הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לפי מה נקבע שער הדולר בהזמנה מחו"ל?

• פותח/ת השרשור gad57
  • פורסם בתאריך
שער יציג, אבל של מכירה, לא שער יציג שאתה רואה בטלויזיה.
שאתה קונה דולרים אתה משלם פחות משער יציג, שאתה מוכר דולרים אתה משלם יותר משער יציג.

מאז ומתמיד שאני מבצע רכישות באינטרנט, תמיד חייבו אותי בשער מכירה.

שער יציג שאתה רואה בבנק ישראל ! בלי שטווית
מה שאתה מדבר עליו זה שאתה הולך לבנק אז יש להם שם לוח של קניה ומכירה או שאתה הולך לאיזה חלפן כספים שיש אצלו לוח כזה בראש
בחיובי כרטיס אשראי אתה משלם שער יציג שיש רק אחד חי וקיים של בנק ישראל
לא מכירה ולא קניה ולא בטיח
אם פעם חייבו אותך אז כנס לפה ותראה שזה היה בידיוק השער היציג של אותו היום

שער יציג שאתה רואה בבנק ישראל ! בלי שטווית
מה שאתה מדבר עליו זה שאתה הולך לבנק אז יש להם שם לוח של קניה ומכירה או שאתה הולך לאיזה חלפן כספים שיש אצלו לוח כזה בראש
בחיובי כרטיס אשראי אתה משלם שער יציג שיש רק אחד חי וקיים של בנק ישראל
לא מכירה ולא קניה ולא בטיח
אם פעם חייבו אותך אז כנס לפה ותראה שזה היה בידיוק השער היציג של אותו היום

ממש לא נכון, אני רואה את החיובים שלי באשראי, שאני מקבל זיכוי אז מזכים אותי לפי שער נמוך, שמחייבים אותי זה לפי שער גבוה.
לא שער יציג ולא נעליים, יש לי אשראי דרך אמקס וויזה, בשניהם אותו שיטה.

אין מצב שבויזה של כאל זה ככה
אני חזרתי לא מזמן מחצי שנה שהייה בחו'ל וכל החיובים (ה-מ-ו-ן חיובים) היו בידיוק לפי השער היציג של אותו יום כמו שהופיע בקישור שהבאתי לך
אני ממש בדקתי אותם אחד אחד
בנוסף שבוע שעבר הזמנתי מBB וראיתי את החיוב באתר של כאל וזה היה בידיוק לפי השער היציג של אותו היום

*אולי אתה מתבלבל עם הכרטיס של החברה השניה (שזה גם מוזר אם הם משתמשים לפי שערי בנקים ולא שערים יציגים כי תאכלס זה גניבה לאור היום)
חוצמזה זה עוד ויתר לא הגיוני שהם ירשמו משהו אחד התקנון שלהם ויחייבו בפועל בחישוב אחר
צריך להבדיל מהשער הנסחר בבנקים והשער היציג

**דבר אחר שעולה לי בראש זה שאולי הכרטיס שלך הוא לא חוץ בנקאי
(כלומר שהבנק הפיק לך אותו תחת חסות חברת האשראי)
והחברת אשראי מגישה לבנק את החשבון במטבע זר והבנק הוא זה שעושה לך את ההמרה ולוקח לך מהחשבון וזו האפשרות היחידה שיכולה להיות שבה יחיבו אותך לפי שער סחירה של בנק ולא שער יציג

בכל אופן בכאל עם כרטיס שהוזמן דרכם ישירות (חוץ בנקאי) זה לא קורה ככה בשום צורה ובשום אופן

נערך לאחרונה:
אני לא בקיא בתקנון של החברות אשראי, האמקס שלי הוא פנים בנקאי והויזה לאומי כארד חוץ בנקאי.

תכלס זה לא כ"כ משנה שלי ההפרשים האלו, כי גם ככה הרכישות שלי הם בסכומים קטנים, אבל טוב לדעת שב-כאל, מחייבים לפי שער יציג.

כן אז יתכן שהכרטיס הבנקאי שלך מחוייב לפי שער הבנק

תאכלס זה נתון חשוב מאוד אם זה סכומים גדולים או אם אתה מסתכל על זה באופן שנתי מצטבר לכלל הרכישות שלך

במקרה שלי נגיד בכל חודש שחייבו אותי סביב 2500$ והיו לי 20~ אגורות בהבדלי המרה אז היה יוצא לי סכומים רציניים של הפסד
וגם לפי השער היציג כשאני קונה משהו אני יכול במיידי לדעת מראש כמה זה ייצא חיוב בשקלים ולא יהיו לי הפתעות בחיוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית