מידע הכתבה מאתמול על קרוספיט

אני דווקא חושב שהכתבה מאד מחמיאה.
לי ברור שהגופות הלוהטות מזמינות יותר מתאמנים מאשר מבריחה לקוחות פוטנציאלים.

אני אישית מכניס מטקונים על השבלונה של התכנית כח שלי וחושב שהם אחלה בתור קונדישנינג

כל מתאמן בכל תכנית צריך:
1. תכנון שמבוסס על הפיזיולוגיה של גוף האדם: מעגל עומס יסף-פיצוי יסף(בדגש על התאוששות נאותה) והתקדמות ליניארית(אם במשקלים/זמנים/WHATEVER עפ"י מטרות ספציפיות)
2. תרגילים רב מפרקיים ושליטה טכנית לרמת שלמות.
3. כח ומאסת שריר- אי אפשר לתפקד ללא מאסת שריר וכח נאותים כל אחד עפ"י המימדים שלו.
אופציונלי(לרוב מיושם וסטנדרטי בPL/WL)
4. עפ"י עקרון הספציפיות- לעשות מספר מצומצם ביותר של תנועות או וריאציות שלהן כדי להתמחות בהן ולא לערב יותר מדי שטויות מסביב

יש קרוספיטרים שיעבדו בדיוק נגד כל העקרונות האלה, אבל גם בילדרים(בעיקר) וגם ליפטרים באותה מידה.
ויש קרוספיטרים שמבינים ויעבדו בדיוק לפי העקרונות ויראו אחלה תוצאות.
מי שמוציא שם רע לקרוספיטרים זה בדרך כלל ליצנים שevery day is metcon day(קיים בכל ענף אחר גם)

הדבר היחיד שיש לי נגד CF זה שפיסטולס תרגיל לגיטימי ואפילו "נחשב" שם
התחלת לדבר איתי בשפת וינגייט?

• פותח/ת השרשור
אני דווקא חושב שהכתבה מאד מחמיאה.
לי ברור שהגופות הלוהטות מזמינות יותר מתאמנים מאשר מבריחה לקוחות פוטנציאלים.

הגופה כאן כל כך לוהטת , שחשבתי להזמין אותה אלי להרים כמה ספות...
לוהט.png

ביסט אני מעריך אותך בתור מאמן אבל באמת שאתה מדבר על משהו שאין לך מושג בו, לך באמת למכון של מייק ותראה מה מדובר. זה שראית 2-3 קרוספיטרים ליצנים לא "משליך" על כולם. תאמין לי שהיום ככל שהמודעות עלתה כך גם הרצינות באימונים והבניה סביב אימוני הקרוספיט.
יש המון קרוספיטרים "ממוצעים" שמושכים יותר מ4 פלטות גב ישר פלס. אתה פשוט לא מתאמן בבוקס ולא התאמנת בבוקס ולא ראית איך מתנהלים שם האימונים, אולי מה שראית זה אנשים שחושבים שהם עושים קרוספיט במכון כושר ועל זה לאף מאמן אין אחריות.
לגביי מה שרוב אורלנדו אמר אתה יכול להתווכח עד מחר לבן אדם יש מליוני מתאמנים ומעביר מליוני סדנאות אני גם בטוח שהוא למד קצת יותר מכולנו פה את התחום בפיזיולוגי/אנטומי/קניזיולוגי וכו(כי בארהב זה קטע ה מאמנים שם אשכרה לומדים) אז אמר מה שאמר אפשר להסכיםמואפשר שלא וגםצהוא לא משליך על כל אימוני ומאמני הקרוספיט בעולם.
אתה מוזמן להכנס לפורום של קרוספיט.קום 80% מהמתאמנים שם בתוכניות כוח (ss ליניארית 5/3/1 סמולוב וכו...) ומשלבים את זה עם קרוספיט
בכל מקרה אני מסכים איתך שיש המון המון קרוספיטרים ש"חיים בסרט" אבל תלך פעם אחת למייק ותבין בעצמך לאיזה יכולות הגוף יכול להגיע וזה לא "בושה" שבן אדם יוכל לעשות גם 180+ דדליפט וגם ללכת על הידיים וגם לעשות מאסלאפ ולא צריכים להיות "מבורכים גנטית" בשביל זה. וגם מי ש"הכי חזק" ו"הכי אתלט" לווא דווקא יזכה במשחקי קרוספיט. אתה יכול לקחת לדוגמא את דן ביילי שהיה אתלט ריצות קצרות בקולג והזריק 700 חומרים לפני המשחקים עהוא בין הקרוספיטרים הכי חזקים שיש ועדיין לקח 7

ביסט אני מעריך אותך בתור מאמן אבל באמת שאתה מדבר על משהו שאין לך מושג בו, לך באמת למכון של מייק ותראה מה מדובר. זה שראית 2-3 קרוספיטרים ליצנים לא "משליך" על כולם. תאמין לי שהיום ככל שהמודעות עלתה כך גם הרצינות באימונים והבניה סביב אימוני הקרוספיט.
יש המון קרוספיטרים "ממוצעים" שמושכים יותר מ4 פלטות גב ישר פלס. אתה פשוט לא מתאמן בבוקס ולא התאמנת בבוקס ולא ראית איך מתנהלים שם האימונים, אולי מה שראית זה אנשים שחושבים שהם עושים קרוספיט במכון כושר ועל זה לאף מאמן אין אחריות.
לגביי מה שרוב אורלנדו אמר אתה יכול להתווכח עד מחר לבן אדם יש מליוני מתאמנים ומעביר מליוני סדנאות אני גם בטוח שהוא למד קצת יותר מכולנו פה את התחום בפיזיולוגי/אנטומי/קניזיולוגי וכו(כי בארהב זה קטע ה מאמנים שם אשכרה לומדים) אז אמר מה שאמר אפשר להסכיםמואפשר שלא וגםצהוא לא משליך על כל אימוני ומאמני הקרוספיט בעולם.
אתה מוזמן להכנס לפורום של קרוספיט.קום 80% מהמתאמנים שם בתוכניות כוח (ss ליניארית 5/3/1 סמולוב וכו...) ומשלבים את זה עם קרוספיט
בכל מקרה אני מסכים איתך שיש המון המון קרוספיטרים ש"חיים בסרט" אבל תלך פעם אחת למייק ותבין בעצמך לאיזה יכולות הגוף יכול להגיע וזה לא "בושה" שבן אדם יוכל לעשות גם 180+ דדליפט וגם ללכת על הידיים וגם לעשות מאסלאפ ולא צריכים להיות "מבורכים גנטית" בשביל זה. וגם מי ש"הכי חזק" ו"הכי אתלט" לווא דווקא יזכה במשחקי קרוספיט. אתה יכול לקחת לדוגמא את דן ביילי שהיה אתלט ריצות קצרות בקולג והזריק 700 חומרים לפני המשחקים עהוא בין הקרוספיטרים הכי חזקים שיש ועדיין לקח 7

אני את דעתי על קרוספיט רשמתי, מי שיודע מה הוא עושה= אחלה אימון.

בקשר למה שרשמת:
עם כל הכבוד לקרוספיט וזה שיש אנשים שיודעים מה הם עושים אם אותו רוב אורלנדו רשם שלהצמד לתכנית אימון זה מטומטם וצריך לעשות constantly varied high intensity באימונים זה מבחינתי כמו שמרצים בוינגייט היו לפני 6 שנים אומרים "לבלבל את השריר ולתקוף אותו מזוויות שונות".
לא להצמד לתכנית אימונים ולהתאמן לפי גחמה= טמטום.
הפופולריות של בנאדם והכסף מסדנאות לא מוכיחים שהשיטות שלו יעילות או שהוא מאמן דגול, רק שהוא איש שיווק.

ג'יין פונדה מכרה קלטות ריקודים ועשתה הרצאות בנושאי אימונים (והתעשרה מהן בצורה חסרת תקדים יחסית לטכנולוגיה ולתקופה) זה אומר שמשהו בקלטת הזה שמיש/יעיל? או שיש לה מושג מהחיים שלה למרות שהיא "למדה" אנטומיה ופיזיולוגיה בארה"ב?

• אהבתי
Reactions: rud
אני את דעתי על קרוספיט רשמתי, מי שיודע מה הוא עושה= אחלה אימון.

בקשר למה שרשמת:
עם כל הכבוד לקרוספיט וזה שיש אנשים שיודעים מה הם עושים אם אותו רוב אורלנדו רשם שלהצמד לתכנית אימון זה מטומטם וצריך לעשות constantly varied high intensity באימונים זה מבחינתי כמו שמרצים בוינגייט היו לפני 6 שנים אומרים "לבלבל את השריר ולתקוף אותו מזוויות שונות".
לא להצמד לתכנית אימונים ולהתאמן לפי גחמה= טמטום.
הפופולריות של בנאדם והכסף מסדנאות לא מוכיחים שהשיטות שלו יעילות או שהוא מאמן דגול, רק שהוא איש שיווק.

ג'יין פונדה מכרה קלטות ריקודים ועשתה הרצאות בנושאי אימונים (והתעשרה מהן בצורה חסרת תקדים יחסית לטכנולוגיה ולתקופה) זה אומר שמשהו בקלטת הזה שמיש/יעיל? או שיש לה מושג מהחיים שלה למרות שהיא "למדה" אנטומיה ופיזיולוגיה בארה"ב?

להזכירך גם דן גרין שלך לא נצמד לשום תוכנית מסויימת והוא קוטל תוכניות כמו ווסטסייד/ ממציא כל מיני טכניקות חדשות.
ולא אמרתי שהוא צודק אבל הבן אדם עושה דברים שהרבה אנשים לא הצליחו לעשות מימייהם ומביא אנשים לעשות דברים שלא חשבו שיצליחו בחיים. עם תוצאות אי אפשר להתווכח.
הוא אמר בהקשר של ה'תוכנית' שנגיד אתה מתכנן סתם אני אומר יום נפח בטקסס, היה לך יום קשה בעבודה/אתה חולה/לא הספקץ לאכול או לא יודע מה קרה ולא הצלחת להשלים יום נפח מה ייקרה? או למשל שנגיד יש לך יום שלפי תוכנית אתה אמור לתת 3*5 אבל אתה מרגיש מספיק חזק לתת 5*5 וביום אחר שאתה אמור לתת 5*5 לא אכלת לא ישנת טוב ואתה מרגיש חלש (ובניינו למי אין את הימים האלו) ובכל זאת אתה בא נותן ונכשל ואז עושה ריסט וכו בזמן שאם היית דופק את זה ביום אחר היית כן יכול לסגור, הוא לא דיבר על אם היום אתה מרגיש סוס שים 300 קילו על הגב ורד לסקוואט, הוא כן דוגל בהתקדמות ליניארית וחכמה פשוט לפי הלייף סטייל שלך , אם יש לך יום שבירת שיאית בתוכנית מסויימת אתה צריך לתכנן את יום העבודה שלך והשינה והאוכל לפי היום הזה ולפעמים אי אפשר לעשות את זה (אלא אם כן אתה מתאמן מקצועי לספורט כוח מסויים) אז הוא אומר שאם יצא לך יום טוב שישנת ואכלת סבבה הגעת למכון ואתה מרגיש שאתה יכול לתת 3*3 במשקל טיפה יותר גבוה מה5*3 שנתת פעם שעבאה תלך על זה(אני סתם נותם דוגמא לחזרות זה לא בהכרח צריך להיות זה) אני אישית חושב שהוא חצי צודק חצי טועה ושלא לכולם בכל זמן יש את האפשרות האופטילית להשלים תוכניות כמו שהן כתובות אבל אני כן חושב שתוכניות כוח בזמן שאתה עדיין מתאמן מתחיל הן הכרחיות למתאמן קרוספיט שרוצה להיות רציני ולא עוד ליצן

כמה שלא בא לי להיכנס לוויכוחים אבל לפי מה שאני רואה פה אתם מדברים על דברים יחסית שונים .

האידיאל של קרוספיט המקורי לא מאפשר עבודה עם גב עגול וטכניקה בלויה , מה שקרה זה שבזמן האחרון יותר ויותר מתאמנים ומאמנים
שמים פס על טכניקה נכונה העיקר לעשות תוצאה יותר טובה מהקודמת , חלק עושים חצאי תנועות וחלק אחר עושה דדליפט עם גב עגול כי אין לי זמן להתיישר - וכאן מתחילה הבעיה .
הבעיה השניה היא שקרוספיט ניהיה מאוד ממוסחר , מה שבאופן עקיף משפיע על אלה שלא באמת יודעים מה הם עושים.

מועדון מקצועי של קרוספיט לדעתי צריך להימדד לפי כמה המאמן מרשה ומחפף בדברים ה"קטנים" האלה.
באופן כללי - אם יודעים מה עושים ועושים את זה נכון - קרוספיט המקורי - ולא מה שהרוב עושים היום , זה שיטה מאוד טובה.
אבל שוב -הכל תלוי במאמן.

לגבי הכתבה , אני מכיר אישית את המאמן שהתראיין לאותה כתבה ואני יכול לחתום על זה שחתכו לו בכוונה את המילים באמצע .

נתחיל מזה שאני רחוק מלהיות קרוספיטר סטנדרטי והאמת שמעולם לא התיימרתי לקרוא לעצמי קרוספיטר. השיטה ממש לא אלוהית בעיני ואני לא נעלב, רוב אורלנדו הוא לא אוטוריטה בעיני ותאכלס? ממש לא מעניין אותי מה הוא חושב או מלמד.
שיטת האימון לא אמורה להיות אקראית, אמור להיות פרוגרמינג של כוח ו-ויטליפטינג ועליו צריכים "להתיישב" המטקונים או לפחות ככה אנחנו עובדים.
גב עגול לא נפוץ אצלנו כי אני ושאר המאמנים אצלנו לא מאפשרים לקויות טכניות כאלה.
וכן, רוב מי שאצלנו מעל שנה מושך מעל 140 ק"ג דדליפט.

בשורה התחתונה? לא יודע במה אתה נתקלת אבל בתור אחד שנמצא בתוך מועדון קרוספיט כל יום בערך בשנתיים+ האחרונות אני חושב שיש לי קצת מושג על מה אני מדבר ואתה מוזמן לראות בעצמך.
1. לא ביקרתי אותך או את הבוקס שלך, ביקרתי את קרוספיט. וסמינר רשמי של קרוספיט חד משמעי מעיד על מה זה קרוספיט. אם אתם עובדים אחרת - אתם שונים מהדבר הזה שנקרא קרוספיט (אולי בהרבה, אולי במעט, אבל אתם שונים במידה כזו או אחרת).
אין לי מושג איך אתה או כל אחד אחר בבוקס שלך מתאמן ולכן אני לא יכול להביע את דעתי על כך.

2. קודם כל אם אצלכם רוב אלה שמתאמנים מעל שנה מושכים מעל 140 קילו, אז אתם דיי חריגים. דבר שני, 140 קילו דדליפט זה משהו שהשגתי תוך 8 שבועות בSS כשהתחלתי אותה על משקל גוף 67 וכוח של אצן למרחקים ארוכים. 140 לחמישייה, אגב. ואני ממש לא היחיד שמשיג את זה בזמן הזה. בערך כולם משיגים דדליפט כזה בתוכנית הזו בטווח הזמן של חודשיים (שבועיים שלושה לכאן שבועיים שלושה לשם, זניח).
אני סבור ובטוח שבעשרת החודשים הבאים שנותרו לי על מנת להשוות את התוצאות שלי מול מתאמני הקרוספיט הממוצעים אחרי שנה, הייתי מוסיף לכוח שלי ובונה סיבולת מצויינת. עזוב אני סבור ובטוח, זה בדיוק מה שקרה. תוך 3 חודשים מאז שיצאתי מSS.

ואני סתם נותן את עצמי כדוגמה, אבל יש עוד אינספור אנשים שעשו אותו דבר בדיוק. זו בדיוק הבעייה שלי עם קרוספיט - שמתחילים לעבוד על מספר החזרות שאתה יכול לבצע עם 99 קילו כשהדדליפט שלך הוא 100, במקום לעבוד על להפוך אותו ל200 מתוך הבנה שכוח (strength) משפר את הקונדישנינג ע"י כך שהוא מגדיל את היכולת שלך לייצר כוח (force), ועבודת קונדישנינג לא משפרת את הכוח (strength).
זה הדבר העיקרי שקרוספיטרים כמעט לעולם לא מבינים - וזו הביקורת העיקרית שלי מבחינת תכנון אימונים על קרוספיט.

1. קודם כל, כפי שציינתי - לא ביקרתי את הבוקס של מייק, אלא את קרוספיט. אין לי מושג מה קורה בבוקס שלו ולכן אני לא יכול להביע את דעתי.

2. "יש המון קרוספיטרים "ממוצעים" שמושכים יותר מ4 פלטות גב ישר פלס." - לא, אין. תסתכל על אליפות ישראל בקרוספיט. מהידע שלי: מקום שלישי וחמישי מדדלפטים ~230, והם הכי חזקים שם BY FAR (אחים, אגב). עכשיו בוא נסתכל על התוצאות בדדליפט. היה 120KG למקסימום חזרות ב2 דקות. הם עשו 47\49, או משהו כזה - חזרה לפה חזרה לשם. התוצאה הכי טובה אחריהם הייתה עד כמה שידוע לי משהו באיזור ה30. של מנצח התחרות - 27. אז בהנחה שאתה לא אומר לי שהסיבולת שלהם הרבה יותר טובה משלו, אתה אומר לי שהם הרבה יותר חזקים ממנו. ובגלל שגם את זה אני כבר יודע, אני יכול להגיד לך שזה המצב.

אגב, אלה שבאמת חזקים כפי שכבר אמרתי זה כמעט אך ורק אלה שמאוד מבורכים גנטית. בוודאי שיש כאלה שהגיעו עם היסטוריה בPL או WL או משהו בסגנון, אבל עדיין רוב החזקים הם כאלה שמראש היו הרבה יותר חזקים מאחרים. השחיפים החלשים שמגיעים לקרוספיט נשארים כאלה, כל עוד לא קורה משהו דרמטי.

3. כל הקטע עם רוב. זה שהוא למד לא ממש מעניין, כי בכל מקרה הלימודים הקונבנציונליים בנוגע לספורט שווים לתחת ומתעסקים בלעשות פעילות גופנית, לא בלהתאמן.
בנוגע לתוצאות שלו. כן, יש לו תוצאות. אני אתן לך דוגמה מהסמינר. הוא רצה להעלות את הבנץ' שלו ל500. אז הוא שם במרתף מוט עם 100 קילו וכל פעם שהתחשק לו, הוא ירד לעשות חזרה. בצורה אקראית לחלוטין, ואפילו הדגיש - לא לחשוב על זה, אלא פשוט כשמתחשק לך. וכל זמן מסויים, בהתחלה מעט ואח"כ כל הרבה זמן, הוסיף קצת, אבל הדגיש שכל פעם הוא הוסיף רק כשהוא "קלט את זה" - ושם משקל שהוא יודע שהוא לעולם לא יפספס. וככה תוך כמה חודשים היה לו בנץ' 500. ואמר שעוד מישהו במכון בקליפורניה עשה את זה והוסיף 100 פאונד לבנץ' שלו. אז סבבה. אני לא יודע אם הסיפור נכון, אגב אני משער שלא, אבל מצטער להגיד לך - ל99.9999% מהאוכלוסייה זה לא יתן בנץ' 500.
לעומת זאת, לאחוזים מאוד גבוהים מהאוכלוסייה שיתאמנו בתוכנית כוח מסודרת עם אותם חומרים שבהם אני משער שהוא משתמש, זה יתן את הבנץ' הזה (אם הם יהיו רציניים מן הסתם). אבל השיטה שלו תתפוס על בערך 0.00001% מהאוכלוסייה, רק המוכשרים באמת. זה לא תופס לכלל.

4. במשחקים כנראה שפרונינג היה הכי חזק, לא ביילי. במיוחד בWL. בכל אופן, כוח זה לא הדבר היחיד שם והיתרון שיש לו (לביילי) בכוח על אחרים, אם בכלל - הוא לא גדול.

5. אני ממש לא חושב שזו בושה לעשות מאסלאפ, איפה רשמתי את זה? \:

להזכירך גם דן גרין שלך לא נצמד לשום תוכנית מסויימת והוא קוטל תוכניות כמו ווסטסייד/ ממציא כל מיני טכניקות חדשות.
ולא אמרתי שהוא צודק אבל הבן אדם עושה דברים שהרבה אנשים לא הצליחו לעשות מימייהם ומביא אנשים לעשות דברים שלא חשבו שיצליחו בחיים. עם תוצאות אי אפשר להתווכח.
הוא אמר בהקשר של ה'תוכנית' שנגיד אתה מתכנן סתם אני אומר יום נפח בטקסס, היה לך יום קשה בעבודה/אתה חולה/לא הספקץ לאכול או לא יודע מה קרה ולא הצלחת להשלים יום נפח מה ייקרה? או למשל שנגיד יש לך יום שלפי תוכנית אתה אמור לתת 3*5 אבל אתה מרגיש מספיק חזק לתת 5*5 וביום אחר שאתה אמור לתת 5*5 לא אכלת לא ישנת טוב ואתה מרגיש חלש (ובניינו למי אין את הימים האלו) ובכל זאת אתה בא נותן ונכשל ואז עושה ריסט וכו בזמן שאם היית דופק את זה ביום אחר היית כן יכול לסגור, הוא לא דיבר על אם היום אתה מרגיש סוס שים 300 קילו על הגב ורד לסקוואט, הוא כן דוגל בהתקדמות ליניארית וחכמה פשוט לפי הלייף סטייל שלך , אם יש לך יום שבירת שיאית בתוכנית מסויימת אתה צריך לתכנן את יום העבודה שלך והשינה והאוכל לפי היום הזה ולפעמים אי אפשר לעשות את זה (אלא אם כן אתה מתאמן מקצועי לספורט כוח מסויים) אז הוא אומר שאם יצא לך יום טוב שישנת ואכלת סבבה הגעת למכון ואתה מרגיש שאתה יכול לתת 3*3 במשקל טיפה יותר גבוה מה5*3 שנתת פעם שעבאה תלך על זה(אני סתם נותם דוגמא לחזרות זה לא בהכרח צריך להיות זה) אני אישית חושב שהוא חצי צודק חצי טועה ושלא לכולם בכל זמן יש את האפשרות האופטילית להשלים תוכניות כמו שהן כתובות אבל אני כן חושב שתוכניות כוח בזמן שאתה עדיין מתאמן מתחיל הן הכרחיות למתאמן קרוספיט שרוצה להיות רציני ולא עוד ליצן
זה בדיוק ההבדל בין לעשות פעילות גופנית ובין להתאמן.
כשאני מתאמן, אין דבר כזה שאני מגיע לאימון נפח 5X5 לא מוכן. אם אני מגיע לא מוכן זה פשוט אומר שאני לא מספיק מחוייב לזה (אני מוציא מקרים חריגים שבהם עשית תאונת דרכים יום לפני או שקרה משהו חריג באותו יום כן?)
כל הרעיון הזה של לעשות כל יום כמה שאתה יכול דפוק מראש, הוא ההפך המוחלט מ"תכנון" - וכל תוצאה שתשיג בה, שלילית או חיובית - היא אקראית.
ואתה חייב להפסיק עם היציאה מנקודת הנחה שסמכות לא יכולה לטעות. כן, גם מקצוענים עושים דברים מפגרים. גם רוב אורלנדו וגם דן גרין יכולים לטעות.
לבחון את הטענות שלהם על פי התוצאות שלהם ולא על פי ההסבר שלהם זה מקולקל, כי תוצאות מושפעות מעוד 1001 גורמים שהם לא רק "כמה התוכנית טובה" או "כמה אני מבין בתכנון אימונים".

צריך להבין שככל שאתה מבין יותר בתכנון אימונים, אתה תהיה יותר טוב.
אבל זה לא אומר שככל שאתה יותר טוב, אתה מבין יותר בתכנון אימונים - כי יש עוד פרמטרים שקובעים כמה טוב תהיה.

זה כמו שאתה תהיה איש עסקים למשל, ואני אגיד שכל מי שיותר עשיר ממך יותר מבין ממך בעסקים. זו טעות. הכסף שלו יכול להגיע מעוד 1001 מקומות שהם לא עסקאות מוצלחות שהוא עשה. אולי הוא קיבל ירושה? (גנטיקה) אולי הוא גנב? (מזריק) אולי הוא סתם מספר לך לוקשים בשביל שלא תדע איך הוא באמת עושה עסקים? (לא מספר איך הוא באמת מתאמן)
וכו' וכו'

אני לא מסכים איתך ואתה רושם שטויות לא מבוססות לזוכה של הקרוספיו בארץ יש 230 דדליפט על 85 ק"ג גם רם דובל/פבל/נדב וכו לכולם יש דדליפט של 4 פלטות בארץ כל המתחרים הם לטעמי "קרוספיטרים ממוצעים" רק רם ושמלי שהלכו לריג'נלס נחשבים בעייני "פרו" אם בכלל אפשר להגדיר.
דבר שני , לגביי הכוח מול סבולת זה ממש ממש לא נכון , חבר שלי שהסקביט 301 קילו בדדליפט לה הצליח לעשות ייתר מ3 סיבובים במטקון הכי פשוט שיש בקרסופיט ! גם קלוקוב הגדל מכולם לא שרד יותר מ3 סיבובים של DT וגם אם הצליח זה לא בזמן משמעותי (דדליפט/האנגקלין/שולדר טואובראד 70 קילו) והמשקל בשבילו זה כמו משקל של מקל מטאטא.
ושוב אמרת לך שקרוספיטר רציני לדעתי חייב להתחיל מתוכנית כוח בסיסית , זה מה שעושים הרבה מהחבר'ה בעולם. אבל ברגע שכבר פיתחת כוח בסיסי (נגיד מעל 3 פלטות סקוואט/4פלטותדדליפט/פרס משקל גוף) צריך להתחיל להשתפר גם באספקטים אחרים של הקרוספיט , בסופו של דבר לא מי שהכי 'חזק' יהיה טוב אלא מי שהממוצע של הכל אצלו הכי גבוהה זה לא אומר שהוא יהיה הכי חזק בפווארקלין או ההי חזק במתח או רץ הכי טוב.
חוץ מזה שקרוספיט כ'תוכנית אימונים' זה עניין בעייתי שלעצמו בגלל זה הרבה מחזיקים בגישה (גם פרונינג אגב) של להרגיש את הגוף ולפעול לפי מה שאתה מרגיש כי יש כל כך הרבה אספקטים להשתפר בהם שלתכנן תוכנית שתכלול את כולם יחד זה לא באמת הגיוני (מדבר על מעבר לאוכלוסיה כללית של קרוספיט) זה שקרוספיט לא נופל לפני הגישה שלך או של ריפטו כאימון אלא כפעילות גופנית לא אומר שהוא כזה ובמבחן התוצאה החבר'ה של ריפטו נראים כמו חביות שומן ולא מסוגלים לעשות כלום חוץ מהרמות כוח ומצד שני קרוספיטרים מרימים את אותם משקלים + מליון ואחד סקילים אחרים (מדבר בארהב לא בארץ) ולא לא כי הם אתלטים מיוחדים או בורכו גנטים תפסיק עם השטות הזאת

עריכה: רק רציתי לכתוב שאני תופס ממך בתור מאמן ומתאמן ואני חושב שהגעת להישגים יפים אתה פשוט לדעתי מקובע מידי על הדעות של ריפ כי אם ריפ אמר משהו זה אלוהי, תנסה קצת להפתח קצת למעבר ותבין שלא הכל לפי התורה של ריפ ואפשר וקורים דברים גם בניגוד למה שהוא אומר לדוגמא : כל מה שקורה בקרוספיט בערך

נערך לאחרונה:
לזוכה של הקרוספיו בארץ יש 230 דדליפט על 85 ק"ג גם רם דובל/פבל/נדב וכו לכולם יש דדליפט של 4 פלטות בארץ כל המתחרים הם לטעמי "קרוספיטרים ממוצעים" רק רם ושמלי שהלכו לריג'נלס נחשבים בעייני "פרו" אם בכלל אפשר להגדיר.
אני ממש לא בקטע של לדבר על אנשים ספציפיים, אבל מה שאתה אומר חד משמעי לא נכון.
דוד מדדלפט באיזור ה230, ראיתי את זה בעיניים שלי, ובתחרות הוא עשה 47 או 49 בשתי דקות עם 120, שזה בערך פי 1.5-2 משאר האנשים שהם לא אח שלו.
ובמקרה גם יצא לי לדבר עם הרבה קרוספיטרים שמתאמנים או מכירים את האנשים שאתה מדבר עליהם ולא, הם ממש לא מדדלפטים 230. היתרון של דוד זה כוח, הוא הרבה יותר חזק מהשאר, והדדליפט שלו 230 +-

אני שונא להכנס לנושאים "אישיים" על גבי פורום אבל חד משמעי הקרוספיטרים בארץ שמדדלפטים מעל 4 פלטות (ואני עוד לא מדבר על גב ישר) הם מעטים מאוד.

בחו"ל יש יותר, נכון. אבל גם יש יותר קרוספיטרים. האחוזים דומים מאוד, מהסיבה הפשוטה שאלה שחזקים מאימוני קרוספיט קלאסיים (שוב - לא יודע מה קורה בבוקס של מייק, אני מדבר על הדברים שמלמדים בקרוספיט.קום) הם אלה שחזקים גנטית, ובאחוזים בארה"ב זה בערך כמו כאן.
אולי בסקנדינביה איפה שיש גנים של ויקינגים זה יותר, לא יודע.

לגביי הכוח מול סבולת זה ממש ממש לא נכון , חבר שלי שהסקביט 301 קילו בדדליפט לה הצליח לעשות ייתר מ3 סיבובים במטקון הכי פשוט שיש בקרסופיט ! גם קלוקוב הגדל מכולם לא שרד יותר מ3 סיבובים של DT וגם אם הצליח זה לא בזמן משמעותי (דדליפט/האנגקלין/שולדר טואובראד 70 קילו) והמשקל בשבילו זה כמו משקל של מקל מטאטא.
לבחור עם דדליפט 300 יקח שבועיים שלושה להכנס לכושר, ואז כל דבר עם משקל הוא יעשה יותר טוב ממישהו עם דדליפט של 150. אם המשקל שאתה מדבר עליו הוא משקל גוף אז זו הסתגלות בפני עצמה, מדובר כאן על עצימות נמוכה, אבל אם אתה מדבר על דדליפט 120 לחזרות כמו שהיה באליפות ישראל - תוך שבועיים שלושה הבחור עם ה300 מפתח קונדישנינג בסיסי ומנצח בהרבה את זה שיש לו דדליפט 150, או אפילו 180 עם קונדישנינג מטורף. That's just the way it is.

מבחן התוצאה החבר'ה של ריפטו נראים כמו חביות שומן ולא מסוגלים לעשות כלום חוץ מהרמות כוח ומצד שני קרוספיטרים מרימים את אותם משקלים + מליון ואחד סקילים אחרים (מדבר בארהב לא בארץ) ולא לא כי הם אתלטים מיוחדים או בורכו גנטים תפסיק עם השטות הזאת
החבר'ה של ריפטו נראים כמו חביות שומן? הא?
וקרוספיטרים מרימים אותם משקלים של ליפטרים? ("החבר'ה של ריפטו")

ואם אתה לא מצליח להבין שהסיבה שכמעט אף אחד מאלה שמתאמנים שנתיים, שלוש ואולי גם לנצח, לא מדדלפט 180 בקרוספיט חוץ מבודדים, למרות ששניהם מתאמנים אותו זמן, זה בגלל שרק בודדים מבורכים גנטית, אז הבעייה אצלך, לא אצלי.

השיטה פשוט בוררת את המוכשרים. אין כאן שום תכנון אימונים, בטח שלא אישי, שום התקדמות ליניארית, כלום. פשוט כל יום עובדים קשה ואז אם אתה מוכשר אתה גם תהיה טוב בזה יותר מאחרים, ואם לא - אז לא.
אני יכול להגיד לך ש100% מהאנשים בגילאים רגילים בלי בעיות רפואיות שיתאמנו כמו "החבר'ה של ריפטו", תוך שנה-שנתיים +- משיגים את 4 הפלטות הנחשקות.
בקרוספיט? זו עבודה של לייף טיים, כאשר בכל הלייף טיים הזה עובדים על קונדישנינג בנוסף, למרות שזה משהו שלוקח 3-4 שבועות להביא לרמה בסיסית טובה ומאז ההתקדמות תהיה מושפעת הרבה יותר מכוח מאשר קונדישנינג (בהנחה שאתה לא מספיק חזק).

וקורים דברים גם בניגוד למה שהוא אומר לדוגמא : כל מה שקורה בקרוספיט בערך
כל מה שקורה בקרוספיט, קורה בדיוק כמו שריפ מתאר. בדיוק כל הדברים שהסברתי למעלה ^^ שאתה מתעלם מהם.
אגב אני יודע שכבר הבאתי לך את זה, אבל בפעם הקודמת התעלמת:
http://startingstrength.com/resourc...cbae8087bf0318edf5a7ce30b&p=555293#post555293

לגביי הדדליפט של שמלי צודק, 210
http://games.crossfit.com/athlete/109703

(אגב זה עם ה300 דדליפט שדיברתי אליו במקרה שחקן פוטבול שעושה ספרינטים וכו', וגם חזרות גבוהות בדדליפט ועדיין לא עומד במטקונים של קרוספיט)

בכל מקרה אין לי כוח להתווכח, אתה צודק וריפטו צודקים וכל השאר טועים.

לגביי הדדליפט של שמלי צודק, 210
http://games.crossfit.com/athlete/109703

בכל מקרה אין לי כוח להתווכח, אתה צודק וריפטו צודקים וכל השאר טועים.
אם זה נכון אז התבלבלתי, זה הסקוואט שנמוך. אבל זה ממש לא עקרוני, כי אני מניח שהבנת את הנקודה. הקרוספיטר הכי טוב מחזיק בסקוואט של 3 פלטות, זו הנקודה שלי. לא בקטע של לזלזל בו, ממש לא. אין לי צל של ספק שהוא תותח ואני לא לוקח ממנו אף טיפת זיעה. אבל את הנקודה שלי זה מעביר.

אבל אתה צריך להבין שבקרוספיט אין לנו שום צורך להיות "ליפטרים" ולהרים כבד(יחסית) זה רק חלק מה"אימונים" ו"בונוס" וברור שמגיעים למשקלים תוך יותר זמן אבל תוך כדי מרוויחים עוד אלף ואחד דברים שאם תתמקד רק בליפטינג לא יהיה לך סיכוי להשיג זה הכל.

אני לא יודע כמה זמן שמלי מתאמן ועל מה הוא מתאמן כל אחד עושה את השיקול שלו במה להתקדם ומה להעדיף על פני משהו אחר , זה כל ה"אתגר" בקרוספיט. אתה צריך לעשות את הבחירות שלך בתור מתאמן ובסופו של דבר להיות "מוכן" לכל דבר שיפילו עליך בתחרות.
מצד אחד לעשות סולם של C&J מצד שני לחתור מרתון מצד שלישי ללכת על הידיים או אולי הכל ביחד באותו זמן?! אי אפשר לדעת.

ברור שה"רמה" בארץ עדיין נמוכה וזה ספורט חדש שנכנס לא מזמן אבל לאט לאט אתה תראה שילדים שהתחילו את הספורט בגיל 17-18 ויתמידו יגיעו גם ל200+ דדליפט וגם למליון מאסלאפים ומליון דברים.
הספורט הזה לא עובד על לפתח את היכולות כמה שיותר מהר , הוא עובד על לפתח את היכולות נקודה

אבל אתה צריך להבין שבקרוספיט אין לנו שום צורך להיות "ליפטרים" ולהרים כבד(יחסית) זה רק חלק מה"אימונים" ו"בונוס" וברור שמגיעים למשקלים תוך יותר זמן אבל תוך כדי מרוויחים עוד אלף ואחד דברים שאם תתמקד רק בליפטינג לא יהיה לך סיכוי להשיג זה הכל.

אני לא יודע כמה זמן שמלי מתאמן ועל מה הוא מתאמן כל אחד עושה את השיקול שלו במה להתקדם ומה להעדיף על פני משהו אחר , זה כל ה"אתגר" בקרוספיט. אתה צריך לעשות את הבחירות שלך בתור מתאמן ובסופו של דבר להיות "מוכן" לכל דבר שיפילו עליך בתחרות.
מצד אחד לעשות סולם של C&J מצד שני לחתור מרתון מצד שלישי ללכת על הידיים או אולי הכל ביחד באותו זמן?! אי אפשר לדעת.

ברור שה"רמה" בארץ עדיין נמוכה וזה ספורט חדש שנכנס לא מזמן אבל לאט לאט אתה תראה שילדים שהתחילו את הספורט בגיל 17-18 ויתמידו יגיעו גם ל200+ דדליפט וגם למליון מאסלאפים ומליון דברים.
הספורט הזה לא עובד על לפתח את היכולות כמה שיותר מהר , הוא עובד על לפתח את היכולות נקודה
קודם כל אתה סותר את זה שאתה אומר שקרוספיטרים מרימים כמו ליפטרים ("החבר'ה של ריפטו")
דבר שני כוח זה לא בונוס ולא בטיח, כוח זה הדבר מספר 1 שמשפיע על היכולות הגופניות שלך. קרא מה כתוב בקישור ששמתי מהפורום של ריפ, אין דרך יותר טובה להסביר את זה.

בנוסף, אתה צריך להבדיל בין הסתגלות גופנית כללית ובין הסתגלות ספציפית לענף שלך. כוח וקונדישנינג לצורך העניין אלה ההסתגלויות הכלליות שקרוספיטר צריך, כל הסקילים אלה כבר הדברים הספציפיים. בקרוספיט זה מעורבב כי דדליפט שזה תרגיל כוח הוא גם חלק מהתחרות, אבל עדיין טבע התרגיל הוא כוח.

אני מתעסק בפן הפיזי הכללי, לא בפן של הסקילים. בפן הפיזי הכללי, הכוח חשוב הרבה יותר מהקונדישנינג, ואת הקונדישנינג אני משיג תוך שבועות בודדים ככה שאם אני כבר חזק יש לי יתרון משמעותי על מי שהתאמן על קונדישנינג 5 שנים והוא חלש.

שוב, אם אתה רוצה להתמקד בכוח לך על http://outlawcrossfit.com/ או crossfitfotball.com שם מתמקדים קודם כל בכוח, אחר"כ בקונדישנינג
מכון קרוספיט שמכבד את עצמו בונה את האימונים שלו כוח->מטקון(או קונדישנינג) ככה שאני לא מבין איך אתה אומר שהקונדישנינג בא לפני הכוח.
זהו אין לי כוח לויכוחים יותר

ביסט אנד צ'יט, אתה לגמרי צודק בהצהרה ש"כוח" הוא לרוב יהיה הפקטור הקובע במי יזכה בתחרות קרוספיט, אבל אתה טועה לגמרי בכמה אימוני כוח קרוספיטרים מיישמים לתוך האימונים שלהם. אני לא יכול לתת לדוגמא אף אחד חוץ מהמכון שלי (קרוספיט תל אביב), אז אפרסם פה אימון ממוצע.

1)10 דקות למצוא RM1 "BEAR COMPLEX" (קלין לת'רסטר+באק ת'רסטר).
2) 5 דקות, כל דקה יציאה לשתי חזרות של "קומפלקס דוב" עם 85 אחוז.
3) 7 דקות כמה שיותר סיבובים של: 10 מתח ללא קיפינג, 20 מקבילים על טבעות, 30 דאבל אנדרס (קפיצות כפולות על חבל).
אני רואה פה הרבה עבודה כבדה.
אגב, חודש אחרי שהתחלתי להתאמן משכתי 140 5*3, כרגע אני מושך 200 לחזרה אחת, התחלתי בראשון למאי.

וקצת אוף טופיק, מחר יש תחרות קרוספיט לקבוצות באוניברסיטת תל אביב בבוקר. אני אייצג את קרוספיט תל אביב בקבוצה הצהובה (יש גם ירוקה), אני בסביבות ה100 קילו עם משקפיים ושיער חום. מי שצופה מוזמן להגיד שלום!

נערך לאחרונה:
ביסט אנד צ'יט, אתה לגמרי צודק בהצהרה ש"כוח" הוא לרוב יהיה הפקטור הקובע במי יזכה בתחרות קרוספיט, אבל אתה טועה לגמרי בכמה אימוני כוח קרוספיטרים מיישמים לתוך האימונים שלהם. אני לא יכול לתת לדוגמא אף אחד חוץ מהמכון שלי (קרוספיט תל אביב), אז אפרסם פה אימון ממוצע.

3) 7 דקות כמה שיותר סיבובים של: 10 מתח ללא קיפינג, 20 מקבילים על טבעות, 30 דאבל אנדרס (קפיצות כפולות על חבל).
אגב, חודש אחרי שהתחלתי להתאמן משכתי 140 5*3, כרגע אני מושך 200 לחזרה אחת, התחלתי בראשון למאי.

וקצת אוף טופיק, מחר יש תחרות קרוספיט לקבוצות באוניברסיטת תל אביב בבוקר. אני אייצג את קרוספיט תל אביב בקבוצה הצהובה (יש גם ירוקה), אני בסביבות ה100 קילו עם משקפיים ושיער חום. מי שצופה מוזמן להגיד שלום!

אני אהיה שם לצפות. בהצלחה

שוב, אם אתה רוצה להתמקד בכוח לך על http://outlawcrossfit.com/ או crossfitfotball.com שם מתמקדים קודם כל בכוח, אחר"כ בקונדישנינג
מכון קרוספיט שמכבד את עצמו בונה את האימונים שלו כוח->מטקון(או קונדישנינג) ככה שאני לא מבין איך אתה אומר שהקונדישנינג בא לפני הכוח.
זהו אין לי כוח לויכוחים יותר
1. outlaw זה לא קרוספיט המקורי. זה כמו שתגיד לי אתה רוצה כוח לך לstartingstrength.com. אין לי מספיק ידע על outlaw אז אני לא יכול להגיב. אני מדבר כאן על קרוספיט בלבד, לא על שום דבר אחר.
2. נו באמת. זו בדיוק הבעייה עם קרוספיט - אין באמת הבנה של איך הדברים עובדים. זה נחמד ש"עושים" כוח ואז קונדישנינג, אבל כל העניין זה שקרוספיט מסתכלים ברמת האימון, אבל כוח זה משהו שנבנה ברמת התוכנית. "לעשות" כוח כל אימון זה נחמד, אבל "לעשות" ו"להתקדם" הם שני דברים שונים.
זה בדיוק כמו שמישהו שמייצג תוכנית אימונים קלאסית של וינגייט יגיד לך "מה, אבל אנחנו עושים סקוואט..."
יופי שעושים.
לעשות זה קל.
להתקדם זה קשה, וזה מה שמביא תוצאות.

וכשפשוט עושים כל אימון כוח, זה לא נקרא לתכנן - ולכן כל תוצאה שתהיה הינה אקראית.

2. נו באמת. זו בדיוק הבעייה עם קרוספיט - אין באמת הבנה של איך הדברים עובדים. זה נחמד ש"עושים" כוח ואז קונדישנינג, אבל כל העניין זה שקרוספיט מסתכלים ברמת האימון, אבל כוח זה משהו שנבנה ברמת התוכנית. "לעשות" כוח כל אימון זה נחמד, אבל "לעשות" ו"להתקדם" הם שני דברים שונים.
זה בדיוק כמו שמישהו שמייצג תוכנית אימונים קלאסית של וינגייט יגיד לך "מה, אבל אנחנו עושים סקוואט..."
יופי שעושים.
לעשות זה קל.
להתקדם זה קשה, וזה מה שמביא תוצאות.

וכשפשוט עושים כל אימון כוח, זה לא נקרא לתכנן - ולכן כל תוצאה שתהיה הינה אקראית.
בנוסף,
ת'ראסטר זה לא תרגיל כוח, למרות שהוא מושפע מכוח. בשביל לפתח כוח (strength) צריך להשתמש בתרגילים בהם אתה יכול לייצר מקסימום כוח (force). כאשר force מוגדר כמשקל*מרחק.
סקוואט ודדליפט הם דוגמאות לתרגילי כוח מצויינים. ת'ראסטר לא.
וכל מה שאתה עושה ל10 , 20 או 30 חזרות הוא לא כבד (ביחס לעצמך מן הסתם).

לגביך,
אחלה. אם לא הגעת עם רקע בענף כוח - אתה ממחיש את העובדה שקרוספיט סתם בורר את המוכשרים. זו הסיבה שלמרות שהתחלת לפני כולה 5 חודשים, אתה יותר חזק מהרוב המוחץ של שאר חבריך לקבוצה, ויותר טוב בקרוספיט משאר חבריך לקבוצה (אני מניח שאתה יותר טוב מהם, כי אתה זה שמייצג אותם בתחרות).

אני רוצה לראות ענף ספורט שבו מישהו שהצטרף לפני 5 חודשים מנצח (ובהרבה) כאלה שהתחילו לפני 4 שנים. הענפים היחידים בהם זה קורה (וגם אז, זה נדיר. זה לא קורה בכזו תדירות - בקרוספיט זה קורה תמיד) הם ענפים שמושפעים בעיקר מכוח מתפרץ על משקל גוף - מהסיבה הפשוטה שהמהירות בה אתה מייצר את הכוח שלך היא מאוד גנטית וניתן להשפיע עליה מעט מאוד, ומשקל גוף מהווה התנגדות נמוכה אז מי יותר חזק פחות רלוונטי. למשל קפיצה לגובה וכאלה.

בהצלחה בתחרות

ביסט אני לא אמשיך להתווכח אבל אתה פשוט מביא פה דוגמאות לא נכונות אז אני מציע שלפני שאתה כותב משהו תבדוק את העובדות שלך. מתחילת הדיון אתה מסתמך על שטויות ובעקבות זה אתה מסיק מסקנות מפגרות. באמת, תבדוק על מה אתה מדבר...נגמר הגיון מבחינתי אני עדיין חושב שאתה מתאמן ומאמן רציני

ביסט אני לא אמשיך להתווכח אבל אתה פשוט מביא פה דוגמאות לא נכונות אז אני מציע שלפני שאתה כותב משהו תבדוק את העובדות שלך. מתחילת הדיון אתה מסתמך על שטויות ובעקבות זה אתה מסיק מסקנות מפגרות. באמת, תבדוק על מה אתה מדבר...נגמר הגיון מבחינתי אני עדיין חושב שאתה מתאמן ומאמן רציני
איזו דוגמה לא נכונה הבאתי?
אז בסדר התבלבלתי בין הסקוואט שלו לדדליפט, מי ישמע כאילו שסקוואט שווה ערך לכפיפת מרפקים במוט W

Back
למעלה תחתית