהו שלא עשה כלום בחייו ומתפלא שהוא לא מגיע להישגים מלבד להתנצח על אנשים בפורומים. אני עדיין לא התאוששתי מההודעה ההיא שדיברת על לעלות 30 קילו....
2. הברכיים שלו ננעלות לפני והוא גם דוחף אותם הרבה לפני האגן. התנועה צריכה להיות הרבה יותר אחידה. זה לא שני חלקים נפרדים.

מה הקטע להחזיר לי מוניטין שלילי ??
מה אתה ילד בן שנתיים ?
אני בסך הכל חושב שאתה מדבר שטויות גמורות ומנסה לרדת על אנשים בעלי נסיון הרבה יותר גדול משלך ומנסה לצאת גבר ולתת הערות לבנאדם שיש לו דדליפט של 280kg עם נסיון גדול פי עשר משלך...תחשוב בהגיון אם הוא זה שיש לו דדליפט של 280 קילו אז כנראה שהוא גם יודע מה הטעויות שלו והוא לא צריך שאנשים יתקנו אותו ויגידו לו מה הוא עושה לא נכון אולי אנשים שהם גם בעלי נסיון אבל לא סתם איזה טרול שאוהב להעיר לאנשים !
תתעשת על עצמך ותראה איך אתה מתנהג וכמה בושות אתה עושה לעצמך...

Lol 280kg and so many comments, most of the lifters the pulled 250-350 that I saw here the 1RM looks like shit but they nailed it and that what counts. For a set of 5 I would maybe think about technique.

Lol 280kg and so many comments, most of the lifters the pulled 250-350 that I saw here the 1RM looks like shit but they nailed it and that what counts. For a set of 5 I would maybe think about technique.
אף אחד לא אמר שRM1 תמיד נראה מושלם, ואפילו לא הערתי על הגב - בין היתר בגלל זה. מבחינה טכנית מה שמתפקשש בזמן ההרמה במשקל מקסימום זה "מתקבל", אבל מה שמתפקשש לפני שהמוט בכלל עוזב את הריצפה, כלומר לפני שההרמה בכלל התחילה - דורש תיקון (במידה ולא תקין, מן הסתם).
ואף אחד לא לקח ממנו שום קרדיט שמגיע לו, עד עכשיו הוא קיבל 8 מוניטינים ו-7 לייקים. ואמרו לו כל הכבוד. זה לגיטימי לחלוטין לקבל ביקורת על הטכניקה, וזה דבילי לא להיות מוכן אפילו לשמוע.

הנה זה שסוגד למאמן עם ידע בסיסי בכושר ושום דבר מעבר
כן, כי זו ההגדרה הכי מדוייקת שאפשר לתת על ריפטו :banghead:

מישהו שלא עשה כלום בחייו ומתפלא שהוא לא מגיע להישגים מלבד להתנצח על אנשים בפורומים.
אה, עכשיו אתה יודע מה עשיתי ומה אני עושה?
דיי משעשע. בעיקר מהסיבה שאם היית יודע, אין סיכוי שבכלל היית חושב על לכתוב את זה.

אני עדיין לא התאוששתי מההודעה ההיא שדיברת על לעלות 30 קילו....
אני לא יודע על מה אתה מדבר, אבל כנראה יכולת ההתאוששות שלך על הפנים. ממליץ להוסיף גאלון חלב ליום, זה בטח יפתור את הבעייה.

וואו. ממש אין לך מושג על מה אני או אתה מדברים.

טוב, זה דיי קל לראות - כי יש לנו סרטון. פשוט תסתכל על הברכיים שלו לאורך כל החזרה, ותראה מתי הן ננעלות. אין לי דרך יותר טובה להמחיש לך את זה מעבר ללהגיד לך לראות את הסרטון, כי זה שם.

אוקיי, אז הדדליפט זה תרגיל כוח מתפרץ (סליחה, "חד מתפרץ" (WTF?) ), וזה לא תקין שהRM1 שלו עולה לאט. מישהו פה ממש מבין מה ההבדל בין צורת הביטוי של כוח ושל כוח מתפרץ. ובמדוייק 😵

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה הכוונה ב"ברכיים מאונכות" - ברך זה מפרק, הוא לא מאונך או מאוזן - אלא העצמות שלו - והשאלה היא לאיזו עצם אתה מתכוון.
ולא הבנתי מה הכוונה שגב עגול זה בסדר כל עוד בסיס הגב נשאר ישר - אשמח אם תוכל להסביר למה אתה מתכוון.
בכל אופן, כשאתה מתחיל עם אגן כל כך נמוך - מה שקורה זה:
1. השוקיים שלך דוחפות את המוט קדימה או במקרה שלך: הוא נמצא שם מראש, כי מלכתחילה לא מיקמת את מרכז כף הרגל מתחת למוט.
2. הכתפיים נמצאות מעל המוט ולא לפניו - והן חייבות להיות לפניו על מנת שתתקיים משיכה.
.
שמחתי לקרוא את הביקורת שלך , זה בידיוק מה שאמרתי רק במילים אחרות , שאני מדבר על "עמידת הכוח" אני מתכוון לפוזיציה שממנה אתה מתחיל בתכלס למשוך (אנכית) , סט אפ לקוי שלי גרם לכך שאני יותר מידי למטה עם התחת(מה שגרם להמסטרינג להיות רפוי-צריך להרים תחת עד שיהיה מתוח=עמידת כוח) , הבירכיים היו יותר מידי קדימה , שהתכוונתי לברכיים מאונכות דיברתי על שוקיים(שהשוקיים מאונכות = התחת למעלה) , התחלתי למשוך במעין חצי סטאפ של הרמה אולימפית.
'גב עגול זה בסדר כל עוד בסיס הגב נשאר ישר' - למשוך עם גב עליון מעוגל זאת טכניקה קצת אחרת , אפשר שיהיה גב ומעוגל וגם צריך ואפשר למשוך ככה יותר אפשר צריך לשמור על החוליות המותניות ישרות . סתכל לדוגמא על PL כדוגמת Konstantin Konstantinovs איך הוא מושך.

סט אפ לקוי שלי גרם לכך שאני יותר מידי למטה עם התחת(מה שגרם להמסטרינג להיות רפוי-צריך להרים תחת עד שיהיה מתוח=עמידת כוח) , הבירכיים היו יותר מידי קדימה
למעשה, הבעייה בסטאפ היא שהכתפיים פשוט לא נמצאות לפני המוט - ואתה לא מסוגל למשוך מוט כבד מפוזיציה כזו. בכל דדליפט כבד המוט נמצא מתחת לשכמות, וזווית הידיים לא אנכית (כי הכתפיים לפני המוט). ככה שהגב מתעגל יותר, זווית הידיים יכולה להיות יותר אנכית, אבל זה פחות רלוונטי כרגע... (עוד מידע בספר Starting Strength: Basic Barbell Training 3rd edition. אם אתה מתכנן לקנות, אתה יכול לחכות כמה חודשים - תצא סוג של מהדורה חדשה - מן 3.5 כזה).
וכמובן שכשהברכיים קדימה המוט לא במקום שזה חיסרון מכאני.
התחלתי למשוך במעין חצי סטאפ של הרמה אולימפית.
הדעות על כך חלוקות, אבל בעיקרון המתודה של Starting Strength מיישמת את הדדליפט בתור המשיכה הראשונה בהרמות האולימפיות. אתה יכול לחפש את הדיונים שלי עם StarDust על זה, אולי תתעניין :character20:

'גב עגול זה בסדר כל עוד בסיס הגב נשאר ישר' - למשוך עם גב עליון מעוגל זאת טכניקה קצת אחרת , אפשר שיהיה גב ומעוגל וגם צריך ואפשר למשוך ככה יותר אפשר צריך לשמור על החוליות המותניות ישרות . סתכל לדוגמא על PL כדוגמת Konstantin Konstantinovs איך הוא מושך.
כן, זה לא חדש לי, אבל לא הבנתי שעל זה דיברת. קח בחשבון שעדיין מבחינה בטיחותית משיכה בגב ישר ונעול תמיד מועדפת.
בנוסף, קח בחשבון שבדדליפט הנ"ל זה לא מה שביצעת - בסרטון שהעלית מה שקרה זה פשוט שהזוקפים נכשלו בביצוע העבודה שלהם. צורת המשיכה עליה אתה מדבר כוללת גב נעול לחלוטין מראש, פשוט לא כל עמוד השדרה במנח ניטרלי. אבל הזוקפים לא פשוט נכשלים בעבודה שלהם, אלא הם פשוט מבצעים עבודה איזומטרית (כמו שהם אמורים לעשות גם במשיכה רגילה ובטיחותית), פשוט באורך אחר. אני מקווה שהסברתי טוב :food-and-drink005:

בכל אופן רמה גבוהה מאוד, תמשיך לעדכן! risus

למעשה, הבעייה בסטאפ היא שהכתפיים פשוט לא נמצאות לפני המוט - ואתה לא מסוגל למשוך מוט כבד מפוזיציה כזו. בכל דדליפט כבד המוט נמצא מתחת לשכמות, וזווית הידיים לא אנכית (כי הכתפיים לפני המוט). ככה שהגב מתעגל יותר, זווית הידיים יכולה להיות יותר אנכית, אבל זה פחות רלוונטי כרגע... (עוד מידע בספר Starting Strength: Basic Barbell Training 3rd edition. אם אתה מתכנן לקנות, אתה יכול לחכות כמה חודשים - תצא סוג של מהדורה חדשה - מן 3.5 כזה).
וכמובן שכשהברכיים קדימה המוט לא במקום שזה חיסרון מכאני.

הדעות על כך חלוקות, אבל בעיקרון המתודה של Starting Strength מיישמת את הדדליפט בתור המשיכה הראשונה בהרמות האולימפיות. אתה יכול לחפש את הדיונים שלי עם StarDust על זה, אולי תתעניין :character20:

כן, זה לא חדש לי, אבל לא הבנתי שעל זה דיברת. קח בחשבון שעדיין מבחינה בטיחותית משיכה בגב ישר ונעול תמיד מועדפת.
בנוסף, קח בחשבון שבדדליפט הנ"ל זה לא מה שביצעת - בסרטון שהעלית מה שקרה זה פשוט שהזוקפים נכשלו בביצוע העבודה שלהם. צורת המשיכה עליה אתה מדבר כוללת גב נעול לחלוטין מראש, פשוט לא כל עמוד השדרה במנח ניטרלי. אבל הזוקפים לא פשוט נכשלים בעבודה שלהם, אלא הם פשוט מבצעים עבודה איזומטרית (כמו שהם אמורים לעשות גם במשיכה רגילה ובטיחותית), פשוט באורך אחר. אני מקווה שהסברתי טוב :food-and-drink005:

בכל אופן רמה גבוהה מאוד, תמשיך לעדכן! risus
🤡

מה הקטע להחזיר לי מוניטין שלילי ??
מה אתה ילד בן שנתיים ?
אני בסך הכל חושב שאתה מדבר שטויות גמורות ומנסה לרדת על אנשים בעלי נסיון הרבה יותר גדול משלך ומנסה לצאת גבר ולתת הערות לבנאדם שיש לו דדליפט של 280kg עם נסיון גדול פי עשר משלך...תחשוב בהגיון אם הוא זה שיש לו דדליפט של 280 קילו אז כנראה שהוא גם יודע מה הטעויות שלו והוא לא צריך שאנשים יתקנו אותו ויגידו לו מה הוא עושה לא נכון אולי אנשים שהם גם בעלי נסיון אבל לא סתם איזה טרול שאוהב להעיר לאנשים !
תתעשת על עצמך ותראה איך אתה מתנהג וכמה בושות אתה עושה לעצמך...
שטות..
זה אותו דבר בדיוק כמו להקשיב ל"יוסי יד 50 ס"מ" מהמכון...
אני לא אומר שאין לבחור פה ידע, אני פשוט אומר שלא המשקל,
ולא הגודל מראה את הידע.

ולנושא-
משקל מטורף, סחתן

שטות..
זה אותו דבר בדיוק כמו להקשיב ל"יוסי יד 50 ס"מ" מהמכון...
אני לא אומר שאין לבחור פה ידע, אני פשוט אומר שלא המשקל,
ולא הגודל מראה את הידע.

ולנושא-
משקל מטורף, סחתן

צודק עדיף להקשיב לינשוף שבתאוריה הוא תותח אבל במציאות חלש כמו ילדה (בלי להעליב פשוט זו המציאות)

צודק עדיף להקשיב לינשוף שבתאוריה הוא תותח אבל במציאות חלש כמו ילדה (בלי להעליב פשוט זו המציאות)
חלש כמו ילדה? אם כבר אני חלש כמו ילדה :banhappy:
מה אתם רוצים ממנו בסה"כ ילד חכם מאוד שיש לו הרבה ידע תיאורתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית