לוג Weightlifting

• פותח/ת השרשור Igorek
  • פורסם בתאריך
נשמע כמו מתכון לפציעה, למה לא מילטרי רגיל אגב?
מתכון לפציעה אם אתה עושה אותו כמו נכה (כמו שרוב האנשים בחדרי הכושר עושים אותו) ויש לך חרא גמישות בכתפיים. אם אתה עושה אותו כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה (כנ"ל לגבי מתח מאחורי הראש).
אני עושה אותו בשביל קצת ווריאציה על הטכניקה (יום ראשון וחמישי אני עושה פרס רגיל ושלישי פרס מאחורי הראש, texas method).

האמת שגם לי זה נראה תרגיל שנועד לפצוע, ממה שיצא לי לראות במכבי בהדר יוסף

מתכון לפציעה אם אתה עושה אותו כמו נכה (כמו שרוב האנשים בחדרי הכושר עושים אותו) ויש לך חרא גמישות בכתפיים. אם אתה עושה אותו כמו שצריך לא צריכה להיות בעיה (כנ"ל לגבי מתח מאחורי הראש).
אני עושה אותו בשביל קצת ווריאציה על הטכניקה (יום ראשון וחמישי אני עושה פרס רגיל ושלישי פרס מאחורי הראש, texas method).

אבל מן הסתם כשהלחיצה מאחוריי הראש אתה משתמש בפחות משקל, אז מה הטעם? (בנוסף לזה שהכתפיים הם אזור מאוד רגיש וזה עדיין נשמע לי כמו מתכון לפציעה במוקדם או במאוחר)

אבל מן הסתם כשהלחיצה מאחוריי הראש אתה משתמש בפחות משקל, אז מה הטעם? (בנוסף לזה שהכתפיים הם אזור מאוד רגיש וזה עדיין נשמע לי כמו מתכון לפציעה במוקדם או במאוחר)
תיאורתית, אתה יכול להרים משקלים יותר גבוהים מאחורי הראש בגלל שהמוט נע בקו ישר.
חוץ מזה, גם בדחיקה וגם בהנפה אמורים לתפוס את המוט מאחורי הראש ולכן זה הגיוני מאוד לעשות תרגילים עם מוט מאחורי הראש.

16/07/09:
Power snatch:
52.5 X 3
52.5 X 3
55 X 2
60 X 2
65 X 1
70 X 1
75 X fail

Clean & jerk:
70 X 2 (1 clean + 2 jerks)
70 X 2
75 X 2
80 X 2

Clean pulls:
100 X 3
100 X 3
100 X 3
100 X 3

Back squat:
125 X 3
125 X 3
125 X 3
125 X 3

Chinups:
bw X 5
bw + 12.5 X 3
bw + 22.5 X 3
bw + 30 X 1

Press:
50 X 3
60 X 3
65 X 2

לא הבנתי מה הקשר.
צריך להתרגל שהמוט נמצא מאחורי הראש ופרסים מאחורי הראש עוזרים בזה (נכון שגם בפרס רגיל המוט נמצא בסופו של דבר מאחורי הראש אבל יש נטייה של הגוף להיעזר בשרירים אחרים ולעשות טיפה incline press עם משקלים גבוהים וזה לא בדיוק עוזר לי ופרסים מאחורי הראש אין ממש אפשרות "לרמות").

צריך להתרגל שהמוט נמצא מאחורי הראש ופרסים מאחורי הראש עוזרים בזה (נכון שגם בפרס רגיל המוט נמצא בסופו של דבר מאחורי הראש אבל יש נטייה של הגוף להיעזר בשרירים אחרים ולעשות טיפה incline press עם משקלים גבוהים וזה לא בדיוק עוזר לי ופרסים מאחורי הראש אין ממש אפשרות "לרמות").

נתחיל בזה שבשני הסגנונות, המוט מסיים מעל הראש ולא מאחורה. דבר שני, המשקלים יותר נמוכים ממשקלי העבודה שאתה מגיע איתם מאחורי הראש בסנאץ' ובג'רק, אז מה זה תורם?

נתחיל בזה שבשני הסגנונות, המוט מסיים מעל הראש ולא מאחורה. דבר שני, המשקלים יותר נמוכים ממשקלי העבודה שאתה מגיע איתם מאחורי הראש בסנאץ' ובג'רק, אז מה זה תורם?
אם הגמישות בכתפיים טובה אז המוט אמור להיות מאחורי הראש, לא מעליו.
379604738_bb2d2c45f2.jpg

דבר שני, משקלי העבודה קטנים מכיוון שרק התחלתי לעשות את התרגיל ואני לא נעזר ברגליים (בפוש פרס מאחורי הראש אני די בטוח שאני יכול להתקרב למשקלים המקסימליים שלי בג'רק).
אני עושה את התרגיל בשביל קצת ווריאציה על הטכניקה (אני עושה טקסס מטוד לפרס, אז אני עושה פרס רגיל בראשון וחמישי וביום שלישי אני עושה מאחורי הראש).

מן הסתם בסנאץ' המשקל מאחורי הראש (במצב שאתה מראה בתמונה), כי הוא חייב להיות מעל אמצע הרגל (מרכז הכובד).

בשני הסגנונות של לחיצות בעמידה, המשקל יהיה מעל הראש כי בעמידה, הראש, אמצע הרגל והמוט נמצאים על קו ישר 😃

בפוש פרס מאחורי הראש אתה אולי יכול להתקרב למשקלים של הג'רק, אבל בהחלט לא תעבור אותם, אז עדיין אני מתקשה לראות את הנקודה.

מן הסתם בסנאץ' המשקל מאחורי הראש (במצב שאתה מראה בתמונה), כי הוא חייב להיות מעל אמצע הרגל (מרכז הכובד).

בשני הסגנונות של לחיצות בעמידה, המשקל יהיה מעל הראש כי בעמידה, הראש, אמצע הרגל והמוט נמצאים על קו ישר 😃

בפוש פרס מאחורי הראש אתה אולי יכול להתקרב למשקלים של הג'רק, אבל בהחלט לא תעבור אותם, אז עדיין אני מתקשה לראות את הנקודה.
כשאני מסיים את הפרס, הגוף שלי מוטה קדימה אז יוצא שהמוט מאחורי הראש.
כרגע יכול להיות אפילו שאני אעבור את הג'רק שלי עם פוש פרס מאחורי הראש (בעיות טכניקה).
בכל מקרה, אני לא ממש מבין על מה אנחנו מתווכחים. הרי, מי קבע שלתרגיל כלשהו לכתפיים תהיה תועלת רק אם המשקלים יותר גדולים מהג'רק? אתה מציע לי גם להפסיק לעשות פרס רגיל?

נערך לאחרונה:
כשאני מסיים את הפרס, הגוף שלי מוטה קדימה אז יוצא שהמוט מאחורי הראש.
כרגע יכול להיות אפילו שאני אעבור את הג'רק שלי עם פוש פרס מאחורי הראש (בעיות טכניקה).
בכל מקרה, אני לא ממש מבין על מה אנחנו מתווכחים. הרי, מי קבע שלתרגיל כלשהו לכתפיים תהיה תועלת רק אם המשקלים יותר גדולים מהג'רק? אתה מציע לי גם להפסיק לעשות פרס רגיל?

אין סיבה לסיים עם הגוף מוטה קדימה והמוט מאחורי הראש.

אתה אומר שאתה עושה לחיצות מאחורי הראש במטרה להתרגל למשקלים מאחורי הראש. בג'רקים וסנאצ'ים אתה תופס את המשקל מאחורי הראש, אין לך את תנועת הלחיצה. שאלתי מה הקשר בין הדברים. זה לא כי אני נגד התרגילים, אני פשוט לא רואה את הקשר.

אין סיבה לסיים עם הגוף מוטה קדימה והמוט מאחורי הראש.

אתה אומר שאתה עושה לחיצות מאחורי הראש במטרה להתרגל למשקלים מאחורי הראש. בג'רקים וסנאצ'ים אתה תופס את המשקל מאחורי הראש, אין לך את תנועת הלחיצה. שאלתי מה הקשר בין הדברים. זה לא כי אני נגד התרגילים, אני פשוט לא רואה את הקשר.
אני עושה פוש ג'רק שבו אני חייב לתפוס את המוט עם גוף מוטה ולכן אם אני עושה פרס כתרגיל עזר לג'רק אני מנסה לדמות את התנאים בתרגילים (למרות שזה לא אופטימילי אם אני רוצה ללחוץ משקלים מקסימליים).
גם אם אין תנועת לחיצה בהנפה ובג'רק זה לא אומר שתרגילי לחיצה מאחורי הראש לא עוזרים להתרגל למשקלים מאחורי הראש, ובקיצור, עזוב שטויות:s59:

21/07/09:
High hang snatch:
50 X 3
50 X 3
50 X 3
50 X 3
50 X 3

High hang clean:
70 X 3
75 X 2
80 X 2
80 X 1
70 X 3
70 X 3

Clean grip OHS:
אחד התרגילים הקשים. עשיתי באחיזה ברוחב הכתפיים וירדתי לסקוואט מלא. עשיתי כמה סטים עם 50 קילו ואז נתפס לי הגב התחתון משהו מהסרטים ונאלצתי להפסיק את האימון:🙁

23/07/09:
Power snatch:
55 X 3
55 X 3
55 X 3
55 X 3
55 X 3

כאבים בכתף אילצו אותי להפסיק את האימון:angry:

26/07/09:
Snatch:
50 X 3
50 X 3
50 X 3
50 X 3
50 X 3

Hang clean:
70 X 3
70 X 3
70 X 3
70 X 3

Jerk from the rack:
הכאבים בכתף לא עברו, נאלצתי להפסיק.

Back squat:
110 X 3
120 X 3
כאבי תופת בכתף בעת החזרת המוט לסטנדים, נאלצתי להפסיק.

Snatch pulls:
70 X 3
70 X 3
70 X 3
70 X 3

Deadlift from boxes:
שיחקתי קצת עם 70-80 קילו מהגבהות גבוהות (הידיים נוגעות בכפות הרגליים, מדמה סקוואט פחות או יותר מבחינת העומק)

Chinups:
bw X 5
bw X 5
bw X 5
bw X 5

אימון מסריח, מקווה שהכאבים בכתף יעברו לי עד השבוע הבא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית