הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיטת רולפינג

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
האם משהוא כאן מכיר או שמע על שיטת רולפינג? חוויות כלשהן? דעות?
אני מתעניין בשיטה הזאת עקב בעיות נשימה.

• פותח/ת השרשור
מה הקשר בין השיטה לבעיות נשימה?
האזורים \ השרירים באזור הגב\תחתון\חזה\בטן יכולים לתרום ללחץ (גופני או נפשי) ולהפריע לפעולת נשימה שעל בסיסה תקנית.
אני לא מומחה בשיטה, לכן ההסבר הנל לא בהכרח מדויק. השיטה כן עוזרת לפעולות נשימה

האזורים \ השרירים באזור הגב\תחתון\חזה\בטן יכולים לתרום ללחץ (גופני או נפשי) ולהפריע לפעולת נשימה שעל בסיסה תקנית.
אני לא מומחה בשיטה, לכן ההסבר הנל לא בהכרח מדויק. השיטה כן עוזרת לפעולות נשימה

או קיי.
ראשית , אין שום ביסוס מדעי לטענה שהשיטה יעילה ל"בעיות נשימה".
שנית , אין שום ביסוס מדעי לטענה שניתן לבצע מניפולציה ובכך "לשחרר" רקמת פאסיה כפי שהעוסקים בשיטה טוענים.
שלישית , אילו "בעיות נשימה" בדיוק יש לך? ולמה שאתה חושב שזה בהכרח קשור לשרירים?

• פותח/ת השרשור
או קיי.
ראשית , אין שום ביסוס מדעי לטענה שהשיטה יעילה ל"בעיות נשימה".
שנית , אין שום ביסוס מדעי לטענה שניתן לבצע מניפולציה ובכך "לשחרר" רקמת פאסיה כפי שהעוסקים בשיטה טוענים.
שלישית , אילו "בעיות נשימה" בדיוק יש לך? ולמה שאתה חושב שזה בהכרח קשור לשרירים?
אין ביסוס מדעי רחב לשיטה נכון :/
לגבי הבעיות נשימה יש לי המון בעיות של נשימה עמוקה, שמפריעה בצורה מאוד קריטית בפעילות אירובית שאני לא מצליח לנשום עמוק וכתוצאה מכך אין לי אוויר. אני משער שיש קשר מסויים, אולי, לגב מכיוון שאני מרגיש המון לחץ שם כשאני נושם ובהמון מקרים גם מוני ממני לנשום כמו שצריך.

אין ביסוס מדעי רחב לשיטה נכון :/
לגבי הבעיות נשימה יש לי המון בעיות של נשימה עמוקה, שמפריעה בצורה מאוד קריטית בפעילות אירובית שאני לא מצליח לנשום עמוק וכתוצאה מכך אין לי אוויר. אני משער שיש קשר מסויים, אולי, לגב מכיוון שאני מרגיש המון לחץ שם כשאני נושם ובהמון מקרים גם מוני ממני לנשום כמו שצריך.

האם עברת אבחון רפואי מקצועי? בדיקת תפקודי ריאות? ארגומטריה?

• פותח/ת השרשור
נשמע לי מאוד מוזר.
מי בדיוק טיפל בך? מה היו המסקנות?
רופא משפחה רגיל ( אני כרכע בצבא אז באזרחות אני אטפל בזכ בצורה טובה יותר בלי לחכות להפניות בעם בחודש) שהתפקוד ריאות תקין וגם מעבר הנשימה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית