הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כוח = מסה???

ORtheKING

משתמש מתחיל
74
1
נק' מוניטין:
1
74
1
יש לי שאלה שאני לא מוצא ממש פתרון
שאלה 1 :
יש הטוענים כמה שאתה יותר חזק ככה אתה יותר גדול כלומר כוח = למסה שלך. תרים כבד תהיה גדול!
אז זה אומר שאתה יכול לעבוד בחזרות של 1-5 (כוח- וכן יש גירוי של השריר בחזרות של 5 לכל מי שחושב שלא) להרים כבד וככה המסה שלך תהיה יותר גדולה כלומר 6-12 חזרות אין בכלל טעם לעשות. וצריך לעבוד בתכניות של 5X5 SS וכו
שאלה 2 :
מפה הגיע השאלה השנייה שלי וקיבלתי תשובה עליה. שהיא למה בודי בלדרים לא עובדים גם הם על חזרות נמוכות 1-5 כי אומרים ש כוח = מסה . ענו לי בזה שהגידים של הבודי בילדרים לא מסוגלים לאורך זמן להרים כבד בגלל החומרים... כלומר יש להם כוח רב בגלל החומרים והגידים שלהם נשחקים

מניסיון אישי
ss עובד ממש טוב כל הגוף גודל 5X5 גם כן ויש תחושה שגוף אוהב את האימון סוג האימונים האלה לפי ההתאוששות. חייב לציין שתחושת הפמפם וגודל פחות מורגש לעומת תוכניות קלאסיות AB/ABC שבהם אני אישית הרגשתי הרבה גדול ומלאה (חלק מזה הפמפם)

תוכניות קלאסיות AB/ABC מנסיון AB עובד (שאני רושם עובד זה אומר שהכוח וגוף מגיב טוב מאימון לאימון - בתזונה נכונה) תלוי באיזה נפח אימון עובדים מאוד גבולי גם עבודה של 4 פעמיים בשבוע בנפח יחסית קשה עד קשה מאוד (6-8 סטים שריר גדול 3-5 סטים קטן רוב אימון 5-8 חזרות) אחרי תקופה מסוימת אתה מרגיש שהגוף עייף מאוד (יש לציין השמקלים לא עולים קצב של SS 5X5 שבתוכניות כוח חובה לעלות כל הזמן שמקל)
לגבי ABC 5 פעמיים בשובע לא באמת טוב לבן אדם טבעי למרות הרגשת פמפם האדירה

אז ss 5x5 אני אישית מרגיש יותר קטן אבל הכוח עולה מאימון לאימון - מפה יוצא השאלה הראשונה שלי ^^
תוכניות קלאסיות AB/ABC הכוח מאימון לאימון פחות עולה (בגלל גם מספר החזרות ונפח העבודה) התחושה האישית (לא לשעה שעתיים אלה בכללי שהגוף עצמו יותר גדול )

רציתי לדעת מה אתם חושבים כוח = מסה??? ומה צריך לעשות תוכניות כמו SS 5X5 וכו. או תוכניות קלאסיות AB/ABC?????????????????

תודה מראש

יש לי שאלה שאני לא מוצא ממש פתרון
שאלה 1 :
יש הטוענים כמה שאתה יותר חזק ככה אתה יותר גדול כלומר כוח = למסה שלך. תרים כבד תהיה גדול!
אז זה אומר שאתה יכול לעבוד בחזרות של 1-5 (כוח- וכן יש גירוי של השריר בחזרות של 5 לכל מי שחושב שלא) להרים כבד וככה המסה שלך תהיה יותר גדולה כלומר 6-12 חזרות אין בכלל טעם לעשות. וצריך לעבוד בתכניות של 5X5 SS וכו
שאלה 2 :
מפה הגיע השאלה השנייה שלי וקיבלתי תשובה עליה. שהיא למה בודי בלדרים לא עובדים גם הם על חזרות נמוכות 1-5 כי אומרים ש כוח = מסה . ענו לי בזה שהגידים של הבודי בילדרים לא מסוגלים לאורך זמן להרים כבד בגלל החומרים... כלומר יש להם כוח רב בגלל החומרים והגידים שלהם נשחקים

תודה מראש
זה לא נכון, הסיבה שבודיבילדרים עובדים בנפח גדול זה :
1) כי הם מזריקים ולכן הם יכולים להתאושש בצורה טובה יותר מאימון לאימון בניגוד למתאמן הטבעי
2) הם חזקים, הם כנראה עשו כבר תוכנית כוח בעבר. והם כן משלבים תוכניות כוח.

בתור מתאמן מתחיל עדיף לעבוד על תוכנית כוח כי השיפור שלך הוא מאימון לאימון, כשאתה כבר לא מתאמן מתחיל אז גם עבודה של בילדינג-פיצולים יכולה להיות טובה, כי השיפור שלך בכוח כבר כמעט לא קיים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה לא נכון, הסיבה שבודיבילדרים עובדים בנפח גדול זה :
1) כי הם מזריקים ולכן הם יכולים להתאושש בצורה טובה יותר מאימון לאימון בניגוד למתאמן הטבעי
2) הם חזקים, הם כנראה עשו כבר תוכנית כוח בעבר. והם כן משלבים תוכניות כוח.

בתור מתאמן מתחיל עדיף לעבוד על תוכנית כוח כי השיפור שלך הוא מאימון לאימון, כשאתה כבר לא מתאמן מתחיל אז גם עבודה של בילדינג-פיצולים יכולה להיות טובה, כי השיפור שלך בכוח כבר כמעט לא קיים

מה שרשמת ב1 זה נכון יצא לי מראש....
לפי מה שאתה רושם מתאמן מתחיל זה לפחות 3-4-5 שנים שמגיע למשקל שיא וגם בן אדם בגיל 18 לא יכול להיות יותר ממתאמן מתחיל כי ב גיל 20 הוא היה יותר חזק מ18

לא רוצה לדבר על זה יותר מדיי רוצה לדעת חד משמעית כוח = למסה כמה שיותר כוח ככה יותר מסה (במידה וכן אין צורך לעשות יותר מ SS 5X5) ?????

1. זה נכון עבור מתאמן מתחיל. השריר מחולק ל3 סיבים - סוג 1, סוג 2A, וסוג 2B. בעיקרון 2A הם הסיבים עם הפוטנציאל הכי גדול להיפרטרופיה. הסיבים האלה פועלים בטווח של 6-15 חזרות (כמובן שזה משתנה מאדם לאדם בתוך הטווח הזה, בד"כ יוצא 8-12 בצורה הטובה ביותר). עכשיו זה שיש להם את הפוטנציאל הכי גבוה להיפרטרופיה לא אומר שלאחרים אין היפרטרופיה. הסיבים מסוג 1 הם אף פעם לא בעלי פוטנציאל גדול להיפרטרופיה- והם הסיבים הסיבולתיים שלנו. אבל, הסיבים מסוג 2B אשר אחראים על הפעולות בעצימות מקסימלית (1-5 חזרות) הן בעלי הפוטנציאל הכי גדול להיפרטרופיה עבור מתאמן מתחיל משום שהשינוי שהוא יכול לעשות בכח שלו הוא כל כך מהיר ודרסטי - שהסיבים האלה עבורו יגדלו יותר מהר.
לכן למתחיל SS תהיה הכי טובה. תכניות כמו 5X5, הן פחות עדיפות כי אתה כבר לא בהתקדמות כל כך מהירה ובשלב הזה כבר עדיף לעבור לעבודת נפח ופיצולים.
2. הם עובדים על הכל. כמו שאמרתי לכל הסיבים יש פוטנציאל להיפרטרופיה. מרבית העבודה תהיה על הסיבים מסוג 2A אבל הם עובדים גם על השאר. תראה למשל את התכנית אימונים של קולמן אם אני זוכר טוב בסקוואט רשום לו שם 2-15.

בכל מקרה, אם לא עשית אף פעם SS/אתה חוזר עכשיו להתאמן מפציעה/פרק זמן שלא התאמנת - אתה צריך SS.
אם לא - לך לפיצולים ותכניות נפח

מה שרשמת ב1 זה נכון יצא לי מראש....
לפי מה שאתה רושם מתאמן מתחיל זה לפחות 3-4-5 שנים שמגיע למשקל שיא וגם בן אדם בגיל 18 לא יכול להיות יותר ממתאמן מתחיל כי ב גיל 20 הוא היה יותר חזק מ18

לא רוצה לדבר על זה יותר מדיי רוצה לדעת חד משמעית כוח = למסה כמה שיותר כוח ככה יותר מסה (במידה וכן אין צורך לעשות יותר מ SS 5X5) ?????
לפי מה שאני רשמתי מתאמן מתחיל זה אחד שיכול לעלות משקל מאימון לאימון, אתה הסקת שזה 3-5 שנים .. זה בדרך כלל חצי שנה +- בעבודה נכונה, לאחר מכן אפשר להמשיך עם תוכנית כוח להתקדמות שבועית או דו-שבועית או לעבור לבילדינג פיצולים... בכל מקרה ההתחלה תהיה הכי אידיאלית בתוכנית כוח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית