הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה מעביר שעורה בעין?

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך

Rhino

מושעה
3,940
3,418
נק' מוניטין:
11,056
3,940
3,418
יש לי שעורה רצינית בעין
מישהו מכיר איזה תרופת סבתא שמעבירה את זה, חוץ מתיון?

דרך הטיפול היעילה ביותר היא בטיפול ברטיות חמות (בעזרת צמר גפן יבש או מגבת יבשה). יש לטבול אותם במים חמים ולשים על העפעף עד שהמים מתקררים וחוזר חלילה. יש לבצע דרך טיפול זו 3-4 פעמים ביום לפרק זמן של 10 דקות. החום עוזר לשעורה ל"הבשיל", להיפתח ולהתנקז.

יש אפשרות להשיג מרשם לתרופה אנטיביוטית מרופא עיניים כמו משחת עיניים. אך טיפול זה אינו יעיל במיוחד‏[1].

מומלץ להימנע מעדשות מגע בזמן שעורה.

• פותח/ת השרשור
דרך הטיפול היעילה ביותר היא בטיפול ברטיות חמות (בעזרת צמר גפן יבש או מגבת יבשה). יש לטבול אותם במים חמים ולשים על העפעף עד שהמים מתקררים וחוזר חלילה. יש לבצע דרך טיפול זו 3-4 פעמים ביום לפרק זמן של 10 דקות. החום עוזר לשעורה ל"הבשיל", להיפתח ולהתנקז.

יש אפשרות להשיג מרשם לתרופה אנטיביוטית מרופא עיניים כמו משחת עיניים. אך טיפול זה אינו יעיל במיוחד‏[1].

מומלץ להימנע מעדשות מגע בזמן שעורה.
נראה לי שהקטע בזה הוא כמו בתיון, פשוט שהמקום יקבל חום, לא?

נראה לי שהקטע בזה הוא כמו בתיון, פשוט שהמקום יקבל חום, לא?
נכון, אבל עדיף לשים רטיות מאשר את התיון עצמו (רטיות זה צמר גפן בצורה דקה ועגולה), ככה אתה יכול לשים כמה פעמים ולהחליף ברגע שמתקרר. זה גם מתיישב בצורה נוחה וטובה יותר על העין ככה שלא תצטרך להיות עם הראש אחורנית כל פעם

החלמה מהירה 😃

יש כל מיני דרכים. אתה צריך בעיקר לחמם את האיזור (אבל לא לשרוף אותו) כדי שהנימים יתרחבו ויוציאו את המוגלה. תיון (לא רותח!) זו אפשרות, אנשים משתמשים גם בביצה (שמים במים רותחים כמה דקות ואז על האיזור). יש גם אנשים ששוטפים את העיניים בסבון אל-דמעות, ויש כאלה שמחממים עם אור אדום (זה יותר נפוץ באירופה מאשר בארץ). אם הדלקת ממשיכה ליותר מכמה ימים לך לרופא, לפעמים המוגלה מתקשה ואז נוצר לך ממש כדור בעפעף. אני הייתי חכם גדול וחיכיתי שבועיים, בסופו של דבר טופלתי באנטיביוטיקה וזה לקח חצי שנה עד שזה עבר לגמרי. ואיך שלא יהיה תעשה לעצמך חוק שאתה לא נוגע בעין לא חשוב כמה זה מגרד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית