הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים פעילות אירובית משפיעה על ביטוי גנים מטבוליים

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
מאוניברסיטת לונד שבשבדיה מגיע המחקר הבא: http://www.plosgenetics.org/article/info:doi/10.1371/journal.pgen.1003572
לפיו פעילות גופנית גורמת לשינויים במתילציה (methylation) של גנים בתאי שומן בגוף. מתילציה היא תהליך שיש לו השפעה על ההתבטאות (expression) של הגנים, כלומר על השאלה אם גן מסויים יבוא לידי ביטוי וייצר את החלבון המתאים, או לא.

החוקרים מדדו את אזורי המתילציה בתאי שומן אצל קבוצה של גברים בריאים אך לא פעילים גופנית לפני ואחרי תוכנית אימונים אירובית בתדירות של פעמיים בשבוע שנמשכה שישה חודשים. לאחר תקופת האימונים נמצאו שינויים בלא פחות מ 7,663 גנים (מספר עצום, כמעט שליש מהגנום)! יתר על כן, השינויים הגדולים ביותר נצפו בגנים שקשורים לאגירת שומן וסיכון לסוכרת ולהשמנה. בשליש מהגנים האלה נצפה גם שינוי במיקרו רנ"א שהוא המנגנון העיקרי שמשפיע על שינוי בביטוי הגן.

מחקר אחר, גם הוא משבדיה מצא שינויים במתילציה של תאי שריר אפילו כתוצאה מאימון אירובי חד פעמי: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22405075 (רק האבסטרקט נגיש לקהל הרחב). גם כאן, בין הגנים שהשתנו היו כאלה שידועים בהשפעתם על המטבוליזם, כולל סיכון להשמנה ולסוכרת. הניסוי נעשה על שתי קבוצות שהוציאו במהלכו אותו מספר קלוריות, אך בעצימות אימון שונה (כלומר קבוצה אחת עשתה אימון ארוך בעצימות נמוכה והשניה אימון קצר בעצימות גבוהה) והשינוי היה גדול יותר במידה ניכרת אצל הקבוצה שהתאמנה בעצימות הגבוהה (מי אמר HIIT ולא קיבל?).

לא מפתיע במיוחד . בעצלנותי לא קראתי את המאמר המלא שמשה הביא ,אבל נראה שהמאמרים הללו קצת סותרים. אם אימון או חוסר אימון מספיקים כדי להשפיע על מתילצית גנים ברקמות מסוימות אז איזה אפקט ארוך טווח כבר יכול להיות להורשה?

• פותח/ת השרשור
לא מפתיע במיוחד . בעצלנותי לא קראתי את המאמר המלא שמשה הביא ,אבל נראה שהמאמרים הללו קצת סותרים. אם אימון או חוסר אימון מספיקים כדי להשפיע על מתילצית גנים ברקמות מסוימות אז איזה אפקט ארוך טווח כבר יכול להיות להורשה?
קשה לראות איך שינויים בתאי שומן או שריר יכולים להיות קשורים לתורשה בכל מקרה, אלא אם כן אתה מדוזה או משהו כזה 😃 ... מעבר לזה, אפשר להניח בסבירות גבוהה שהשינויים האלה מתפוגגים עם הזמן, אחרת אפקטים של פעילות גופנית היו נצחיים, ואנחנו יודעים, לצערנו, שזה לא המצב.

היום חושבים שלא רק הדנ"א עובר בתורשה מההורים לילוד. מתילציה של איזורים מסוימים בדנ"א היא תהליך שמכבה התבטאות של גנים.בזמן ההשרשה המתילציה של הגנום מתאפסת ולכן לא סביר שתיהיה הרבה הורשה מהאב ,אבל אם האם חווה מחסור במזון בזמן ההריון יכול להיות שזה משפיע על הרקמות השונות של התינוק ברחם.

נערך לאחרונה:
@יהושע60 קצת קשה לי עם כל הביטויים האלה, אתה יכול לתמצת לי את הממצאים במשפטים פשוטים?
ממה שהבנתי, אירובי זה בריא- מונע מחלות, ואימוני משקולות עצימים בריאים יותר (מפחות עצימים) ומונעים מחלות. אני צודק?

אגב, אתה אחד המשתמשים שאני הכי נהנה לקרוא. לכל הודעה שלך מגיע מוניטין. חבל שאני לא יכול לתת כרגע.

• פותח/ת השרשור
אירובי זה בריא
כן, זה נכון, אבל המחקר הזה מצביע על תהליך אפשרי (בטח צריך להזהר ולהגיד: אחד התהליכים) בעזרתו זה קורה. אם הוא תקף זה צעד חשוב קדימה, כמובן. כל אימוני משקולות לא דיברו שם.

תודה. דווקא היום קיבלתי מרון ביקורת מוצדקת לגבי הודעה שלי בקשר לביל סטאר, כך שאל תרגיש לא נוח עם המוניטין 😃
ם האם חווה מחסור במזון בזמן ההריון יכול להיות שזה משפיע על הרקמות השונות של התינוק ברחם.
כן, תודה, נראה שהיום לאן שאתה לא מסתכל אתה נתקל במילה "אפיגנסיס"... חצי צחקתי בקשר למדוזה, אבל באמת קשה לי להאמין ששינויים בשריר ספציפי שעבר אימון מצליחים לחלחל עד רמת הצאצא. כמו שיצא לי להגיד ממש לאחרונה בהקשר דומה, הניחוח הלמארקיאני די מטריד אותי (ואולי אני פשוט שמרן).

זו קפיצה לוגית די גדולה לקבוע מה בריא יותר ופחות רק לפי המחקרים האלו...

הכוונה שלי היתה שגם אם התינוק קיבל בהורשה דפוס מתילציה בגלל תזונת האם ,אז סביר שהדפוס הזה יכול להשתנות אם הוא יתאמן כשיגדל. אם כך ההורשה היא פחות רלוונטית ומה שחשוב הוא ארח החיים שלו . אין לי מושג אם שינויים בשרירים אצל האם ישפיעו על הילוד אבל זה לא רלוונטי כאן.

ואני חושב שדרוויניזים ולמארקיזים הן תאוריות שהתאימו למאה ה18 לחוקרים שהסתכלו על ציפורים בגאלאפגוס ,אבל לא להיום. הויכוח העתיק הזה לא צריך להשפיע כשמסתכלים על גנטיקה ואפיגנטיקה של היום.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית