הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ערכים גבוהים של המטוקריט בבדיקת דם (מחוץ לנורמה)

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
קשור איכשהו לתזונה/אימונים?

ועל הדרך אם אפשר מידע על ערכים חשובים לאימונים שכדאי לשמור אותם גבוהים/נמוכים יחסית ומופיעים בבדיקת דם

כמה ההמטוקריט שלך? בעיקרון זה טוב לסיבולת אבל ברמה גבוהה מידי זה מסוכן.. בתחרויות אופניים אם אתה נתפס על מעל 50% אתה פסול אוטומטית. כן, דבילי, זה בערך כמו להגיד "אם רצת מרתון מתחת לשעתיים אתה פסול אוטומטית כי אין מצב שאתה עושה את זה בלי חומרים"... אבל זה המצב בפועל.

• פותח/ת השרשור
כמה ההמטוקריט שלך? בעיקרון זה טוב לסיבולת אבל ברמה גבוהה מידי זה מסוכן.. בתחרויות אופניים אם אתה נתפס על מעל 50% אתה פסול אוטומטית. כן, דבילי, זה בערך כמו להגיד "אם רצת מרתון מתחת לשעתיים אתה פסול אוטומטית כי אין מצב שאתה עושה את זה בלי חומרים"... אבל זה המצב בפועל.

46.6%, הנורמה זה בין 37-45 וזה מוזר כי אני לא עושה אירובי בכלל (אולי בגלל זה?) עדכון גם הערכים של
אלקליין פוספטאז נמצאו גבוהים אצלי (122)
@EMZ @Moshe
אתם מקשרים בין שני הערכים הגבוהים לאימונים בצורה כלשהי?

46.6%, הנורמה זה בין 37-45 וזה מוזר כי אני לא עושה אירובי בכלל (אולי בגלל זה?)
כל הזמן מורידים את הנורמה, לא רק בזה אלא בהכל - השערות אומרות שזה כי מקלים בזה ראש ולא רוצים לטפל ובני האדם הופכים לסמרטוטים מיום ליום וצריך לגרום להם לחשוב שהם בסדר כי הם "בתוך הנורמה". הנורמה זה לא ממש כללי ברזל. בטסטוסטרון עד כמה שידוע לי זה בכלל מוגזם ואתה בתוך הנורמה גם אם אתה בערך אימפוטנט מחוסר טסט. חוץ מכולסטרול, שכל הזמן מעלים את הדרישה להיות בריא, השערות אומרות שזה כנראה כדי למכור יותר סטטינים וכי העולם הרפואי כרגע שם דגש על המלחמה בהשמנה וכולסטרול וכו'. אני לא באמת יודע.
בכל אופן, 46.6% היה בתוך הנורמה עד לא מזמן, לא נראה לי שזה משהו נוראי - אם אני זוכר נכון זה מסוכן החל מאיזור ה55% או משהו כזה, אבל חכה לEMZ או משה כי הם יודעים על זה יותר ממני.

אלה הדברים שהבנתי, אם אני טועה במשהו (ההשערות לסיבות לא באמת קריטיות) אשמח שמישהו יתקן אותי.

לך להמטולוג תוך 5 ימים יש לך בדיקה

לי בזמנו היו לימפוציטים בצורה חריגה והוא הסביר לי שהכל בסדר, יש אנשים שבצורה טבעית מחוץ לנורמה הרגילה כמו שיש אנשים גבוהים או שמנים וכד', פשוט עושים מעקב אחת לחצי שנה וזהו אולי גם ככה בבדיקות שלך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ALK. PHOSPHATASE122 U/I
30120
redArrow.gif

122הערות והסבר
גרף
HCT46.6 %
37.045.0
redArrow.gif

46.6הערות והסבר
גרף
תכתוב באנגלית, אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר.

ALKALINE PHOSPHATASE

HEMATOCRIT (HCT

אני לא רואה פה שום דבר חריג, אבל תתייעץ עם רופא מאחר ואני לא מוסמך בנושא.
הבדיקות נראות לי תקינות, גם אם זה לא "בנורמה". אתה לא רחוק בכלל מהנורמה ובערכים שהם 5-10% מתחת או מעל לנורמה בד"כ לא עושים דבר (אולי מעקב במידה וממש אובססיבים לגבי העניין לחזור על בדיקות הדם עוד 3-6 חודשים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית