הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם סקוואט מזיק לעמוד שדרה

מקס

משתמש מתחיל
12
0
נק' מוניטין:
0
12
0
שלום,

שמעתי מכמה אנשים וגם מכמה רופאים שהסקוואט (LB) מזיק לעמוד שדרה ... האם זה נכון ?

בעיקרון לא, אבל יש לו פוטנציאל לגרום נזק. מי שמבצע לא נכון יכול להפצע, ובכל מקרה אנשים עם בעיות גב חריגות (בדיוק עכשיו התחלתי לאמן אחד עם שוארמן) צריכים להמנע ממנו לפחות בהתחלה, עד שהם מתחזקים.

• פותח/ת השרשור
ההורים שלי פשוט מפחדים שאני יעשה סקוואט עם משקלים ממש כבדים .. המטרה שלי זה 140 סקוואט ... כרגע אני עושה 95 קילו ... ואני חדש בתחום, רק שלוש שבועות ... עכשיו כשהם ראו את התמונה שלי עם הסקוואט הם ניתקפו חרדה ואמרו לי שזה מממש מסוכן גם לגובה גם לעמוד שדרה ואומרים שאם אני יעשה עם משקלים כבדים אז בעתיד יהיו לי בעיות עם זה וזזה

ההורים שלי פשוט מפחדים שאני יעשה סקוואט עם משקלים ממש כבדים .. המטרה שלי זה 140 סקוואט ... כרגע אני עושה 95 קילו ... ואני חדש בתחום, רק שלוש שבועות ... עכשיו כשהם ראו את התמונה שלי עם הסקוואט הם ניתקפו חרדה ואמרו לי שזה מממש מסוכן גם לגובה גם לעמוד שדרה ואומרים שאם אני יעשה עם משקלים כבדים אז בעתיד יהיו לי בעיות עם זה וזזה
עקב היעדר הוכחות לכך שזה מזיק, המיתוס הזה מת כבר אפילו בקורסי מאמנים (בוינגייט בוודאות, לא יודע לגביי השאר).
זה מיתוס שצמח ללא ביסוס מוצק והעובדה שהרבה משקולנים אולימפיים נמוכים סייעה לו להתקיים. העניין הוא, שהם לא נמוכים כי הם משקולנים אולימפיים, אלא הם משקולנים אולימפיים בין היתר כי הם נמוכים (זה נותן להם יתרון על גבוהים, והאולימפיאדה מן הסתם בוררת את הטובים ביותר).

עקב היעדר הוכחות לכך שזה מזיק, המיתוס הזה מת כבר אפילו בקורסי מאמנים (בוינגייט בוודאות, לא יודע לגביי השאר).
זה מיתוס שצמח ללא ביסוס מוצק והעובדה שהרבה משקולנים אולימפיים נמוכים סייעה לו להתקיים. העניין הוא, שהם לא נמוכים כי הם משקולנים אולימפיים, אלא הם משקולנים אולימפיים בין היתר כי הם נמוכים (זה נותן להם יתרון על גבוהים, והאולימפיאדה מן הסתם בוררת את הטובים ביותר).
הדוגמא שאני תמיד אוהב לתת בהסבר הזה זה שזה בדיוק כמו להגיד שכדורסל יעשה אותך גבוה 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית