הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה שחקני כדורסל מקצועניים לא מרימים משקולות?

• פותח/ת השרשור
קודם כל צריך להבין שאתלטיות זה למעשה כוח מתפרץ עם משקל גוף. שזה דבר מאוד גנטי. ככה שאם יש לך את הגנטיקה האיכותית הזו, ותתאמן על זה הרבה - אולי תוכל להגיע לרמה הזו.

זו טעות נפוצה. כמובן שזה תלוי בתפקיד שלך, אבל השאיפה הזו לאחוז שומן חד ספרתי היא טעות. קודם כל כי זה מצב קיצון שבו אתה חלש. באיזה אחוז שומן אתה הכי חזק זה אינדיוידואלי, והאתלטים הכי מוכשרים בד"כ יהיו אלה שהאידיאל בשבילם הוא נמוך, אבל זה לא אומר שכמה שיותר נמוך יותר טוב. זה מצב שבו אתה לא ממש אנאבולי, אתה דיי חלש ובכל מקרה אתה שוקל פחות ממה שאתה יכול לשקול. אנשים גדולים, חזקים ומאסיביים שהם גם ברמת ELITE בענף ספורט מסויים (זה למעשה אומר כולם חוץ מבילדרים) - מגיעים לשם על אחוזי שומן יותר גבוהים מ10%, כי אין באמת סיבה להיות מתחת לזה אם אתה לא בילדר. אתה רוצה להיות שחקן אתלט, חזק ואגרסיבי שאף אחד לא יכול להזיז, וזה לא מה שקורה כשאתה על אחוז שומן חד ספרתי.

אוקיי, אתה יכול לגעת קצת בצורת האימון הכללית למטרות שלי?<

אוקיי, אתה יכול לגעת קצת בצורת האימון הכללית למטרות שלי?<
אם הפרטים בפרופיל שלך נכונים ואתה 1.90 על 80 קילו, אז תדאג לשקול לפחות 100, להשיג פאוור קלין של 120, דדליפט 240, סקוואט 220 ופרס 100, תוך כדי שאתה מתאמן בכדורסל, קוארדינציה ואתלטיקה ומשפר את הניתור שלך, הספרינטים שלך וכו'. באתלטיקה רצוי להתחיל להתאמן בצורה רצינית ואגרסיבית (פליאומטרי וכאלה) רק כשאתה כבר חזק, נגיד כשהדדליפט שלך 3 פלטות. תכלס אפשר גם לפני.

משימה קשה, אני יודע.

• פותח/ת השרשור
אם הפרטים בפרופיל שלך נכונים ואתה 1.90 על 80 קילו, אז תדאג לשקול לפחות 100, להשיג פאוור קלין של 120, דדליפט 240, סקוואט 220 ופרס 100, תוך כדי שאתה מתאמן בכדורסל, קוארדינציה ואתלטיקה ומשפר את הניתור שלך, הספרינטים שלך וכו'. באתלטיקה רצוי להתחיל להתאמן בצורה רצינית ואגרסיבית (פליאומטרי וכאלה) רק כשאתה כבר חזק, נגיד כשהדדליפט שלך 3 פלטות. תכלס אפשר גם לפני.

משימה קשה, אני יודע.

אני עכשיו כבר 1.90 על 90 קילו, פאוור קלין אני קצת מחכה להיות סגור על הדדליפט כמו שצריך (ואתה יודע שהדדליפט שלי בינוני ביותר), משקלים מטורפים, אתה מתכוון לRM1? אתלטיקה, שיפור הניתור, ספרינטים, איך? כמה? מתי? לא כדאי רק אחרי צבירת הכוח?

@power rack ממה שנספקתי לקרוא אתה בחור רציני, אם אתה רוצה להגיע לחשק במכללה ברמה גבוהה, כדאי שתחבור קודם כל למאמן ששלח כבר שחקנים למכללות מהארץ ויודע מה הדרישות, דרך אגב יש סיכוי למצוא הנחיה באינטרנט מחו"ל בדומה לייעוץ האישי.
ותמיד התחלה טובה תהיה חיפוש בגוגל, מחיפוש קצר מצאתי כמה כתבות אפילו לגבי ישראלים
אבל עם כל הכבוד ל- @Beast and cheat ויש לי באמת הרבה הערכה אליו, העצות שלו זה לא תחליף לעונת אימונים מסודרת עם פריודיזציה ועבודה על מרכיבים שונים של כוח, אתלטיות ויכולות כדורסל.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
@power rack ממה שנספקתי לקרוא אתה בחור רציני, אם אתה רוצה להגיע לחשק במכללה ברמה גבוהה, כדאי שתחבור קודם כל למאמן ששלח כבר שחקנים למכללות מהארץ ויודע מה הדרישות, דרך אגב יש סיכוי למצוא הנחיה באינטרנט מחו"ל בדומה לייעוץ האישי.
ותמיד התחלה טובה תהיה חיפוש בגוגל, מחיפוש קצר מצאתי כמה כתבות אפילו לגבי ישראלים
אבל עם כל הכבוד ל- @Beast and cheat ויש לי באמת הרבה הערכה אליו, העצות שלו זה לא תחליף לעונת אימונים מסודרת עם פריודיזציה ועבודה על מרכיבים שונים של כוח, אתלטיות ויכולות כדורסל.
בהצלחה

אני לא מסכים איתך, אני כבר שנים מחפש מאמנים כאלה ויצא לי לנסוע בכל רחבי הארץ בשביל זה ועד עכשיו ביסט הוא הבן אדם שמדבר הכי בהיגיון. אם אתה יכול להפנות אותי למישהו/ משהו אשמח, אגב אין שחקנים ישראלים שעומדים בסטנדרטים שאני מחפש, אז גם מאמנים לכאלה לא תמצא.

אני לא מסכים איתך, אני כבר שנים מחפש מאמנים כאלה ויצא לי לנסוע בכל רחבי הארץ בשביל זה ועד עכשיו ביסט הוא הבן אדם שמדבר הכי בהיגיון. אם אתה יכול להפנות אותי למישהו/ משהו אשמח, אגב אין שחקנים ישראלים שעומדים בסטנדרטים שאני מחפש, אז גם מאמנים לכאלה לא תמצא.
השחקנים בליגת העל לא עומדים בסטנדרטים של דיויז'ן 1 בארה"ב? אני לא מהתחום ככה שאין לי מושג, אבל קשה לי להאמין...

אני עכשיו כבר 1.90 על 90 קילו, פאוור קלין אני קצת מחכה להיות סגור על הדדליפט כמו שצריך (ואתה יודע שהדדליפט שלי בינוני ביותר), משקלים מטורפים, אתה מתכוון לRM1? אתלטיקה, שיפור הניתור, ספרינטים, איך? כמה? מתי? לא כדאי רק אחרי צבירת הכוח?
אלה משקלים של אתלטים ברמות הכי גבוהות. בסקוואט ובדדליפט אולי קצת פחות, אבל בקלין יש גם יותר מזה. תלוי בתפקיד, הבהמות ברוגבי ברמות הכי גבוהות מדדליפטים מעל 280 ומנקים 140+ משיחה קצרה שהייתה לי עם מאמן נבחרת הנוער של אירלנד ברוגבי. אבל כדורסלנים צפויים להיות יותר חלשים (חוץ מחריגים).

אתלטיקה זה ענף ספציפי (כלומר קפיצה וספרינטים וכו'). אני לא מבין בו מעבר לבסיס. אני מקווה שמאמני האתלטיקה כן יודעים לעשות את העבודה שלהם, כי אני לא יודע לעשות אותה.
מה שעושים רק אחרי שצוברים כוח זה הדברים האגרסיביים, לא הבסיסיים. פליאומטרי למשל לא מומלץ לפני שאתה חזק, מחשש לפציעה.

מרכיבים שונים של כוח
תודה, מכבד ומעריך מאוד גם אותך.. :embarrassed:

אבל...

יחד עם שאר ההודעה שדורשת ללכת לכיוון הconventional wisdom, השימוש במושג הזה הוא מאוד conventional wisdom מצידך. זה מראה על חוסר הבנה בנושא, שמושתת על אי ההבנה שכוח (strength) זו הסתגלות כללית ולא ספציפית לכלום.

מה זה מרכיבים שונים של כוח?

• פותח/ת השרשור
השחקנים בליגת העל לא עומדים בסטנדרטים של דיויז'ן 1 בארה"ב? אני לא מהתחום ככה שאין לי מושג, אבל קשה לי להאמין...

מבחינת בגרות, ניסיון, חוכמת משחק, שחקני ליגת על עולים בהרבה על מכללות אבל מבחינת אתלטיות, ממש ממש לא, היחידי בארץ עם אתלטיות סבירה זה שון דאוסן ואולי תום מעיין (אולי) ובמקרה שניהם כושים שאני מכיר את תום אישית, הוא תמיד היה עילוי מבחינה אתלטית. קח אפילו את עומרי כספי מהNBA הוא חתיכת ייצור רך מחוסר שרירים עם סקוואט של פלטה וחצי בלחץ ובגלל זה הנבחרת שלנו מקבלת בראש מימין ומשמאל.
אגב, אני לא מדבר על השחקן הממוצע במכללות, אני מדבר על החבר'ה שאחרי זה נבחרים סיבוב ראשון/שני בדראפט. יצא לי לדבר עם המאמן של שון דאוסן ושל יבגני חולודוב (עוד עילוי אתלטי) ובכלל כל הראשלצים עם הקפיצים ברגליים, הוא מאוד בכיוון, יודע מזה סקוואט שובר מקביל והכל אבל עדיין הייתי באימון התרשמות ולא כל כך התרשמתי.

נ.ב. יכול להיות שגל מקל מבין עניין, אני צריך לראות איך אני יוצר איתו קשר, הוא גם שיחק במכללות והוא גם בנוי יחסית טוב ומאוד אתלטי.
אתלטיקה זה ענף ספציפי (כלומר קפיצה וספרינטים וכו'). אני לא מבין בו מעבר לבסיס. אני מקווה שמאמני האתלטיקה כן יודעים לעשות את העבודה שלהם, כי אני לא יודע לעשות אותה.
מה שעושים רק אחרי שצוברים כוח זה הדברים האגרסיביים, לא הבסיסיים. פליאומטרי למשל לא מומלץ לפני שאתה חזק, מחשש לפציעה.

הבעיה שאחד מבין מפה והשני מבין משם וקשה לי ללקט את כל המידע הזה ביחד (אגב, מאמני אתלטיקה ברובם, לא יודעים לעשות את העבודה שלהם)

@power rack אני לא מבין כלום בכדורסל מלבד קריאה במוסף הספורט.
עם בראד גרינברג דיברת? אני מניח שהו המומחה מספר 1 לתחום המכללות שזמין בארץ.

• פותח/ת השרשור
@power rack אני לא מבין כלום בכדורסל מלבד קריאה במוסף הספורט.
עם בראד גרינברג דיברת? אני מניח שהו המומחה מספר 1 לתחום המכללות שזמין בארץ.

האמת, אני צריך להיות מאוד יצירתי בשביל להגיע לאנשים האלה ויכול מאוד להיות שאני אעשה את זה, ההשערה שלי שמאמני כדורסל בדמות בראד גרינברג מבינים הרבה בכדורסל ומעט באתלטיות וכדורסל זה לא הבעיה שלי.

גל מקל נסע למכללות חלשלוש וחזר מפלצת.מאסה, עומרי כספי נסע לnba וחזר 12 קילו יותר , כוח זה לא מה שמעניין אותם במכללות וגם לא אתלטיות , אמרתי לך אם אתה רוצה להתבלט זה רק קליעה מיוחדת או גובה מיוחד או משהו מיוחד שאין לשחקנים שם.
רועי בוכבינדר לדעתי היה השחקן הכי אתלט ששיחק פה בארץ הלך למכללות ולא יצא ממנו כלום.

ושוב אם אתה לא משחק בבוגרים ארצית/ליגה א ונותן סטטיסטיקות של 30+ נקודות למשחק אין לך מה לחשוב על מכללות אלא אם כן אתה מכיר סוכן/מאמן שיש לו קשרים שם ויכול להעביר את הסרטונים שלך לכל מיני מאמנים(מדבר על דויזן1)

@Beast and cheat
מה זה מרכיבים שונים של כוח?
אם ניקח את תחום הטריאתלון שאני מבין בו יותר מדברים על 6 מרכיבים:
Force-Muscular Endurance-Eddurance-Anerobic Endurance-Speed Skills-Power
אני לא ברמה מספקת להתדיין אבל יש הבדל בין "הספק או כוח נטו" שיתבטא לדוגמא בסקווט גבוה, לעומת היכולת לקפוץ גבוה שזה הפעלת הכוח.

• פותח/ת השרשור
גל מקל נסע למכללות חלשלוש וחזר מפלצת.מאסה, עומרי כספי נסע לnba וחזר 12 קילו יותר , כוח זה לא מה שמעניין אותם במכללות וגם לא אתלטיות , אמרתי לך אם אתה רוצה להתבלט זה רק קליעה מיוחדת או גובה מיוחד או משהו מיוחד שאין לשחקנים שם.
רועי בוכבינדר לדעתי היה השחקן הכי אתלט ששיחק פה בארץ הלך למכללות ולא יצא ממנו כלום.

ושוב אם אתה לא משחק בבוגרים ארצית/ליגה א ונותן סטטיסטיקות של 30+ נקודות למשחק אין לך מה לחשוב על מכללות אלא אם כן אתה מכיר סוכן/מאמן שיש לו קשרים שם ויכול להעביר את הסרטונים שלך לכל מיני מאמנים(מדבר על דויזן1)

אתה צודק לגבי מקל, הוא גם ניראה חזק ואתלטי על הפרקט. קראתי את הנתון על כספי, יכול להיות שהוא איבד אותם אחר כך כי הוא ניראה לי די רופס באליפות האחרונה (למרות שהוא עדיין אתלט נחמד, אבל לא ניראה לי שהוא עובד כמו שצריך (שים לב למה שביסט אמר)). כוח חייב לעניין אותם, כי הוא הבסיס לכוח מתפרץ! בכל שלב בקריירה, לא מוותרים על כוח! אתה צודק, רועי בוכבינדר אתלט מדהים והוא היה במכללות אבל הוא חתיכת גולם מבחינת כדורסל ועדיין הוא יסיים בליגת על ואני מוכן לחתום על כך.
עזוב פרוטקציות ורמה, אתה לא מכיר אותי, יש לי קליעה מטורפת אבל אנחנו מדברים על אתלטיות בוא לא נחרוג מהנושא.

אתה צודק לגבי מקל, הוא גם ניראה חזק ואתלטי על הפרקט. קראתי את הנתון על כספי, יכול להיות שהוא איבד אותם אחר כך כי הוא ניראה לי די רופס באליפות האחרונה (למרות שהוא עדיין אתלט נחמד, אבל לא ניראה לי שהוא עובד כמו שצריך (שים לב למה שביסט אמר)). כוח חייב לעניין אותם, כי הוא הבסיס לכוח מתפרץ! בכל שלב בקריירה, לא מוותרים על כוח! אתה צודק, רועי בוכבינדר אתלט מדהים והוא היה במכללות אבל הוא חתיכת גולם מבחינת כדורסל ועדיין הוא יסיים בליגת על ואני מוכן לחתום על כך.
עזוב פרוטקציות ורמה, אתה לא מכיר אותי, יש לי קליעה מטורפת אבל אנחנו מדברים על אתלטיות בוא לא נחרוג מהנושא.

תנסה להוציא ספורטאי מצטיין בצבא,קשה לי להאמין שבלי זה תגיע לאיפשהו.

• פותח/ת השרשור
תנסה להוציא ספורטאי מצטיין בצבא,קשה לי להאמין שבלי זה תגיע לאיפשהו.

ספורטאי מצטיין מקבלים כל הנבחרת נוער שיוצאת לאליפות (או אולי רק חלק ממנה), כל הזמן מקצצים בנושא הזה ולאחרונה ראיתי שתום מעיין שהיה הרכז הראשון של הנבחרת לא קיבל בכלל מעמד כזה (למרות שהעוול תוקן כעבור שנתיים). הבעיה עם המעמד הזה היא שאתה קודם כל חייב להיות בנבחרת+ אתה צריך לשחק בליגה לאומית או על (ואז אתה פוסל את עצמך למכללות) ולהוכיח את עצמך על בסיס קבוע. אני מחפש שקט תעשייתי, שייתנו לי לבנות בסיס נכון של כוח ואתלטיות (ברצינות, דיברנו פה על SS, מי ייתן לי ספורטאי מצטיין שאני על 24 אחוז שומן?!!). בגלל זה יש לי בעיה עם המעמד הזה. אני לא חושב שבלעדיו אין לי צ'אנס, זה קצת conventional wisdom כמו שביסט נוהג לומר. אני תמיד יכול להיות ג'ובניק ולשמור על רמת אימונים טובה. אחד העיקרונות הכי חשובים כאן הוא quality vs quantity, אני מכיר את החבר'ה בגילי שיקבלו ספורטאי מצטיין אישית כבר כמה שנים, אני לא רואה התקדמות יוצאת דופן ביכולות שלהם ואני מאמין שגם אם אוכל להתאמן בצבא הרבה פחות מהם, אם אתאמן יותר נכון, אגיע יותר רחוק.

תשמע יכול להיות שאתה שחקן אדיר אין לי מושג , רק אמרתי לך מה נחוץ. אתה יכול לפנות אליי בפרטי אם בא לך ולנסות אותי כמאמן , השנה אימנתי שחקן מליגת העל (סנטר) ופנו אליי בעקבות זה עוד 2 שחקנים ששנה הבאה אעבוד איתם באוף סיזן (אחד רכז/גארד) בעיקרות אני מאמן אותם כוח+אתלטיקה ואימוני קרוספיט הכל יחד

• פותח/ת השרשור
תשמע יכול להיות שאתה שחקן אדיר אין לי מושג , רק אמרתי לך מה נחוץ. אתה יכול לפנות אליי בפרטי אם בא לך ולנסות אותי כמאמן , השנה אימנתי שחקן מליגת העל (סנטר) ופנו אליי בעקבות זה עוד 2 שחקנים ששנה הבאה אעבוד איתם באוף סיזן (אחד רכז/גארד) בעיקרות אני מאמן אותם כוח+אתלטיקה ואימוני קרוספיט הכל יחד

מעניין, אצור איתך קשר

עדיין כוח יגדיל לו את הסיכויים. יותר קל לך לקלוע אחרי שמי ששומר עליך לא הספיק להגיע אליך \ העפת אותו (בצורה חוקית כביכול) וכו', מאשר כשהוא עומד מולך - יותר גדול, חזק ואתלט ממך.

@Beast and cheat

אם ניקח את תחום הטריאתלון שאני מבין בו יותר מדברים על 6 מרכיבים:
Force-Muscular Endurance-Eddurance-Anerobic Endurance-Speed Skills-Power
אני לא ברמה מספקת להתדיין אבל יש הבדל בין "הספק או כוח נטו" שיתבטא לדוגמא בסקווט גבוה, לעומת היכולת לקפוץ גבוה שזה הפעלת הכוח.
סיבולת אירובית, סקילים, מהירות, סיבולת, סיבולת שריר, force הם לא כוח (force כן, אבל זו לא יכולת. זה פשוט כוח כמושג). יש שני סוגים של כוח - Strength ו-Power. קפיצה לגובה זה מה שנקרא Power (כוח מתפרץ). כוח מתפרץ זה כוח (Strength) חלקי זמן. Strength זו היכולת שלך להפעיל כוח (force) כנגד load. הכוח (strength) האבסולוטי שלך הוא למעשה המשקל המקסימלי שאתה יכול להפעיל בצורה איזומטרית. בצורה מדידה זה RM1.

הכוח המתפרץ שלך (power) נמדד בW, וזה משקל * מרחק חלקי זמן.

אנחנו משתמשים בסקוואט ובדדליפט בתור תרגילי כוח כלליים בדיוק בגלל שהם לא ספציפיים לשום דבר ובהם ניתן להפעיל הכי הרבה כוח ע"י המערכת (כי הם מערבים הכי הרבה מסת שריר), מתוך יציאה מנקודת הנחה שבשביל לשפר משהו - צריך להתאמן עליו. אם אנחנו רוצים לשפר את הforce production שלנו, אנחנו קודם כל צריכים להתאמן עליו. בשביל לשפר את הpower שלנו אנחנו נשתמש בפאוור קלין, כי בו מופק הכי הרבה W לחזרה. אבל אנחנו עדיין מבינים שכוח מתפרץ זה אך ורק היכולת להציג כוח (strength) מהר, ולכן אנחנו נבין שכוח שאין לך אתה לא יכול להציג לא לאט ובטח שלא מהר - זו הסיבה שבן אדם עם דדליפט של רבע טון תמיד ינקה יותר מבן אדם עם דדליפט של 100 קילו. יש לו יותר כוח להציג, ככה שגם אם הוא מציג אותו הרבה יותר לאט - פשוט יש לו יותר.
הדדליפט משקף את הכוח (strength), ובגלל שהוא המשיכה הראשונה בקלין הדוגמה יוצאת מצויין.

• פותח/ת השרשור
עדיין כוח יגדיל לו את הסיכויים. יותר קל לך לקלוע אחרי שמי ששומר עליך לא הספיק להגיע אליך \ העפת אותו (בצורה חוקית כביכול) וכו', מאשר כשהוא עומד מולך - יותר גדול, חזק ואתלט ממך.

סיבולת אירובית, סקילים, מהירות, סיבולת, סיבולת שריר, force הם לא כוח (force כן, אבל זו לא יכולת. זה פשוט כוח כמושג). יש שני סוגים של כוח - Strength ו-Power. קפיצה לגובה זה מה שנקרא Power (כוח מתפרץ). כוח מתפרץ זה כוח (Strength) חלקי זמן. Strength זו היכולת שלך להפעיל כוח (force) כנגד load. הכוח (strength) האבסולוטי שלך הוא למעשה המשקל המקסימלי שאתה יכול להפעיל בצורה איזומטרית. בצורה מדידה זה RM1.

הכוח המתפרץ שלך (power) נמדד בW, וזה משקל * מרחק חלקי זמן.

אנחנו משתמשים בסקוואט ובדדליפט בתור תרגילי כוח כלליים בדיוק בגלל שהם לא ספציפיים לשום דבר ובהם ניתן להפעיל הכי הרבה כוח ע"י המערכת (כי הם מערבים הכי הרבה מסת שריר), מתוך יציאה מנקודת הנחה שבשביל לשפר משהו - צריך להתאמן עליו. אם אנחנו רוצים לשפר את הforce production שלנו, אנחנו קודם כל צריכים להתאמן עליו. בשביל לשפר את הpower שלנו אנחנו נשתמש בפאוור קלין, כי בו מופק הכי הרבה W לחזרה. אבל אנחנו עדיין מבינים שכוח מתפרץ זה אך ורק היכולת להציג כוח (strength) מהר, ולכן אנחנו נבין שכוח שאין לך אתה לא יכול להציג לא לאט ובטח שלא מהר - זו הסיבה שבן אדם עם דדליפט של רבע טון תמיד ינקה יותר מבן אדם עם דדליפט של 100 קילו. יש לו יותר כוח להציג, ככה שגם אם הוא מציג אותו הרבה יותר לאט - פשוט יש לו יותר.
הדדליפט משקף את הכוח (strength), ובגלל שהוא המשיכה הראשונה בקלין הדוגמה יוצאת מצויין.

אז אפשר להגיד שכשלב התחלתי אני צריך להביא את חמשת המורכבים למשקלים מכובדים (מאוד) בתוכניות הבסיסיות SS/לינארית/טקסס בלי לשלב ניתורים, ספרינטים וכו' בשלב הזה? כלומר כהתחלה, אני עובד כליפטר מן המניין וכשאצבור כוח אתחיל להתעסק עם פליאומטרי, ניתורים, ספרינטים וכו', מסכים?

נערך לאחרונה:
אז אפשר להגיד שכשלב התחלתי אני צריך להביא את חמשת המורכבים למשקלים מכובדים (מאוד) בתוכניות הבסיסיות SS/לינארית/טקסס בלי לשלב ניתורים, ספרינטים וכו' בשלב הזה? כלומר כהתחלה, אני עובד כליפטר מן המניין וכשאצבור כוח אתחיל להתעסק עם פליאומטרי, ניתורים, ספרינטים וכו', מסכים?
לא,
עדיין הייתי משלב עם זה כדורסל בכל מקרה (חוץ מהפגרה), ואימוני אתלטיקה פשוט לא כאלה שישחטו אותך. בקיצור אתה צריך להיות טוב מאוד בהכל בשביל להיות ברמות הכי גבוהות, השאלה איך לעשות את זה מבחינת מינון היא קשה. כנראה שתיאלץ לעשות SS רק פעמיים בשבוע, וכנראה שתצטרך לעבור לטקסס מת'וד קצת יותר מוקדם ממה שהיית עובר אם לא היית מתאמן גם בכדורסל ואתלטיקה בנפרד. אתה כדורסלן, זה הענף שלך. אתה מתאמן בו. אתלטיקה וכוח הם "כלי העזר" שלך. בשביל שהם ישפרו אותך ולא יפגעו בך (לפחות בטווח הארוך), אתה צריך מאמן כוח שידע לתכנן את האימונים בצורה טובה סביב הכדורסל, ואותו דבר לגביי מאמן אתלטיקה. עד כמה שאני יודע, ברוב קבוצות הכדורסל יש מאמן כדורסל ומאמן אתלטיקה. ככה שבמידה והם עושים את העבודה שלהם כמו שצריך (בוא נתחיל בלשאול האם איכפת להם איך הספרינטים והניתורים שלך היום ביחס ללפני חודשיים) אז מה שנשאר לך זה רק לאמן את עצמך בתחום הכוח בצורה טובה...

העיקר זה הכדורסל, היכולות הפיזיות רק מסייעות לך להביא את הסקילים שלך לידי ביטוי בצורה מיטבית (וזה סופר חשוב).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית