הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טוב! חייל מחופשש, צריך להתחיל לעבוד...

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
אני יודע שאני חופר כאן לא מעט, לרוב בנושאים דומים אחד כלפי השני, אבל אני לא מכיר כל כך מקומות אחרים. (אז אני כרגע פונה לאפשרות היחידה והנוחה ביותר שלי...)

אני מחופשש, ואני צריך, לפני שאני מתחיל לחשוב על ביסוס אקדמאי ופסיכומטרי, לתחיל ראשית להתבסס כלכלית, לעבוד בעבודה טובה, נוחה, עם כסף ממוצע ויציב.
עד לפני הצבא חשבתי לעבוד כמדריך חדר כושר עקב ניסיון רב (יחסית) שיש לי עם התחום, וזהו התחום שאני הכי מתחבר אליו (ואולי גם הכי מבין בו, שוב, הכל יחסי) - המחשבה הזאת נעלמה במהלך הצבא, אבל היא שוב חוזרת, עכשיו בגדול. היא נשמעת לי פשוט הכי הגיונית - הכסף סביר ומספיק לי (אני לא מחפש לרדוף אחרי הכסף, אלא אם אני אמצא דרך יצירתית יותר להרוויח כסף או לקבל אמצעים דרכם ארוויח כסף, לדעתי לעבוד כמו חמור בעבודות ולהרוויח את המסקימום כסף הוא לא חיים - ולא דרך להיות 'עשיר' או 'מצליח) - מספיק לי כרגע לגמור את החודש עם 4 אלף ואני אהיה מרוצה. (חשוב להדגיש שאני הולך מהר מאוד ללמוד פסיכומטרי, ואולי אפילו מקצוע אקדמאי)
-אני חוסך תשלום על חדר כושר! זה יכול להסתכם ב'תוספת שכר' של 200-300 שקל בחודש
-יש לי הנחה בתור חייל משוחרר, ואני יכול לשלם דרך הפיקדון
-זהוא התחום הנוכחי שאני הכי מתחבר אליו.

הכל נשמע הגיוני מבחינת העבודה הזאת. אבל אני כמובן משאיר אופציות ונשאר בראש פתוח, ואם יש אפשרויות טובות יותר, אני שום סיבה שאני לא אשקול אותם. אופציות נוספות:
-מלצרות בבית קפה (איכס)
-עבודה באילת בבתי מלונות (נשמע ממש נחמד, אבל אני כבר רוצה להתחיל את החיים, ולעבוד באילת כשאני גר במרכז מרגיש כפאוס, ממש כמו קבע בצבא)
-אבטחה - לא נשמע לי רע, אבל הייתי רוצה לעבוד במקומות קצת יותר יוקרתיים מאשר בקניונים ופארקים (יש לי הכשרה קרבית)
-עוד?

אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות בעניין, יום טוב
!!

לדעתי כדאי לך בכל זאת לשקול את האופציה של עבודה שפחות מושכת מבחינת תעסוקה (תחנת דלק וכו..)
בהתחשב בכך שבתור חייל משוחרר שאתה יכול לקבל בונוס של עבודה מועדפת- אתה יכול לעבוד חצי שנה ולקבל את המענק ואם ימאס אז ללכת לעשות קורס מאמנים..
הנה לינק עם קצת הסברים(למקרה שאתה לא מכיר):
http://www.mako.co.il/pzm-soldiers/discharge/Article-97b54483f58ff21006.htm

אני יודע שאני חופר כאן לא מעט, לרוב בנושאים דומים אחד כלפי השני, אבל אני לא מכיר כל כך מקומות אחרים. (אז אני כרגע פונה לאפשרות היחידה והנוחה ביותר שלי...)

אני מחופשש, ואני צריך, לפני שאני מתחיל לחשוב על ביסוס אקדמאי ופסיכומטרי, לתחיל ראשית להתבסס כלכלית, לעבוד בעבודה טובה, נוחה, עם כסף ממוצע ויציב.
עד לפני הצבא חשבתי לעבוד כמדריך חדר כושר עקב ניסיון רב (יחסית) שיש לי עם התחום, וזהו התחום שאני הכי מתחבר אליו (ואולי גם הכי מבין בו, שוב, הכל יחסי) - המחשבה הזאת נעלמה במהלך הצבא, אבל היא שוב חוזרת, עכשיו בגדול. היא נשמעת לי פשוט הכי הגיונית - הכסף סביר ומספיק לי (אני לא מחפש לרדוף אחרי הכסף, אלא אם אני אמצא דרך יצירתית יותר להרוויח כסף או לקבל אמצעים דרכם ארוויח כסף, לדעתי לעבוד כמו חמור בעבודות ולהרוויח את המסקימום כסף הוא לא חיים - ולא דרך להיות 'עשיר' או 'מצליח) - מספיק לי כרגע לגמור את החודש עם 4 אלף ואני אהיה מרוצה. (חשוב להדגיש שאני הולך מהר מאוד ללמוד פסיכומטרי, ואולי אפילו מקצוע אקדמאי)
-אני חוסך תשלום על חדר כושר! זה יכול להסתכם ב'תוספת שכר' של 200-300 שקל בחודש
-יש לי הנחה בתור חייל משוחרר, ואני יכול לשלם דרך הפיקדון
-זהוא התחום הנוכחי שאני הכי מתחבר אליו.

הכל נשמע הגיוני מבחינת העבודה הזאת. אבל אני כמובן משאיר אופציות ונשאר בראש פתוח, ואם יש אפשרויות טובות יותר, אני שום סיבה שאני לא אשקול אותם. אופציות נוספות:
-מלצרות בבית קפה (איכס)
-עבודה באילת בבתי מלונות (נשמע ממש נחמד, אבל אני כבר רוצה להתחיל את החיים, ולעבוד באילת כשאני גר במרכז מרגיש כפאוס, ממש כמו קבע בצבא)
-אבטחה - לא נשמע לי רע, אבל הייתי רוצה לעבוד במקומות קצת יותר יוקרתיים מאשר בקניונים ופארקים (יש לי הכשרה קרבית)
-עוד?

אשמח לשמוע כמה שיותר תגובות בעניין, יום טוב
!!

מתי ומה אתה מתכוון ללמוד?

• פותח/ת השרשור
אני גר בכפר סבא

מתי ומה? זה קצת בעייתי. האינטרס? כנראה ללמוד כמה שיותר מהר, אם אני לא אצליח להוציא ציון פסיכומטרי מספיק גבוהה עד לתחילת הלימודים שנה הבאה, כנראה שאני אצטרך לחכות עוד שנה עד שאוכל להירשם ללימודים...
לגבי מה, אם כמובן לימודים היא האופציה הטובה ביותר (אני קצת סקפטי בעניין לאחר המון קריאה בנושאי 'הדור האבוד' שמפיצים אור על החשיבה האקדמאית. מפחיד. אבל אין לי שום רגע של ספק שהמקצוע היחיד שארצה להעסוק וללמוד יהיה פסיכולוגיה.

אני גר בכפר סבא

מתי ומה? זה קצת בעייתי. האינטרס? כנראה ללמוד כמה שיותר מהר, אם אני לא אצליח להוציא ציון פסיכומטרי מספיק גבוהה עד לתחילת הלימודים שנה הבאה, כנראה שאני אצטרך לחכות עוד שנה עד שאוכל להירשם ללימודים...
לגבי מה, אם כמובן לימודים היא האופציה הטובה ביותר (אני קצת סקפטי בעניין לאחר המון קריאה בנושאי 'הדור האבוד' שמפיצים אור על החשיבה האקדמאית. מפחיד. אבל אין לי שום רגע של ספק שהמקצוע היחיד שארצה להעסוק וללמוד יהיה פסיכולוגיה.

אתה מתכוון לפסיכולוג קליני (תואר ראשון + תואר שני עם תחרות קבלה מטורפת)?

אני גר בכפר סבא

אתה רוצה ללמוד פסיכולוגיה על סמך ידע קודם או שאתה הולך כי זה נשמע מעניין ורווחי?

אני כרגע לומד פסיכולוגיה, לא ברמה אקדמאית, אבל כל החומר שאני לומד מופיע גם באוניברסיטאות בלי יוצא מהכלל, אני יכול להגיד שזה המקצוע הכי משעמם שלמדתי אי פעם, מלא חומר מעצבן, כשהגעתי לשם הייתי בטוח שהלימודים יהיו משהו בסגנון של לנתח אנשים וקרימינולוגיה אבל זה ההפך הגמור ואני רק מחכה שזה יגמר.

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון לפסיכולוג קליני (תואר ראשון + תואר שני עם תחרות קבלה מטורפת)?
כן (ולצערי, כן לגבי התואר השני, אני לא חושב שיש לי משהו לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה, למרות שאני מצפה לעבודה מסויימת בתחום בזמן הלימודים לתואר השני - אם בכלל אתקבל)

אתה רוצה ללמוד פסיכולוגיה על סמך ידע קודם או שאתה הולך כי זה נשמע מעניין ורווחי?

אני כרגע לומד פסיכולוגיה, לא ברמה אקדמאית, אבל כל החומר שאני לומד מופיע גם באוניברסיטאות בלי יוצא מהכלל, אני יכול להגיד שזה המקצוע הכי משעמם שלמדתי אי פעם, מלא חומר מעצבן, כשהגעתי לשם הייתי בטוח שהלימודים יהיו משהו בסגנון של לנתח אנשים וקרימינולוגיה אבל זה ההפך הגמור ואני רק מחכה שזה יגמר.
כי זה התחום שאני הכי מתחבר אליו, הוא הכי נכון לי, הכי מתאים לי, הכי הכל. בעולם מושלם, זאת האופציה הכי היחידה והכי מושלמת בשבילי. בעולם ריאלי, אני מצטרך לחשוב על אלטרנטיבות. זה, וספורט הם שני התחומים שאני הכי מוצלח וטבעי איתם. אני מדבר על תחומים, לא יכולות.
לגבי הלימודים - שום דבר, אבל שום דבר מהשיקולים שלי ללמוד פסיכולוגיה לא נובעים מהעובדה שהלימודים מעניינים. מצחיק, אבל מעולם לא שאלתי על העניין\רמה של הלימודים, זה פשוט לא מה שעניין אותי. אפשר להצליח בלימודים ע"י שלושה דרכים - להכריח את עצמך, להתעניין במה שאתה לומד, או לרצות להצליח במה שאתה לומד. אני חושב שניחנתי באפשרות השלישית שהיא הכי נכונה לדעתי, ויש לי המון ראש ותחת(לא תרתי משמע!), למזלי!
לגבי רווח - אין לי שום ספק שאת ה12? שנות לימוד שאני אשקיע באקדמאי אני אוכל להשקיע בעסקים או כל דבר אחר, ואני ארוויח טריפל מכל השנים האלה. אז רווח מצטרף לקבוצה השניה של השיקולים, שאני לרוב מתעלם.
ד"א למדתי פסיכולוגיה בתיכון, די אהבתי.

אני התחלתי את הקורס שלי ביום הראשון של החפשש, גומרים אותו מהר ועשיתי אותו כי העדפתי את העבודה הזאת על עבודות זנות כמו מלצרות ואבטחה.
לדעתי זה עדיף, למרות שלקום ב5 בבוקר כדי להגיע למשמרת ב6 זה גם לא כיף גדול bnanastlye

• פותח/ת השרשור
אני התחלתי את הקורס שלי ביום הראשון של החפשש, גומרים אותו מהר ועשיתי אותו כי העדפתי את העבודה הזאת על עבודות זנות כמו מלצרות ואבטחה.
לדעתי זה עדיף, למרות שלקום ב5 בבוקר כדי להגיע למשמרת ב6 זה גם לא כיף גדול bnanastlye
איך מבחינת מציאת עבודה? קל למצוא עבודה בתור מאמן? ואיך שילמת? דרך הפיקדון?
אני אשמח לנתח אותך עוד קצת ולדעת...כמה שעות בממוצע אתה עובד בשבוע\חודש...בערך (שאלה ישראלית) כמה אתה סוגר את החודש? 😃

כן (ולצערי, כן לגבי התואר השני, אני לא חושב שיש לי משהו לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה, למרות שאני מצפה לעבודה מסויימת בתחום בזמן הלימודים לתואר השני - אם בכלל אתקבל)

כי זה התחום שאני הכי מתחבר אליו, הוא הכי נכון לי, הכי מתאים לי, הכי הכל. בעולם מושלם, זאת האופציה הכי היחידה והכי מושלמת בשבילי. בעולם ריאלי, אני מצטרך לחשוב על אלטרנטיבות. זה, וספורט הם שני התחומים שאני הכי מוצלח וטבעי איתם. אני מדבר על תחומים, לא יכולות.
לגבי הלימודים - שום דבר, אבל שום דבר מהשיקולים שלי ללמוד פסיכולוגיה לא נובעים מהעובדה שהלימודים מעניינים. מצחיק, אבל מעולם לא שאלתי על העניין\רמה של הלימודים, זה פשוט לא מה שעניין אותי. אפשר להצליח בלימודים ע"י שלושה דרכים - להכריח את עצמך, להתעניין במה שאתה לומד, או לרצות להצליח במה שאתה לומד. אני חושב שניחנתי באפשרות השלישית שהיא הכי נכונה לדעתי, ויש לי המון ראש ותחת(לא תרתי משמע!), למזלי!
לגבי רווח - אין לי שום ספק שאת ה12? שנות לימוד שאני אשקיע באקדמאי אני אוכל להשקיע בעסקים או כל דבר אחר, ואני ארוויח טריפל מכל השנים האלה. אז רווח מצטרף לקבוצה השניה של השיקולים, שאני לרוב מתעלם.
ד"א למדתי פסיכולוגיה בתיכון, די אהבתי.
פסיכולוגיה זה תחום שמאוד קשה לפרנס איתו בית בשנים הראשונות. זה להתחיל להרוויח משכורת של חמש ספרות רק אחרי גיל 40. וגם אז אתה תמשיך ללמוד כל הזמן כמו מטורף.

• פותח/ת השרשור
פסיכולוגיה זה תחום שמאוד קשה לפרנס איתו בית בשנים הראשונות. זה להתחיל להרוויח משכורת של חמש ספרות רק אחרי גיל 40. וגם אז אתה תמשיך ללמוד כל הזמן כמו מטורף.
על סמך מה אתה אומר את זה?

• פותח/ת השרשור
על סמך זה שאמא שלי פסיכולוגית
כשאני חושב על זה, אילו מקצועות אפשר להתפרנס בהם בקלות ולהרוויח משכורות גבוהות בגיל מוקדם? רוב ה׳מקצועות׳ דורשות לימודים אקדמאיים, חלקם דורשים אפילו דורות של לימודים
אפשר להגיד את זה על כל מקצוע...

אתה מוכן לחתום כמה חודשים?

אני לא יודעת כמה צריכים מאבטחים בביטוח לאומי בכפ"ס, אני יכולה לברר בשבילך.
בכל מקרה העבודה נורא פשוטה ויכול להיות שדיי תשעמם, אבל זה מאבטח בביטוח לאומי.
אתה תרוויח 31 (ועוד כמה אגורות, לא זוכרת) ש"ח לשעה, צריך לחתום 10 חודשים ואלו תנאים של עובד קבלן (שדרך אגב הם דיי סבבה).
תהיה לך משכורת של 5,500+- תלוי כמה תתפנה לשעות וכמה תהיה מוכן לתת.

דרך אגב, המון סטודנטים עובדים כאן כי זאת עבודה נורא גמישה עם שכר דיי גבוה.

נערך לאחרונה:
נסה לקום ב 5 בבוקר כדי להתחיל ללמוד ב 6 וחצי פיזיולוגיה/ביוכימיה במשך 5 שעות עם 2 הפסקות של 10 דקות באמצע. וכן, כל המבחנים גם מתקיימים בשעות הללו (בד"כ מ 6:30-10:30. יש מבחנים כל 2-3 שבועות, בערך 5 בסמסטר).
החיים שלכם דבש.

• פותח/ת השרשור
אתה מוכן לחתום כמה חודשים?

אני לא יודעת כמה צריכים מאבטחים בביטוח לאומי בכפ"ס, אני יכולה לברר בשבילך.
בכל מקרה העבודה נורא פשוטה ויכול להיות שדיי תשעמם, אבל זה מאבטח בביטוח לאומי.
אתה תרוויח 31 (ועוד כמה אגורות, לא זוכרת) ש"ח לשעה, צריך לחתום 10 חודשים ואלו תנאים של עובד קבלן (שדרך אגב הם דיי סבבה).
תהיה לך משכורת של 5,500+- תלוי כמה תתפנה לשעות וכמה תהיה מוכן לתת.

דרך אגב, המון סטודנטים עובדים כאן כי זאת עבודה נורא גמישה עם שכר דיי גבוה.
ליד ויצמן? אני גר ממש ממש קרוב. זה נחשב מועדפת? יש מינימום שעות שאני מחויב לעבוד בהן? יש קנס אם אני עוזב אחרי כמה חודשים

כשאני חושב על זה, אילו מקצועות אפשר להתפרנס בהם בקלות ולהרוויח משכורות גבוהות בגיל מוקדם? רוב ה׳מקצועות׳ דורשות לימודים אקדמאיים, חלקם דורשים אפילו דורות של לימודים
אפשר להגיד את זה על כל מקצוע...
הלימודים הבלתי פוסקים אי אפשר להגיד על כל מקצוע.
על הרוב המקצועות, אם התחלת ללמוד לפני גיל 25 - בגיל 37-8 אתה מרוויח סכום של בערך 5 ספרות. פסיכולוגיה אתה צריך להתנדב יומיים בשבוע אז עד שהקלינקיה שלך תתחיל ליצור שמות אתה לא תרוויח יותר מידי.
זה מקצוע נפלא, באמת, אבל קשה. תנסה למצוא פסיכולוג או שניים ותדבר איתם על זה.

ליד ויצמן? אני גר ממש ממש קרוב. זה נחשב מועדפת? יש מינימום שעות שאני מחויב לעבוד בהן? יש קנס אם אני עוזב אחרי כמה חודשים

אני מירושלים אז אני לא כל כך בקיאה בכתובות בצפון חח אבל זה סניף ראשי של ביטוח לאומי בכפ"ס.
לא, זאת לא נחשבת מועדפת (מועדפת תהיה רק בבתי מלון למיטב זכרוני, ורוב המועדפות הן בשכר מינימום).
מינימום שעות? לא שידוע לי.
אם אתה חותם 10 חודש אני מאמינה שיהיה קנס - תן לי לברר לך את כל הדברים האלה ומחר אחזיר לך תשובה 😃

בכל מקרה המון סטודנטים עובדים כמאבטחים / מוקדניות בביטוח לאומי כי זה שכר טוב, תנאים טובים ושעות גמישות.

בתקופה שאני עבדתי במועדפת מה שהיה מוגדר כמועדפת היו בתי מלון, תחנות דלק, מפעלים ועבודות בניין.

אישית, ניסיתי ולא אהבתי את העבודות האלה. עבודות קשות מאוד. גורמות לך להרגיש כמו עובד זר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית