אוקיי אני אגיב תגובה קצת פחות צינית. יש לי חוש הומור מאד מעוות ואני אוהב מימז מאד רעים בסגנון של כאד"מ ז"ל. בקבוצות כמו כאד"מ בפייסבוק או קבוצות וואטסאפ פרטיות זה מקובל ומבורך, במקומות פומביים זה לא.אז בעצם הטענה שלך שאם הייתי כותב את זה בMEME זה לא היה מעליב?
אני מביע את דעתי. איני יכול לשלוט במה אנשים מרגישים או כיצד הם מקבלים דברים.
אין הבדל בלי להגיד שמנהג מסוים הוא מיותר לבין להגיד שמישהו שהוא מתלבש מכוער. אבל משום מה הראשון מעליב ומרושע, אבל השני בסדר.
אין שום בעיה עם הבעת דעתך. יש בעיה עם הדרך שבה אתה מביע אותה. אפשר להגיד מה לא בסדר לדעתך גם בלי לזלזל בצד השני. אני למשל אדם חילוני שמתנגד לחלוטין לכל צורה של כפייה דתית, לדרך שבה הדת מעורבת לנו במדינה ועוד הרבה דברים נוספים. כשאני רוצה להביע את דעתי נגדם אני לא אגיד "כל מי שדתי טיפש, אתם סתם עובדי אלילים ללא פואנטה". אני אגיד טיעונים מנומקים ומכבדים כמו זה שהכפייה לא לאפשר תחב"צ בשבת פוגעת בציבור החילוני ואין כל סיבה לכפות את זה על עיר כמו תל אביב בה הרוב המוחלט של האוכלוסיה ירצה שתחב"צ יהיה זמין בשבת.
למשל בטענה שלך על יום כיפור יכולת לרשום "לא רואה סיבה לצום ביום כיפור, אני אדם חילוני ולא רואה ערך בלצום סתם לצורך המסורת".
ואל תיתן לי פה טענות מצוצות על חופש הביטוי. הבעיה פה היא לא מה שאתה אומר אלא איך שאתה אומר את זה.