הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הכתבה מאתמול על קרוספיט

מה הרעיון הכללי של השיטה עצמה(קרוספיט.קום)??

מה הרעיון הכללי של השיטה עצמה(קרוספיט.קום)??
אחלה שאלה. זו התשובה של רוב אורלנדו:
Constant varied high intensity
בדגש ענק על הVaried

מה שאומר שכל אימון בוחרים משהו אחר מתוך מיליון האפשרויות (פעם פיסטולס, פעם קפיצה בחבל, פעם סנאצ'ים, פעם הליכה על הידיים וכו' וכו')
ובכללי מדובר על הגדלת הwork capacity בזמן נתון.

כמובן שיש עוד עקרונות, אבל אלה העקרונות שאני מבקר (בהגדלת הwork capacity אני מבקר את הצורה בה מנסים להשיג את המטרה, אין לי בעייה עם המטרה עצמה).

@Beast and cheat

טוב, אני מקווה שזו תהיה התגובה האחרונה שלי בנושא הזה:
1. במועדון שלי אנחנו מכניסים את העבודה על כוח בצורה שיטתית לתוכנית האימונים, כשסביבה אנחנו בונים את העבודה על מיומנויות ומטקונים. העניין הוא שרוב המתאמנים באים לאימונים בשביל הכיף ובשביל להרגיש טוב יותר והתקדמות מהירה בכוח פחות מעניינת אותם (וזה בדיוק מה שקורה בחדרי הכושר הרגילים), כך שאין סיבה לתת להם לעבוד רק על כוח.
בשביל מתאמן שמעוניין להתחרות ברור שעבודה יסודית על כוח חשובה ביותר, אבל אנשים כאלה מוכנים להשקיע בכך יותר ממתאמנים מהשורה ולכן זה לא בעייתי עבורם.
2. Constant Varied לא חייב להיות בחלק של הכוח, אלא במטקונים ועם זה אני לא חושב שיש בעיה.
3. על אף מה שרוב אמר לגבי האקראיות באימונים במועדון שלו, האמת היא שיש להם תוכנית אימונים סדורה, אבל הם פתוחים לשנות אותה אם הם רואים שהמתאמנים שלהם לא הספיקו להתאושש מהאימונים הקודמים, או להיפך, שהם יכולים לתת יותר.

3. על אף מה שרוב אמר לגבי האקראיות באימונים במועדון שלו, האמת היא שיש להם תוכנית אימונים סדורה, אבל הם פתוחים לשנות אותה אם הם רואים שהמתאמנים שלהם לא הספיקו להתאושש מהאימונים הקודמים, או להיפך, שהם יכולים לתת יותר.
אגיב רק לזה, כי מה שקורה אצלך במועדון זה לא משהו שיש לי מושג עליו ככה שאני לא באמת יכול להגיב עליו, והביקורת שלי על קרוספיט היא לא בפן של הקונדישנינג (לא שאין מה לשפר, אבל לא פה הבעייה) אלא של הכוח וההבנה של איך הוא קשור.
מה שאתה אומר פה שקורה אצל רוב זה נכון, וזה גם מה שהוא אמר, ובדיוק פה הבעייה שלי עם זה. זה לא תכנון. זה לבוא כל יום, לעשות את המיטב ולקוות לטוב. אני לא אתפלא אם אחוזים מאוד גדולים מהמתאמנים אצלו מגיעים לאוברטריינינג, במיוחד אם הם עובדים על כוח באמת וגם בנוסף עובדים על כל יום הכי טוב שלהם (או קרוב לזה) בשאר הדברים. אבל מצד שני, מה שפשוט קורה במצבים כאלה זה שאלה שמגיעים לאוברטריינינג מפסיקים להגיע כל יום, אני משער שזו רוב האוכלוסייה ברוב המועדונים, ואלה שלא מגיעים לאוברטריינינג שהם מעטים, כן מגיעים כל יום, והם כנראה מאוד מבורכים גנטית. או לא באמת עובדים כמו שהוא מתאר. או מזריקים או סתם במקרה בני 16 שהגיעו בדיוק בgrowth spurt או משהו כזה.

טוב, כנראה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא והנשמע, ואני לא יכול להתמודד עם זה.

טוב, כנראה שיש לך בעיה בהבנת הנקרא והנשמע, ואני לא יכול להתמודד עם זה.
"האמת היא שיש להם תוכנית אימונים סדורה, אבל הם פתוחים לשנות אותה אם הם רואים שהמתאמנים שלהם לא הספיקו להתאושש"
זה בדיוק מה שנקרא לא לתכנן באמת, ולעשות כל יום מה שאתה מרגיש שנכון. גם אם יש קו מנחה כללי כלשהו. אגב, הקו המנחה הכללי שלהם זה הconstant varied, לגוון, לא לעשות אותו דבר כל השבוע. זה לא נקרא לתכנן, ואגב, הוא זה שמעביר את האימונים באחד האתרים הרשמיים של קרוספיט, נקרה לי קרוספיט.קום, והוא אמר שבדיוק ככה הוא מתכנן אותם. מסתכל מה הוא לא עשה בשבועיים האחרונים, ושם.

ואגב, אם רוב המתאמנים באים בשביל הכיף אז סבבה - פשוט שלא ימכרו לי את זה בתור "הדרך האידיאלית להיות FIT"
שימכרו לי את זה בתור "האימון הכי כיפי בעולם", סבבה. אבל מי שמוכר משהו בטענות שככה נהפכים לFIT, צריך לגבות את זה, ואת הביקורת שלי כלפיי ההתנהלות שגורמת לזה לא להיות מגובה כבר כתבתי.

בתכלס work capacity אבל לפירוט מלא crossfit.com

לדעתי מתאמני הקרוספיט יותר fit מהמתאמנים של ריפטו ברחבי העולם. גם אלו שלא בורכו גנטית

המתאמנים של ריפטו לא מתאמנים בשביל להיות FIT, הם מתאמנים בשביל להיות חזקים. אם הוא מצליח בזה או לא, זאת כבר שאלה אחרת.

וביסט אנד צ'יט גם צודק ברוב מה שהוא אומר, עובדתית אימוני קרוספיט תחרותיים הם עולם אחר מאימוני קרוספיט "רגילים", ככל שדרישת הרמה היא יותר גבוהה, ככה האימונים הופכים ליותר "מבוססים ומתוכננים", ופחות רנדומליים. (וכמובן מבוססי כוח)

נערך לאחרונה:
לדעתי מתאמני הקרוספיט יותר fit מהמתאמנים של ריפטו ברחבי העולם. גם אלו שלא בורכו גנטית
זה לא הכי מדוייק, ואסביר.
המתאמנים ש"נשאבים" לתוך נושא הכוח והמתודה של ריפטו בדרך כלל נשאבים לתחום הPL. ואלה שנשאבים לPL לא ממש מתעניינים בקונדישנינג שלהם, הם ספורטאים (בד"כ חובבנים - אבל ספורטאים) לכל דבר בענף ספורט מאוד ספציפי: פאוורליפטינג.

המתודה של SS מדברת על הסתגלות כללית, בעיקר בנושא הכוח. אבל ברמה מסויימת, בד"כ ברמת מתאמן בינוני-בינוני מתקדם המתודה הזו כוללת עבודת קונדישנינג (פעם-פעמיים בשבוע), בדרך כלל של prowler.
אלה שמתאמנים לפי SS במשך שנתיים-שלוש וממשיכים ברעיון של ההסתגלויות הכלליות ולא הספציפיות, כלומר לא לוקחים חלק בענף ספורט ספציפי, הם יותר FIT מהקרוספיטרים המקבילים (מבחינת גיל וותק אימון).

המתאמנים המתחילים שלו, אלה שמתאמנים רק כמה חודשים, קשה להגיד אם הם יותר FIT מהמתאמנים המתחילים בקרוספיט, אבל הם יותר חזקים ויקח להם שבועיים-שלושה להציג את הכוח (הנמוך, אבל יותר גדול משל הקרוספיטרים) הזה בצורה של קונדישנינג.

וזה לא ממש משנה כי העניין הוא שwork capacity מושפע הרבה יותר מהיכולת שלך לייצר force, והוא נתן דוגמה קלאסית - שבחור גדול, חזק, שמן ולא בכושר יכול לסחוב יותר סלעים מהחבר המרתוניסט החלש שלו גם בטווח זמן של 4 שעות.
מי שחזק ולא conditioned רחוק בסה"כ 2-4 שבועות מלהיות חזק וגם conditioned (ברמה בסיסית+, לא ברמה של פרונינג), ומי שconditioned ולא חזק רחוק 2-4 שנים מלהיות conditioned וגם חזק.
ולכן,
כל אחד יכול לבחור בעצמו מה המטרות שלו, אבל בשביל work capacity יותר גדול כוח צריך לבוא הרבה לפני קונדישנינג.

זה לא הכי מדוייק, ואסביר.
המתאמנים ש"נשאבים" לתוך נושא הכוח והמתודה של ריפטו בדרך כלל נשאבים לתחום הPL. ואלה שנשאבים לPL לא ממש מתעניינים בקונדישנינג שלהם, הם ספורטאים (בד"כ חובבנים - אבל ספורטאים) לכל דבר בענף ספורט מאוד ספציפי: פאוורליפטינג.

המתודה של SS מדברת על הסתגלות כללית, בעיקר בנושא הכוח. אבל ברמה מסויימת, בד"כ ברמת מתאמן בינוני-בינוני מתקדם המתודה הזו כוללת עבודת קונדישנינג (פעם-פעמיים בשבוע), בדרך כלל של prowler.
אלה שמתאמנים לפי SS במשך שנתיים-שלוש וממשיכים ברעיון של ההסתגלויות הכלליות ולא הספציפיות, כלומר לא לוקחים חלק בענף ספורט ספציפי, הם יותר FIT מהקרוספיטרים המקבילים (מבחינת גיל וותק אימון).

אתה יכול לפרט קצת על מה זה בדיוק אומר "המתודה של SS"? אתה לא מדבר הרי על התכנית עצמה, כי אי אפשר להתאמן לפי SS במשך שנתיים שלוש. אז על מה מדובר?

אם אתה מדבר על אתלטים תחרותיים אין מתאמן של ריפטו שהוא יותר fit מקרוספיטר תחרותי. אם אתה מדבר על סתם אוכלוסיה כללית הרוב מעדיפים להיראות טוב ולהיות בכושר וגם כאן קרוספיטרים חובבים אומנם יותר חלשים אבל נראים יותר טוב עם כוח בסיסי סביר ויכולות מעבר לסתם לשים משקל על הגב ולשפוף אותו.

אני יוצא מנקודת הנחה שדיברת אלי. אני אמרתי שאין השוואה בין קרוספיטר לאתלט של ריפטו במשוואת ה"מי יותר fit",
מכיוון שאין פה נקודת השוואה; המתאמנים של ריפטו מתאמנים להיות חזקים.
ברגע, שהם מתחילים להוסיף עבודת עזר של כושר (פרולר וכו'), כאן כבר יש אפשרות להשוות, במטקון של קרוספיט או משהו כזה, מי יותר "fit".

לא דיברתי אליך אח שלי

אתה יכול לפרט קצת על מה זה בדיוק אומר "המתודה של SS"? אתה לא מדבר הרי על התכנית עצמה, כי אי אפשר להתאמן לפי SS במשך שנתיים שלוש. אז על מה מדובר?
SS - Starting Strength
זה שם של ארגון, כאשר שם הספר הבסיסי הוא Starting Strength: Basic Barbell Training
הארגון מתעסק בעיקר במתאמנים מתחילים, אבל בספר Practical Programming for Strength Training שהוא גם של אותו ארגון יש כניסה יותר לעומק מבחינת מתאמנים בינוניים\מתקדמים.
SS זה לא רק ספר או שם של תוכנית. אגב, שם התוכנית הוא סתם כינוי, למעשה בספר היא מצויינת בתור ה-linear progression הבסיסית של המתודה, אבל נהוג לכנות אותה כSS כי לא כולם נחשפו למתודה.

אם אתה מדבר על אתלטים תחרותיים אין מתאמן של ריפטו שהוא יותר fit מקרוספיטר תחרותי. אם אתה מדבר על סתם אוכלוסיה כללית הרוב מעדיפים להיראות טוב ולהיות בכושר וגם כאן קרוספיטרים חובבים אומנם יותר חלשים אבל נראים יותר טוב עם כוח בסיסי סביר ויכולות מעבר לסתם לשים משקל על הגב ולשפוף אותו.
אמרתי שהאתלטים התחרותיים שלו כמעט כולם פנו לכיוון הPL ככה שהם לא בכושר, הם מתעסקים רק בכוח. ובכל מקרה הוא מאמן הרבה פחות אנשים ביחס לקרוספיט, הבדל של כמה מיליונים, אז כן, קרוספיט זוכים לקבל הרבה, הרבה יותר פריקים גנטיים.

וכבר אמרתי לגביי אוכלוסייה כללית, אם מדובר על לבוא לעשות פעילות גופנית בשביל הכיף אז אחלה - אבל שלא ימכרו לי את זה בתור הדרך האידיאלית להיות FIT וסופרמן, כי זו לא הדרך האידיאלית.

וכשאתה אומר "סתם לשים משקל על הגב ולשפוף אותו" אתה מראה כמה קרוספיטר אתה, כשאתה לא מבין שסקוואט זה לא ספציפי לכלום (ובגלל זה אנחנו עושים אותו כהסתגלות כללית) - אלא הסתגלות כללית, ולכן זה שווה ערך ללהגיד "סתם להיות חזק". לא בקטע של להעליב, ממש לא, אבל קרוספיטרים תמיד מערבבים בין הסתגלויות כלליות לספציפיות וחושבים שסקוואט ודדליפט זה פשוט עוד חלק מארסנל התרגילים והסקילים שמפתחים, במקביל לדאבל אנדרס, פול אפס וברפיז. אבל זה לא. ובדיוק בנושא הזה הביקורת שלי.

beast and cheat, רק לרקע, מה הקשר שלך לקרוספיט? מאיפה אתה מכיר את האחים בן דויד?

beast and cheat, רק לרקע, מה הקשר שלך לקרוספיט? מאיפה אתה מכיר את האחים בן דויד?
מה הכוונה לרדת לרקע?
הייתי בסמינר של רוב
ואני לא מכיר את שניהם אני מכיר רק את דוד, התאמנו יחד (רק בכוח), אחד הספורטאים הכי טובים שאני מכיר

"רק לרקע"- הצגת פה טענות שיוצרות את הרושם שאתה יודע על מה אתה מדבר. הסתקרנתי.

Back
למעלה תחתית