הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה הבדל בין פחמימה פשוטה למורכבת לעניין סך קלורי

איציק חזן

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
בסופו של דבר מה ההבדל,אני צריך להכניס כך וכך גרם פחמימה/קלוריות מפחמימה, ליום.מה ההבדל אם אני מביא את זה מצורה של פחמימה פשוטה או מורכבת.
ולאותו עניין,האם קמח לבן נחשב מורכב או פשוט

תודה אנשים:sporty019:

ההבדל הוא הערך הגליקמי.
פחמימה בעלת אינדקס גליקמי נמוך (פחמימה מורכבת) לא גורמת לפיקים גדולים באינסולין וכך נשמרת רמת סוכר מאוזנת לאורך
היום. בנוסף, בפחמימות מורכבות תמצא סיבים, בשביל להבין את הייתרונות של הסיבים אני ממליץ לך לקרוא את המאמר
שיש בפורטל (גם על פחמימות תוכל למצוא שם מאמר שייפרט לך לעומק את הנושא).

כשאתה אוכל פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה נוצר מצב שבו מופרש הרבה אינסולין, זה לא רק גורם לסכרת
אלא גם לאגירת שומן.

קמח לבן נחשב לפחמימה פשוטה.

מה שאתה אומר זה שאם אכלתי 40 גרם של פחמימה מורכבת עם 2 אחוז שומן לעומת 40 גרם של פחמימה פשוטה עם 2 אחוז שומן אני אצבור יותר שומן בעזרת אכילה של פחמימה פשוטה?
ולא כל פחמימה פשוטה היא בעל ערך גליקמי גבוהה יש גם ערכים נמוכים. כנל לגבי פחמימה מורכבת יש מאכלים בעלי ערכים גבוהים ונמוכים לפי מה שאני יודע תקן אותי אם אני טועה.

• פותח/ת השרשור
איך אפשר למדוד תהבדל בין סוגי פחמימות,יש איזה מדד לאינדקס גליקמי??

מה שאתה אומר זה שאם אכלתי 40 גרם של פחמימה מורכבת עם 2 אחוז שומן לעומת 40 גרם של פחמימה פשוטה עם 2 אחוז שומן אני אצבור יותר שומן בעזרת אכילה של פחמימה פשוטה?
ולא כל פחמימה פשוטה היא בעל ערך גליקמי גבוהה יש גם ערכים נמוכים. כנל לגבי פחמימה מורכבת יש מאכלים בעלי ערכים גבוהים ונמוכים לפי מה שאני יודע תקן אותי אם אני טועה.
ברגע שיהיה יותר אינסולין יותר שומן ייאגר.
וזה נכון שיש פחמימות מורכבות עם ערך גליקמי לא מאוד נמוך, אבל הסיבים מפצים על זה.

אז אתה אומר שפחמימה פשוטה בעלת ערך גליקמי נמוך תפריש יותר אינסולין מפחמימה מורכבת בעלת אינדקס גליקמי גבוהה בגלל הסיבים?

אז אתה אומר שפחמימה פשוטה בעלת ערך גליקמי נמוך תפריש יותר אינסולין מפחמימה מורכבת בעלת אינדקס גליקמי גבוהה בגלל הסיבים?
*פחמימה בעלת ערך גליקמי נמוך תפריש פחות אינסולין

אין הבדל אם הקלוריה מגיעה מפחמימה מורכבת או פשוטה. ההבדל הוא בכמות אינסולין שזאת מפרישה לעומת זאת, שמשפיע על הרמת גלוקוז בדם

אין הבדל אם הקלוריה מגיעה מפחמימה מורכבת או פשוטה. ההבדל הוא בכמות אינסולין שזאת מפרישה לעומת זאת, שמשפיע על הרמת גלוקוז בדם
ברגע שיהיה יותר אינסולין יותר שומן ייאגר?
אני אף פעם לא קראתי את זה בשום מקום. להפך דווקא הבנתי שאינסולין זה טוב כי זה הורמון שנלחם בהורמונים הנגדיים שהם קורטיזול ואנדרנלין שמפרקים שריר

א. אינסולין הוא הורמון אנבולי שגורם לבניית שומן וגם שריר
ב. פחמימה פשוטה בהדרגה היא בעלת ערך גליקמי גבוה - בינוני ומורכבת בעלת ערך גליקמי נמוך
ג. כשהגוף יש רצה קבועה גבוהה של אינסולין הוא ייטה לציבור יותר שומן
ד. צניחת אינסולין יכולה לגרום לרעב בחיטוב

למדתיי על בשרי בתור שמן לשעבר לסוג הפחמימות יש חשיבות רבה
אבל לתזמון הצריכה שלהם יש חשיבות גבוה יותר.
לפני ואחרי אימון פחמימה עם ערך גליקמי גבוה, אימון פלוס שעה - שעתיים
ערך גליקמי בינוני. בשאר היום עד שעתיים לפני השינה - נמוך
פרוקטוז רק לפני אימון או מעט אחרי ( למרות הערך הגליקמי הנמוך, אבל
הספיגה היא במקביל לגלוקוז)
לפני השינה מעט שומן ( אישית מעדיף מהחי)
זה מה שעובד בשבילי.
סוכרוז מורכב מגלוקוז ופרוקטוז ורק הכבד יכול לאגור פרוקטוז בניגוד
לגלוקוז שמאוכסן גם בשרירים. כל כמות פרוקטוז מיותרת שלא יכולה
להאגר בכבד או לא מנוצלת נהפכת לשומן.
מתוך ניסיון עם הרבה דיאטות הגוף פחות יעיל כשאני מוריד את הפחמימות
צריך לדעת לתזמן אותם נכון

Back