מידע הכתבה מאתמול על קרוספיט

למשל שמישהו שמתאמן 5 חודשים נכנס ומנצח אנשים שמתאמנים 4 שנים , לא קרה... (לפחות לא ברמת העלית)
דבר שני , שההוא שמושך 200 חזק יותר מרוב החבר'ה בקבוצה שלו (הוא שוקל 100 אם לא שמת לב...למשוך *2 משקל גוף לחזרה זה לא כזה קשה לקרוספיטר הישראלי אפילו)
ומה שכתבת על אאוטלווא קרוספיט שזה 'לא באמת קרוספיט' אם לא הבנת כל בוקס של קרןספיט מתמקדם במה שנראה לו נכון אאוטלווא בכוח (גם אורלנדו) יש גם קרוספיט אינדורנס וכו וכו , כמו שאמרתי קרוספיט שלעצמו כולל כל כך הרבה אלמנטים שאין מצב שתוכל להתמקד בכולם בתקופת זמן מסויימת אחת. ככה שאם החלטת לשפר את הכוח שלך סביר להניח שתלך אחרי בוקס שעושה אימוני כוח כמטרה ראשונית או לתוכנית כוח (סמולוב, 5/3/1 , 5*5 וכו'...) תוכניות כאלו שאנשים הצליחו גם להתקדם בכוח וגם להתקדם בקונדישנינג גם יחד למרות שריפטו טוען שאי אפשר, הנה עובדה. אבל עכשיו שוב תגיד לי שאלו שהתקדמו 'בורכו גנטית' נו באמת... ואני גם מוכן להתערב איתך שאם תתאמן על אימון קונדישנינג או מה שתרצה אתה לא תצליח לעשות מטקונים של כוח! שים לב, יותר מהר מאלוף הארץ בקרוסםיט גם לא מזה שמקום חמישי אפילו אם אתה מסקביט ומושך 2 פלטות יותר מהר. ואם אתה טוען אחרת אתה מוזמן לבוא ולנסות

אני אהיה שם לצפות. בהצלחה
אני לא אהיה שם אבל שלחנו נבחרת מעניינת. לפחות שתי בנות עם דדליפט 120 ולכל הבנים יש 200 דדליפט או יותר.

ביסט בתור מי שמכיר אותך שתי דקות - אתה צריך לישון כפיות עם ריפטו האל הכל יכול שהוא גם זיין גם תותח וגם יודע להגיד לליפטרים עם הנפה של 160 פלוס שהמשיכה שלהם לא יעילה.

לכל שאר המשתתפים בדיון? אם קרוספיט היה וורבלי הייתה לכם סבולת אינסופית או במילים פשוטות - חפרתם רצח!

אני לא אהיה שם אבל שלחנו נבחרת מעניינת. לפחות שתי בנות עם דדליפט 120 ולכל הבנים יש 200 דדליפט או יותר.

ביסט בתור מי שמכיר אותך שתי דקות - אתה צריך לישון כפיות עם ריפטו האל הכל יכול שהוא גם זיין גם תותח וגם יודע להגיד לליפטרים עם הנפה של 160 פלוס שהמשיכה שלהם לא יעילה.

לכל שאר המשתתפים בדיון? אם קרוספיט היה וורבלי הייתה לכם סבולת אינסופית או במילים פשוטות - חפרתם רצח!
אין ספק, הוכחת את הנקודה שלך. צודק. מי שיודע לרדת על השני מנצח בוויכוח באופן חד משמעי. ירידות מתקבלות כטענות לגיטימיות בוויכוח לוגי.

ואגב זה שמישהו מניף 160 לא אומר ש100% ממה שהוא עושה נכון. אבל לא ציפיתי שתבין שלטעון ש"הוא מניף 160 אז אי אפשר לבקר אותו" זה כשל לוגי וטיעון מקולקל.

למשל שמישהו שמתאמן 5 חודשים נכנס ומנצח אנשים שמתאמנים 4 שנים , לא קרה... (לפחות לא ברמת העלית)
דבר שני , שההוא שמושך 200 חזק יותר מרוב החבר'ה בקבוצה שלו (הוא שוקל 100 אם לא שמת לב...למשוך *2 משקל גוף לחזרה זה לא כזה קשה לקרוספיטר הישראלי אפילו)
ומה שכתבת על אאוטלווא קרוספיט שזה 'לא באמת קרוספיט' אם לא הבנת כל בוקס של קרןספיט מתמקדם במה שנראה לו נכון אאוטלווא בכוח (גם אורלנדו) יש גם קרוספיט אינדורנס וכו וכו , כמו שאמרתי קרוספיט שלעצמו כולל כל כך הרבה אלמנטים שאין מצב שתוכל להתמקד בכולם בתקופת זמן מסויימת אחת. ככה שאם החלטת לשפר את הכוח שלך סביר להניח שתלך אחרי בוקס שעושה אימוני כוח כמטרה ראשונית או לתוכנית כוח (סמולוב, 5/3/1 , 5*5 וכו'...) תוכניות כאלו שאנשים הצליחו גם להתקדם בכוח וגם להתקדם בקונדישנינג גם יחד למרות שריפטו טוען שאי אפשר, הנה עובדה. אבל עכשיו שוב תגיד לי שאלו שהתקדמו 'בורכו גנטית' נו באמת... ואני גם מוכן להתערב איתך שאם תתאמן על אימון קונדישנינג או מה שתרצה אתה לא תצליח לעשות מטקונים של כוח! שים לב, יותר מהר מאלוף הארץ בקרוסםיט גם לא מזה שמקום חמישי אפילו אם אתה מסקביט ומושך 2 פלטות יותר מהר. ואם אתה טוען אחרת אתה מוזמן לבוא ולנסות
מה? לא. לא ברמת העילית. אף אחד לא מנצח את פרונינג אם הוא מתאמן רק 5 חודשים. ממש לא. לא זו הכוונה.
קח קרוספיטר ממוצע שמתאמן 4 שנים, קח קרוספיטר מבורך שמתאמן כמה חודשים - והמבורך ינצח, כמעט תמיד.

לגביי ה200 על משקל גוף 100. זה לא מעניין מה משקל הגוף שלו, אנחנו מדברים על הכוח שלו. דדליפט 200 מזכה אותך בטופ בבוקס הממוצע מבחינת כוח. זה שמישהו אחר שוקל 60 ומדדלפט 120 זה נחמד, אבל הוא לא יותר חזק. בשביל להיות יותר חזק אתה צריך להרים יותר מאחרים.
אגב, אחוזים גבוהים ממשקל הגוף יותר קל להשיג כשאתה קטן מאשר כשאתה גדול. ככה שדדליפט של 200 על משקל גוף 100 נחשב לרמה יותר גבוהה מדדליפט של 120 על משקל גוף 60. תן מבט בשיאי העולם בכל ההרמות בPL ו-WL.

אאוטלווא לא קשור לקרוספיט.קום, מכאן בא השם. לפחות לפי מה שקרוספיטרים הסבירו לי. זה כמו שאני אעביר סמינרים על איך להשתפר בקרוספיט - אני יכול, אבל אני לא באמת קרוספיט.קום. קרוספיט זה מותג, לא ענף ספורט. כלומר, זה כן ענף ספורט אבל זה לא שיש איגוד שלו או משהו כזה - זו חברה אחת שהיא מותג ושמו קרוספיט, שהיא למעשה גם סוג של התאחדות הקרוספיט. אבל זה לא כמו למשל בכדורגל שיש את פיפא. זה מה שהצלחתי להבין ממה ששני קרוספיטרים הסבירו לי ממש לא מזמן.

וריפטו לא טוען שאי אפשר להתקדם בקונדישנינג וכוח בו זמנית - להיפך. הוא טוען שהתקדמות בכוח תשפר את הקונדישנינג שלך. אתה צריך להבין מה הוא באמת טוען, ואז לבקר את זה. הוא טוען שעבודת קונדישנינג לא משפרת את הכוח (strength) שלך, ושעבודת כוח (strength) כן משפרת את הקונדישנינג שלך.

ולא אמרתי שאני יכול לנצח את אלוף הארץ במשהו שקשור לקרוספיט, אני מניח שהוא הרבה יותר טוב ממני בזה. אני טוען שצורת האימון הפופולרית לא אידיאלית ולא מבינה איך דברים עובדים מבחינת ההשפעה של ההסתגלויות השונות על הביצועים.
מה שאמרתי זה:
לבחור עם דדליפט 300 יקח שבועיים שלושה להכנס לכושר, ואז כל דבר עם משקל הוא יעשה יותר טוב ממישהו עם דדליפט של 150. אם המשקל שאתה מדבר עליו הוא משקל גוף אז זו הסתגלות בפני עצמה, מדובר כאן על עצימות נמוכה, אבל אם אתה מדבר על דדליפט 120 לחזרות כמו שהיה באליפות ישראל - תוך שבועיים שלושה הבחור עם ה300 מפתח קונדישנינג בסיסי ומנצח בהרבה את זה שיש לו דדליפט 150, או אפילו 180 עם קונדישנינג מטורף.

אין ספק, הוכחת את הנקודה שלך. צודק. מי שיודע לרדת על השני מנצח בוויכוח באופן חד משמעי. ירידות מתקבלות כטענות לגיטימיות בוויכוח לוגי.

ואגב זה שמישהו מניף 160 לא אומר ש100% ממה שהוא עושה נכון. אבל לא ציפיתי שתבין שלטעון ש"הוא מניף 160 אז אי אפשר לבקר אותו" זה כשל לוגי וטיעון מקולקל.

מה? לא. לא ברמת העילית. אף אחד לא מנצח את פרונינג אם הוא מתאמן רק 5 חודשים. ממש לא. לא זו הכוונה.
קח קרוספיטר ממוצע שמתאמן 4 שנים, קח קרוספיטר מבורך שמתאמן כמה חודשים - והמבורך ינצח, כמעט תמיד.

לגביי ה200 על משקל גוף 100. זה לא מעניין מה משקל הגוף שלו, אנחנו מדברים על הכוח שלו. דדליפט 200 מזכה אותך בטופ בבוקס הממוצע מבחינת כוח. זה שמישהו אחר שוקל 60 ומדדלפט 120 זה נחמד, אבל הוא לא יותר חזק. בשביל להיות יותר חזק אתה צריך להרים יותר מאחרים.
אגב, אחוזים גבוהים ממשקל הגוף יותר קל להשיג כשאתה קטן מאשר כשאתה גדול. ככה שדדליפט של 200 על משקל גוף 100 נחשב לרמה יותר גבוהה מדדליפט של 120 על משקל גוף 60. תן מבט בשיאי העולם בכל ההרמות בPL ו-WL.

אאוטלווא לא קשור לקרוספיט.קום, מכאן בא השם. לפחות לפי מה שקרוספיטרים הסבירו לי. זה כמו שאני אעביר סמינרים על איך להשתפר בקרוספיט - אני יכול, אבל אני לא באמת קרוספיט.קום. קרוספיט זה מותג, לא ענף ספורט. כלומר, זה כן ענף ספורט אבל זה לא שיש איגוד שלו או משהו כזה - זו חברה אחת שהיא מותג ושמו קרוספיט, שהיא למעשה גם סוג של התאחדות הקרוספיט. אבל זה לא כמו למשל בכדורגל שיש את פיפא. זה מה שהצלחתי להבין ממה ששני קרוספיטרים הסבירו לי ממש לא מזמן.

וריפטו לא טוען שאי אפשר להתקדם בקונדישנינג וכוח בו זמנית - להיפך. הוא טוען שהתקדמות בכוח תשפר את הקונדישנינג שלך. אתה צריך להבין מה הוא באמת טוען, ואז לבקר את זה. הוא טוען שעבודת קונדישנינג לא משפרת את הכוח (strength) שלך, ושעבודת כוח (strength) כן משפרת את הקונדישנינג שלך.

ולא אמרתי שאני יכול לנצח את אלוף הארץ במשהו שקשור לקרוספיט, אני מניח שהוא הרבה יותר טוב ממני בזה. אני טוען שצורת האימון הפופולרית לא אידיאלית ולא מבינה איך דברים עובדים מבחינת ההשפעה של ההסתגלויות השונות על הביצועים.
מה שאמרתי זה:
אם לא שמת לב הוצאתי את עצמי מהדיון. וזו לא ירידה, יש גבול דק בין פנאט שדבק במשהו באדיקות עיוורת למישהו שאפשר לדון איתו...

לגבי המבורך והממוצע, זה ממש לא נכון עד שלא נבדק בתחרות לא יהיה אפשר לדעת. (אגב לפרונינג לקח שנתיים של הפסדים בתחרויות להגיע לטופ)
דבר שני חבר שלי מתאמן כשנתיים אימוני כוח, כמה זמן אתה מתאמן אימון כוח? אני בטוח שיש פה חברה שמתאמנים יותר משנתיים והוא כבר משך +300 דדליפט... (טבעי) ומה עם חן סוננריך שהתחיל להתאמן בגיל 16 וכבר שבר שיאי עולם בקטגוריית עד 90 קילו לכל הגילאים ( אני מניח שאנשים שם התאמנו יותר משנה או שנתיים)
בכל ספורט יש עילואיים זה לא משהו שמשליך על כל הספורט, ריפטו ואתה יכולים עד מחר לטעון
שכוח ישפר קונדישנינג אבל זה פשוט לא נכון , זה לא נכון כמו העבודה שקונדישנינג לא ישפר כוח.
שוב, אתה חזק יחסית בהרבה ממני , אני מזמין אותך להעביר איתי מטקון ולהוכיח לך כמה אתה טועה בעניין הזה, התיאורים הם יפים מאד על הנייר אבל לא נגעת בקרוספיט בכלל מדבר איתך פה מייק שנגע גם בכוח וגם בקרוספיט ןגם אני שנגעתי בשניהם (בקטנה אמנם) ואומרים לך שלא כך הדברים לפי העובדות בשטח גם ריפטו אגב לא נגע/אימן/חקר מה זה קרוספיט ואיך עובדת השיטה הוא סתם הסתכל מהצד והגיב כמו כל שאר ה"מבקרים" מי שנכנס לזה בדרך כלל מתלהב ונשאר והופך לאוהד במיוחד אלו שהגיעו עם רקע אימוני לפני.
לגביי אאוטלוא וקרוספיט.קום זה לא נכון מה שאמרת , קרוספיט זה מותג כן אבל שום מאמן לא חייב לעקוב אחרי קרוספיט.קום , בסמינר של הקרוספיט מלמדים אותך את השבלונה של מה שעומד מאחורי האימון הפונקציונאלי שנקרא קרוספיט משם אתה רשאי לתכנת בדרך שלך עם הקווים שנלמדו בקורס.

הייתה גם מישהי שדיברה בראיון בתוכנית בוקר של אברי גלעד ואמרה שרצוי לאכול 0.8 גרם חלבון על כל קילו שריר.
ושיש "ספורטאים" שמרשים לאכול לעצמם אפילו פי 3 מזה ושזה מסוכן ולא בריא...
מי מקשיב לשטויות האלה!?#?!

@Crossfiter

בקשר לדן גרין, זו בדיוק הנקודה שלי, ליפטר גדול לא שווה למאמן גדול, דן גרין כבודו במקומו מונח אבל הוא לא לקח אלפי אנשים כמו מאמנים אחרים דוגמת לואי סימונס והפך אותם מכלום למשהו.

לגבי המבורך והממוצע, זה ממש לא נכון עד שלא נבדק בתחרות לא יהיה אפשר לדעת. (אגב לפרונינג לקח שנתיים של הפסדים בתחרויות להגיע לטופ)
דבר שני חבר שלי מתאמן כשנתיים אימוני כוח, כמה זמן אתה מתאמן אימון כוח? אני בטוח שיש פה חברה שמתאמנים יותר משנתיים והוא כבר משך +300 דדליפט... (טבעי) ומה עם חן סוננריך שהתחיל להתאמן בגיל 16 וכבר שבר שיאי עולם בקטגוריית עד 90 קילו לכל הגילאים ( אני מניח שאנשים שם התאמנו יותר משנה או שנתיים)
בכל ספורט יש עילואיים זה לא משהו שמשליך על כל הספורט, ריפטו ואתה יכולים עד מחר לטעון
נכון, בכל ספורט יש עילויים - זה חד משמעי. אבל לא בכל קבוצה. בקרוספיט בכל קבוצה יש כמה שיותר טובים בהרבה מאחרים, וזה כמעט בכלל לא מושפע מהזמן שהם מתאמנים בקרוספיט (מעבר להסתגלות הראשונית של נניח החודש חודשיים הראשונים).
בPL אני רוצה לראות שמישהו יצטרף לקבוצה ותוך חודשיים ירים יותר מרוב החבר'ה שמתאמנים שם כבר 4 שנים. בקרוספיט בכל קבוצה יש אחד כזה, וזה בגלל ששיטת האימון האקראית סתם בוררת מי יותר מוכשר. face it.

שכוח ישפר קונדישנינג אבל זה פשוט לא נכון , זה לא נכון כמו העבודה שקונדישנינג לא ישפר כוח.
כוח לא משפר קונדישנינג? אתה רציני?
נניח שאתה מודד את הקונדישנינג שלך ב30 חזרות C&J על זמן עם 60 ק"ג, ואתה עושה אימוני קונדישנינג פעמיים בשבוע. אתה רוצה להגיד לי שאם בשנה הקרובה אתה תוסיף 100 קילו לסקוואט שלך, ותמשיך להתאמן על קונדישנינג בדיוק אותן פעמיים בשבוע - בוא נגיד אפילו פעם אחת, אתה רוצה להגיד לי שה30 חזרות C&J לא יקחו פחות זמן? אתה רציני? האמת, אם אתה לא מבין שהwork capacity משתפר באופן משמעותי ע"י התחזקות אז אין לאן להמשיך את הדיון.

ואתה טוען שקונדישנינג משפר כוח? רק בהתחלה, כמו שרכיבה על אופניים תשפר את הסקוואט של המתאמן המתחיל. אני רוצה לראות שעכשיו במשך שנה אתה תעבוד רק על קונדישנינג ושהסקוואט שלך יעלה.
אגב, אם זה היה קורה, אתה לא היית עושה אימוני כוח. סתם שתדע.

שוב, אתה חזק יחסית בהרבה ממני , אני מזמין אותך להעביר איתי מטקון ולהוכיח לך כמה אתה טועה בעניין הזה, התיאורים הם יפים מאד על הנייר אבל לא נגעת בקרוספיט בכלל מדבר איתך פה מייק שנגע גם בכוח וגם בקרוספיט ןגם אני שנגעתי בשניהם (בקטנה אמנם) ואומרים לך שלא כך הדברים
אני לא עושה מטקונים, בטח לא עכשיו כשאני בoff season שממש לפני יומיים חזרתי "רשמית" מפגרה של חודש ואני מתאמן כמעט רק על כוח בתקופה הקרובה. אבל אני יכול להגיד לך שאחרי תקופת "מסה" שבה אני מתאמן רק על כוח (העונה אולי זה ישתנה טיפה, עד היום זה היה רק כוח) אני תוך 3 חודשים משחק הוקי מים בחו"ל (underwater hockey) ברמת עילית, ויותר מזה - שבגלל שאין לי אפשרות להתאמן בחורף בהוקי כי הבריכה שלנו לא מקורה + שאין לי קבוצה שמתעניינת במהלכים טכניים וטקטיקות בסיסיות (אפילו לא עמדות) = יש לי חיסרון טכני ענק בחו"ל, וגם חיסרון ענק בהבנה של הטקטיקות השונות, ואני מפצה על ה-כ-ל (עד כמה שאפשר), בפיזיות בלבד.
אז סבבה, זה לא מטקון, אבל כל מי שצופה שתי דקות במשחק הזה אומר שזה נראה כמו הספורט הכי קשה שיש (אגב, אני לא מסכים עם זה - אבל כן זה ענף קשה).

לפי העובדות בשטח גם ריפטו אגב לא נגע/אימן/חקר מה זה קרוספיט ואיך עובדת השיטה הוא סתם הסתכל מהצד והגיב כמו כל שאר ה"מבקרים" מי שנכנס לזה בדרך כלל מתלהב ונשאר והופך לאוהד במיוחד אלו שהגיעו עם רקע אימוני לפני.
ריפטו היה מאמן בקרוספיט...😳

לגביי אאוטלוא וקרוספיט.קום זה לא נכון מה שאמרת , קרוספיט זה מותג כן אבל שום מאמן לא חייב לעקוב אחרי קרוספיט.קום , בסמינר של הקרוספיט מלמדים אותך את השבלונה של מה שעומד מאחורי האימון הפונקציונאלי שנקרא קרוספיט משם אתה רשאי לתכנת בדרך שלך עם הקווים שנלמדו בקורס.
לא חשבתי שמישהו מחוייב למשהו. הבעתי ביקורת כלפיי מה שמלמדים בארגון הראשי, קרוספיט.קום
אני לא יודע מספיק על שיטות פנימיות (או יותר נכון חיצוניות) של אותו רעיון כמו של קרוספיט בשביל להגיב עליהן.

Crossfiter, היית היום? אני פתחתי במקצה הראשון בשביל הצהובים

החפירות שלכם גורמות לי לרצות להעלות עוד סרטון, עוד מעט תקבלו פאוז-סקווט 185 ק"ג שאחריו היה איך לא? - מטקון 😃

ביסט אני לא קורא יותר כבר נגמר לי הכוח לוויכוח.
דני אהייתי אבל פיספסתי את.המקצה הראשון הגעתי למקצה של השולדר טו אוברהד והדיפס היית שם?

כן, הייתי הבחור האמצעי (15 חזרות כל תרגיל *2)

כל הכבוד לכם. היו איוונטים לא פשוטים ואין מה לעשות קשה נגד הרצליה אבל עצם ההשתתפות-כבוד.

בסה״כ אני לא מבסוט מהתוצאה שלנו, אבל אני מבסוט ממה שאני עשיתי. הלחץ של התחרות עשה לי טוב. כל הכבוד לחבר׳ה מהרצליה, באו לעבוד ובכללי גברים אש

ויכוח עם @Beast and cheat זה כמו ללכת מכות עם גורילה, אתה לא מפסיק שאתה מתעייף אתה מפסיק שהגורילה עייפה:-)
העולם הוא כל כך לא שחור ולבן ובכל מה שקשור לגוף האדם הדבר היחידי שאפשר להגיד בוודאות זה שאין אמת אחת.

1. זה שיש קרוספיטרים חזקים אני יודע. קרא שוב מה כתבתי, ולמה הם חזקים. הרוב המוחץ של הקרוספיטרים לא מרימים יותר מ140 קילו מהריצפה, גם אחרי שנה+ של אימונים (ובתכלס, גם אף פעם).
2. שיטת האימון הפופולרית היא אקראית. אני לא מכיר את כל תשעת מיליון הקרוספיטרים בעולם, אבל זה מה שבד"כ קורה. יש קווים מנחים, אבל הרוב מתבסס על "הרגשה".
ממש לפני 3 ימים הייתי בסמינר סטרונגמן של קרוספיט, עם רוב אורלנדו. סמינר רשמי של קרוספיט. בכל שאלה שעלתה בנושא Programming הוא אמר שהוא לא מאמין בתוכניות אימונים והוא עושה כל פעם לפי מה שהוא מרגיש ושהוא אף פעם לא נצמד לתוכנית אימונים ושזה חרא דבר ושההגדרה של קרוספיט היא constantly varied high intensity או משהו כזה, סלח לי אם הציטוט לא מדוייק. בנוסף, אני מכיר דיי הרבה קרוספיטרים - אולי פחות ממך, אבל הרבה - וכמעט ללא יוצא מהכלל כולם מתאמנים בצורה הזו. אז כן, מפתיע - אבל זה הרושם שקיבלתי.
3. אני מופתע שאתה אומר שגב עגול זה לא כזה נפוץ. בסמינר אפילו היה "עידוד" לזה, במידה ולא מדובר במתאמן מתחיל - הוא אמר שככל שהמתאמן יותר מתקדם הוא יתן יותר room לשגיאות בטכניקה ואמר שהגב העגול לא באמת בעייה כי בחיי היום יום אתה מרים דברים בצורה כזאת ממילא (נו באמת?).
וראיתי הרבה WODים בחיים שלי, מעטים אלה שבוצעו בטכניקה טובה, רק מבחינת אלמנט הבטיחות.
זה כל כך נפוץ לראות איזה detrained עושה מיליוני דדליפטים עם גב עגול לחלוטין עם משקל נוצה, עוד רגע מאבד את ההכרה ובקושי נושם וכולם מסביב מעודדים אותו, מוחאים לו כפיים וצועקים לו "עוד אחד! קדימה!".

1. "הרוב המוחץ של הקרוספיטרים לא מרימים יותר מ- 140 קילו..." דמגוגיה לצורך הויכוח, זה הכל.
2. גם אני הייתי בסמינר של רוב אורלנדו ושמעתי את דבריו וכדאי שתדייק בציטוט וברוח הדברים: הוא אמר שלדעתו אין צורך וטעם בתכנון והוא פרט את הסיבות להחלטה שלו. זה לא אומר שזו רוח הדברים בכל המועדונים.
3. איפה היה עידוד לגב עגול? הוא אמר שאם המתאמן מנוסה, אז זה פחות בעייתי אם הטכניקה קצת נדפקת במהלך מאמץ גדול, כי הגוף שלו יותר עמיד מאשר מתאמן מתחיל. כמה WOD- ים ראית ואיך זה משליך על כלל המתאמנים בשיטה?
אם המאמן במועדון גרוע, זה אכן ייראה כמו כל חדר כושר מצוי, אבל שוב, זה לא משליך על קרוספיט.

1. "הרוב המוחץ של הקרוספיטרים לא מרימים יותר מ- 140 קילו..." דמגוגיה לצורך הויכוח, זה הכל.
2. גם אני הייתי בסמינר של רוב אורלנדו ושמעתי את דבריו וכדאי שתדייק בציטוט וברוח הדברים: הוא אמר שלדעתו אין צורך וטעם בתכנון והוא פרט את הסיבות להחלטה שלו. זה לא אומר שזו רוח הדברים בכל המועדונים.
3. איפה היה עידוד לגב עגול? הוא אמר שאם המתאמן מנוסה, אז זה פחות בעייתי אם הטכניקה קצת נדפקת במהלך מאמץ גדול, כי הגוף שלו יותר עמיד מאשר מתאמן מתחיל. כמה WOD- ים ראית ואיך זה משליך על כלל המתאמנים בשיטה?
אם המאמן במועדון גרוע, זה אכן ייראה כמו כל חדר כושר מצוי, אבל שוב, זה לא משליך על קרוספיט.
1. למה, אני טועה? זה פשוט המצב בפועל.
2. וואלה, היית? קטע. טוב האמת שהייתי אחרי לילה לבן ככה שגם ככה אם היינו נפגשים שום דבר לא היה נכנס לי למוח ;)
בכל אופן, ברור שהוא אמר את דעתו - לא אמרתי שהוא אומר דעות של אחרים. זו דעתו וזה קורס רשמי של קרוספיט.קום שנותנים לו את הבמה להציג אותה בתור עמדת קרוספיט רשמית. את זה אני מבקר - כמו שאמרתי, אין לי דרך לדעת מה עושים בכל מועדוני הקרוספיט בעולם. אני יודע להגיד מה מלמדים בסמינר רשמי של קרוספיט מהבחינה הזו, וזה מקולקל.
3. קודם כל, אני לא מסכים איתו שאם המתאמן מנוסה אז זה בסדר, כי זה לא. מה שמעניין זה כמה המתאמן חזק, לא מנוסה. ובקרוספיט כפי שכבר ציינתי - אין קורלציה ביניהם, כי מי שחזק זה מי שיש לו גנים טובים, לא מי שמתאמן הרבה זמן - כי השיטה לא באמת מחזקת, אלא בוררת (שוב, לא יודע מה קורה ב100% מהמועדונים בעולם - אני יודע מה קורה על פי קרוספיט.קום)
ראיתי ה-מ-ו-ן WODים וזה משליך מאוד על כלל המתאמנים. חוץ מזה, שזה לא ממש משנה - כי אני לא מכיר הרבה שיכולים לעשות 2500 סנאצ'ים על זמן בטכניקה טובה, וגם לא 20. וגם לא אם זה היה דדליפט במשקל שהוא לא מוט ריק.

בכל תחום אימונים יהיו ליצנים ויהיו רציניים, בתחום כמו קרוספיט הרבה יותר קל להיות ליצן כי אפשר "להתבלבל" מאוד מהר עם כל הWOD השונים וכל הדברים שמסביב(מה אני לומד היום פיסטולס? סקוואט? סנאץ'? קלין? ג'רק? דדליפט? הליכת ידיים? TTB? טבעות? וכו')

כל מי שמתאמן בתחום הזה צריך שיהיה לו מישהו מנוסה שידריך ובעיקר שינחה לגבי תכנון, קל מאוד לעשות סלט

אתה רציני? אז אבוד לי.
כן, כי אין ממש שחיפים שמגיעים לקרוספיט עם סקוואט 50 ותוך, נגיד, שנתיים וחצי, הסקוואט הוא 200. בעצם האמת שיש, אבל זה כאלה שעושים SS וטקסס מת'וד מחוץ לקרוספיט (או במכון של הקרוספיט, לא עקרוני) על חשבון אימוני הקרוספיט, בתקופה שבה הם "משקיעים יותר בכוח". וגם אז, אגב - הם נדירים מאוד, כי עבודת הקונדישנינג בנפח גבוה נוטה להרוס את היכולת שלך להתחזק בצורה מהירה ומשמעותית.
אלה שיכולים להשיג (ומשיגים) את המספרים הגבוהים כשהם כל הזמן conditioned וכל הזמן עובדים בנפח גבוה על WODים וכאלה, הם אלה שבורכו גנטית, ורק אלה. האמת שאפשר גם להשתמש בסטרואידים אבל זה לא העיקרון.
קונדישנינג, תרצה או לא - לא משפר Strength. אבל ההיפך נכון.

ואני אגיד שוב, אני מדבר על הרעיון הכללי של השיטה עצמה (קרוספיט.קום), לא מתיימר להעביר ביקורת על מכונים כאלה ואחרים שאין לי מושג מה עושים בהם. אבל בכל מקרה לא מעט קרוספיטרים עושים SS או את הליניארית או טקסס מת'וד ככה ש...point made.

Back
למעלה תחתית