הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עם הידע של היום לאן הייתם צריכים להתגייס?

https://www.facebook.com/elic25/posts/10151916184687660
אחרי שנתיים ברדיפות אחרי הצבא לשווא, ואי קבלתי למסלול שאני מצפה לו כבר 8 חודשים, ממש שבוע לפני.. התייאשתי סופית מצה"ל, בצורת יחס אטומה חסרת כל הסברים מתייחסים אלי לפני הגיוס, אני לא רוצה לדעת מה יהיה כשכבר אהיה 'בידיהם' ואבקש משהו.
אני לא רואה את עצמי בשירות צבאי בעתיד.
חמוד, הצבא לא מתייחס אליך יפה? אנחנו מצטערים, גם אנחנו לא סבלנו אותו, כמו שאתה רואה, רובנו המוחלט לא בחר בקריירה צבאית.

וסתם ככה מהניסיון שלי, עם המערכת הדפוקה הזאת (גם כשאתה כבר בצבא), אם אתה לא צועק והופך שולחנות אתה תשב ותחכה שנה כמו עוד 100 חיילים שלא עושים מספיק רעש (בהנחה וזה מוצדק).

מתי בכיתי יא מוזר מה אתה רוצה מהחיים שלי
אני לא מתכוון להתגייס, לא קשור לבקשתי , אין לי אפשרות לשרת בצבא בגלל תנאים מסוייימים שאני חי לפיהם, וזה לא ממקומך לשפוט אותי וזה לא המקום גם שאני אפרט על זה.
כל אזרח במדינת ישראל שיתגייס לצבא רשאי לשפוט מישהו שבחר לא להתגייס ובכל זאת גר בארץ. אם היית חייל, והיית מבין מה זה בעיות סד"כ, מה זה אומר לטחון שמירות כי חבר שלך בתור לרופא, מזה לסגור שבתות בגלל שאיזה כמה ערבים מתפרעים, אז היית מבין למה כל אחד ששירת בצבא יכול לשפוט אותך. ברור שאני לא מדבר פה על אנשים שלא יכולים להתגייס מסיבות רפואיות. ספורטאי מצטיין, מוזיקאי מצטיין, כולם בסופו של דבר משרתים בצבא. יש קריטריונים מסוימים, והצבא קובע אותם.

חשוב להתגייס, שכל אחד יתרום את ה3 שנים שלו
חיל הים ינואר 10

חמוד, הצבא לא מתייחס אליך יפה? אנחנו מצטערים, גם אנחנו לא סבלנו אותו, כמו שאתה רואה, רובנו המוחלט לא בחר בקריירה צבאית.

וסתם ככה מהניסיון שלי, עם המערכת הדפוקה הזאת (גם כשאתה כבר בצבא), אם אתה לא צועק והופך שולחנות אתה תשב ותחכה שנה כמו עוד 100 חיילים שלא עושים מספיק רעש (בהנחה וזה מוצדק).
אמרתי שאני הולך על דרך קלה? אני אתעקש אין מה לעשות
כל אזרח במדינת ישראל שיתגייס לצבא רשאי לשפוט מישהו שבחר לא להתגייס ובכל זאת גר בארץ. אם היית חייל, והיית מבין מה זה בעיות סד"כ, מה זה אומר לטחון שמירות כי חבר שלך בתור לרופא, מזה לסגור שבתות בגלל שאיזה כמה ערבים מתפרעים, אז היית מבין למה כל אחד ששירת בצבא יכול לשפוט אותך. ברור שאני לא מדבר פה על אנשים שלא יכולים להתגייס מסיבות רפואיות. ספורטאי מצטיין, מוזיקאי מצטיין, כולם בסופו של דבר משרתים בצבא. יש קריטריונים מסוימים, והצבא קובע אותם.
השפיטה שלך באה ממקום של 'דווקא' כי אתה רוצה שכולם יעשו מה שאתה עשית, ושכולם יסבלו כמו שאתה סבלת בצבא.
הזהו שלא, אני לא אתן לצבא לדפוק לי את החיים.

• פותח/ת השרשור
חרי שנתיים ברדיפות אחרי הצבא לשווא, ואי קבלתי למסלול שאני מצפה לו כבר 8 חודשים, ממש שבוע לפני.. התייאשתי סופית מצה"ל, בצורת יחס אטומה חסרת כל הסברים מתייחסים אלי לפני הגיוס, אני לא רוצה לדעת מה יהיה כשכבר אהיה 'בידיהם' ואבקש משהו.
אני לא רואה את עצמי בשירות צבאי בעתיד.

סובל מהאטימות של הצבא בדרך כזו או אחרת. מה שכן כשתתגיי

השפיטה שלך באה ממקום של 'דווקא' כי אתה רוצה שכולם יעשו מה שאתה עשית, ושכולם יסבלו כמו שאתה סבלת בצבא.
מי אמר לך שאם יש לך פרופיל נמוך אתה הולך לחלק ניירת בקיריה? אתה לא נשמע טמבל תנסה להתקבל למשהוא עם שכל מה ניראה לך יושבים סופר מנים בממרם?

איפה ראית פה שמישהו עשה לך "דווקא" ?? תפסיק כבר עם הרגשי נחיתות

אתה צריך להסתכל על המטרה של מה שאתה עושה. אם לא היית עושה 12 שנות לימוד, לא היה לי בשביל מה לבוא אליך בטענות כי בסופו של דבר המטרה היא תועלת אישית, ובאמת אין סיבה שאתה "תסבול" את ה-12 שנות לימוד האלה אם אתה לא רוצה בתועלת אישית הזאת.
בצבא הסיפור הוא שונה, אומנם הרבה אנשים מתגייסים ומגיעים לאן שהם מגיעים בשביל התועלת אישית, בשביל הסיפוק אישי, בשביל מה שיגידו החברים והמשפחה וכו' וכו'. אבל בסופו של דבר המטרה היא לשמור על המדינה והאזרחים, אתה לא משרת פה את עצמך אתה משרת את המדינה שנתנה לך לחיות בשקט יחסי 18 שנים. אני האחרון שתומך בגוף הזה שנקרא צבא... יחס מזלזל, כוח לאנשים חלשים בגלל דרגות על הכתף, מענישים מישהו בזמן בית, הכל בירוקרטיה, הכל כסת"חים, ובאמת שהרשימה עוד ארוכה. אבל המטרה היא להגן על המדינה, וכל עוד אתה חי פה, אתה מחויב לזה. אז עוד פעם, אתה צודק שאף אחד לא יכול לשפוט אותך ולבקר אותך על דברים שאתה בוחר לעשות בתחום התועלת האישית שלך, אבל כל עוד מה שאתה עושה יש לו השפעה והשלכות גם עלי, אז כן יש לי מקום לשפוט אותך. מקווה שהבנת.

אתה צריך להסתכל על המטרה של מה שאתה עושה. אם לא היית עושה 12 שנות לימוד, לא היה לי בשביל מה לבוא אליך בטענות כי בסופו של דבר המטרה היא תועלת אישית, ובאמת אין סיבה שאתה "תסבול" את ה-12 שנות לימוד האלה אם אתה לא רוצה בתועלת אישית הזאת.
בצבא הסיפור הוא שונה, אומנם הרבה אנשים מתגייסים ומגיעים לאן שהם מגיעים בשביל התועלת אישית, בשביל הסיפוק אישי, בשביל מה שיגידו החברים והמשפחה וכו' וכו'. אבל בסופו של דבר המטרה היא לשמור על המדינה והאזרחים, אתה לא משרת פה את עצמך אתה משרת את המדינה שנתנה לך לחיות בשקט יחסי 18 שנים. אני האחרון שתומך בגוף הזה שנקרא צבא... יחס מזלזל, כוח לאנשים חלשים בגלל דרגות על הכתף, מענישים מישהו בזמן בית, הכל בירוקרטיה, הכל כסת"חים, ובאמת שהרשימה עוד ארוכה. אבל המטרה היא להגן על המדינה, וכל עוד אתה חי פה, אתה מחויב לזה. אז עוד פעם, אתה צודק שאף אחד לא יכול לשפוט אותך ולבקר אותך על דברים שאתה בוחר לעשות בתחום התועלת האישית שלך, אבל כל עוד מה שאתה עושה יש לו השפעה והשלכות גם עלי, אז כן יש לי מקום לשפוט אותך. מקווה שהבנת.
אני יכול להגיד לך שיש מספיק אנשים שיכולים לעשות את התפקיד ג'וב במקומי, במיוחד כשאני לא משו מיוחד עם כישור מיוחד שמוצרך בשביל תפקיד ג'וב מסוים.
אם הייתי ממוין לאיזה יחידה ממוחשבת, למסלול קצונה וכו'.. אז הייתי מבין שאני יכול לתרום, אבל ברגע שהיו לי 3 אופציות שחשבתי עליהם שאני יכול לתרום מעצמי למסגרת הצבאית, ונתקלתי בקיר חסום בכל 3 האופציות, הבנתי שאין לי עוד מה לחפש בצבא.

אז אל תתגייס,לא חסר בכיינים בצה"ל.
תתכונן לזה שכשכל החברה ישבו וידברו על הצבא כל שישי שהם יחזרו,ואתה תהיה הפאנץ' ליין

אז אל תתגייס,לא חסר בכיינים בצה"ל.
תתכונן לזה שכשכל החברה ישבו וידברו על הצבא כל שישי שהם יחזרו,ואתה תהיה הפאנץ' ליין
כי אין חיים אחרים חוץ מצהל
ואם אתה מדבר על עכשיו - כבר שנה וחצי שאני מסתובב עם מגויסים .. כן קצת מציק שמדברים הרבה על צהל אבל זה לא עושה שום קרע או צחוקים כלפיי.

זה לא משנה אם יש חיים אחרים חוץ מצהל,אתה אזרח במדינת ישראל ואתה בן 18,אתה חייב להתגייס אם אין לך בעיה רפואית כלשהי שמונעת ממך.
במיוחד שמה שאתה עושה זה לפתח את הגוף שלך ואתה לא בטטה,אז תפסיק להיות נקבה ותתגייס כמו כולם.
ואל תחפש פה שמישהו יצדיק את זה שלא תתגייס,זה לא יקרה

אני יכול להגיד לך שיש מספיק אנשים שיכולים לעשות את התפקיד ג'וב במקומי, במיוחד כשאני לא משו מיוחד עם כישור מיוחד שמוצרך בשביל תפקיד ג'וב מסוים.
אם הייתי ממוין לאיזה יחידה ממוחשבת, למסלול קצונה וכו'.. אז הייתי מבין שאני יכול לתרום, אבל ברגע שהיו לי 3 אופציות שחשבתי עליהם שאני יכול לתרום מעצמי למסגרת הצבאית, ונתקלתי בקיר חסום בכל 3 האופציות, הבנתי שאין לי עוד מה לחפש בצבא.
והאנשים האחרים שיכולים לעשות את התפקיד הם עיזים? הם לא רוצים בעצמם להשתמט כי יש אנשים אחרים(במקרה הזה אתה) שיכולים לעשות את התפקיד הזה? אחד הרעיונות בצבא זה שכולם תורמים לו עד כמה שהם יכולים, כי במשך השנים שלפני החיילים שהיו אז הם אלה שתרמו לצבא בשביל אותם אנשים.

זה לא משנה אם יש חיים אחרים חוץ מצהל,אתה אזרח במדינת ישראל ואתה בן 18,אתה חייב להתגייס אם אין לך בעיה רפואית כלשהי שמונעת ממך.
במיוחד שמה שאתה עושה זה לפתח את הגוף שלך ואתה לא בטטה,אז תפסיק להיות נקבה ותתגייס כמו כולם.
ואל תחפש פה שמישהו יצדיק את זה שלא תתגייס,זה לא יקרה
לא מחפש שיצדיקו
אין לי בעיות בריאותיות יותר מדי, יש לי בעיות בתחום הפרט, וכן זה יותר גרוע מבעיות בריאותיות.
תפסיק לזרוק הצהרות סתם על בנאדם שאתה בקושי יודע בן כמה הוא, ומעז לפתוח את הפה בנושאים אישיים עליו.
מלכתחילה לא הייתה לי בעיה להתגייס לצה"ל, אבל אני לא אחד שיתגייס לתפקיד שאני לא אמצה את עצמי בו, או שאני עושה אותו רק כי אני מספר במערכת, ולא כי באמת יש לי כישורים מיוחדים שיכולים לעזור לצה"ל.
כבר אמרתי את זה כמה פעמים.

לא מחפש שיצדיקו
אין לי בעיות בריאותיות יותר מדי, יש לי בעיות בתחום הפרט, וכן זה יותר גרוע מבעיות בריאותיות.
תפסיק לזרוק הצהרות סתם על בנאדם שאתה בקושי יודע בן כמה הוא, ומעז לפתוח את הפה בנושאים אישיים עליו.
מלכתחילה לא הייתה לי בעיה להתגייס לצה"ל, אבל אני לא אחד שיתגייס לתפקיד שאני לא אמצה את עצמי בו, או שאני עושה אותו רק כי אני מספר במערכת, ולא כי באמת יש לי כישורים מיוחדים שיכולים לעזור לצה"ל.
כבר אמרתי את זה כמה פעמים.
אתה צודק אתה סוג של עילוי ולכן אם הצבא לא ייתן לך את התפקיד שאתה רוצה תחת ההגבלות שלך אתה לא צריך לעשות אותו.
אתה לא כמו "פשוטי העם" שצריכים להתגייס למה שאומרים להם כדי שה"עילויים" יוכלו להשתמט. מתוך שיחה פרטית שדיברתי עם @EliC אני מבין את הסיבות שהוא לא יכול להתגייס ומבין ששפטתי אותו מהר מדי ומתנצל בפניו על מה שרשמתי. מה שכתבתי נכתב מתוך חוסר הבנה של המצב האמיתי שבו הוא נמצא ומתוך טעות שלי.

המצב שלך לא מעניין אף אחד אם עוד לא הבנת את זה,והאנשים שאני פגשתי בצה"ל,תאמין לי אני לא מאחל לאף אחד את הבעיות שהיו להם,מדבר איתך על בחורות יתומות שחיות במשפחות אומנות,עשו שבתות כמו גדולות ולא התבכיינו על זה אפילו פעם אחת,מדבר איתך על אנשים שגרים במשפחות חד הוריות שמכירים רק מינוס בבנק ושום דבר אחר,אז הם קיבלו תש 2 או מה שלא יהיה,אבל עדיין נתנו את ה3 שנים שלהם לצהל.

אין משהו שאתה יכול להגיד לי שלא שמעתי אותו כבר,וראיתי אצל אנשים שכן התגייסו

לי היה ת"ש5 בצבא...
אין לי בעיה עם אנשים שלא משרתים, יש לי בעיה עם אנשים שלא עומדים מאחורי ההחלטות שלהם ואח"כ מצטערים על זה, זה הכל...
אני רציתי לשרת בצהל (אני מדגיש צהל) ומויינתי לשחם ויצאתי משם כדי לשרת בצהל בסוף הייתי בתפקיד מסויים ועשיתי מה שיכולתי חלק מהסיבה ששירתי (חוץ מהקטע האידיאולוגי) הייתה שלא היה לי את הזין בכל ראיון עבודה ומקום שאלך שישאלו אויע למה לא שירתתי להתחיל להסביר להם את הבעיות האישיות שלי בחיים.
אם לא תשרת זה מה שתצטרך לעשות(רוב הזמן), קח זאת בחשבון.

אני חייל חצי שנה.
אולי אני לא דוגמא כל כך כי אני בחיל המודיעין, אבל עדיין.
אני אתחיל מזה שהצבא שאני מכיר מרגיש לי כמו צבא אחר. צבא עם אנשים שרוצים לצאת לקצונה ולחתום קבע והצבא לא יכול כי אין לו תקנים. צבא עם אנשים שרוצים להשאר לישון בבסיס (אני משרת בבסיס פתוח). עצבא עם פעילויות אחרי הצהריים (החל מחוג ספינינג ועד חוגי קפוארה וסלסלה).
ומעבר לכל זה אניהכי מרגיש בעולם שאני עושה שירות משמעותי ושיש ביטוי למה שאני עושה ורואים השלכות בשטח למעשים שלי בתפקיד.

אז Elic אני לא יודע מה הסיפור שלך, אבל אתה נראה בחור אינטליגנטי. מה קרה שלא התמיינת לאיזה מסלול במודיעין/תלפיות/תקשוב? יש מקומות ממש שווים בצה"ל. אני מאוד אוהב את הבסיס שלי, האנשים שאני משרת איתם וכו'.
וגם בגדל יש פה הקלות תש. אני מכיר הרבה שעובדים בחלק מהתפקיד עושים הכל כרגיל. לבעיות האלה יש פתרונות. חבל לזרוק הכל מראש.

מנסיום שלי עם המערכת (הוא לא כזה גדול אבל הייתי צריך דברים) אם אתה רוצה משהו אתה צריך לגשת לשם ולבקש אותו. עושים לך בעיות בלשכת גיוס? לך פיזית ללשכת הגיוס הקרובה ותדבר שם עם האנשים. בצבא יש הרבה חפשנים, בייחוד בתפקידים הפקידותיים השוחקים האלה. לך, תדבר, תראה להם שאכפת לך ויכולים לקרות ניסים.

אני חייל חצי שנה.
אני אתחיל מזה שהצבא שאני מכיר מרגיש לי כמו צבא אחר. צבא עם אנשים שרוצים לצאת לקצונה ולחתום קבע והצבא לא יכול כי אין לו תקנים. צבא עם אנשים שרוצים להשאר לישון בבסיס (אני משרת בבסיס פתוח). עצבא עם פעילויות אחרי הצהריים (החל מחוג ספינינג ועד חוגי קפוארה וסלסלה).
ומעבר לכל זה אניהכי מרגיש בעולם שאני עושה שירות משמעותי ושיש ביטוי למה שאני עושה ורואים השלכות בשטח למעשים שלי בתפקיד.

אז Elic אני לא יודע מה הסיפור שלך, אבל אתה נראה בחור אינטליגנטי. מה קרה שלא התמיינת לאיזה מסלול במודיעין/תלפיות/תקשוב? יש מקומות ממש שווים בצה"ל. אני מאוד אוהב את הבסיס שלי, האנשים שאני משרת איתם וכו'.
וגם בגדל יש פה הקלות תש. אני מכיר הרבה שעובדים בחלק מהתפקיד עושים הכל כרגיל. לבעיות האלה יש פתרונות. חבל לזרוק הכל מראש.

מנסיום שלי עם המערכת (הוא לא כזה גדול אבל הייתי צריך דברים) אם אתה רוצה משהו אתה צריך לגשת לשם ולבקש אותו. עושים לך בעיות בלשכת גיוס? לך פיזית ללשכת הגיוס הקרובה ותדבר שם עם האנשים. בצבא יש הרבה חפשנים, בייחוד בתפקידים הפקידותיים השוחקים האלה. לך, תדבר, תראה להם שאכפת לך ויכולים לקרות ניסים.
התמיינתי לעתודה, יותר מזה, התקבלתי לאוניברסיטת תל אביב.. אבל קיבלתי תשובה שלילית מהצבא לגבי המסלול, בלי שום הסבר מאחורי זה.. וכמובן שאי אפשר לערער כי 4 ימים אחרי ההחלטה כבר מתחילה שנת הלימודים.

התמיינתי לעתודה, יותר מזה, התקבלתי לאוניברסיטת תל אביב.. אבל קיבלתי תשובה שלילית מהצבא לגבי המסלול, בלי שום הסבר מאחורי זה.. וכמובן שאי אפשר לערער כי 4 ימים אחרי ההחלטה כבר מתחילה שנת הלימודים.

תגיד תודה,עתודה זאת טעות

תגיד תודה,עתודה זאת טעות

Yes I agree, you don't want to be 27 still in the army working all day or coming home once in 2 weeks... or 24 and getting 350nis/month.
אני חייל חצי שנה.

What you just described is 1% of the army, and this is exactly why I hate this system so much.
Combat soldiers don't have budget for proper gear, they need to work in the kitchen and clean their base, while people who get to go home every day can have their catering, and spinning and brand new gym and shit. All because of politics.

That's exactly why I left infantry (Kfir) no one give's a shit about you. As a rookie they took us for entire week to guard Adam facility. Which is where all the elite units trains. They are fuckin the elite they cannot stand for a few hours with a weapon? NO. Because as I realised, the army treat the "uniques" and piss on all the rest. When ppl from my base got caught in military police they got 28-35, when I was jobnik they got 2 days with no weekends (delayed the punishment) which kind of an army is this? Why the hell some going to the base for 8 or 2 hours, 5 or 2 days a week while others risk their lives and dedicate their entire world?

I entered the army a stupid little teenager who wanted to be an officer and got out (after full service) a full grown man, yet it's not worth the most horrible time of my life, which actually nothing compares to it.

I wouldn't join the army if I had the chance togo back. Like everything else in Israel - let some other fucker get screw, I'm taking my own faith.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית