הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צמים בכיפור?

• פותח/ת השרשור liavv
  • פורסם בתאריך

צמים בכיפור?

• כן

• לא

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
אז בעצם הטענה שלך שאם הייתי כותב את זה בMEME זה לא היה מעליב?
אני מביע את דעתי. איני יכול לשלוט במה אנשים מרגישים או כיצד הם מקבלים דברים.
אין הבדל בלי להגיד שמנהג מסוים הוא מיותר לבין להגיד שמישהו שהוא מתלבש מכוער. אבל משום מה הראשון מעליב ומרושע, אבל השני בסדר.
אוקיי אני אגיב תגובה קצת פחות צינית. יש לי חוש הומור מאד מעוות ואני אוהב מימז מאד רעים בסגנון של כאד"מ ז"ל. בקבוצות כמו כאד"מ בפייסבוק או קבוצות וואטסאפ פרטיות זה מקובל ומבורך, במקומות פומביים זה לא.
אין שום בעיה עם הבעת דעתך. יש בעיה עם הדרך שבה אתה מביע אותה. אפשר להגיד מה לא בסדר לדעתך גם בלי לזלזל בצד השני. אני למשל אדם חילוני שמתנגד לחלוטין לכל צורה של כפייה דתית, לדרך שבה הדת מעורבת לנו במדינה ועוד הרבה דברים נוספים. כשאני רוצה להביע את דעתי נגדם אני לא אגיד "כל מי שדתי טיפש, אתם סתם עובדי אלילים ללא פואנטה". אני אגיד טיעונים מנומקים ומכבדים כמו זה שהכפייה לא לאפשר תחב"צ בשבת פוגעת בציבור החילוני ואין כל סיבה לכפות את זה על עיר כמו תל אביב בה הרוב המוחלט של האוכלוסיה ירצה שתחב"צ יהיה זמין בשבת.
למשל בטענה שלך על יום כיפור יכולת לרשום "לא רואה סיבה לצום ביום כיפור, אני אדם חילוני ולא רואה ערך בלצום סתם לצורך המסורת".
ואל תיתן לי פה טענות מצוצות על חופש הביטוי. הבעיה פה היא לא מה שאתה אומר אלא איך שאתה אומר את זה.

חחחחחחח מה? אחי אתה בטוח שאתה בן 29? או ששמת את המוח בטעינה
אח שלי תעשה מה שבא לך וזהו מה אכפת לך מה אחרים עושים לא הבנתי

אוקיי אני אגיב תגובה קצת פחות צינית. יש לי חוש הומור מאד מעוות ואני אוהב מימז מאד רעים בסגנון של כאד"מ ז"ל. בקבוצות כמו כאד"מ בפייסבוק או קבוצות וואטסאפ פרטיות זה מקובל ומבורך, במקומות פומביים זה לא.
אין שום בעיה עם הבעת דעתך. יש בעיה עם הדרך שבה אתה מביע אותה. אפשר להגיד מה לא בסדר לדעתך גם בלי לזלזל בצד השני. אני למשל אדם חילוני שמתנגד לחלוטין לכל צורה של כפייה דתית, לדרך שבה הדת מעורבת לנו במדינה ועוד הרבה דברים נוספים. כשאני רוצה להביע את דעתי נגדם אני לא אגיד "כל מי שדתי טיפש, אתם סתם עובדי אלילים ללא פואנטה". אני אגיד טיעונים מנומקים ומכבדים כמו זה שהכפייה לא לאפשר תחב"צ בשבת פוגעת בציבור החילוני ואין כל סיבה לכפות את זה על עיר כמו תל אביב בה הרוב המוחלט של האוכלוסיה ירצה שתחב"צ יהיה זמין בשבת.
למשל בטענה שלך על יום כיפור יכולת לרשום "לא רואה סיבה לצום ביום כיפור, אני אדם חילוני ולא רואה ערך בלצום סתם לצורך המסורת".
ואל תיתן לי פה טענות מצוצות על חופש הביטוי. הבעיה פה היא לא מה שאתה אומר אלא איך שאתה אומר את זה.
אבל שנינו יודעים טובים מאד כאשר מדובר בדת, זה לא משנה כיצד אתה אומר את זה. אני הבעתי את דעתי בצורה מאוד ברורה ונימקתי מדוע אני חושב ככה. לא אהבת את הצורה שהיא נכתבה?סבבה, לא מפריע לי.
אבל אתה יודע מה הכי נחמד פה?שאף אחד לא פה עונה לבחור שהטיח בי העלבות וקרא לי מטומטם, כנראה בגלל שזה קשור בדת אז מותר לכתוב באיזה דרך שבא לכם.
חחחחחחח מה? אחי אתה בטוח שאתה בן 29? או ששמת את המוח בטעינה
אח שלי תעשה מה שבא לך וזהו מה אכפת לך מה אחרים עושים לא הבנתי
וואלה, לא אני לא בטוח. תן לי לבדוק ואני אחזור אלייך, סבבה גבר?
הבעיה שלך שאתה לא מבין המון דברים ואז אתה בוכה. איפה כתבתי שאכפת לי ממה שאחרים עושים?יש לך קשיים בהבנת הנקרא?

אני הבעתי את דעתי בצורה מאוד ברורה
דברי חכמים בנחת נשמעים.
חביבי, שתה כוס מים בכיפור, ותרגע...
אנשים פה אוהבים לדון, אוהבים להתנגח בגבולות הטעם הטוב.
אבל מדוע לנסות להתנגח בצורה שמחוצה לגבולות הללו?

אתה אמרת שלצום זה מיותר, אבל אם יש בנאדם שצם מטעמים רוחניים, זה עדיין מיותר?
ואם אני אמליץ לך לנסות להתנתק מדברים גשמיים, ולחשוב עם עצמך טוב טוב על מה נכון ומה לא נכון, אולי זה לא כזה מיותר?

מעבר לכך שיש אנשים שזו האמונה שלהם, אז לבטח זה לא מיותר להם, ואתה שמאמין בדבר אחר, מאמין שלצום זה מיותר.

אני בטוח שגם למדת רבות על יום כיפור, ויש לך המון מה להחכים את האנשים הדתיים והאלה שפחות או בכלל לא, אבל אני חושב שיש דרך, ושזה יטיב עם שני הצדדים אותה דרך.

דברי חכמים בנחת נשמעים.
אבל אתה יודע מה הכי נחמד פה?שאף אחד לא פה עונה לבחור שהטיח בי העלבות וקרא לי מטומטם, כנראה בגלל שזה קשור בדת אז מותר לכתוב באיזה דרך שבא לכם.
זה לא בסדר לקרוא לבנאדם מטומטם, אני מסכים איתך.
או מימז מרושעים. מימז מרושעים זאת דרך לגיטימית בעיניי.
Screenshot_20210916-160723.jpg

דברי חכמים בנחת נשמעים.

ואם אני אמליץ לך לנסות להתנתק מדברים גשמיים, ולחשוב עם עצמך טוב טוב על מה נכון ומה לא נכון, אולי זה לא כזה מיותר?

מעבר לכך שיש אנשים שזו האמונה שלהם, אז לבטח זה לא מיותר להם, ואתה שמאמין בדבר אחר, מאמין שלצום זה מיותר.

אני בטוח שגם למדת רבות על יום כיפור, ויש לך המון מה להחכים את האנשים הדתיים והאלה שפחות או בכלל לא, אבל אני חושב שיש דרך, ושזה יטיב עם שני הצדדים אותה דרך.

דברי חכמים בנחת נשמעים.

צפה בקובץ המצורף 70865
בעייני לצום אם לא לצורך בדיקה רפואית, זה מיותר.
אם הינך צם מסיבות רוחניות, אני יכול להמליץ על כמה דרכים יותר טוב לשיפור האנרגיה והעוצמות שלך.

בעייני לצום אם לא לצורך בדיקה רפואית, זה מיותר.
אם הינך צם מסיבות רוחניות, אני יכול להמליץ על כמה דרכים יותר טוב לשיפור האנרגיה והעוצמות שלך.
מי קבע מה טוב, מה טוב יותר, ומה מיותר? אתה?

אבל שנינו יודעים טובים מאד כאשר מדובר בדת, זה לא משנה כיצד אתה אומר את זה. אני הבעתי את דעתי בצורה מאוד ברורה ונימקתי מדוע אני חושב ככה. לא אהבת את הצורה שהיא נכתבה?סבבה, לא מפריע לי.

הבעיה שלך שאתה לא מבין המון דברים ואז אתה בוכה. איפה כתבתי שאכפת לי ממה שאחרים עושים?יש לך קשיים בהבנת הנקרא?

אני לא מבין המון דברים אוקי...
גבר אתה זה שמבקר " לא מבין את אלה שצמים" אתה טוען שמי שצם הוא בעקרון מטומטם אז אתה קורא לכולם מטומטמים...
אתה טוען שאם לא לצום לצורך בדיקה רפואית זה מיותר.. הטיעון הכי טיפשי ששמעתי בחיי, אם אתה לא מאמין אתה לא יכול לשפוט אתה לא מבין את המניע

אני לא מבין המון דברים אוקי...
גבר אתה זה שמבקר " לא מבין את אלה שצמים" אתה טוען שמי שצם הוא בעקרון מטומטם אז אתה קורא לכולם מטומטמים...
אתה טוען שאם לא לצום לצורך בדיקה רפואית זה מיותר.. הטיעון הכי טיפשי ששמעתי בחיי, אם אתה לא מאמין אתה לא יכול לשפוט אתה לא מבין את המניע
בדיוק כמו שכתבת מקודם, אתה לא מבין. והחוסר הבנה שלך גורמת לכתוב שטויות ולדמיין דברים.
מי קבע מה טוב, מה טוב יותר, ומה מיותר? אתה?
בטווח הארוך?המציאות והחיים.

@xArtur
בתור אחד שבא מבית דתי, בוא אני אספר לך איך יום כיפור היה נראה בישיבה התיכונית שבה למדתי:
כולם בבית המדרש לובשים לבן ויחפים או עם נעליים פשוטות, מתנועעים בקצב התפילה. החזן מתפלל בקול ואיתו עוד מאתיים איש קוראים בלהט. כמה מהמתפללים צועקים, כמה מתנועעים במהירות, וכמה בוכים, בוכים בכי אמיתי וכואב. אנשים שקועים בתפילה ושרים, והמנגינה יפה וחזקה ומפחידה בו זמנית, תפילה שנשמעת כמו בכי וחרטה מצד אחד ובקשה וחיבור מצד שני. מאתיים קולות מתאחדים לאחד, ובו זמנית כל אחד נשמע בין כולם. החזן מספר על הכהן הגדול וצועק בבכי על איך הוא היה מתנהג בבית המקדש וכל המתפללים קוראים וצועקים ומתשחווים איתו. פתאום יש שקט כשכל אחד מתפלל לעצמו ורק קול מלמולים של התפילה נשמע מהרצפה, וכל בית המדרש על כל מאתיים מתפלליו שוכבים ומשתחווים אל עבר ירושלים. כולם קמים ביחד, וחוזרים להתפלל ולשיר, שירים עצובים וכואבים שמלווים בבכי המתפללים, ושירים שמחים, מלווים בחיוכים וצחוק, שירים על בית המקדש והכהן הגדול, שירים על גאולה. אנשים רציניים, אין טיפת ציניות באוויר, ואתה רואה אנשים מתחברים אל עצמם. אף אחד לא חושב על אוכל, כולם מרוכזים אך ורק בתפילה.

אל תגיד שזה מיותר ושאנשים לא מקבלים מזה, כי הדתיים מקבלים מזה המון.
אני די בטוח שאתה מבין לבד והבנת עוד לפני שכתבת את ההודעה הראשונה פה מה עשית לא בסדר ועכשיו פשוט אתה מרגיש שמאוחר מידי להודות בטעות, או שאתה עדיין מנסה להכחיש את זה מעצמך.
אבל בכל מקרה אגיד לך מה הבעיה: כתבת דעה בצורה חדה ותוקפנית ומזלזלת, שהסגנון כתיבה שלה מאוד ילדותי. אם אתה לא מבין מה הסיבה לצום אז תשאל, או שתקבל תשובה מספקת או שלא, ואם זה לא מעניין אותך בכלל, אז למה שתכתוב את זה בכלל?
וכנראה שסתם לשתף אנשים אחרים זאת לא הסיבה שכתבת את זה, כי אמרת שלא מעניין אותך מה אחרים חושבים, אז כנראה שגם לא מעניין אותך שאחרים יראו מה אתה חושב.

@xArtur
בתור אחד שבא מבית דתי, בוא אני אספר לך איך יום כיפור היה נראה בישיבה התיכונית שבה למדתי:
כולם בבית המדרש לובשים לבן ויחפים או עם נעליים פשוטות, מתנועעים בקצב התפילה. החזן מתפלל בקול ואיתו עוד מאתיים איש קוראים בלהט. כמה מהמתפללים צועקים, כמה מתנועעים במהירות, וכמה בוכים, בוכים בכי אמיתי וכואב. אנשים שקועים בתפילה ושרים, והמנגינה יפה וחזקה ומפחידה בו זמנית, תפילה שנשמעת כמו בכי וחרטה מצד אחד ובקשה וחיבור מצד שני. מאתיים קולות מתאחדים לאחד, ובו זמנית כל אחד נשמע בין כולם. החזן מספר על הכהן הגדול וצועק בבכי על איך הוא היה מתנהג בבית המקדש וכל המתפללים קוראים וצועקים ומתשחווים איתו. פתאום יש שקט כשכל אחד מתפלל לעצמו ורק קול מלמולים של התפילה נשמע מהרצפה, וכל בית המדרש על כל מאתיים מתפלליו שוכבים ומשתחווים אל עבר ירושלים. כולם קמים ביחד, וחוזרים להתפלל ולשיר, שירים עצובים וכואבים שמלווים בבכי המתפללים, ושירים שמחים, מלווים בחיוכים וצחוק, שירים על בית המקדש והכהן הגדול, שירים על גאולה. אנשים רציניים, אין טיפת ציניות באוויר, ואתה רואה אנשים מתחברים אל עצמם. אף אחד לא חושב על אוכל, כולם מרוכזים אך ורק בתפילה.

אל תגיד שזה מיותר ושאנשים לא מקבלים מזה, כי הדתיים מקבלים מזה המון.
אני די בטוח שאתה מבין לבד והבנת עוד לפני שכתבת את ההודעה הראשונה פה מה עשית לא בסדר ועכשיו פשוט אתה מרגיש שמאוחר מידי להודות בטעות, או שאתה עדיין מנסה להכחיש את זה מעצמך.
אבל בכל מקרה אגיד לך מה הבעיה: כתבת דעה בצורה חדה ותוקפנית ומזלזלת, שהסגנון כתיבה שלה מאוד ילדותי. אם אתה לא מבין מה הסיבה לצום אז תשאל, או שתקבל תשובה מספקת או שלא, ואם זה לא מעניין אותך בכלל, אז למה שתכתוב את זה בכלל?
וכנראה שסתם לשתף אנשים אחרים זאת לא הסיבה שכתבת את זה, כי אמרת שלא מעניין אותך מה אחרים חושבים, אז כנראה שגם לא מעניין אותך שאחרים יראו מה אתה חושב.
אני אענה לך על החלק השני. החלק הראשון זה סה"כ סיפור נחמד.
החלק הראשון-לא מצטער על דבר שכתבתי, זאת דעתי. לא טובה לך דעתי?בעיה שלך.
לשאול מדוע אנשים צמים?אחשלי, אני יודע למה אנשים צמים ועניתי על הסיבות למה אני חושב שזה מיותר.
אתה מעביר ביקורת על צורת הכתיבה שלי?מדוע אתה לא כותב דבר על צורת ההתבטאות של ראמ121?
האם זה בגלל שאני תוקף את הדת, הדבר שכה חשוב לך?2

הא, איפה כתבתי בדיוק כתבתי מה שאחרים כותבים לא מעניין אותי?תביא לי ציטוט.
אם לא, אל תכניס לי מילים לפה ואל תעוות את דבריי.

אני אענה לך על החלק השני. החלק הראשון זה סה"כ סיפור נחמד.
החלק הראשון הוא סיפור אמיתי שקורה כל שנה בכל כיפור לכמעט כל דתי. והוא הסיבה שצמים.
החלק הראשון-לא מצטער על דבר שכתבתי, זאת דעתי.
לא הפריע לי מה כתבת, הפריע איך כתבת
לשאול מדוע אנשים צמים?אחשלי, אני יודע למה אנשים צמים ועניתי על הסיבות למה אני חושב שזה מיותר.
אז למה בכלל לכתוב מההתחלה אם אתה יודע מה הסיבה?
אתה מעביר ביקורת על צורת הכתיבה שלי?מדוע אתה לא כותב דבר על צורת ההתבטאות של ראמ121?
ראם לדעתי מתנדנד בדיוק על גבול הטעם הטוב. התלבטתי אם להגיב גם על זה, אבל גם ראיתי שהוא דיבר ככה רק כתגובה אל הדרך שבה כתבת אז החלטתי שלא לכתוב. באופן כללי אני נמנע מלהגיב לאנשים פה בפורום על דעות שלא קשורות לכושר ותזונה, פשוט ההודעה שלך מאוד בולטת וקצת מפריעה.
האם זה בגלל שאני תוקף את הדת, הדבר שכה חשוב לך?
תאמין לי, הדת לא מעניינת אותי בכלל, הנה אני מגיב לך ביום כיפור. אני לא מאמין באלוהים ובהרבה דברים של הדת אני לא מסכים איתה, פשוט יש דרך לכתוב דברים, אלא אם המטרה שלך זה להצית ריב ואז כתבת בדיוק כמו שצריך.

החלק הראשון הוא סיפור אמיתי שקורה כל שנה בכל כיפור לכמעט כל דתי. והוא הסיבה שצמים.

לא הפריע לי מה כתבת, הפריע איך כתבת

אז למה בכלל לכתוב מההתחלה אם אתה יודע מה הסיבה?

ראם לדעתי מתנדנד בדיוק על גבול הטעם הטוב. התלבטתי אם להגיב גם על זה, אבל גם ראיתי שהוא דיבר ככה רק כתגובה אל הדרך שבה כתבת אז החלטתי שלא לכתוב. באופן כללי אני נמנע מלהגיב לאנשים פה בפורום על דעות שלא קשורות לכושר ותזונה, פשוט ההודעה שלך מאוד בולטת וקצת מפריעה.

תאמין לי, הדת לא מעניינת אותי בכלל, הנה אני מגיב לך ביום כיפור. אני לא מאמין באלוהים ובהרבה דברים של הדת אני לא מסכים איתה, פשוט יש דרך לכתוב דברים, אלא אם המטרה שלך זה להצית ריב ואז כתבת בדיוק כמו שצריך.
א.הפריע לך איך כתבתי על נושא שכנראה חשוב. אחרת מדוע שמשתמש אחר מקלל פה אתה לא מעיר לו?
ב.שוב, מדברים על דת אז אכפת לך. אדם אשר מקלל זה בסדר בעייניך.
ג.אם לא הייתה מעניינת אותך, לא היית מגיב.
ד.כתבתי את מה שכתבתי כיוון שיש לי זכות להביע את דעתי, אפילו שזה פוגע לך ברגשות.

הפריע לך איך כתבתי על נושא שכנראה חשוב.
הפריע לי כי זה פורום של דיונים והתגובה שלך הייתה ילדותית וסגרה כל אפשרות לדיון מראש. משתמע מההודעה שלך שחיפשת להצית ריב.
אחרת מדוע שמשתמש אחר מקלל פה אתה לא מעיר לו?
שוב, מדברים על דת אז אכפת לך
שוב, לא.
אדם אשר מקלל זה בסדר בעייניך.
אם לא הייתה מעניינת אותך, לא היית מגיב.
הפריע לי כי זה פורום של דיונים והתגובה שלך הייתה ילדותית וסגרה כל אפשרות לדיון מראש. משתמע מההודעה שלך שחיפשת להצית ריב.
כתבתי את מה שכתבתי כיוון שיש לי זכות להביע את דעתי, אפילו שזה פוגע לך ברגשות.
מה הסיבה שכתבת את מה שכתבת? באמת אני שואל.
וחוץ מזה אני די בטוח שבחוקים של הפורום כתוב שמי שיכתוב הודעות פוגעניות יושעה מהפורום, אז זאת לא כל כך זכותך.

ורק מציין שבסך הכל כל השלוש טענות הראשונות שלך הן אותה טענה. אבל לא חשוב.

שוב, לא.

מה הסיבה שכתבת את מה שכתבת? באמת אני שואל.
וחוץ מזה אני די בטוח שבחוקים של הפורום כתוב שמי שיכתוב הודעות פוגעניות יושעה מהפורום, אז זאת לא כל כך זכותך.

ורק מציין שבסך הכל כל השלוש טענות הראשונות שלך הן אותה טענה. אבל לא חשוב.
א.ההודעה שלי לא חסמה שום דיון, אלא פתחה אותו. הבאתי טענות מנוקמות מדוע אני חושב ככה.
ב.השתיקה שלך כאשר אדם אחד מקלל מוכיחה אחרת.
ג.עניתי לך על השאלה. מדוע אתה מסרב להבין שזאת דעתי ולא אכפת לי שזה פגע לך ברגשות?

היית מעדיף שאתן שור ה אחת לכל הטענות שלך?היית מרגיש יותר בנוח עם זה?

אתה חושב שזה נגד כחוקי הפורום?אתה יכול לבדוק את זה. האם דיווחת עליו או שבחרת להתעלם?

צורת התבטאות ? איך התבטאתי ? אתה פשוט חושב שאתה צודק בכל מה שאתה אומר ולפי טענתך כולנו טועים

וצר לי להגיד לך אתה באמת אבל באמת לא יודע למה צמים, מבחינתך כל מי שצם הוא פשוט מטומטם כי זה מיותר על פי טענתך.
אף על פי שאני כן מסכים איתך שיש אנשים שאין להם מושג למה הם בכלל צמים אבל בכל זאת, הם צמים מתוך הרגל, שזה יכול להיות מיותר אבל לא אשפוט אותם.

אם אתה לא מאמין, אפילו אחוז אחד אתה פשוט לא פקטור אין לך מושג איך ההרגשה של לצום כי אתה לא מתחבר לזה אפילו קצת, עזוב את זה שלפי הטענה הראשונה שלך אתה בכלל לא יודע למה צמים, אולי עכשיו אתה קצת יודע אחרי קריאה מהירה בגוגל.

אולי בשבילך זה מיותר אבל בשביל מישהו שהוא דתי כל חייו ומאמין במשהו זה לא מיותר.

אז לגבי איך שמתבטאים אלייך פה, אתה זה שהתחלת בזה שטענת " אם זה לא לצום לצורך בריאות, זה מיותר " לא הבנתי איך אתה יכול לשפוט אותם כאילו יהדות קיימת 10 דקות.זה שטענת שזה מיותר פשוט קראת להם במילים אחרות טיפשים. ( כן עיוותתי את זה מאוד ).

חוץ מזה זו גם דעתך ומותר לך, גם לאנשי אחרי מותר לבוא ולא להסכים איתך אבל אתה פשוט נותן טיעונים של ילד שלא מוכן לקבל דעות של אחרים.

דרך אגב אז לפי הטענות שלך כל החגים הם פשוט מיותרי וחסרי ערך כולל של כל הדתות למה צריך לחגוג למה צריך להתכנס כל המשפחה למה צריך בכלל מסורת ? אומר את זה בן אדם שלא מאמין כן.. ?

נערך לאחרונה:
שלי לא חסמה שום דיון, אלא פתחה אותו.
התכוונתי שלפי ההודעה שלך נשמע שאתה לא מתכוון לשמוע מה שיש לאנשים אחרים לומר, אתה מתכוון לכתוב ולהגן על העמדה שלך בלי להיות פתוח לאפשרויות אחרות.
השתיקה שלך כאשר אדם אחד מקלל מוכיחה אחרת
הסברתי לך כבר כמה פעמים ואסביר בפעם האחרונה כי זה חוזר על עצמו, ראם לדעתי כתב בדיוק על גבול הטעם הטוב, אתה עברת הגבול הזה, לא בהרבה אבל עברת אותו. אני בדרך כלל לא מגיב לאנשים בפורום על דברים שלא קשורים לאימונים ותזונה, אבל יש פעמים שאני כן מרגיש צורך להגיב.
כאן הצורך הזה נבע מזה שכתבת כאילו בשביל להתחיל ריב ושנשמע שאתה אומר דברים שאתה יודע למה הם לא נכונים.
עניתי לך על השאלה
לא ענית- למה כתבת את ההודעה הראשונה פה בנושא הזה? מה ניסית להרוויח ממנה?
מדוע אתה מסרב להבין שזאת דעתי ולא אכפת לי שזה פגע לך ברגשות?
הבנתי מההתחלה שזאת דעתך ושלא אכפת לך, לא בגלל זה הגבתי. ואני אגיד שוב ובפעם האחרונה, אני לא דתי ולא מאמין באלוהים ולא אכפת לי מיום כיפור, אז לא זה לא פגע לי ברגשות.
היית מעדיף שאתן שור ה אחת לכל הטענות שלך?היית מרגיש יותר בנוח עם זה?
זה לא העניין. העניין זה שכמו בהודעה הראשונה שלך אתה סתם ניסית לעשות כאילו ההודעה שלך חכמה כי יש לך הרבה טענות, אבל בסך הכל זאת טענה אחת. אבל שוב, זה שולי ואין מה להתעמק בזה.
האם דיווחת עליו או שבחרת להתעלם?
מה קשור?
אתה חושב שזה נגד כחוקי הפורום?אתה יכול לבדוק את זה

חובות המשתמש, הגבלת שימוש ושימושים אסורים

המשתמש מתחייב להשתמש בשירותים ובאתר באופן חוקי בלבד, ובהתאם להוראות תנאי השימוש וכל דין. מבלי לגרוע מכלליות האמור, ובכפוף להוראות כל דין, המשתמש מצהיר ומתחייב כי לא יעשה שימוש בשירותי החברה ו/או באתר לצורך אף אחד מאלה:

שימוש באתר ו/או בשירותים לכל מטרה בלתי מוסרית, פוגענית (נאצה, איומים, ביטויים של גסות רוח, גזענות ואלימות), בלתי-מורשית ו/או אסורה ו/או למטרות מסחריות;

טוב אני אגיב פה עוד פעם אחת כי הדיון פה נהיה ארוך מדי. תן לי להזכיר לך רק שאני "בצד שלך" בענייני דת. אני אתאיסט כופר שחושב שאמונה באל נובעת מבורות של האנושות ומעורבות הדת במדינה היא ביזיון שצריך להיקתע מהשורש. לנושא - יכול להיות שמישהו קילל אותך, ברוך הבא לאינטרנט. יש הבדל בין להעליב אדם אחד לבין להעליב קהילה שלמה ולזלזל באורח החיים שלהם. אין פה שום עניין של "אה אתה קיללת דת אז דמך מותר" או כל דבר כזה. הייתי אומר אותו דבר אם היית מתייחס בזלזול כזה לטבעונים להט"בים או כל קהילה רגישה אחרת. יש מקום תמיד לביקורת, אבל צריך גם לדעת איך להתבטא בצורה שמכבדת את הצד השני. אחרת אתה סתם בבון שמתלהם.
דברי חכמים בנחת נשמעים.

דברי חכמים בנחת נשמעים.

צפה בקובץ המצורף 70865
צריך להחזיר את המוניטין לפורום אוף טופיק סעמק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית