הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הסבר פשוט מזה T3?

More power

משתמש מתחיל
53
0
נק' מוניטין:
0
53
0
חיפשתי, קראתי, בדקתי אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה הסיפור עם זה באמת, הרי ה לא אנאבוליים אבל מצד שני אנשים נרתעים מזה בגלל בלוטת התריס והפגיעה האפשרית בה.

קראתי את המאמר בפורטל ועדיין אני אשמח להסבר פשוט יותר ומתאים יותר לעם מבלי הסבר כימי על המוצר.

מה ההבדל בינו לבין הקלן? למה אנשים לוקחים אותם ביחד? והאם חייב לקחת אותו בנוסף לסטרואידים?

מראש אם אמרתי דברים לא נכונים (וסיכויי גדול שכן) אני מצטער אבל באמת שניסיתי ואני לא מצליח להבין מה הסיפור עם החומר הזה.
תודה מראש חבר'ה.

תירוקסין (להלן T4) הוא למעשה פרו-הורמון שהופך על ידי הסרת שייר יוד אחד לטרי-יודו-תירונין (להלן T3), שהוא למעשה ההורמון הפעיל ביולוגית, ומשפיע על תהליכים פיזיולוגיים מגוונים בגוף כמו שגשוג, התפתחות, חילוף חומרים, טמפרטורת הגוף וקצב הלב. תאי הזקיק (follicle) של בלוטת התריס מסנתזים ומפרישים שני הורמונים מכילי-יוד: T4‏ (thyroxine) לו 4 אטומי יוד, ו-T3‏ (triiodothyronine) לו 3 אטומי יוד.

ייצורם של שני הורמונים אלה משופעל על ידי ההורמון Thyroid stimulating hormone (להלן TSH), המשתחרר מתאים תירוטרופיים בקדמת בלוטת יותרת המוח (pituitary), תהליך המגורה על ידי ההורמון TRH המופרש מבלוטת ההיפותאלאמוס במוח. הציר היפותאלאמוס- בלוטת יותרת המוח- תירואיד מווסת על ידי משוב שלילי (negative feedback), כאשר רמות מוגברות של T3 ו-T4 בפלזמה יעכבו ייצור TSH, ובהתאם הפרשת הורמוני התירואיד תיחלש; היפוכו של דבר כאשר רמות T3 ו-T4 בפלזמה פוחתות. חסר יוד והפחתת ייצור T3 ו-T4 גורם להגדלת הבלוטה ולתופעת הזפק. במצב תקין כמות T4 בדם גדולה מזו של T3 ביחס שיכול להגיע עד פי-20, ולכך אחראית חלקית העובדה שתקופת מחצית החיים של T4 ארוכה יותר מזו של T3.

• פותח/ת השרשור
זה נחמד שהעתקת מהפורטל ונתת את זה פה אבל אם תקרא את ההודעה שלי כבר קראתי מה שרשום שם וחיפשתי תשובה קצת יום פשוטה ולא שתיתן לי מה החומרים המצויים בזה, בקיצור קרא עוד פעם מה שביקשת אולי תוכל לעזור בצורה אחרת.

T3 כמו שהבנת הוא משפיע על חילוף החומרים..
למה נרתעים ממנו כביכול זה המסיבה שהיו מקרים (אומנם מאוד נדירים) שאנשים שלקחו את זה והבלוטה שלהם לא הצילחה להתאושש והם היו צריכים להיות על תרופות כל החיים

קלן הוא לא הורמון של הגוף כמו T3 ,הוא תרופה לאסטמה במקור ובין היתר הוא מזרז תהליכים של ניוד שומן בגוף ,מעלה את הדופק , ומעלה את חילוף החומרים במקצת לא כמו לא T3 אבל בערך 10%

• פותח/ת השרשור
T3 כמו שהבנת הוא משפיע על חילוף החומרים..
למה נרתעים ממנו כביכול זה המסיבה שהיו מקרים (אומנם מאוד נדירים) שאנשים שלקחו את זה והבלוטה שלהם לא הצילחה להתאושש והם היו צריכים להיות על תרופות כל החיים

קלן הוא לא הורמון של הגוף כמו T3 ,הוא תרופה ,הוא מזרז תהליכים של ניוד שומן בגוף ,מעלה את הדופק , ומעלה את חילוף החומרים במקצת לא כמו לא T3 אבל בערך 10%

אז רגע ברשותך תעשה לי סדר, אם ככה אז בעצם T3 הוא הורמון? הוא נחשב סטרואידים? למען האמת לא הייתי קרוב בכלל להבנה הזו.
חשבתי שהוא בסגנון של קלן, אפדרין וכו' רק בפשוט יותר חזק.

T3 לא נחשב כסטרואיד אך הוא עובד מאוד דומה לזה. בעצם כל הומרון שהגוף מייצר ותתן לו מינונים גבוהים חיצונית הוא יפסיק לייצר את אותו ההורמון. ההבדל הוא שT3 שייך לבלוטת התריס ובלוטת התריס יודעת להתאושש יחסית מהר וללא צורך בשום PCT .

וכן הוא נחשב יותר חזק כי הוא משפיע ישירות על חילוף החומרים של הגוף

ההבדל בין T3 לקלן , פשוט מאוד , מה שהעתקתי מפרוטוקול וכמו שאתה יודע קלן היא תרופה אסמטית אז תבין מה ההבדלים בין שניהם . T3 צריך לקחת עד חודשיים כמו כל תוסף חיצוני אסור מעל השימוש , קלן שבועיים רצוף ואז מנוחה עם קטו אתה יכול לקחת חודש , חודש וחצי . תירוקסין פועל על בלוטת התריס . וקלן בדומה לאפדרין ...

חיפשתי, קראתי, בדקתי אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה הסיפור עם זה באמת, הרי ה לא אנאבוליים אבל מצד שני אנשים נרתעים מזה בגלל בלוטת התריס והפגיעה האפשרית בה.

קראתי את המאמר בפורטל ועדיין אני אשמח להסבר פשוט יותר ומתאים יותר לעם מבלי הסבר כימי על המוצר.

מה ההבדל בינו לבין הקלן? למה אנשים לוקחים אותם ביחד? והאם חייב לקחת אותו בנוסף לסטרואידים?

מראש אם אמרתי דברים לא נכונים (וסיכויי גדול שכן) אני מצטער אבל באמת שניסיתי ואני לא מצליח להבין מה הסיפור עם החומר הזה.
תודה מראש חבר'ה.

בוא אני אעשה לך את זה במילים פשוטות שתוכל להבין.

בלוטת התריס שלך אחראית על חילוף החומרים שלך ותפקוד בלוטת התריס בין עוד כמה משתנים זה תלוי גנטיקה.
הרבה פעמים אקטומורפים קיצוניים הם אנשים בעלי פעילות ענפה של בלוטת התריס, אך לא מחייב.

T3 הוא ההורמון הפעיל שנוצר באותה בלוטה - הוא מאלץ את הגוף לצרוך אנרגיה באופן פשוט - הוא מגביר את הATP ואת הבזבוז הקלורי בכמה דרכים שהם כרגע לא העיקר.

זה לא שאנשים נרתעים בגלל פגיעה בבלוטה - זה מחוסר ידע בנושא.
לאדם שלא משתמש בחומרים אנאבוליים לא כדאי לקחת T3 מסיבה אחת פשוטה - T3 לא מבצע סלקציה בין רקמות שומן לשריר.
משמע ללא חומרים (וגם עם במידה) אתה עלול לפגוע משמעותית גם במסת השריר שצברת.

קלן הינה תרופה הניתנת לטיפול באסטמה היא גורמת לשחרור השרירים הרכים שמשפיעים על הנשימה ועל הדרך מגבירה באופן עקיף תהליכים שמשפיעים על רמת ליפוליזה (שחרור חומצות שומן לדם) ולמעשה גם שימור שריר מסויים
T3 הינו הורמון לא סלקטיבי (כמו שהסברתי למעלה) בניגוד לקלן אין לו שום בעיה לקחת אנרגיה משומן או שריר והגוף הולך על הקל (שריר)
מצד שני הוא יגרום לתגובה תרמוגנית גדולה הרבה יותר, האצה מסויימת בדופק ובכללי גרעון קלורי גדול הרבה יותר.
הרבה בילדרים משלבים כדור אחד במהלך סייקל מסה כדי לאפשר להם לעלות פחות בשומן. למרות שכדור אחד למעשה אמור להיות בערך ההפרשה של בלוטת תריס מתפקדת כראוי.

מקווה שברור יותר

• פותח/ת השרשור
חברים מצטער שרק עכשיו אני מגיב לא היה לי זמן ורק כרגע אני רואה את התשובות שלכם אז תודה רבה!

ולגבייך אביעד יותר נוח ופשוט ממה שהסברת לא מאמין שיש תודה ישפיץ! 193ek

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית