הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יום כיפור- צמים?

מצב
השרשור נעול
לא מדויק, אתה צודק שהאשם האמיתי הוא האדם (שהוא רע מטבעו) אך הדת מעצימה את הרוע שבתוכו. היא נותנת הצדקה למעשיו הרעים. היא מספקת לאדם דחף לרוע שהוא לא מסוגל להתמודד איתו (מעצם היותו רע מטבעו). זה כמו שתשים פדופיל בחדר לבד עם ילד קטן. הפדופיל הוא האשם אבל זה הטבע שלו, אי אפשר לשנות את זה. מה שכן אתה יכול לקחת את הילד משם ולפתור את הבעיה. אתה מבין את הנקודה?

"לא מדוייק", "אתה מבין את הנקודה" :banghead:

"בחיי שאני מתפלא שאתה מצליח לנשום ולהקליד בו זמנית" (coldfire)

לא פעם אמרתי, ואחזור, חייבים להקשות את מבחני הקבלה לאתר.

"לא מדוייק", "אתה מבין את הנקודה" :banghead:

"בחיי שאני מתפלא שאתה מצליח לנשום ולהקליד בו זמנית" (coldfire)

לא פעם אמרתי, ואחזור, חייבים להקשות את מבחני הקבלה לאתר.

לא פעם אמרתי, ואחזור, אתה יכול לקפוץ לי. ייצור מגוחך.

אין ספק שזו אחת התגובות המגוחכות שיצא לי לראות בפורום שכל תכליתה התנכלות אישית ללא שמץ של התבטאות עניינית או תורמת.

וזה בסדר חמוד "מותר לך לטעות" (יהושע60)

לא פעם אמרתי, ואחזור, אתה יכול לקפוץ לי. ייצור מגוחך.

אין ספק שזו אחת התגובות המגוחכות שיצא לי לראות בפורום שכל תכליתה התנכלות אישית ללא שמץ של התבטאות עניינית או תורמת.

וזה בסדר חמוד "מותר לך לטעות" (יהושע60)

אתה ממשיך להרשים.

@power rack
לדעתי אתה טועה, אני דווקא מעריך את האינטיליגנציה של בני האדם מי שחלש בנפשו ו"נגרר" לתוך מעשים כאלו (רעים) ולא מצליח להבדיל בין טוב לרע והולך באמונה עיוורת אחרי הדת , לא חוקר ומעמיק ומבין הוא טיפש מטבעו (לא בטוח רע אבל אולי גם כן) ככה שאני מאמין שלא משנה אם הוא נגרר לרוע בדת היהודית\איסלמית\נוצרית הוא בכל מקרה היה נגרר למשהו רע בחייו או עושה משהו רע בחייו ומי שבן אדם טוב מטבעו לא משנה באיזו דרך הוא ייבחר (אידיאולוגית) עדיין המצפון שלו לא ייתן לו לעשות דברים רעים (גם אם הוא דתי חרדי) אני לוקח לדוגמא את הרב אמסלם שהולך נגד שס והדרך שלהם.
בכל מקרה גם על "טוב" "ורע" יש דיון אידיאולוגי אבל זה כבר דיון אחר , קח את כל מה שרשמתי לגביי זה בקווים כלליים.

אנשים פה החליקו על הראש.

אני משתייך לציבור החילוני שאוהב לקיים ולשמר את המסורת היהודית.
לא שומר שבת, אוכל כשר (לא שרימפס ולא בייקון). כן בערבי שישי אוהב לברך לפני סעודה. קורא הגדה בפסח, בונה סוכה בסוכות וצם ביום כיפור
(הבנתם את הפואנטה).
בקיצור, מה שעושה לי טוב.

אם לאחר קריאת ההודעה הזאת עולה בכם רצון להגיב לתוכן הכתוב ולהטיף לדרך בה אני הולך אז עצרו, כי את הזוג אשכים שלי זה לא מעניין.

נערך לאחרונה:
יום כיפור מתחיל בשישי נכון ? אז הארוחה של ההתחלה נקראת ארוחת תחילת יום כיפור או כניסת שבת? או שיש שתי ארוחות? 😳

זה רק אני או שרוב האנשים שעוסקים בכל התחום הזה שקשור למשקולות פיתוח גוף וליפטינג הם אתאיסטים? בערך 80% מהפורום פה מודע לעניין שכל הדתות זה ערמה של שטויות, לעומת זאת 80% ממדינת ישראל כן מאמינה בשטויות האלה. האם יש נטייה לאנשים שעוסקים בתחום הזה להיות יותר חכמים? לדעתי כן.

זה רק אני או שרוב האנשים שעוסקים בכל התחום הזה שקשור למשקולות פיתוח גוף וליפטינג הם אתאיסטים? בערך 80% מהפורום פה מודע לעניין שכל הדתות זה ערמה של שטויות, לעומת זאת 80% ממדינת ישראל כן מאמינה בשטויות האלה. האם יש נטייה לאנשים שעוסקים בתחום הזה להיות יותר חכמים? לדעתי כן.
בכללי אנשים שעוסקים בספורט ומדעים הם לרוב פחות מאמינים...

לא מדוייק. יש רק לבערך 80% מהאנשים שעוסקים בתחום הזה נטייה להיות יותר חכמים. השאלה הנשאלת היא מה יש ל-20% האחרים??

לא חסרים חכמים שכן מאמינים בכוח עליון, אפשר להכניס בהם את כל אנשי העת העתיקה שכוללים בין היתר את פיתוגרס וארכימדס שאתה משתמש בדברים שהם הבינו לפני 2000-2500 שנה עד היום. מה גם שאתה רואה רק את הפורום לא חסרים אידיוטים שמתאמנים בפיתוח גוף( הם חושבים שזה פיתוח גוף לפחות). וחוץ מזה, אני לא רואה מצב שבו 80% ממדינת ישראל מאמינה אלא אם כן אתה מכניס פה החרדים הדוסים וכו והערבים שאצלהם אחוז החילונים נמוך בהרבה מאצל היהודים.

''כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ."

אני אתרגם לך - אם בעל מוצא פגם באישתו, הוא רשאי לגרש אותה בכפייה

זכות נוספת של האב, היא להשיא את הבת (עד גיל 12 וחצי) למי שירצה ("אֶת-בִּתִּי, נָתַתִּי לָאִישׁ הַזֶּה לְאִשָּׁה" דברים כ"ב ט"ז).

יפהפה 3>

א. התרגום הנכון: אם אישה בוגדת בבעלה הוא יכול לכפות עליה גירושין (קיים גם כיום בחוק)

ב. כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ, וְאֶת-אִמֶּךָ.
לֹא תִרְצָח.
לֹא תִנְאָף.
לֹא תִגְנֹב.
לֹא-תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שקר.
לֹא תַחְמֹד, בֵּית רֵעֶךָ.

ואני יכול למצוא עוד הרבה.
אני מדבר בתור חילוני שנוסע בשבת ולא אוכל כשר ואני חושב שאפשר ללמוד המון מהתנ"ך בתור ספר על מוסר ועל טוב ורע (לדוגמא בעקדת יצחק כשבסוף אברהם לא היה צריך להרוג את יצחק לעומת הדתות האחרות באותה תקופה שבהם הייתה מצווה להקריב אנשים בכל חג /חודש /שקיעת שמש וגם פה יש המון דוגמאות)
שלא נדבר על החשיבות ההיסטורית של היהדות שבזכותה אתה נולדת.
אני מקווה שהפוסט הזה יגרום לך לחשוב על זה באמת ולא להגיד לצום זה ביהדות אז זה חרא וכל הדתיים טיפשים (שאני די בטוח שזאת דעתך לפי התגובות שלך פה)
עשו גם סקר וגילו שלמפתחי אתרים יש סיכוי של פי 3 לאהוב פסטוקים מאשר לשאר האוכלוסייה אז לדעתך זה אומר משהו?
ותשובה יותר רצינית - כמה מהמתאמנים במכון שלך דתיים? לי יש אחד כזה במכון - עכשיו תעשה את החשבון לבד

א. התרגום הנכון: אם אישה בוגדת בבעלה הוא יכול לכפות עליה גירושין (קיים גם כיום בחוק)

ב. כַּבֵּד אֶת-אָבִיךָ, וְאֶת-אִמֶּךָ.
לֹא תִרְצָח.
לֹא תִנְאָף.
לֹא תִגְנֹב.
לֹא-תַעֲנֶה בְרֵעֲךָ עֵד שקר.
לֹא תַחְמֹד, בֵּית רֵעֶךָ.

ואני יכול למצוא עוד הרבה.
אני מדבר בתור חילוני שנוסע בשבת ולא אוכל כשר ואני חושב שאפשר ללמוד המון מהתנ"ך בתור ספר על מוסר ועל טוב ורע (לדוגמא בעקדת יצחק כשבסוף אברהם לא היה צריך להרוג את יצחק לעומת הדתות האחרות באותה תקופה שבהם הייתה מצווה להקריב אנשים בכל חג /חודש /שקיעת שמש וגם פה יש המון דוגמאות)
שלא נדבר על החשיבות ההיסטורית של היהדות שבזכותה אתה נולדת.
אני מקווה שהפוסט הזה יגרום לך לחשוב על זה באמת ולא להגיד לצום זה ביהדות אז זה חרא וכל הדתיים טיפשים (שאני די בטוח שזאת דעתך לפי התגובות שלך פה)
עשו גם סקר וגילו שלמפתחי אתרים יש סיכוי של פי 3 לאהוב פסטוקים מאשר לשאר האוכלוסייה אז לדעתך זה אומר משהו?
ותשובה יותר רצינית - כמה מהמתאמנים במכון שלך דתיים? לי יש אחד כזה במכון - עכשיו תעשה את החשבון לבד

אז מה אתה אומר? שאתה מעריך את התנ''ך בתור ספר עם הרבה משלים וכד' אבל לא מקשיב לחוקים שלוף ועושה מה שבזין שלך? לפי התנ''ך, צריך לסקול אותך.
[quote="zorner, post: 565563, member: 8940".
ותשובה יותר רצינית - כמה מהמתאמנים במכון שלך דתיים? לי יש אחד כזה במכון - עכשיו תעשה את החשבון לבד[/quote]

על דברים כאלה תובעים על דיבה. מעולם לא אמרתי שאני חושב שכל הדתיים טיפשיים

אחד מויכוחי הדת המטומטמים שיצא לי לראות באינטרנט.
הגיע הזמן לנעול את האשכול.​

ואם אתה מאמין בשביל הארוחות המשפחתיות, תיפגשו בלי חסות הדת. לא חושב שזו סיבה להאמין.
כמה פעמים נפגשת עם המשפחה שלך בשנה האחרונה לא בארוחת שישי/חג כלשהו? אם אתה דומה למשפחה ישראלית ממוצעת, את התשובה יהיה אפשר לספור על יד אחת
אז מה אתה אומר? שאתה מעריך את התנ''ך בתור ספר עם הרבה משלים וכד' אבל לא מקשיב לחוקים שלוף ועושה מה שבזין שלך? לפי התנ''ך, צריך לסקול אותך.

תן לי ציטוט מהתנ"ך שצריך לסכול את מי שלא שומר שבת (לפי זה גם צריך להרוג את כל מי שלא יהודי או לפחות להחזיר אותו בתשובה - דבר שקיים בנצרות ובאיסלאם ולא קיים ביהדות)
חוץ מזה שלפי מה שאני מאמין יש אלוהים אבל לא מאוד אכפת לו אם אני נוהג בשבת או לא, אבל אני כן חושב שאם אני אתנהג בצורה מוסרית (לדוגמא לפי הדיברות בין אדם לאדם שציטטתי בתגובה הקודמת) זה ישתלם לי - גם אם אלוהים קיים וגם אם לא.
בנוסף אתה צריך לזכור מתי נכתב התנ"ך - לפני מעל 4000 שנה - ואז דברים כמו לא תרצח, לא תגנוב, לא תחמוד וכו' לא היו ברורים כל כך כמו עכשיו

כמה פעמים נפגשת עם המשפחה שלך בשנה האחרונה לא בארוחת שישי/חג כלשהו? אם אתה דומה למשפחה ישראלית ממוצעת, את התשובה יהיה אפשר לספור על יד אחת

תן לי ציטוט מהתנ"ך שצריך לסכול את מי שלא שומר שבת (לפי זה גם צריך להרוג את כל מי שלא יהודי או לפחות להחזיר אותו בתשובה - דבר שקיים בנצרות ובאיסלאם ולא קיים ביהדות)
חוץ מזה שלפי מה שאני מאמין יש אלוהים אבל לא מאוד אכפת לו אם אני נוהג בשבת או לא, אבל אני כן חושב שאם אני אתנהג בצורה מוסרית (לדוגמא לפי הדיברות בין אדם לאדם שציטטתי בתגובה הקודמת) זה ישתלם לי - גם אם אלוהים קיים וגם אם לא.
בנוסף אתה צריך לזכור מתי נכתב התנ"ך - לפני מעל 4000 שנה - ואז דברים כמו לא תרצח, לא תגנוב, לא תחמוד וכו' לא היו ברורים כל כך כמו עכשיו
נפגשים כמעט כל יום שישי.
"וּשְׁמַרְתֶּם אֶת הַשַּׁבָּת כִּי קֹדֶשׁ הִוא לָכֶם מְחַלְלֶיהָ מוֹת יוּמָת כִּי כָּל הָעֹשֶׂה בָהּ מְלָאכָה וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִקֶּרֶב עַמֶּיהָ" (שמות, לא; 14).

ועוד אחד בשביל הכיף - מי שמשתחווה לשמש או לירח, יסקל באבנים:

"וְהוֹצֵאתָ אֶת הָאִישׁ הַהוּא אוֹ אֶת הָאִשָּׁה הַהִוא אֲשֶׁר עָשׂוּ אֶת הַדָּבָר הָרָע הַזֶּה אֶל שְׁעָרֶיךָ אֶת הָאִישׁ אוֹ אֶת הָאִשָּׁה וּסְקַלְתָּם בָּאֲבָנִים וָמֵתוּ" (דברים, יז; 5).

נפגשים כמעט כל יום שישי.
"וּשְׁמַרְתֶּם אֶת הַשַּׁבָּת כִּי קֹדֶשׁ הִוא לָכֶם מְחַלְלֶיהָ מוֹת יוּמָת כִּי כָּל הָעֹשֶׂה בָהּ מְלָאכָה וְנִכְרְתָה הַנֶּפֶשׁ הַהִוא מִקֶּרֶב עַמֶּיהָ" (שמות, לא; 14).

ועוד אחד בשביל הכיף - מי שמשתחווה לשמש או לירח, יסקל באבנים:

"וְהוֹצֵאתָ אֶת הָאִישׁ הַהוּא אוֹ אֶת הָאִשָּׁה הַהִוא אֲשֶׁר עָשׂוּ אֶת הַדָּבָר הָרָע הַזֶּה אֶל שְׁעָרֶיךָ אֶת הָאִישׁ אוֹ אֶת הָאִשָּׁה וּסְקַלְתָּם בָּאֲבָנִים וָמֵתוּ" (דברים, יז; 5).

להפגש בשישי זה קשור למסורת היהודית

בקשר לציטוט הראשון - כתוב שהוא ימות, לא כתוב שצריך להרוג אותו. יש הבדל גדול מאוד בין המקרים. לדוגמא, במקרה שכתוב שמישהו ימות זה אומר שהגמול יהיה משמים, במקרה שכתוב להרוג מישהו בצורה אקטיבית (למשל תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם) זה אומר שהוא עשה חטא בלתי נסלח לגמרי (בסיפור על עמלק, עמלק היו התגלמות הרוע, אפשר להגיד משהו בכיוון של הנאציזם)
בקשר לציטוט השני - התפללות לשמש/ירח וגרמי שמיים נחשבה בתור חטא חמור כי היא נחשבה בתור מאגיה שחורה. מאגיה שחורה אסורה בתנ"ך - שלא שולל את האפשרות שהיא קיימת אבל רואה בה דבר מסוכן(מישהו שיכול להרוג אנשים, להחיות מתים, לחזות את העתיד)

להפגש בשישי זה קשור למסורת היהודית

בקשר לציטוט הראשון - כתוב שהוא ימות, לא כתוב שצריך להרוג אותו. יש הבדל גדול מאוד בין המקרים. לדוגמא, במקרה שכתוב שמישהו ימות זה אומר שהגמול יהיה משמים, במקרה שכתוב להרוג מישהו בצורה אקטיבית (למשל תִּמְחֶה אֶת-זֵכֶר עֲמָלֵק, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם) זה אומר שהוא עשה חטא בלתי נסלח לגמרי (בסיפור על עמלק, עמלק היו התגלמות הרוע, אפשר להגיד משהו בכיוון של הנאציזם)
בקשר לציטוט השני - התפללות לשמש/ירח וגרמי שמיים נחשבה בתור חטא חמור כי היא נחשבה בתור מאגיה שחורה. מאגיה שחורה אסורה בתנ"ך - שלא שולל את האפשרות שהיא קיימת אבל רואה בה דבר מסוכן(מישהו שיכול להרוג אנשים, להחיות מתים, לחזות את העתיד)
לא קשור לחג, אנחנו לא מדליקים אפילו נרות או מברכים במפגשים האלה, זה מתאים ביום שישי כי אין עבודה\לימודים ביום למחרת
כתוב 'מחלליה מות יומת', אתה לא יכול לקבוע שזה גמול משמים
לגבי הציטוט השני- ענית לעצמך

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית