הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה|יש לי G6PD.אני יכול להשתמש בקלן?

או קיי, אני מחלק את התשובה שלי לשני חלקים ותקרא טוב.

1. בגדול אין בעיה לקחת קלן לאנשים עם בעיה בG6PD.

2. אף אחד לא יאשר לך לקחת ויקח על עצמו אחריות במקרה ואכן יקרה לך משהו.
למה? כי כל טבליה מורכבת מחומרים פעילים ולא פעילים. וכל חברה משתמשת במרכיבים שונים אשר אחד מהמרכיבים הלא פעילים הוא דווקא זה שעלול לעורר בעיות.

תשובה סופית - אל תקח או קח על סיכונך האישי בלבד

לא הבנת את מה שאביעד כתב (כנראה).
יצרנים שונים, בעיקר אלה שאינם מציגים בדיקות מעבדה מטעם גורם שלישי נוטים להכניס חומרים שונים ומשונים מעבר לחומר הפעיל.
למשל חומצת אמינו היא חומצת אמינו, לא כ"כ משנה אם הגיע מחלבון מי גבינה או מציפורניים של תרנגול הודו. השאלה היא אם הכדור שמגיש את חומצת האמינו מכיל מרכיבים נוספים שעלולים לפגוע באדם בעל רגישות ידועה.

מה אני שואל מה אתה עונה אני מדבר על כיסא אתה מדבר על פיתה...
מנסים להסביר לך, יכול להיות שזה לא הכיסא... זו יכולה להיות הפיתה.
עזוב את הכיסא- תיזהר מהפיתה.

• פותח/ת השרשור
לא הבנת את מה שאביעד כתב (כנראה).
יצרנים שונים, בעיקר אלה שאינם מציגים בדיקות מעבדה מטעם גורם שלישי נוטים להכניס חומרים שונים ומשונים מעבר לחומר הפעיל.
למשל חומצת אמינו היא חומצת אמינו, לא כ"כ משנה אם הגיע מחלבון מי גבינה או מציפורניים של תרנגול הודו. השאלה היא אם הכדור שמגיש את חומצת האמינו מכיל מרכיבים נוספים שעלולים לפגוע באדם בעל רגישות ידועה.
חחח אין לבן אדם דרך לדעת אם הוא רגיש לכדור או לא? והבנתי שיש כמה חברות.. יש דרך לבדוק לאיזה אני לא רגיש...?<

בפשוט יותר בשבילך:
אין שחור ולבן בנוגע בשוק החומרים. יכולים לקרות מליון ואחד דברים והאחריות היא עליך בלבד, במיוחד שהחוקיות כל כך שנויה במחלוקת.

מה אני שואל מה אתה עונה אני מדבר על כיסא אתה מדבר על פיתה...

מה שאני לא מבין זה למה אתה מתעקש לאכול דווקא את הכסא ולמה אתה רוצה שאנחנו ניתן לך אישור לאכול כסא?

אני אסביר שוב, אני מקווה שהפעם זה יהיה ברור יותר.

אתה סובל מחסר באנזים G6PD - מה שאומר שכדוריות הדם האדומות שלך נוטות להתאבד מהר.
חלק מהתרופות כידוע לך עלולת לגרום לירידה חדה מאוד באותן כדוריות דם וצניחה בהמוגלבין מה שיכול להיות הרה אסון לאדם בעל חוסר באנזים זה.

בקיצר בלי יותר מדיי קשקושים - רוב הסיכויים שאין שום בעיה לקחת קלנבוטרול.
אמנם, התוצר כיום לא מיוצר באופן רפואי ובשביל להחזיק את הכדור מוסיפים לו חומרים לא פעילים אשר הם עלולים לגרום לבעיה יותר מאשר הקלבטרול עצמו.

אנחנו לא נמליץ ולא נחזה מה עלול לקרות לך משימוש בקלן. אתה יודע למה?
כי - א. אף אחד פה לא רופא מסומך
ב. גם ככה מדובר בתחום מאוד אפור ואף אחד לא יעז לקחת אחריות על חיים של מישהו אחר.
ג. לאף אחד אין גישה לכל ההיסטוריה הרפואית שלך.
ד. אף אחד לא באמת יודע מה יש בכדור שאתה לוקח.

אז אנחנו עדיין מדברים על כסא ופיתה?

• פותח/ת השרשור
מה שאני לא מבין זה למה אתה מתעקש לאכול דווקא את הכסא ולמה אתה רוצה שאנחנו ניתן לך אישור לאכול כסא?

אני אסביר שוב, אני מקווה שהפעם זה יהיה ברור יותר.

אתה סובל מחסר באנזים G6PD - מה שאומר שכדוריות הדם האדומות שלך נוטות להתאבד מהר.
חלק מהתרופות כידוע לך עלולת לגרום לירידה חדה מאוד באותן כדוריות דם וצניחה בהמוגלבין מה שיכול להיות הרה אסון לאדם בעל חוסר באנזים זה.

בקיצר בלי יותר מדיי קשקושים - רוב הסיכויים שאין שום בעיה לקחת קלנבוטרול.
אמנם, התוצר כיום לא מיוצר באופן רפואי ובשביל להחזיק את הכדור מוסיפים לו חומרים לא פעילים אשר הם עלולים לגרום לבעיה יותר מאשר הקלבטרול עצמו.

אנחנו לא נמליץ ולא נחזה מה עלול לקרות לך משימוש בקלן. אתה יודע למה?
כי - א. אף אחד פה לא רופא מסומך
ב. גם ככה מדובר בתחום מאוד אפור ואף אחד לא יעז לקחת אחריות על חיים של מישהו אחר.
ג. לאף אחד אין גישה לכל ההיסטוריה הרפואית שלך.
ד. אף אחד לא באמת יודע מה יש בכדור שאתה לוקח.

אז אנחנו עדיין מדברים על כסא ופיתה?
חחח לא דיברתי אלייך אחשלי . יש בכל העולם תרופות בודדות מאוד ברמה מצומצמת מאוד שהאלרגיה שלי קשורה אליהן בגלל זה אני מתעקש פשוט חוץ מזה זה ברור שהאחריות עליי והכל אני רק מבקש ייעוץ לא מבקש שמישו יגיד לי כן תקח אם יש דרך לברר או דברים כאלה .. בקיצור אם אין אפשרות לעזור אם זה תודה..

חחח לא דיברתי אלייך אחשלי . יש בכל העולם תרופות בודדות מאוד ברמה מצומצמת מאוד שהאלרגיה שלי קשורה אליהן בגלל זה אני מתעקש פשוט חוץ מזה זה ברור שהאחריות עליי והכל אני רק מבקש ייעוץ לא מבקש שמישו יגיד לי כן תקח אם יש דרך לברר או דברים כאלה .. בקיצור אם אין אפשרות לעזור אם זה תודה..

אני מבין אחי אבל זה בדיוק מה שאני אומר.
זו בעיה כי אף אחד לא יודע מה יש בפנים ואין ממש דרך לדעת
אני יודע שפעם היו פה גם אחד עם הבעיה הזאת והוא לקח והיה בסדר, אבל אני לא יכול לערוב שככה זה יהיה אצל כולם.

• פותח/ת השרשור
אתה זוכר אולי מי זה? אולי אני יכול לשאול אותו מאיזה מקור הכדור ויהיה פחות סיכון.. בכך מקרה אם אני יחליט לקחת אותו זה רק בסביבת אנשים... תודה אביעד

אתה זוכר אולי מי זה? אולי אני יכול לשאול אותו מאיזה מקור הכדור ויהיה פחות סיכון.. בכך מקרה אם אני יחליט לקחת אותו זה רק בסביבת אנשים... תודה אביעד

חח הגזמת אחי. אתה יודע כמה פוסטים עולים פה ביום.
תנסה להריץ חיפוש תחת G6PD

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית