הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ויכוח על ספיגת חלבונים עם תזונאית

סניור

משתמש פעיל
530
30
נק' מוניטין:
122
530
30
ככה היא כותבת :
״
צהריים טובים, החלטתי לכתוב מעט על ספיגת החלבון בגוף, משום שאני שומעת המון דיונים ודיעות בין מתאמנים ומטופלים שלי.. אז חשוב לציין שהגוף אינו מסוגל לספוג ולנצל לבניית השרירים כמות גדולה של חלבון בבת-אחת. חלק מהמחקרים הראו, שגופינו מסוגל לנצל רק 30 עד 35 גרם חלבון בארוחה אחת.(כמויות עודפות של חלבונים מכבידות על הכליות..)
לכן כדאי לפזר את כמות החלבון היומית המומלצת לאורך כל היום ולא לנסות להגיע אליה בארוחה אחת גדולה (או בשתיים כאלה). כדאי לבנות סדר יום הכולל שתיים-שלוש ארוחות גדולות יותר ועוד שתיים-שלוש ארוחות קטנות (מבחינת כמות החלבון במזון).
בכל אופן- מומלץ להקפיד על ארוחה המכילה 30-35 גרם חלבון כשעה לאחר האימון כדי לאפשר תמיכה טובה בבניית השרירים.״

עיזרו לי לענות לה על זה ולהגיב
לפי מה שאני יודע זה לא נכון.... אבל צריך סימוכין
מישהו?

ככה היא כותבת :
שגופינו מסוגל לנצל רק 30 עד 35 גרם חלבון בארוחה אחת. כמויות עודפות של חלבונים מכבידות על הכליות..
קודם כל היא כותבת פה שני דברים שונים. הגוף מסוגל לנצל רק עד 30-35 גרם חלבון בארוחה? אין שום מחקר רציני מהשנים האחרונות שתומך בזה, ולהפך. יש מחקרים שמוכיחים שזו שטות. חבל שהיא לא מעודכנת. לאן בדיוק הולך הכמויות חלבון "העודפות" כמו שהיא קוראת לזה? לאנרגיה? זה מגוחך הרי. יהפכו לטריליצרידים? זה גם מגוחך, אחרת היו רואים תוצאות על פני השטח. הכמות העודפת שיכולה להפוך לטרילצרידים זה הכמות העודפת בסיכומו של יום ולא בארוחה ספציפית. לגבי ההכבדה על הכליות, זה גם מגוחך. למי שיש בעיה בכליות, אז ברור שתהיה בעיה, ולאנשים כאלה מומלץ לא לאכול 70 גרם חלבון בארוחה. צודקת. אבל לאנשים בריאים? איך זה בדיוק בא לידי ביטוי שהחלבונים מכבידים על הכליה? אז כן אחרי ארוחה אני לא ילך לרוץ מרתון כנראה. זה דיבורי סרק של אחת שלעולם לא עשתה ספורט.

אין באמת מחקרים שנוטים לצד אחד. יש מחקרים (קראתי על כך) שטוענים שזה נכון. מה שבטוח ששום דבר מהנושא הזה הוא לא שחור או לבן. אם אתה חושב שהיא טועה, לך בדרך שלך ותניח לזה. אם זה יהיה נכון, אתה זה שתרוויח מזה.

גם אין מחקרים שמראים שעודף צריכת חלבון מזיק לכליות אצל אנשים בריאים שאינם חולי כליות.

ברגע שאתה רושם "עודף" זה מזיק ורע ולא רק באבקת חלבון ... השאלה הגדולה מתי אתה קורא למשהא "עודף" בביטחון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית