הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיילוט ביטול הבגרויות

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
פורסמה כתבה היום בעיתון, שכבר השנה ייכנסו 200 בתי ספר לפיילוט של ביטול הבגרויות,
בשנה הבאה, בכל בתי הספר בארץ יבטלו חלק מהבגרויות.
זה יהיה במתכונת של החלפת הבגרות בעבודה עיונית כלשהי, דווקא נשמע מעניין.

הכתבה עוד לא באינטרנט, לא מצאתי אותה.

אבל הנה תמונה מהעיתון:
http://imgur.com/KYkhJFQ

אני כנראה בין היחידים בארץ שחושב שאסור לבטל את הבגרויות וצריך להשאיר אותן במתכונת דומה לנוכחית. הבגרויות יהפכו לבדיחה, כמו ספורט, ותלמידים לא באמת ילמדו את התרבות הישראלית. תלמידים ממש לא ילמדו יותר טוב אם אין להם לחץ מבחנים, אולי פירון לא היה תלמיד אז הוא לא זוכר את עצמו כתלמיד, אבל במקצועות שאין לחץ מבחנים ובגרויות הלמידה פחות איכותית. תלמידים מבריזים וכולם שמים זין אחד גדול.
בהצלחה לפירון בהחרבת התרבות הישראלית

אני כנראה בין היחידים בארץ שחושב שאסור לבטל את הבגרויות וצריך להשאיר אותן במתכונת דומה לנוכחית. הבגרויות יהפכו לבדיחה, כמו ספורט, ותלמידים לא באמת ילמדו את התרבות הישראלית. תלמידים ממש לא ילמדו יותר טוב אם אין להם לחץ מבחנים, אולי פירון לא היה תלמיד אז הוא לא זוכר את עצמו כתלמיד, אבל במקצועות שאין לחץ מבחנים ובגרויות הלמידה פחות איכותית. תלמידים מבריזים וכולם שמים זין אחד גדול.
ונראה לך במתכונת הנוכחית ילדים לומדים משהו?
למשל במקצוע כמו היסטוריה שהשנה עשיתי בו בגרות 95 אחוז מהילדים שנבחנו לא יזכרו כנראה למשל מה היא תוכנית באזל
מכניסים לתלמידים כמויות של חומר ואחרי המבחן רובם שוכחים את הכול

למשל במקצוע כמו היסטוריה שהשנה עשיתי בו בגרות 95 אחוז מהילדים שנבחנו לא יזכרו כנראה למשל מה היא תוכנית באזל
לא מסכים איתך , זוכרים טוב מאוד (אומנם לא כמו לפני המבחן אבל זוכרים) וזה חשוב , אזרחי ישראל צריכים לדעת את ההיסטוריה של העם שלהם ...

עדיף ללמוד ולשכוח אחרי המבחן ולא להפוך את זה לבדיחה.ואולי אבל אני לא מה95% מהילדים שנבחנו אבל הציונות שואפת להקים בית מולדת לעם ישראל בארץ ישראל המובטח על פי משפט הכלל תקוע לי במוח לנצח, בטח יותר ממקרה שבו הציון בגרות שלי לא יקבע על פי זה

מה הקשר?
למה אני צריך ללמוד תנ"ך לדוגמא אם אני אתאיסט?
למה אני צריך ללמוד היסטוריה אם אני לא אלך לתחום + אני גם ככה לא זוכר את כל מה שלמדתי עד היום אפילו שאני מוציא 90+ בכל מבחן בהיסטוריה....
מה יעזור לי בחיים ציונות?
אם אנחנו מדברים על מה שהיה בכתבה הכי הכי ראשונה ולא שינו כלום אז יהיה את המקצועות החשובים כמו מתמטיקה, לשון, אנגלית וזהו גם לא צריך יותר...

מה הקשר?
למה אני צריך ללמוד תנ"ך לדוגמא אם אני אתאיסט?
למה אני צריך ללמוד היסטוריה אם אני לא אלך לתחום + אני גם ככה לא זוכר את כל מה שלמדתי עד היום אפילו שאני מוציא 90+ בכל מבחן בהיסטוריה....
מה יעזור לי בחיים ציונות?
אם אנחנו מדברים על מה שהיה בכתבה הכי הכי ראשונה ולא שינו כלום אז יהיה את המקצועות החשובים כמו מתמטיקה, לשון, אנגלית וזהו גם לא צריך יותר...
אתה לא צריך לדעת את זה כי זה יעזור לך בחיים, אתה צריך לדעת את זה כי זה התרבות של העם שלך

לא מסכים איתך , זוכרים טוב מאוד (אומנם לא כמו לפני המבחן אבל זוכרים) וזה חשוב , אזרחי ישראל צריכים לדעת את ההיסטוריה של העם שלהם ...
אני לא זוכר כלום מההיסטוריה של ישראל או מהמפה שלה כלום כלום כלום במבחן בשל"ח הייתי צריך לשאול חברים איפה לסמן דברים בסיסיים (כולם רימו בשל"ח אל תרימו גבה) למרות שבהיסטוריה, תנ"ך, מולדת, גיאוגרפיה וכו' היו הציונים הכי טובים שלי....
אני עוד הכי צעיר פה אבל אני די בטוח שגם לדעה שלי יש ערך. (עולה לי')

נערך לאחרונה:
אתה לא צריך לדעת את זה כי זה יעזור לך בחיים, אתה צריך לדעת את זה כי זה התרבות של העם שלך
זה ממזמן לא התרבות של העם שלי הרבנים האלו בסיפורים שעוזרים לזרים ולגויים וכו' (זורק דברים שלמדתי בתרבות ישראל) התחלפו ברבנים שיורקים על ילדות כי הן חושפות מרפקים....
ד"א אני רוסי אם זה חשוב למישהו ...

זה ממזמן לא התרבות של העם שלי הרבנים האלו בסיפורים שעוזרים לזרים ולגויים וכו' (זורק דברים שלמדתי בתרבות ישראל) התחלפו ברבנים שיורקים על ילדות כי הן חושפות מרפקים....
ד"א אני רוסי אם זה חשוב למישהו ...
התרבות של העם שלך זה התנך, שהוא המקור של העם הזה, שמספר את סיפור ההתחלה של העם
זה השירים והסיפורים שאתה לומד בספרות
זה שיעורי היסטוריה שמלמדים אותך על השואה, על הרצל, על מלחמות ישראל, על העליות לארץ
זה אזרחות שמלמד אותך חוקים במדינה שלך
זה השפה שלך שכדאי שתדע איך מדברים בה
דרך אגב, אני לא למדתי על שום רבן שעזר לזרים ולגויים, ולא על התרבות הזאת אני מדבר

תרבות ילמד מי שרוצה, עם גישה של ״צריך״ תשיג את ההפך משימור התרבות. לדעתי מקצועות בסיסיים כמו מתמטיקה אנגלית הבנה והבעה זה מה שצריך להיות חובה, השאר שיהיה בחירה. אני בטוח שאני לא היחיד שחושב שמערכת החינוך תורמת הכי הרבה לסלידה של אנשים מכל הרעיון של לימודים.

התרבות של העם שלך זה התנך, שהוא המקור של העם הזה, שמספר את סיפור ההתחלה של העם
זה השירים והסיפורים שאתה לומד בספרות
זה שיעורי היסטוריה שמלמדים אותך על השואה, על הרצל, על מלחמות ישראל, על העליות לארץ
זה אזרחות שמלמד אותך חוקים במדינה שלך
זה השפה שלך שכדאי שתדע איך מדברים בה
דרך אגב, אני לא למדתי על שום רבן שעזר לזרים ולגויים, ולא על התרבות הזאת אני מדבר
התנ"ך מבחינתי זה סיפור כמו הנזל וגרטל לא יותר מזה - אני אתאיסט.

התרבות שהתקבלה מתוכה היא תרבות מעוותת לפי האינטרסים של הדתיים לא מזמן נתקלתי בפוסט בפייסבוק שמראה אתה כל החוקים והערכים שהתקבלו במקור ואת כל אלא ששונו כיום כי זה לא חוקי.

זה לא עוזר לי בחיים לשנן את כל החוקים אם אני אדם שלא רוצח,גונב, מרמה או מחפש קיצורי דרך כנראה שגם אני לא "אעבור על החוק בטעות"....

מישהו אמר שלא ללמוד עברית? כתבתי שדעתי אנגלית,מתמטיקה,לשון ומקצוע בחירה צריכים לקבל בגרות

מתי סיימת בית ספר?
שיעור במולדת/תרבות ישראל פשוט מספרים איזה סיפור נדוש ואז מפיקים לקחים וערכים ממנו לדגמא הרבן/רב הזה לא יודע שעזר לגוי שבא להילחם בישראל שהספינה שלו נטרפה והוא נשאר ערום לגמרי אז הוא נתן לו את בגדיו ועזר לו, או הסיפור על הרב שהדליק אש בשבת כי איזה גוי עמד למות בקיצור מספר סיפורים כאלה וזהו....

התרבות שהתקבלה מתוכה היא תרבות מעוותת לפי האינטרסים של הדתיים לא מזמן נתקלתי בפוסט בפייסבוק שמראה אתה כל החוקים והערכים שהתקבלו במקור ואת כל אלא ששונו כיום כי זה לא חוקי.

זה לא עוזר לי בחיים לשנן את כל החוקים אם אני אדם שלא רוצח,גונב, מרמה או מחפש קיצורי דרך כנראה שגם אני לא "אעבור על החוק בטעות"....

מישהו אמר שלא ללמוד עברית? כתבתי שדעתי אנגלית,מתמטיקה,לשון ומקצוע בחירה צריכים לקבל בגרות

מתי סיימת בית ספר?
שיעור במולדת/תרבות ישראל פשוט מספרים איזה סיפור נדוש ואז מפיקים לקחים וערכים ממנו לדגמא הרבן/רב הזה לא יודע שעזר לגוי שבא להילחם בישראל שהספינה שלו נטרפה והוא נשאר ערום לגמרי אז הוא נתן לו את בגדיו ועזר לו, או הסיפור על הרב שהדליק אש בשבת כי איזה גוי עמד למות בקיצור מספר סיפורים כאלה וזהו....
היסטוריה זה מאוד חשוב ! אין פה בכלל מה לדבר אתה תבין את זה יותר טוב שתסיים כיתה י' אחרי שתלמד ל הרצל ועל הלאומיות ותבין איזה מזל יש לנו , שתלמד על השואה בי"א אתה תבין עוד יותר כמה חזק זה כמה חשוב לדעת את זה ולהעביר לדורות הבאים .
תנ''ך זה סיפור אחר אבל גם חשוב , גם אני אתאיסט ואפילו המורה שלי לתנ''ך טוענת שזה אגדות אבל עדיין זה היסטוריה של העם שלך ולא רק גם נוצרים , מוסלמים לומדים את התנ''ך .......זה יותר סיפורי מאשל פחות דת

מתי סיימת בית ספר?
אני עדיין לומד
אני גם אתאיסט ובכל מקרה יודע לקבל את זה שאמנם התנך לא נכון/שקרי/מומצא אבל הוא חלק מהתרבות שלך
יכול להיות שאני טועה לגמרי והכול יתברר כלא נכון אבל ההרגשה שלי - כולם ישימו זין על ספרות/היסטוריה/תנך וחלק חשוב מהעברהשלנו ימחק

יכול להיות שאתה זוכר(וגם אני יכול לזכור משהו שלמדתי לפני כמה שנים)
אבל רוב האנשים נכנס להם באוזן ימין ויוצא משמאל במיוחד במקצוע כמה היסטוריה שצריך לשנן את החומר(אצלי זה ככה במתמטיקה אבל במקצועות כמו היסטוריה תנ"ך אני יכול לזכור כמויות אדירות של חומר במשך שנים)

מקצוע כמו היסטוריה אבל אסור לבטל כי חשוב לדעת על ההיסטוריה של העם שלך ושל העולם

מקצועות שאפשר לוותר עליהם לדעתי הם ספרות,לשון(או ללמוד רק ברמה בסיסית) ומקצוע כמו מתמטיקה לשנות את זה שב3 יחידות אני עדיין צריך ללמוד מלא דברים שלא יעזרו לי בחיים(ומילא אם אתה רוצה ללכת על מקצוע שמתמטיקה חשוב בו אתה צריך 4-5 יחידות)

היסטוריה זה מאוד חשוב ! אין פה בכלל מה לדבר אתה תבין את זה יותר טוב שתסיים כיתה י' אחרי שתלמד ל הרצל ועל הלאומיות ותבין איזה מזל יש לנו , שתלמד על השואה בי"א אתה תבין עוד יותר כמה חזק זה כמה חשוב לדעת את זה ולהעביר לדורות הבאים .
תנ''ך זה סיפור אחר אבל גם חשוב , גם אני אתאיסט ואפילו המורה שלי לתנ''ך טוענת שזה אגדות אבל עדיין זה היסטוריה של העם שלך ולא רק גם נוצרים , מוסלמים לומדים את התנ''ך .......זה יותר סיפורי מאשל פחות דת
לא מדובר על ללמוד אלא על לעשות בגרות , מבחינתי שאני לא אשמע מילה על הרצל בכל שנות חיי.....
השואה זה מאוד חשוב כדאי שלא תישכח בעתיד אבל בגרות על זה?
תנ"ך זה נחמד ואני אפילו אוהב את המקצוע כשיש מורה טובה ובד"כ שלא תהיה דתייה אבל שוב פעם בגרות? אתה משווה את זה לדוגמא ללשון? בן אדם שנכשל בתנ"ל זה כאילו נכשל בלשון ולדעתי לשון זה בכמה רמות מעל תנ"ך מבחינת חשיבות.
כמו שהבנת אני לא ציוני אבל קצת אנטי.

יכול להיות שאתה זוכר(וגם אני יכול לזכור משהו שלמדתי לפני כמה שנים)
אבל רוב האנשים נכנס להם באוזן ימין ויוצא משמאל במיוחד במקצוע כמה היסטוריה שצריך לשנן את החומר(אצלי זה ככה במתמטיקה אבל במקצועות כמו היסטוריה תנ"ך אני יכול לזכור כמויות אדירות של חומר במשך שנים)

מקצוע כמו היסטוריה אבל אסור לבטל כי חשוב לדעת על ההיסטוריה של העם שלך ושל העולם

מקצועות שאפשר לוותר עליהם לדעתי הם ספרות,לשון(או ללמוד רק ברמה בסיסית) ומקצוע כמו מתמטיקה לשנות את זה שב3 יחידות אני עדיין צריך ללמוד מלא דברים שלא יעזרו לי בחיים(ומילא אם אתה רוצה ללכת על מקצוע שמתמטיקה חשוב בו אתה צריך 4-5 יחידות)
אתה טועה , אני מבטיח לך שאת החומר מהבגריות אתה תזכור (שוב , לא כמו לפני המבחן אבל אתה תזכור).
מקצועות כמו ספרות , תנך וכו' הם לא באמת כדי ללמד אותך סיפורים אלה כדי להעשיר את הידע שלך , אתה לא יודע כמה ידע כללי עוזר בחיים , בנוסף המקצועות הללו גורמים לך לדעת איך לכתוב תשובה , לכתוב מסודר וברור ולהתנסח כמו שצריך.

לא מדובר על ללמוד אלא על לעשות בגרות , מבחינתי שאני לא אשמע מילה על הרצל בכל שנות חיי.....
השואה זה מאוד חשוב כדאי שלא תישכח בעתיד אבל בגרות על זה?
תנ"ך זה נחמד ואני אפילו אוהב את המקצוע כשיש מורה טובה ובד"כ שלא תהיה דתייה אבל שוב פעם בגרות? אתה משווה את זה לדוגמא ללשון? בן אדם שנכשל בתנ"ל זה כאילו נכשל בלשון ולדעתי לשון זה בכמה רמות מעל תנ"ך מבחינת חשיבות.
כמו שהבנת אני לא ציוני אבל קצת אנטי.
תראה מה רשמתי לעומר , אותו עיקרון .
אם תנך לא יהיה בבגרות כולם ישמו זין על זה ולא ילמדו ככה כל מקצוע שלא יהיה בבגרות

אתה טועה , אני מבטיח לך שאת החומר מהבגריות אתה תזכור (שוב , לא כמו לפני המבחן אבל אתה תזכור).
מקצועות כמו ספרות , תנך וכו' הם לא באמת כדי ללמד אותך סיפורים אלה כדי להעשיר את הידע שלך , אתה לא יודע כמה ידע כללי עוזר בחיים , בנוסף המקצועות הללו גורמים לך לדעת איך לכתוב תשובה , לכתוב מסודר וברור ולהתנסח כמו שצריך.
אני בספק אם אני זוכר משהו שלמדתי השנה למשל במתמטיקה ובלשון(יכול להיות שזה רק אני) בהיסטוריה אני יכול לשנן לך את החומר מתוך שינה

תנ"ך ולשון עוד מקצועות שיש בהם חשיבות

ספרות המקצוע הכי מיותר מצטער אבל שיר שנכתב לפני 50 שנה לא ממש מעניין אותי ולא ממש תורם לידע שלי
את רוב הידע שלי השגתי מיצר הסקרנות שחיפשתי וקראתי דברים לא משהו שלימדו אותי בבית ספר

איפה אתה גר?
אם אתה קרוב בוא ניפגש ותכין כרטיסיות עם שאלות של דברים שלומדים לבגרות אבל ברמה יותר בסיסית, נלך לאנשים ברחוב (כאלה שנראים מוצלחים הרי אם זה אמור לעזור להם) נשאל אותם ונחזור לפה אם התוצאות. אם אתה קרוב אליי אני רציני שנעשה את זה באיזור חיפה.

עומר אני מסכים איתך בהכל חוץ מהקטע של הבחירת מקצועות מתמטיקה ואנגלית ולשון ומקצוע בחירה חייבים בגרות מתמטיקה צריך בשביל הרבה תחומים בחיים אולי לא ספציפית פה ושם אבל אם תסתכל על התמונה הגדולה זה שווה את זה, לשון מלמד אותך איך להתנסח לדוגמא בחוזה או בתביעה אני יודע שאם יש טעות בניסוח אז זה לא נחשב וכו', ואנגלית תלווה אותך בכל קריירה שהיא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית