עם הידע של היום לאן הייתם צריכים להתגייס?

https://www.facebook.com/elic25/posts/10151916184687660
אחרי שנתיים ברדיפות אחרי הצבא לשווא, ואי קבלתי למסלול שאני מצפה לו כבר 8 חודשים, ממש שבוע לפני.. התייאשתי סופית מצה"ל, בצורת יחס אטומה חסרת כל הסברים מתייחסים אלי לפני הגיוס, אני לא רוצה לדעת מה יהיה כשכבר אהיה 'בידיהם' ואבקש משהו.
אני לא רואה את עצמי בשירות צבאי בעתיד.

אחרי שנתיים ברדיפות אחרי הצבא לשווא, ואי קבלתי למסלול שאני מצפה לו כבר 8 חודשים, ממש שבוע לפני.. התייאשתי סופית מצה"ל, בצורת יחס אטומה חסרת כל הסברים מתייחסים אלי לפני הגיוס, אני לא רוצה לדעת מה יהיה כשכבר אהיה 'בידיהם' ואבקש משהו.

אל תנסה להבין אחי, הצבא הוא גוף לא הגיוני, אתה עוד תלמד להכיר אותו.

כל אחד סובל מהאטימות של הצבא בדרך כזו או אחרת. מה שכן כשתתגייס אל תצפה לטיפת היגיון.
אני שירתתי בגדוד לוחם ליד עזה עם פרופיל 45 ובשלישות היה כתוב לי "מתאימה לגדוד לוחם".
היו לי 5 המלצות מרופאים מומחי עמוד שדרה ומנתחים שאני חייבת לעזוב את הבסיס בשביל לשרת קרוב לבית ולא לישון על מיטה צבאית וכו' בגלל מצבי הרפואי ושמו על זה ***.

כל אחד סובל מהאטימות של הצבא בדרך כזו או אחרת. מה שכן כשתתגייס אל תצפה לטיפת היגיון.
אני שירתתי בגדוד לוחם ליד עזה עם פרופיל 45 ובשלישות היה כתוב לי "מתאימה לגדוד לוחם".
היו לי 5 המלצות מרופאים מומחי עמוד שדרה ומנתחים שאני חייבת לעזוב את הבסיס בשביל לשרת קרוב לבית ולא לישון על מיטה צבאית וכו' בגלל מצבי הרפואי ושמו על זה ***.
בדיוק בגלל דברים כאלה אני לא אתגייס

הצבא זה לא תוכנית לבקשתך, זה חוק במדינת ישראל. לא רוצה? אל תתגייס...אל תבכה על ההשלכות של זה אחר"כ

הצבא זה לא תוכנית לבקשתך, זה חוק במדינת ישראל. לא רוצה? אל תתגייס...אל תבכה על ההשלכות של זה אחר"כ
מתי בכיתי יא מוזר מה אתה רוצה מהחיים שלי
אני לא מתכוון להתגייס, לא קשור לבקשתי , אין לי אפשרות לשרת בצבא בגלל תנאים מסוייימים שאני חי לפיהם, וזה לא ממקומך לשפוט אותי וזה לא המקום גם שאני אפרט על זה.

מתי בכיתי יא מוזר מה אתה רוצה מהחיים שלי
אני לא מתכוון להתגייס, לא קשור לבקשתי , אין לי אפשרות לשרת בצבא בגלל תנאים מסוייימים שאני חי לפיהם, וזה לא ממקומך לשפוט אותי וזה לא המקום גם שאני אפרט על זה.

תשמע אתה אידיוט איפה "שפטתי" אותך? לא אמרתי שבכית עכשיו, אמרתי שיהיו לזה השלכות ותהיה מוכן להתמודד איתם.

איזה השלכות? שהוא לא יקבל טלפון כל שבוע במשך שארית חייו (ככל הנראה) על טיפול הורדת שיער בלייזר ולימודים בחו"ל?

איזה השלכות? שהוא לא יקבל טלפון כל שבוע במשך שארית חייו (ככל הנראה) על טיפול הורדת שיער בלייזר ולימודים בחו"ל?

בערך בכל קורות חיים שתגיש אי פעם בחיים שלך ייבקשו ממך "שירות צבאי" , אלא אם כן אתה רוצה להיות עצמאי וזה כבר משהו אחר.
יש עוד כל מיני הטבות לחיילים משוחררים אבל על זה לא דיברתי

בערך בכל קורות חיים שתגיש אי פעם בחיים שלך ייבקשו ממך "שירות צבאי" , אלא אם כן אתה רוצה להיות עצמאי וזה כבר משהו אחר.

זה לא רלוונטי אלא אם כן הוא ירצה לעבוד במקום שדורש רובאי או משרה ציבורית כלשהי. בשביל הרקורד שירתתי 3 שנים מלאות ומרוב שההטבות האלה זניחות אין לי מושג אפילו מהן.

זה לא רלוונטי אלא אם כן הוא ירצה לעבוד במקום שדורש רובאי או משרה ציבורית כלשהי. בשביל הרקורד שירתתי 3 שנים מלאות ומרוב שההטבות האלה זניחות אין לי מושג אפילו מהן.

אוקי בגלל שאמרת שזה לא רלוונטי, צודק זה לא רלוונטי...

בדיוק בגלל דברים כאלה אני לא אתגייס

פעם גברים היו חוטבים עצים,עובדים ונלחמים על המולדת שלהם ולא מתלוננים.
היום הם כמוך סיסיות מרוחות בשמן עם חוטיני שבוכות על זה שאין תנאים אופטימלים להגדיל את החזה בזמן השירות הצבאי.
בושה.

יש לי מספיק מה להציע למקומות עבודה בשביל שיפסלו אותי על כך שאני לא עושה צבא.
שזה ד"א תקף רק במקומות עבודה שקשורים למשרדי ביטחון וכו'.
אני לא חושב שאדם ש3 שנים ענה לטלפונים וערבב ילדים בני 16-18 שווה יותר ממני בראיון עבודה.
פעם גברים היו חוטבים עצים,עובדים ונלחמים על המולדת שלהם ולא מתלוננים.
היום הם כמוך סיסיות מרוחות בשמן עם חוטיני שבוכות על זה שאין תנאים אופטימלים להגדיל את החזה בזמן השירות הצבאי.
בושה.
אתה מכיר אותי בכלל? אתה יודע מה אני עושה ביום יום שלי?
מה הקשר להגן על המולדת? אין לי אפשרות להיות קרבי ממילא, אז מה אני אתייק מסמכים בקריה וככה אני 'אגן על המולדת שלי?'
זובי, מעדיף להמשיך ולבנות את המשפחה שלי כמו שאני עושה היום במקום שהצבא יפרק אותה עם משכורת של 300 שקל בחודש.

מעדיף להמשיך ולבנות את המשפחה שלי כמו שאני עושה היום במקום שהצבא יפרק אותה עם משכורת של 300 שקל בחודש.

תשמע, הצבא כן עוזר בדברים כאלו. עדיף לך לסדר את זה לפני שתתגייס כמובן כדי שלא ייכאב לך הראש בצבא ועדיין לא תקבל את מה שמגיע לך.
אבל בכל מקרה הצבא יכול לתת חופשות מיוחדות בשביל עבודה, לתת משכורת יותר גבוהה בגלל דברים כאלה ואחרים וכו'.

אתה לא יכול להתגייס באיזה מסלול של ספורטאי מצטיין?

אוקי בגלל שאמרת שזה לא רלוונטי, צודק זה לא רלוונטי...

אז בוא תספר על מקרה שידוע לך על מישהו שלא קיבלו אותו לעבודה שלא קשורה לשני הסעיפים שציינתי קודם ואמרו לו שזה בגלל שהוא לא עשה שירות צבאי? כי אני מכיר מספיק אנשים שהסתדרו אחלה גם בלי לעלות פעם אחת על מדים. מי שמתגייס צריך באמת לרצות את זה, לתרום למולדת אנערף או לקבל ניסיון אם זה משהו עתודאי אחרת באמת אין מה לחפש שם. זה לא משפיע על כלום.

אתה עוד ילד(אליק) שלא מבין כלום ב"עולם האמיתי" אתה יכול להיות הכי מוצלח בעולם , לא עשית צבא? יוריד לך מליון נקודות באזרחות
רוב ה"בוסים" בארץ ישראל הם אנשים שהיו תפקידים בכירים מאד בצבא (לרוב גם קצינים וכו') לרובם יש גאוות יחידה ואג'נדה לתמוך בגיוס ולא לתמוך במשתמטים ולכן יש ברוב מקומות העבודה הוראה לפסול על הסף חבר'ה שלא עשו צבא לא משנה מה הסיבה בכלל גם אם הם הרבה יותר מוכשלים מאלו שכן עשו. מה לעשות כרגע זה מה שקורה בישראל...
אין קשר בכלל לתפקידי אבטחה ובטחון וכ'...

תשמע, הצבא כן עוזר בדברים כאלו. עדיף לך לסדר את זה לפני שתתגייס כמובן כדי שלא ייכאב לך הראש בצבא ועדיין לא תקבל את מה שמגיע לך.
אבל בכל מקרה הצבא יכול לתת חופשות מיוחדות בשביל עבודה, לתת משכורת יותר גבוהה בגלל דברים כאלה ואחרים וכו'.

אתה חושב שאני לא מנסה? כבר שנה וחצי מתמודד עם המערכת האטומה הזו שלא מקבלת שום מסמך שאני מצרף להם , ופה אני אסיים את הפירוט בנושא הזה.
אני מיואש ולא סתם

פיתוח גוף זה לא משהו שמוכר במסלול של ספורטאי מצטיין. וראיתי חיילים בודדים שלא היה להם שקל בכיס ובקושי אישרו להם חופשות מהצבא, לא מכיר את אליק אבל אני מאמין שזה לא המצב ככה שלקבל משהו מצה"ל מבחינת שכר או חופשות מיוחדות יהיה בגדר הבלתי אפשרי.

אתה חושב שאני לא מנסה? כבר שנה וחצי מתמודד עם המערכת האטומה הזו שלא מקבלת שום מסמך שאני מצרף להם , ופה אני אסיים את הפירוט בנושא הזה.
אני מיואש ולא סתם

את*
פיתוח גוף זה לא משהו שמוכר במסלול של ספורטאי מצטיין. וראיתי חיילים בודדים שלא היה להם שקל בכיס ובקושי אישרו להם חופשות מהצבא, לא מכיר את אליק אבל אני מאמין שזה לא המצב ככה שלקבל משהו מצה"ל מבחינת שכר או חופשות מיוחדות יהיה בגדר הבלתי אפשרי.

אני אישית לא מכירה חייל בודד אחד כזה. היו לי ביחידה המון חיילים בודדים וכמעט הביאו להם כל מה שביקשו, היו עושים להם פעם בחודש ערב והם היו מקבלים מתנות ממש שוות, הצבא באמת השקיע באנשים האלה.
בחצי שנה האחרונה שלי עברתי לפיקוד מרכז ושם לא היה חסר חיילים עם בעיות בבית והיו משחררים אותם לחופשות מיוחדות לעבוד.

ומבאס שזה לא מוכר בצה"ל.

את*

אני אישית לא מכירה חייל בודד אחד כזה. היו לי ביחידה המון חיילים בודדים וכמעט הביאו להם כל מה שביקשו, היו עושים להם פעם בחודש ערב והם היו מקבלים מתנות ממש שוות, הצבא באמת השקיע באנשים האלה.
בחצי שנה האחרונה שלי עברתי לפיקוד מרכז ושם לא היה חסר חיילים עם בעיות בבית והיו משחררים אותם לחופשות מיוחדות לעבוד.

ומבאס שזה לא מוכר בצה"ל.

זה גם תלוי יחידה ומפקדים, אבל גם בצד הזה יש מספיק אטימות מצידם.
בכל מקרה יש מספיק חיילים בצה"ל בשביל לתייק מסמכים בקרייה או לספור נקניקיות בבסיס מזון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית