הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחלה של בקע - מה עושים?

עוגיפלצת

משתמש מתחיל
277
3
נק' מוניטין:
70
277
3
בבדיקת אולטרה סאונד גילו לי "מפתח קל של התעלה האינגווינלית, ניכר במבחן ולסלבה, ללא הרניאציה בעת הבדיקה"
והרופא המבצע אמר שאני "על כרעי תרנגולת" ואסר עליי להמשיך להרים משקלים כל כך כבדים

זה די פוגע במטרות שלי במכון

השאלה היא אם מישהו מכיר פה רופא ספורט שיוכל לעזור לי - להגיד איזה תרגילים מותר לי לעשות במצב כזה ואיזה אסור, והאם יש אולי דרך לתקן את המפתח הקל הזה ולסגור אותו

בקיצור אני רוצה לחזור להתאמן ולהעלות משקלי עבודה אבל כואב לי!!

מה עושים?

נערך לאחרונה:
איך קרה הבקע?

ולצערי הפתרון היחידי שיש זה לעשות ניתוח, בגילאים כאלה זה כבר לא מסתדר לבד.
אני אומר את זה בתור אחד שהיה אצל כירורג בנושא דומה וזו התשובה שקיבלתי.

• פותח/ת השרשור
Elsr תודה על התגובה, ואיך אתה באמת מסתדר עם הבקע שיש לך?

לשאלתך איך זה קרה, אני מניח שאימונים במאמץ מקסימלי 6 פעמים בשבוע עשו את שלהם... :/
אין לי עדיין בקע, יש לי רק התחלה של.

הבעיה היא שאני בספק אם כירורג רגיל יוכל לעזור לי כי רופאים אוהבים לדבר שטויות (בשביל מה אתה מרים משקולות, מה ייצא לך מזה, מה זה נותן, תעבוד על אורך השריר עם יותר חזרות וכו׳...)
ולכן שאלתי אם מישהו פה מכיר רופא ספורט שיוכל לעזור

היה לי קילה הרבה לפני שאי פעם נכנסתי לחד"כ, אצל רוב האנשים זה גנטי ולא קשור להרמת משקולות.
עצתי - תקן את זה פעם אחת ולתמיד, הניתוח הוא מהפשוטים הקיימים, אורך איזה 30-45 דקות ברוטו, ונותנים לך סמים טובים.
האלטרנטיבה היא לגמגם באימונים כמה חודשים ואז בסוף בכל מקרה לעשות את הניתוח, אלא שהפעם לא בצורה מסודרת מתי שנוח לך (וכשאתה יכול לבחור את המנתח בנחת), אלא מתי שזה יתפרץ, וסמוך על מרפי - זה יקרה ברגע הכי דפוק, במשמרת של המנתח הכי בלאי.

Elsr תודה על התגובה, ואיך אתה באמת מסתדר עם הבקע שיש לך?

לשאלתך איך זה קרה, אני מניח שאימונים במאמץ מקסימלי 6 פעמים בשבוע עשו את שלהם... :/
אין לי עדיין בקע, יש לי רק התחלה של.

הבעיה היא שאני בספק אם כירורג רגיל יוכל לעזור לי כי רופאים אוהבים לדבר שטויות (בשביל מה אתה מרים משקולות, מה ייצא לך מזה, מה זה נותן, תעבוד על אורך השריר עם יותר חזרות וכו׳...)
ולכן שאלתי אם מישהו פה מכיר רופא ספורט שיוכל לעזור
אני מסתדר עם זה כי יש לי בקע מולד בתבור, הוא ממש קטן והלכתי לבדוק אצל כירורג מומחה אם יש בעיה להרים כבד.
הוא דווקא בעד ולא אמר לי על זה שום דבר רע, בקע יכול לקרות גם כשאתה מרים קניות אם אתה חלש, לפי מה שהבנתי ככל שהשרירים יהיו חזקים יותר ככה סיכוי קטן יותר שיהיה בקע.

מסכים עם KD2, עדיף שתבחר רופא עכשיו כשיש לך את האפשרות.

היה לי קילה הרבה לפני שאי פעם נכנסתי לחד"כ, אצל רוב האנשים זה גנטי ולא קשור להרמת משקולות.
עצתי - תקן את זה פעם אחת ולתמיד, הניתוח הוא מהפשוטים הקיימים, אורך איזה 30-45 דקות ברוטו, ונותנים לך סמים טובים.
האלטרנטיבה היא לגמגם באימונים כמה חודשים ואז בסוף בכל מקרה לעשות את הניתוח, אלא שהפעם לא בצורה מסודרת מתי שנוח לך (וכשאתה יכול לבחור את המנתח בנחת), אלא מתי שזה יתפרץ, וסמוך על מרפי - זה יקרה ברגע הכי דפוק, במשמרת של המנתח הכי בלאי.

כשאני עשיתי זה היה עם הרדמה מלאה בגז, עד היום אני זוכר את תחושת המחנק - הרגשתי שהורגים אותי ונאבקתי עם הרופא המרדים, הייתי בן 6, הוא ניצח.
כשהניתוח נגמר הייתי בבית חולים על כיסא גלגלים ואני זוכר שהקאתי, שבועיים דידתי בבית כמו הגיבן מנוטרדאם וכששלפו לי את התפרים נשארה לי צלקת באורך של 8 ס"מ.

זה היה ב-1987, מתי עשו לך? 😃

• פותח/ת השרשור
כשאני עשיתי זה היה עם הרדמה מלאה בגז, עד היום אני זוכר את תחושת המחנק - הרגשתי שהורגים אותי ונאבקתי עם הרופא המרדים, הייתי בן 6, הוא ניצח.
כשהניתוח נגמר הייתי בבית חולים על כיסא גלגלים ואני זוכר שהקאתי, שבועיים דידתי בבית כמו הגיבן מנוטרדאם וכששלפו לי את התפרים נשארה לי צלקת באורך של 8 ס"מ.

זה היה ב-1987, מתי עשו לך? 😃
Incin, אתה מתאר חוויה קשה מאוד! אני מניח ומקווה שהיום השיטות יעילות יותר. לאבא שלי עשו והכול סבבה איתו...
Elsr, מי הכירורג שלך? נראה לי שכדאי להיעזר בו...
KD2, זה רעיון טוב מאוד. אני אתייעץ עם כירורג... השאלה היא אם הניתוח המתוכנן שאעבור (לפני שזה יתפרץ) אכן יאפשר לי לחזור להרים כבד לאחר ההחלמה...

Incin, אתה מתאר חוויה קשה מאוד! אני מניח ומקווה שהיום השיטות יעילות יותר. לאבא שלי עשו והכול סבבה איתו...
KD2, זה רעיון טוב מאוד. אני אתייעץ עם כירורג... השאלה היא אם הניתוח המתוכנן שאעבור (לפני שזה יתפרץ) אכן יאפשר לי לחזור להרים כבד לאחר ההחלמה...

כן, הבנתי שהיום זה נראה שונה לגמרי, מצחיק שזה לא היה לפני כל כך הרבה זמן.
גורם לך לחשוב מה יהיה עוד 20 שנה.

היום הניתוחים טובים יותר מאשר בעבר , אבל בכל מקרה אתה נתון בסיכון גבוה יותר בעתיד למקרה חוזר של בקע מאשר אדם שלא חווה בקע.
הרמת משקל כבד הוא חד משמעית גורם סיכון לבקע.
אתה יכול לחבר את שתי העובדות לעיל , ולהבין שאתה חייב לנהוג במשנה זהירות במידה ואתה רוצה להפחית את הסיכון לבקע חוזר.

• פותח/ת השרשור
היום הניתוחים טובים יותר מאשר בעבר , אבל בכל מקרה אתה נתון בסיכון גבוה יותר בעתיד למקרה חוזר של בקע מאשר אדם שלא חווה בקע.
הרמת משקל כבד הוא חד משמעית גורם סיכון לבקע.
אתה יכול לחבר את שתי העובדות לעיל , ולהבין שאתה חייב לנהוג במשנה זהירות במידה ואתה רוצה להפחית את הסיכון לבקע חוזר.

אוקיי yonizarkh תודה על התגובה, אבל מה בעצם היית מציע לי לעשות בתור אחד שהמטרה שלו היא היפרטרופיה ופיתוח גוף? יש לך איזה רעיון?
http://www.infomed.co.il/expert-95272/

יושב בסניף גדול של מכבי בראשון לציון.
03-9400055
1700505353
תודה רבה!

אוקיי yonizarkh תודה על התגובה, אבל מה בעצם היית מציע לי לעשות בתור אחד שהמטרה שלו היא היפרטרופיה ופיתוח גוף? יש לך איזה רעיון?
תודה רבה!
תרגיש טוב ותעדכן איך זה נגמר בסוף.

incin, הניתוח שלי היה באזור 2005, ומה שאתה מתאר, זאת חוויה לא טובה של ניתוח...נקודה.
לא של ניתוח קילה....
וזה כבר משהו אחר.

היום כמבוגר בכל מקרה ירדימו אותך דרך ה-וריד ולא דרך מסיכה ואתה תרדם כמו בובעלך ובראש מאודדדד טוב.
(ואם אתה לא רגיש במיוחד לחומרים גם תקום די טוב, לי היו קצת בחילות....לא נורא)

פותח הדיון -
תסביר למנתח שלך שאתה מתכוון להיות ספורטאי פעיל בעתיד, ולכן שישקול ברצינות שימוש ברשת בנוסף לתפרים (פרוצדורה מאוד מקובלת אצל מי
שצריך תיקון יותר עצבני), ושלום על ישראל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית