עם הידע של היום לאן הייתם צריכים להתגייס?

Yes I agree, you don't want to be 27 still in the army working all day or coming home once in 2 weeks... or 24 and getting 350nis/month.

What you just described is 1% of the army, and this is exactly why I hate this system so much.
Combat soldiers don't have budget for proper gear, they need to work in the kitchen and clean their base, while people who get to go home every day can have their catering, and spinning and brand new gym and shit. All because of politics.

That's exactly why I left infantry (Kfir) no one give's a shit about you. As a rookie they took us for entire week to guard Adam facility. Which is where all the elite units trains. They are fuckin the elite they cannot stand for a few hours with a weapon? NO. Because as I realised, the army treat the "uniques" and piss on all the rest. When ppl from my base got caught in military police they got 28-35, when I was jobnik they got 2 days with no weekends (delayed the punishment) which kind of an army is this? Why the hell some going to the base for 8 or 2 hours, 5 or 2 days a week while others risk their lives and dedicate their entire world?

I entered the army a stupid little teenager who wanted to be an officer and got out (after full service) a full grown man, yet it's not worth the most horrible time of my life, which actually nothing compares to it.

I wouldn't join the army if I had the chance togo back. Like everything else in Israel - let some other fucker get screw, I'm taking my own faith.

אתה לא טועה לגבי האפלייה (הקצאות,ציוד ותנאים) אבל אני עשיתי טירונות במתקן אדם ועשינו שמירות ומטבחים כמו גדולים.
אולי זה השתנה מאז מרץ 6 (לא 2006...)

אני משרת עכשיו (אוג 13 צעירים לנצח בלה בלה) ואני לא מבין איך יש פה מקום לדיון כל כך יבש ופרקטי בעניין הגיוס חובה.
הגיוס בכפיה הוא פסול מוסרית בעליל וכל מי ששירת או משרת יודע את זה. מי שלא מסכים בדרכ שירת "בצה"ל האחר" כמו שאני קורא לזה, והכוונה כמובן לקריה/חיל האוויר/מודיעין, שם התנאים לא משקפים את התנאים הכלל צהליים.
כל שאר החפ"שים מכירים את הסיפור האמיתי. מעבר לשלב מסויים כולם עייפים,כולם חותרים לת"ש, כולם מחפשים לעקוץ, וכולם מחכים לשחרור. הדברים שראיתי,שמעתי,ולמדתי עליהם בצה"ל עד עכשיו (ואני צעיר מאד) נוגדים כל מה שידעתי שמוסרי ונכון באזרחות ובעולם. אני מדבר על "זובורים" מחרידים, תנאים בזיוניים, קלות הדק מפחידה, וזלזול מזעזע בחיים,ברגשות, בחופש, ובכבוד האדם. הטיעון של "תהיה גבר" וכ'ו פשוט לא מצדיק את כל זה. אם אתם מחפשים להיות גברים צבא מקצועי יתן לכם אחלה הזדמנות לעשות את זה, אבל תעזבו אותי בשקט. תקראו לי חלבי כמה שתרצו, אני לא רוצה ולא מתאים להיות חלק מחברת השמירה הגדולה ביותר במזה"ת, ויש עוד הרבה נמושות כמוני.

בקשר לטנקים, כל שיריוניר מ7 ראה לפחות פעם אחת סירטון או תדריך של סימן 2 נפגע מנ"ט, וזה אומר הרוגים וארבעה לפחות. במיוחד בין תובה לצריח.
הטנק הזה לא שווה את הטפש"ים ולכן מחליפים אותם. עוברים למערך מצומצם של סימן 4 במקום להרבה גרוטאות סימן 2, צבא מקצועי משהו?

ולכל המלשב"ים - זה לא שווה את זה. זו לא "החוויה האנושית" או "הארץ ישראלית" שמוכרים. או סיירת או ניירת, ועדיף בכלל לא.

אוג 13, שיריון.

אני משרת עכשיו (אוג 13 צעירים לנצח בלה בלה) ואני לא מבין איך יש פה מקום לדיון כל כך יבש ופרקטי בעניין הגיוס חובה.
הגיוס בכפיה הוא פסול מוסרית בעליל וכל מי ששירת או משרת יודע את זה. מי שלא מסכים בדרכ שירת "בצה"ל האחר" כמו שאני קורא לזה, והכוונה כמובן לקריה/חיל האוויר/מודיעין, שם התנאים לא משקפים את התנאים הכלל צהליים.
כל שאר החפ"שים מכירים את הסיפור האמיתי. מעבר לשלב מסויים כולם עייפים,כולם חותרים לת"ש, כולם מחפשים לעקוץ, וכולם מחכים לשחרור. הדברים שראיתי,שמעתי,ולמדתי עליהם בצה"ל עד עכשיו (ואני צעיר מאד) נוגדים כל מה שידעתי שמוסרי ונכון באזרחות ובעולם. אני מדבר על "זובורים" מחרידים, תנאים בזיוניים, קלות הדק מפחידה, וזלזול מזעזע בחיים,ברגשות, בחופש, ובכבוד האדם. הטיעון של "תהיה גבר" וכ'ו פשוט לא מצדיק את כל זה. אם אתם מחפשים להיות גברים צבא מקצועי יתן לכם אחלה הזדמנות לעשות את זה, אבל תעזבו אותי בשקט. תקראו לי חלבי כמה שתרצו, אני לא רוצה ולא מתאים להיות חלק מחברת השמירה הגדולה ביותר במזה"ת, ויש עוד הרבה נמושות כמוני.

בקשר לטנקים, כל שיריוניר מ7 ראה לפחות פעם אחת סירטון או תדריך של סימן 2 נפגע מנ"ט, וזה אומר הרוגים וארבעה לפחות. במיוחד בין תובה לצריח.
הטנק הזה לא שווה את הטפש"ים ולכן מחליפים אותם. עוברים למערך מצומצם של סימן 4 במקום להרבה גרוטאות סימן 2, צבא מקצועי משהו?

ולכל המלשב"ים - זה לא שווה את זה. זו לא "החוויה האנושית" או "הארץ ישראלית" שמוכרים. או סיירת או ניירת, ועדיף בכלל לא.

אוג 13, שיריון.

עוד לא סיימת טירונות וכבר אתה מכיר את כל הצבא?אני הייתי בחיל האוויר ותאמין לי שזה לא חלום כמו שמספרים לך

אין ספק שיש בינינו אנשים שלא יקבלו לעבודה מי שלא עשה צבא.
אבל, בתור אחד שלא התגייס:
1.קיבלו אותי לעבודה בתור מורה למתמטיקה ברועי קריב
2.קיבלו אותי לכל עבודה מזדמנת לפני זה
3.קיבלו אותי להיות מתכנת באריקסון בפארק תעשיות אפק, בגיל 18 וחצי, בלי תואר ובלי ניסיון. (שבסוף ויתרתי על זה כדי להתחיל תואר ראשון).

בתור סטודנט, אני מכיר הרבה שסיימו את התואר או שבמהלך התואר מחפשים עבודה, שלא התגייסו, והם אומרים שברוב המקומות לא אכפת להם אם עשית צבא או לא.

עוד לא סיימת טירונות וכבר אתה מכיר את כל הצבא?אני הייתי בחיל האוויר ותאמין לי שזה לא חלום כמו שמספרים לך
סיימתי טירונות.
אין שום מקום להשוואה בין התנאים ברוב חיל אוויר לבין התנאים בנח"ל,גבעתי,שיריון,תותחנים,פלח"ץ, ואנחנו יכולים להמשיך עוד ועוד. ואתה בתור מישהו שסיים צבא(?) יודע את זה יותר טוב ממני.
לא, אני לא מכיר את כל הצבא, אבל אני מכיר את החוויה שלי, של בני משפחה, ואת של חברים מהאזרחות ומהצבא.

ומכל מה שכתבתי אתה בחרת להתייחס רק לזה שלא כזה דבש בחיל האוויר כמו שאני חושב?

סיימתי טירונות.
אין שום מקום להשוואה בין התנאים ברוב חיל אוויר לבין התנאים בנח"ל,גבעתי,שיריון,תותחנים,פלח"ץ, ואנחנו יכולים להמשיך עוד ועוד. ואתה בתור מישהו שסיים צבא(?) יודע את זה יותר טוב ממני.
לא, אני לא מכיר את כל הצבא, אבל אני מכיר את החוויה שלי, של בני משפחה, ואת של חברים מהאזרחות ומהצבא.

ומכל מה שכתבתי אתה בחרת להתייחס רק לזה שלא כזה דבש בחיל האוויר כמו שאני חושב?

קודם כל להגיד "כולם" זאת טעות מהיסוד,כי לא "כולם" מחפשים לעקוץ את הצבא ולהתשחרר מוקדם.
יש חפשנים ואנשים שמחפשים לעקוץ בכל החיילות,לא רק בגדודים ולא רק ב"קרייה וחיל האוויר".

אם היה נותנים לך בחירה אם להתגייס או לא,אף אחד לא היה מתגייס,ומדינה כבר לא הייתה לנו.
גם אם נראה לך שהתפקיד שלך בלאי או מיותר,תזכור שמישהו כן צריך לעשות את זה,ואם זה לא אתה אז זה מישהו אחר,אין תפקידים מיותרים בצהל,גם את האפסנאי צריך כמו שצריך את הלוחם.
אם כבר לוותר על משהו זה על המשכורות השמנות של אנשי הקבע

קודם כל להגיד "כולם" זאת טעות מהיסוד,כי לא "כולם" מחפשים לעקוץ את הצבא ולהתשחרר מוקדם.
יש חפשנים ואנשים שמחפשים לעקוץ בכל החיילות,לא רק בגדודים ולא רק ב"קרייה וחיל האוויר".

אם היה נותנים לך בחירה אם להתגייס או לא,אף אחד לא היה מתגייס,ומדינה כבר לא הייתה לנו.
גם אם נראה לך שהתפקיד שלך בלאי או מיותר,תזכור שמישהו כן צריך לעשות את זה,ואם זה לא אתה אז זה מישהו אחר,אין תפקידים מיותרים בצהל,גם את האפסנאי צריך כמו שצריך את הלוחם.
אם כבר לוותר על משהו זה על המשכורות השמנות של אנשי הקבע
אני מסכים עם כמעט כל מה שאתה כותב, אבל אין ספק שלגבי זה שאין תפקידים מיותרים בצה"ל - אני לא מסכים. אני לא יתחיל לפרט איזה תפקידים מיותרים ואיזה לא, אבל יש מלא. מצד שני יש הרבה תפקידים שבהם אין מספיק אנשים ובגלל זה אנשים טוחנים (לא רק לוחמים). לפעמים זה גם פוגע במקצועיות.

אני מסכים עם כמעט כל מה שאתה כותב, אבל אין ספק שלגבי זה שאין תפקידים מיותרים בצה"ל - אני לא מסכים. אני לא יתחיל לפרט איזה תפקידים מיותרים ואיזה לא, אבל יש מלא. מצד שני יש הרבה תפקידים שבהם אין מספיק אנשים ובגלל זה אנשים טוחנים (לא רק לוחמים). לפעמים זה גם פוגע במקצועיות.

אני אשמח לשמוע איזה תפקיד לפי דעתך אפשר להוריד

חבר שלי אחותי שירת שנה וחצי בחיל האויר, כל התפקיד שלו היה לקשור לטייסים חגורת בטיחות ולהתיר אותה כשהם חוזרים ( אני מניח שהיא קצת יותר מורכבת מהחגורה באוטו). אתה טוען שתפקיד כזה לא מיותר?

חבר שלי אחותי שירת שנה וחצי בחיל האויר, כל התפקיד שלו היה לקשור לטייסים חגורת בטיחות ולהתיר אותה כשהם חוזרים ( אני מניח שהיא קצת יותר מורכבת מהחגורה באוטו). אתה טוען שתפקיד כזה לא מיותר?

נראה לי החבר הזה חרטט אותך קצת,אין תפקיד כזה.
כאילו באמת נראה לך שיש תפקיד כזה?

סרס"פ אחראי על כל הלוגיסטיקה,מה גם שזה תפקיד שמקבלים אותו בדר"כ כצ'ופר לפני השחרור,לא הייתי אומר שזה תפקיד מיותר,זה שראית רק את החלק שמירר אותך בטירונות זה משהו אחר

סרס"פ אחראי על כל הלוגיסטיקה,מה גם שזה תפקיד שמקבלים אותו בדר"כ כצ'ופר לפני השחרור,לא הייתי אומר שזה תפקיד מיותר,זה שראית רק את החלק שמירר אותך בטירונות זה משהו אחר
צודק, כי יש לו 1000000 סיבות לחרטט

אני לא מדבר על מה שקורה בטירונות. סרס"פ זה תפקיד מיותר כי מי שאחראי על הלוגיסטיקה זה רס"פ. כל תפקיד שלא באמת צריך אפשר להגיד שזה צ'ופר/בעית ת"ש ... אתה באמת חושב שצריך עובדי רס"ר? אתה לא חושב שאפשר להסתפק בחיילים שנמצאים בבסיס? יש אצלנו מישהי שמפקדת על החובשים, עזוב את זה שהתפקיד של החובשים בבסיס זה בדיחה (לעשות מדדים ולקבוע תור לרופא, אין להם שום התערבות מקצועית ובצדק), התפקיד ש המפקדת הזאת זה לקבוע למי יש תור יותר דחוף. באמת אתה חושב שהיא עברה משהו בחייה מעבר למה שהחובשים עברו שמצדיק את התפקיד הזה? ואני יכול להמשיך יש עוד מלא תפקידים באמת מיותרים כל כך.

אני לא מדבר על מה שקורה בטירונות. סרס"פ זה תפקיד מיותר כי מי שאחראי על הלוגיסטיקה זה רס"פ. כל תפקיד שלא באמת צריך אפשר להגיד שזה צ'ופר/בעית ת"ש ... אתה באמת חושב שצריך עובדי רס"ר? אתה לא חושב שאפשר להסתפק בחיילים שנמצאים בבסיס? יש אצלנו מישהי שמפקדת על החובשים, עזוב את זה שהתפקיד של החובשים בבסיס זה בדיחה (לעשות מדדים ולקבוע תור לרופא, אין להם שום התערבות מקצועית ובצדק), התפקיד ש המפקדת הזאת זה לקבוע למי יש תור יותר דחוף. באמת אתה חושב שהיא עברה משהו בחייה מעבר למה שהחובשים עברו שמצדיק את התפקיד הזה? ואני יכול להמשיך יש עוד מלא תפקידים באמת מיותרים כל כך.

כל מה שאני יכול להגיד לך זה "מה שרואים משם,לא רואים מכאן"
אולי לך זה נראה מיותר מהצד,אבל אולי הרס"פ לא יכול להסתדר בלי סרס"פ
רופא לא יכול להסתדר בלי חובשות,גם אם זה נראה לך מיותר,אבל כדי לתת אקמול אתה לא חייב לראות רופא

כל מה שאני יכול להגיד לך זה "מה שרואים משם,לא רואים מכאן"
אולי לך זה נראה מיותר מהצד,אבל אולי הרס"פ לא יכול להסתדר בלי סרס"פ
רופא לא יכול להסתדר בלי חובשות,גם אם זה נראה לך מיותר,אבל כדי לתת אקמול אתה לא חייב לראות רופא
לא כל כך הבנת את התפקיד שדיברתי אליו... אבל לא חשוב...

לא כולם מחפשים להתחפשן ולעקוץ, הרוב כן. כמובן שתמיד יש את אלא שימשיכו בשמחה לבה"ד אחד, יעשו מדסים בשעת ת"ש, יבקשו להיות חנת"ר ויהיו בכושר קרבי מכיתה ה'. ואם האנשים האלה יתוגמלו נכון, הם ירבו.
מה שמביא אותנו לנקודה הבאה - האנשים האלה, עם התגמול והתנאים הנכונים, הם בדיוק חלק מהאנשים שיבחרו להתגייס, מרצון. אליהם יצתרף כל מי שלא שפר עליו מזלו בשוק העבודה האזרחי או במוסדות הלימוד, חולי השליטה, האלימים שמחפשים פורקן לגיטימי, המיליטנטים, הימנים הקיצוניים, בעלי המורשת המשפחתית, הציוניים, הדתיים הלאומיים, ועוד ועוד. כל פעם שאתה טוען שאף אחד לא יתגייס אם זה לא יהיה חובה תזכור שיש את הבחור הזה שנכנס לתוך צנרת הביוב כדי לפתוח סתימות, את זה שמנקה חלונות בגבהים חולניים, את פועל הבניין שעובד קיץ וחורף (וגם לא חוזר הביתה כל חמישי), את מי שכורה פחם עשרות מטרים מתחת לאדמה, ועוד רבים. אף אחד מהם לא עושה את זה כי יש לו תנאים חמישה כוכבים או פנסיה בגיל 45, ובטח שלא למען המולדת.

הסרס"פ לא עושה כלום, בהגדרה, זה תפקיד מונפץ ממש (מכאן הפועל לסרספ). כמו גם המספר העצום והמגוחך של סייעות שיניים, חובשים, וחופ"לים באותה המרפאה במיוחד ביחס למספר הרופאים והקב"נים. אחראי טקסים, מציל צבאי, עובדי רס"ר, תזמורת צבאית, עובדי שק"מ, מאבטחי ישובים (שזה כל מי שעושה קו חי"ר בצה"ל בערך), טבחים. יש הרבה מאד תפקידים שלא עושים בהם כלום, פשוט כלום, או שהם פשוט לא נחוצים. והרשימה נמשכת עוד ועוד.צה"ל בונה על עודף כוח אדם כי זה פשוט יותר קל. כמו שהסמ"ח "שוחה בספיירים" של ציוד, צה"ל שוחה בספיירים אנושיים.

לא כולם מחפשים להתחפשן ולעקוץ, הרוב כן. כמובן שתמיד יש את אלא שימשיכו בשמחה לבה"ד אחד, יעשו מדסים בשעת ת"ש, יבקשו להיות חנת"ר ויהיו בכושר קרבי מכיתה ה'. ואם האנשים האלה יתוגמלו נכון, הם ירבו.
מה שמביא אותנו לנקודה הבאה - האנשים האלה, עם התגמול והתנאים הנכונים, הם בדיוק חלק מהאנשים שיבחרו להתגייס, מרצון. אליהם יצתרף כל מי שלא שפר עליו מזלו בשוק העבודה האזרחי או במוסדות הלימוד, חולי השליטה, האלימים שמחפשים פורקן לגיטימי, המיליטנטים, הימנים הקיצוניים, בעלי המורשת המשפחתית, הציוניים, הדתיים הלאומיים, ועוד ועוד. כל פעם שאתה טוען שאף אחד לא יתגייס אם זה לא יהיה חובה תזכור שיש את הבחור הזה שנכנס לתוך צנרת הביוב כדי לפתוח סתימות, את זה שמנקה חלונות בגבהים חולניים, את פועל הבניין שעובד קיץ וחורף (וגם לא חוזר הביתה כל חמישי), את מי שכורה פחם עשרות מטרים מתחת לאדמה, ועוד רבים. אף אחד מהם לא עושה את זה כי יש לו תנאים חמישה כוכבים או פנסיה בגיל 45, ובטח שלא למען המולדת.

הסרס"פ לא עושה כלום, בהגדרה, זה תפקיד מונפץ ממש (מכאן הפועל לסרספ). כמו גם המספר העצום והמגוחך של סייעות שיניים, חובשים, וחופ"לים באותה המרפאה במיוחד ביחס למספר הרופאים והקב"נים. אחראי טקסים, מציל צבאי, עובדי רס"ר, תזמורת צבאית, עובדי שק"מ, מאבטחי ישובים (שזה כל מי שעושה קו חי"ר בצה"ל בערך), טבחים. יש הרבה מאד תפקידים שלא עושים בהם כלום, פשוט כלום, או שהם פשוט לא נחוצים. והרשימה נמשכת עוד ועוד.צה"ל בונה על עודף כוח אדם כי זה פשוט יותר קל. כמו שהסמ"ח "שוחה בספיירים" של ציוד, צה"ל שוחה בספיירים אנושיים.

100% correct.

I was pakid kaban, till I got out of combat, no one was in this position, ever. Then the kabanit liked me and asked to pull me to her office, just like that.

כן אני רוצה לראות לוחמים מסיימים את השמירות/סיורים/מבצעים והולכים ללהגיש אוכל במטבח ולעשות עבודות רס"ר איזה זיוני שכל אלו. ברור שיש תפקידים 'מיותרים' בצבא אבל זה כוח עבודה זול גם ככה של דברים שבדרכ עוזרים וחייבים שיעשו גם אם זה דבר פשוט כמו לפתוח ממטרות.
הקטע הוא לא מה צריך ומה לא , הקטע הוא שייראו שגם אתה שם מדים , הולך לבסיס חולק את הנטל (אפילו בקצת) כמו כל ילד בישראל בגילך. בדרך כלל דווקא ב'תפקידים המונפצים' אלו אנשים שהגיעו לשם כי הם ספורטאים או עם ת"ש או נפלו מיחידות כאלו ואחרות והם רוצים לצאת מהצבא.
בדרך כלל שאתה ממויין לתפקיד מהבקו"ם זה תפקיד משמעותי גם אם נראה לך שלא אף אחד לא ממויין להיות עובד רס"ר או טבח, זה קורה אם מויינת ל'חיל כללי' ואז משם אפשר להגיע לזה וגם זה שמור בדרך לאנשים עם בעיות תש ולא לחברה שיש להם טיפה שכל, כל עוד אתה לא אידיוט גמור לצבא יהיה מה לעשות איתך ואתה תעזור לו, אם אתה רוצה או לא זאת כבר שאלה אחרת אבל לא יהיה פה שום 'בזבוז' של כוח אדם או משהו

שנתחיל ברשימה?
1. לקצץ בעובדי רס"ר, יש הרבה יותר מידי ו"ניראות" זה תירוץ מטומטם לגייס אנשים שאין להם מה להציע.
2. משקי משמעת, בדיחה מהלכת, נותנים דו"חות לחיילים שלא עשו כלום עלמנת להצדיק את הקיום שלהם בתפקיד הזה, למה צריך אותם אם יש מ"צ?
3. משק תזונה- לא, הקשר בניהם לבין תזונה הוא מקרי בהחלט.
4. יותר מידי נגדים על אותו תפקיד, מחפשים להם תקנים בכוח שימשיכו בצבא וזה פשוט מגוחך.
5. מ"צ מחלקי הדוחות (ספציפית הם)- לא העבודה שלהם לא חשובה ולא, לא צריך אף אחד שיעשה את זה, בצבא מקצועי שבו כל החיילים מקבלים 10K ומעלה, אף אחד לא יעיז ללכת בצורה מבזה.
6. ספורטאים מצטיינים- באים מ 8-9 עד 12, בשביל מה? להגיד שעשו צבא? זה לא תורם לאף אחד.
7. מש"ק ממטרות- בחיי שיש באמת תפקיד כזה וזו לא אגדה.
8. מש"ק מקרנים- בן אדם שכל התפקיד שלו זה לדאוג למקרנים, סוג של עשירית טכנאי :banghead:
9. משקיות חינוך- התגייסנו לצבא. כל הפעילויות מעבר מבזבזות את הזמן, זה לא בית ספר ולדעתי זה תפקיד שאין לו מקום ואין אליו זמן
(או שאולי אני טועה וכן יש זמן כי פשוט לא צריכים אותנו כל כך)
מה שעצוב שאני יכול לתת לך עוד כל כך הרבה תפקידים מונפצים וטיפשיים שכיביכול באים להצדיק את השירות של אנשים מסויימים בצבא אבל נראה לי שהבנת את הפואנטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית