עם הידע של היום לאן הייתם צריכים להתגייס?

לא הייתה הצעה ששנה שלישית של לוחם הוא יקבל משכורת מינימום?
אני אשמח לקבל שכר של שנה רטקואקטיבית 😃

1. לא היה בכוונתי שתעשה את ההשוואה בין גולנציק לחייל SAS זאת אמורה להיות דוגמא שעדיף איכות על כמות. לחליפין אתה יכול להשוות את המארינס לגולני שזה מקביל.

2. מתי השתמשנו לאחרונה בחיל רגלים? בעמוד ענן? עופרת יצוקה? אוי לא איזה קטע, חיל אוויר, רק מה שמוכיח שלא באמת צריך את הכמותת שיש עכשיו כי גם חצי לא נחוצה.
ולגבי מה שאמרת על מוצבים, יש המון מוצבים שאין לנו מה לחפש שם וזה פשוט בזבוז זמן לפרוס שם כוחות, אבל זאת אשמת המדינה הטיפשה, לא הצבא.

3. "הוא החל בפרוייקט" האם הוא סיים אותו?
לא סתם לרוב המדינות המתקדמות יש צבא מקצועי, אבל אני לא מפתח ציפיות, הבנתי שאנחנו מדינה מאד לא מתקדמת, בכל זאת, היו 850 אלף איש בלוויה של הרב עובדיה יוסף

אתה טיפש בכיין ומתלונן כמו ילדה קטנה עם קוקיות.
אפשר לדעת בדיוק איפה אדון גיבור שירת שהוא כל כך חכם?

Don't raise your voice, improve your argument"
במקום לגנות אןתי תוכיח שאתה צודק

אני לא אתן לך תשובות לכל מה שרשמת אבל בחלק מהמקרים אתה כן צודק.
בכל זאת אני חייל לוחם שמסיים שירות כלוחם של 3 שנים, בעוד כחודשיים.
אני בתוך העסק הזה, אני זה ששמר במוצבים "לא מועילים", ואני חירניק שהיה מוכן להיכנס ב"עמוד ענן" לא כמו שרשמת,
שבא מגדוד שעשה הרבה ב"עופרת יצוקה", בדיוק הפוך ממה שרשמת ועוד ועוד.

לא ענית לשאלה שלי,
איפה אדון גיבור שירת שהוא כזה ממורמר?

הבעיה עם צבא מקצועי, היא שברגע שיש לכם צבא מקצועי, אנשים צריכים להתגייס להיות לוחמים מבחירה.
מה יקרה אם לא מספיק יבחרו להתגייס?

הבעיה עם צבא מקצועי, היא שברגע שיש לכם צבא מקצועי, אנשים צריכים להתגייס להיות לוחמים מבחירה.
מה יקרה אם לא מספיק יבחרו להתגייס?
הכול שאלה של כמה משלמים..לכל אדם יש מחיר

1. לא היה בכוונתי שתעשה את ההשוואה בין גולנציק לחייל SAS זאת אמורה להיות דוגמא שעדיף איכות על כמות. לחליפין אתה יכול להשוות את המארינס לגולני שזה מקביל.

2. מתי השתמשנו לאחרונה בחיל רגלים? בעמוד ענן? עופרת יצוקה? אוי לא איזה קטע, חיל אוויר, רק מה שמוכיח שלא באמת צריך את הכמותת שיש עכשיו כי גם חצי לא נחוצה.
ולגבי מה שאמרת על מוצבים, יש המון מוצבים שאין לנו מה לחפש שם וזה פשוט בזבוז זמן לפרוס שם כוחות, אבל זאת אשמת המדינה הטיפשה, לא הצבא.

3. "הוא החל בפרוייקט" האם הוא סיים אותו?
לא סתם לרוב המדינות המתקדמות יש צבא מקצועי, אבל אני לא מפתח ציפיות, הבנתי שאנחנו מדינה מאד לא מתקדמת, בכל זאת, היו 850 אלף איש בלוויה של הרב עובדיה יוסף
1. אתה שוב מוכיח כמה ההבנה שלך בעניין לקויה. מארינס הינו חיל הנחתים שזה שונה בתכלית מגולני שהם חי״ר הכנס קרקעית באמצעות נמ״רים שמבחינת מיגון משתווים לטנק. המארינס זה צבא שלם שייעוד להנחתות מהים. שש בו טנקים, ספינות, מטוסים ונראה לי אפילו נושאת מטוסים. לא חושב שחכם להשוות חטיבה בצבא שבקושי יש לה נמ״רים לצבא שלם שיש בו כמעט הכל. ראיתי תרגילים ואימונים של המארינס בארץ (לפני איזה 8 שנים), נכון יש להם ציוד קטלני, כושר גופני פי 2 מכל חייל, ובכלל הרבה מהם מרימים משקולות ונראה כי לוקחים סטרואידים.. בכל מה שקשור לעמוד במשימות, לא ראיתי את גולני אבל צנחנים לקחו אותם. וצנחנים וגולני זה אותו דבר (מבחינתי).

2. מתי השתמשו בחיל רגלים? יום יום שעה שעה. שים לב שבתוכנית הנוכחית של הרמטכ״ל בני גנץ לצמצום הצבא (בעקבות הקיצוץ) קיצצו בטייסות ובאגודה מילואים של שריון (שאגב הטנקים שווים לפח) אבל אף לא נגיעה אחת בחי״ר משמע מזה שדווקא כן יש צורך ואפילו צורך גדול בחי״ר, אפילו יותר מטייסת שנסגרה. ובקשר למה שאמרת על מוצבים.. כנראה שאתה לא יודע בכלל מה זה מוצבים ומהן הסכנות שיש שם ומהן הסכנות העלולות להיות באם הם לא היו.

3. היה באמצע פרויקט להפיכת צה״ל לצבא קטן וטיפש. כן הוא הצליח בזה למרות שלא סיים ומזל שזה התבטא בלחימה מול חזבאללה שהוא ארגון סמי צבאי ולא צבא מצרים או איראן.

והנושא לדיון האם צריך צבא מקצועי או לא הוא קטן עליך ולא שייך אליך כלל. מצטער, אבל אתה הוכחת.

נערך לאחרונה:
1. אתה שוב מוכיח כמה ההבנה שלך בעניין לקויה. מארינס הינו חיל הנחתים שזה שונה בתכלית מגולני שהם חי״ר הכנס קרקעית באמצעות נמ״רים שמבחינת מיגון משתווים לטנק. המארינס זה צבא שלם שייעוד להנחתות מהים. שש בו טנקים, ספינות, מטוסים ונראה לי אפילו נושאת מטוסים. לא חושב שחכם להשוות חטיבה בצבא שבקושי יש לה נמ״רים לצבא שלם שיש בו כמעט הכל. ראיתי תרגילים ואימונים של המארינס בארץ (לפני איזה 8 שנים), נכון יש להם ציוד קטלני, כושר גופני פי 2 מכל חייל, ובכלל הרבה מהם מרימים משקולות ונראה כי לוקחים סטרואידים.. בכל מה שקשור לעמוד במשימות, לא ראיתי את גולני אבל צנחנים לקחו אותם. וצנחנים וגולני זה אותו דבר (מבחינתי).

2. מתי השתמשו בחיל רגלים? יום יום שעה שעה. שים לב שבתוכנית הנוכחית של הרמטכ״ל בני גנץ לצמצום הצבא (בעקבות הקיצוץ) קיצצו בטייסות ובאגודה מילואים של שריון (שאגב הטנקים שווים לפח) אבל אף לא נגיעה אחת בחי״ר משמע מזה שדווקא כן יש צורך ואפילו צורך גדול בחי״ר, אפילו יותר מטייסת שנסגרה. ובקשר למה שאמרת על מוצבים.. כנראה שאתה לא יודע בכלל מה זה מוצבים ומהן הסכנות שיש שם ומהן הסכנות העלולות להיות באם הם לא היו.

3. היה באמצע פרויקט להפיכת צה״ל לצבא קטן וטיפש. כן הוא הצליח בזה למרות שלא סיים ומזל שזה התבטא בלחימה מול חזבאללה שהוא ארגון סמי צבאי ולא צבא מצרים או איראן.

והנושא לדיון האם צריך צבא מקצועי או לא הוא קטן עליך ולא שייך אליך כלל. מצטער, אבל אתה הוכחת.

אתה לא יודע שבמקור חירניקים הם נחתים? אז הנה חידשתי לך, אם תבקש תקבל רפרנסים, יש שמועות שרוצים להחזיר את זה, אני לא בטוח אבל נעזוב את זה..
הייתי במוצבים.. ואני מדבר על מצב אופרטיבי, זה שהצבא מתיישב במקומות שאין לו מה לחפש שם דוגמא: "חברון" ומבזבז על זה סד"כ זאת כבר בעיה שלו

דרך אגב, יש יותר אנשים שצריכים כסף מאשר כאלה שרוצים לתרום למדינה, אז חא יהיו הרבה פחות לוחמים... ובין אם זה גדול עליי או לא, אסור לי לדון על זה?
אני לא אתן לך תשובות לכל מה שרשמת אבל בחלק מהמקרים אתה כן צודק.
בכל זאת אני חייל לוחם שמסיים שירות כלוחם של 3 שנים, בעוד כחודשיים.
אני בתוך העסק הזה, אני זה ששמר במוצבים "לא מועילים", ואני חירניק שהיה מוכן להיכנס ב"עמוד ענן" לא כמו שרשמת,
שבא מגדוד שעשה הרבה ב"עופרת יצוקה", בדיוק הפוך ממה שרשמת ועוד ועוד.

לא ענית לשאלה שלי,
איפה אדון גיבור שירת שהוא כזה ממורמר?

יש הבדל בין להיות מוכן לבין באמת להכנס, כי בסוף לא נכנסו, וגם אני הייתי בעמוד ענן, אז?
מתי אמרתי שלשמור במוצבים זה לא מועיל ? אני אומר שצריכים לקבל כסף אמיתי על זה. עדיין לא הבאת לי טיעון לשום דבר ממה שאמרתי, תנסה לשכנע אותי שאני טועה, אני אחכה.
ובקשר לשאלה שלך, זה ממש לא רלוונטי.
אם זה כל כך מעניין אותך אתן לך כיוון בפרטי

אתה לא יודע שבמקור חירניקים הם נחתים? אז הנה חידשתי לך, אם תבקש תקבל רפרנסים, יש שמועות שרוצים להחזיר את זה, אני לא בטוח אבל נעזוב את זה..
הייתי במוצבים.. ואני מדבר על מצב אופרטיבי, זה שהצבא מתיישב במקומות שאין לו מה לחפש שם דוגמא: "חברון" ומבזבז על זה סד"כ זאת כבר בעיה שלו
שוב אתה מוכיח כמה אין לך הבנה בצבא בכלל ובפרט בצה"ל.

נחתים תפקידם במקור לבצע הגנה על ספינות מתקיפה, אבטחת קציני הספינה ממרד שיתכן מאנשי הצוות, ולבצע מה שנקרא בשפה המודרנית כיום החפה (מלשון חוף). ז"א שתפקידם הוא כמין חיל רגלים ימי. במקור חיל הרגלים מגיע עוד מהעת העתיקה ומימי הביניים שהיו פרשים והיו חיל רגלים זה הכל, עיקר התבססות הצבא העתיק הייתה על חיל הרגלים, היה חיל רגלים עם שריון כבד להדיפה ופריצה והיו חיל רגלים עם שריון קל למטרות מרדף וכד'.
גם בעידן המודרני תפקידם של לחיל הרגלים יש תפקיד משמעותי אך לא עיקרי (הטנקים אמורים להיות העיקר). הוא מחולק ל: הנחתות באמצעות מסוקים (נח"ל וצנחנים), החפות באמצעות סירות מיוחדות/נחתות (שייטת 13, גבעתי ועוד שאני לא זוכר), ממוכן באמצעות נגמ"שים (גולני, גבעתי) ובאמצעותם בעיקר (בשילוב שריון) מתבסס התמרון הקרקעי.

ושמועות שרוצים להחזיר את מה? דווקא יש שמעות שרוברט גייטס רצה לסגור את המארינס בגלל שבעידן של היום אין בו שום צורך ולא מבצעים החפות מלבד מבצעים מיוחדים.

ואתה אומר אופרטיבי ואפילו לא יודע מה זה אומר. לדוגמה גולני היא חטיבה 1 שיש לה שייכות אופרטיבית לגבול הצפון כי היא תחת אוגדה 36, בעוד שבשגרה היא תבצע פעילות מבצעית בחברון אף שהיא לא שייכת אופרטיבית לחברון. עוד דוגמה, גדוד האב"כ בהנדסה הקרבית מבצע פעילות בט"ש אבל אופרטיבית הוא אב"כ...

שוב ושוב אתה כותב שטויות וחבל... כדאי שתתעסק בנושאים שאתה לפחות קצת מבין בהם.

שוב אתה מוכיח כמה אין לך הבנה בצבא בכלל ובפרט בצה"ל.

נחתים תפקידם במקור לבצע הגנה על ספינות מתקיפה, אבטחת קציני הספינה ממרד שיתכן מאנשי הצוות, ולבצע מה שנקרא בשפה המודרנית כיום החפה (מלשון חוף). ז"א שתפקידם הוא כמין חיל רגלים ימי. במקור חיל הרגלים מגיע עוד מהעת העתיקה ומימי הביניים שהיו פרשים והיו חיל רגלים זה הכל, עיקר התבססות הצבא העתיק הייתה על חיל הרגלים, היה חיל רגלים עם שריון כבד להדיפה ופריצה והיו חיל רגלים עם שריון קל למטרות מרדף וכד'.
גם בעידן המודרני תפקידם של לחיל הרגלים יש תפקיד משמעותי אך לא עיקרי (הטנקים אמורים להיות העיקר). הוא מחולק ל: הנחתות באמצעות מסוקים (נח"ל וצנחנים), החפות באמצעות סירות מיוחדות/נחתות (שייטת 13, גבעתי ועוד שאני לא זוכר), ממוכן באמצעות נגמ"שים (גולני, גבעתי) ובאמצעותם בעיקר (בשילוב שריון) מתבסס התמרון הקרקעי.

ושמועות שרוצים להחזיר את מה? דווקא יש שמעות שרוברט גייטס רצה לסגור את המארינס בגלל שבעידן של היום אין בו שום צורך ולא מבצעים החפות מלבד מבצעים מיוחדים.

ואתה אומר אופרטיבי ואפילו לא יודע מה זה אומר. לדוגמה גולני היא חטיבה 1 שיש לה שייכות אופרטיבית לגבול הצפון כי היא תחת אוגדה 36, בעוד שבשגרה היא תבצע פעילות מבצעית בחברון אף שהיא לא שייכת אופרטיבית לחברון. עוד דוגמה, גדוד האב"כ בהנדסה הקרבית מבצע פעילות בט"ש אבל אופרטיבית הוא אב"כ...

שוב ושוב אתה כותב שטויות וחבל... כדאי שתתעסק בנושאים שאתה לפחות קצת מבין בהם.

אתה בוחר להתעסק בתפל, כל המגילות שלך נכתבו להוכיח לי שהדוגמא שנתתי לא נכונה, אז אולי, נכון. אני מסוגל להודות בטעות. תודה שהרחבת את התודעה שלי לגבי זה.
אבל עדיין לא הפרחת את הטענה המרכזית שלי, אז במקום להתעסק בתפל ולנסות בזאת להתחמק מלהודות שהעליתי לך מחשבה לגבי הגישה שלך.

בנתיים נתתי טיעונים לכל התגובות שלכם. במקום לדבר איתי על הפרטים הטכניים/ לכנות אותי בשמות, תתעסקו בוויכוח ותוכיחו שאני טועה, ראית אני מסוגל להודות בטעות, פשוט כי מהנושא הגדול שאני מציג לכם אתם מתחמקים
צודק, בוא ניתן ליהודים באיזור להגן על עצמם.

לא צריכים להיות יהודים בחברון.

אני שמח שהצחקתי אותך, אתה מוזמן לעבור לשם בעצמך, עיר האבות אחרי הכל
אתה מזמין אותי? אתה גר שם? כנראה שלא, אז מה אתה מבלבל את השכל?
אני ממש לא הולך להכנס עם אף אחד לויכוחים על השקפות פוליטיות ואחרות.
שיהיה לך ערב טוב חבר

למי של יודע,יש לנו כמה סוגי טנקים,רק את המרכבה 4 אפשר לחמש ב''מעיל רוח''.
מה שקורה זה ככה,חטיבת שריון שמכילה רק מרכבה 4 נכנסת לסוריה,כובשת במהירות את השטח,מבלי להיפגע.
חטיבה שמכילה טנקים שהם לא מחומשים במעיל רוח נפגעים,חיילים מתים,הכוח נחלש.
נשאלת השאלה מדוע יש גם טנקים מיושנים,שפגיעים יותר,התשובה כסף.
במקום לבנות פחות טנקים,אך יעילים יותר,משאירים הרבה טנקים,מיושנים.
ולא רק ביחידות קרביות,אפילו בתקשוב,אם יש טמבל אחד שלא רוצה לזוז,הוא לא מועיל,אלא רק מזיק,וסתם שופכים עליו כסף 3 שנים.
סטרונג מן,אל תיכנס לקטע פוליטי בבקשה.

• פותח/ת השרשור
למי של יודע,יש לנו כמה סוגי טנקים,רק את המרכבה 4 אפשר לחמש ב''מעיל רוח''.
מה שקורה זה ככה,חטיבת שריון שמכילה רק מרכבה 4 נכנסת לסוריה,כובשת במהירות את השטח,מבלי להיפגע.
חטיבה שמכילה טנקים שהם לא מחומשים במעיל רוח נפגעים,חיילים מתים,הכוח נחלש.
נשאלת השאלה מדוע יש גם טנקים מיושנים,שפגיעים יותר,התשובה כסף.
במקום לבנות פחות טנקים,אך יעילים יותר,משאירים הרבה טנקים,מיושנים.
ולא רק ביחידות קרביות,אפילו בתקשוב,אם יש טמבל אחד שלא רוצה לזוז,הוא לא מועיל,אלא רק מזיק,וסתם שופכים עליו כסף 3 שנים.
סטרונג מן,אל תיכנס לקטע פוליטי בבקשה.
"עלות המערכת לטנק אחד היא כ-300,000 דולר"
עשרה טקנים כאלו והרמטכל אוכל לוף לשארית חייו

כמה עולה להחזיק טנק ישן יותר? מט''ק,חיילים,וכו' נגיד 100 אלף דולר? ואני ממש ממש ממש ממעיט.
מה שעצוב שטיל אחד מוחק את הטנק הישן ואת כל מי שנמצא בו,בעוד שלטנק שהשקיעו עליו 300 אלף לא יקרה כלום.
אה היי,כמות עדיפה על איכות לא?
אתה הייתה רוצה לשבת בטנק מצוייד במעיל רוח או בטנק ישן?
ומה הבעיה עם לוף? טעים דווקא.

בייקר, מה שאמרת נכון לגבי כל הצבא, לא רק לגבי טנקים...

לא צריכים להיות יהודים בחברון.
זאת דעתך, ולדעתי לא צריכים להיות יהודים בתל אביב/במרכז/איפה שאתה גר. כמו שאתה לא רוצה שיבואו אליך לבית יום אחד חיילים ויעיפו אותך משם גם האנשים בחברון לא רוצים..
ובקשר לרעיון המטומטם שלך על צבא מקצועי זה מקסים שעושים את זה במדינות בגודל של ארצות הברית או במדינות באירופה שכבר לא זוכרות מה זה מלחמה אבל זה לא אומר שזאת שיטה טובה לישראל.
א. קח לדוגמא את מלחמת יום כיפור. המלחמה לא הסתיימה בצורה גרועה עוד יותר רק בזכות התגייסות עצומה של מילואימניקים.
ב. אל תזלזל במלחמה נגד ארגוני טרור. במלחמה נגד ארגון שלא אכפת לו מערך החיים ושכל מנהיג שימות בו יעלה אחד יותר גרוע אחריו אי אפשר לנצח. ובטח שאי אפשר להגיד שזה לא "קשה" כמו מלחמה "אמיתית".
ג. כמו שכבר אמרו קודם ובחרת להתעלם מזה במלחמת לבנון השנייה השתמשו בכוחות צנחנים וזה הכריע לרעתה של מדינת ישראל

• פותח/ת השרשור
כמה עולה להחזיק טנק ישן יותר? מט''ק,חיילים,וכו' נגיד 100 אלף דולר? ואני ממש ממש ממש ממעיט.
מה שעצוב שטיל אחד מוחק את הטנק הישן ואת כל מי שנמצא בו,בעוד שלטנק שהשקיעו עליו 300 אלף לא יקרה כלום.
אה היי,כמות עדיפה על איכות לא?
אתה הייתה רוצה לשבת בטנק מצוייד במעיל רוח או בטנק ישן?
ומה הבעיה עם לוף? טעים דווקא.
כן אחי? רוצה גם להגיד לי כמה עולה כל כדור ותרמיל?.....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית