הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אני חייב להבין משהו בנוגע לסטרואידים

• פותח/ת השרשור Asi
  • פורסם בתאריך

Asi

משתמש קבוע
1,441
884
נק' מוניטין:
2,355
1,441
884
שלום חברים ,
מצטער על השאלה ה-"טיפשית" שיש לי לשאול אבל אני רוצה להבין משהו ,
כמתחילים סייקל ראשון לדוגמא של : טסט' אנטט נקי , זאת מסה מהירה מאוד וטובה
אבל הרבה אני שומע במכון כושר / אנשים שמדברים על פיתוח גוף , שברגע שמגיעים לנושא של "סטרואידים" ,
אז ישר הם אומרים :
"זאת הדרך הכי טובה לעלות מסת שריר וגם להוריד אחוזי שומן" .
אני רוצה להבין האם יש חיה כזאת שבאמת עולים במסת שריר בגוף ואחוזי שומן לדוגמא באזור הבטן יורדים ?
כי זה לא נשמע לי כול כך הגיוני שגם לעלות מסת שריר וגם לרדת אחוזי שומן .

אשמח שמישהו פה יחדד את הפינה הזאת אחד ולתמיד :-]

תודה רבה חברים !

זה נקרא מאסה נקייה ונכונה ולא חייב חומרים כדי לעלות נקי ולהראות טוב
בעקרון זה כשאתה עולה במאסה יותר שריר משומן ולכן אתה נראה חטוב יותר כי היחס בין כמות השריר לשומן בגוף השתנתה.
ושלא תחשוב שיורדים פתאום באחוזי שומן על חומרים זה מאוד אינדיוידואלי ותלוי איך אתה מגיב לחומר,אוכל ומתאמן..

• פותח/ת השרשור
הבנתי אותך, אז בוא נגיד ככה שאם אתחיל סייקל שאני עכשיו על 20%
ויעשה תפריט מסודר משהו של מסה ללא שומנים ודברים איכותיים
יכול מאוד להיות שאני עדיין אשאר על 20% אבל עם מסה הרבה יותר גדולה בגוף ?

לא. באחוז שומן גבוה לא מגיבים טוב לחומרים עדיף לחטב לאזור 13 אחוז,
לא חייב 13 אני על 15,16 ומגיב פצצה
הבנתי אותך, אז בוא נגיד ככה שאם אתחיל סייקל שאני עכשיו על 20%
ויעשה תפריט מסודר משהו של מסה ללא שומנים ודברים איכותיים
יכול מאוד להיות שאני עדיין אשאר על 20% אבל עם מסה הרבה יותר גדולה בגוף ?
תירד לאיזור ה16 זה בסדר

זה לא שלא תגיב לחומרים על 20% שומן גוף. העניין הוא שאתה באחוז שומן די גבוה וסייקל מסה טוב די מטונף.
ספיחת הנוזלים בלבד יכולה לגרום לך להיראות קצת כמו בלון על א"ש כזה (טסט שהוא כמובן בעל נטייה לארומטיזציה- די רטוב במובן הזה)...
אני למשל עושה סייקל מסה כשאני במאזן קלורי חיובי כזה שאני משמין ואז מוריד קצת (מטונף...). מעבר לכך גם אצלי אני אוהב להתחיל אחרי תקופה של הקפדה על חיטוב מסויים.
מאחר ותזונה היא הדבר הכי חשוב בסייקל אחרי החומרים אתה חייב לבדוק אותה בייחוד מאחר ואתה מדבר על א"ש די גבוה.
מעבר לכך להישאר 20% ולהיראות יותר שרירי זה recomp ולא מסה (במובן הקלאסי).

נערך לאחרונה:
אין ספק שאנאבוליים מעלים במסת השריר בצורה משמעותית מאוד ,
לגבי אחוז השומן הוא יירד אך ורק עם דיאטה מסודרת , מאזן קלוריות שלילי אני ממליץ על דל פחמימה הכי טוב אם אתה יכול ,
מסת השריר שהשגת תשאר רק אם הגנטיקה שלך והתזונה שלך יהיו מסודרים אחרי הסייקל לזה אתה צריך לדאוג יותר מאשר עליייה של מסת השריר בסייקל ,
אם אתה באחוז שומן של 20 אחוז שומן כפי שאמרו כאן לדעתי אין מה לעשות סייקל מסה ( אני מתכוון לסייקלים שמעלים בנוזלים ),
אם אתה משהו כמו 13 14 אחוז שומן ומטה תעשה סייקל מסה ככה תעלה נקי יותר .

לא כדאי ולא מומלץ לעשות מסה באחוז שומן גבוה.
למעשה מסה טובה באמת כדאי להתחיל ב10% שומן על סטרואידים.

אבל עד 13% זה עוד סביר.
מעל, הייתי דוחה את זה.

לא כדאי ולא מומלץ לעשות מסה באחוז שומן גבוה.
למעשה מסה טובה באמת כדאי להתחיל ב10% שומן על סטרואידים.

אבל עד 13% זה עוד סביר.
מעל, הייתי דוחה את זה.
אני קרוב ל16,17 אחוז ורב השומן מתרכז אצלי בבטן
לא רואים על פלג גוף עליון

נערך לאחרונה:
עם תרד ל 10 אחוז שומן ותתחיל סייקל, כשתסיים אותו עדיין תיראה טוב מאוד. וגם בPCT תיראה טוב ואחריו
עם אתה עכשיו מתחיל אני מבטיח שלך שרוב הסיכויים תגמור אותו כבלון מים שמן. אפילו שתהיה לך מאסה אתה תיראה שמן..
לפי מה שהבנתי מדיבור עם כמה מפתחי גוף אחת הסיבות שכדאי להתחיל חטובים סייקל זה גם בגלל שיש פחות תופעות לוואי כשיש פחות שומן בגוף, למרות שלא נראלי שדבר כזה הוכח מדעית..

אני קרוב ל16,17 אחוז ורב השומן מתרכז אצלי בבטן
לא רואים על פלג גוף עליון

להסביר לך למה באחוז שומן גבוה אתה בעצם עושה לעצמך יותר נזק?

נתחיל בארומטיזציה גבוהה יותר. לא משנה במה תשתמש - רוב הסיכויים שטסט' כבסיס יהיה שם.
לכל טסט' יש נטיה לארומטיזציה, האסטר כמובן משפיע באופן משמעותי אך גם מפרופ' ניתן לעלות בנוזלים.
גם הוא עובר המרה. ככל שאחוז השומן שלך גבוה יותר, כך אותה המרה תהיה וכך אתה תהיה יותר מנופח בנוזלים אפילו ללא ידיעתך.
למעשה, השרירים שלך ירגישו מלאים יותר ויראו גדולים יותר אך זו אשליה בלבד. אחרי PCT כשהנוזלים ירדו גם הנפח ירד משמעותית.

אסטרוגן וטסט' גבוה ובכלל רמת נוזלים גבוהה בגוף יש לה השלכה על המון מערכות.

1. לחץ דם גבוה - שנובע גם בגלל עומס על הכליות שמן הסתם בעלות חלק נרחב בויסות לחץ הדם.
2. עומס על הכליות - המון נוזלים ולחץ דם גבוה לא מאפשרים או מקשים מאוד על הנפרונים שבכליה שאמורים להפריד את הפסולת בשתן.
3. כולסטרול - כידוע לכולכם (אני מקווה) טסט' בעצם עשוי מכולסטרול. כמו-כן שימוש בטסטוסטרון במינונים שלנו מעלה את רמות הכולסטרול באופן כללי רמות כולסטרול גבוהות ידועות גם הן כמעמיסות על הכליות.

אם אתה גם צורך קריאטין בנוסף לכל אלה אתה רק מגביר את אותו עומס.

צריך להבין משהו - בשימוש בסטרואידים אתה מעמיס על הגוף שלך עשרות מונים. כל הגוף נרתם לתהליכי בניה.
מן הסתם כל האיברים צריכים לתרום ע"מ שתגיע לכך...

1. מערכת הדם
2. הלב
3. הכבד.
4. הכליות
5. המוח

כל אלה נרתמים יחד בשביל לגרום לך לבנות מסת שריר.

הדבר המומלץ הוא לא להעמיס עליהם עוד יותר...
מלבד-זאת, במסה רגילה או במסה עם סטרואידים, עליה בשריר איטית יותר באחוזי שומן גבוהים.

במסה רגילה או במסה עם סטרואידים, עליה בשריר איטית יותר באחוזי שומן גבוהים.
אתה אומר שמישהו על 8% שמתחיל מסה יעלה במסת שריר יותר מהר ממישהו על 16%? (ללא סטרואידים)
כי בתכלס מה שקורה כשאתה על אחוזים נמוכים ומתחיל לאכול, קודם כל אתה חוזר לאחוזים נורמטיביים ורק אחר כך באמת מתחילה עלייה במסת שריר. אחוזים נמוכים מצליחים לשמור למעט מאוד זמן, כשמדובר על אחוזים כמו של בילדרים בתחרות אפילו יום בודד.

אתה אומר שמישהו על 8% שמתחיל מסה יעלה במסת שריר יותר מהר ממישהו על 16%? (ללא סטרואידים)
כי בתכלס מה שקורה כשאתה על אחוזים נמוכים ומתחיל לאכול, קודם כל אתה חוזר לאחוזים נורמטיביים ורק אחר כך באמת מתחילה עלייה במסת שריר. אחוזים נמוכים מצליחים לשמור למעט מאוד זמן, כשמדובר על אחוזים כמו של בילדרים בתחרות אפילו יום בודד.

אתם לגמרי מחוץ להקשר... אם ה-20% של הבחור הם תוצאה של מסת שריר נמוכה ולא של מסת שומן גבוהה אז ייתכן שהוא ייתן קפיצה מאוד משמעותית על סטרואידים (בהנחה שהוא היפר מגיב ויאכל מספיק בכדי לנצל אותם).
אבל אין ספק שהתגובה תהיה טובה יותר על אחוז שומן נמוך בהינתן שזהו ההבדל היחיד.

מידת האנאבוליות/מיוטרפיות תיהיה זהה או טובה פחות, תופעות הלוואי הקשורות באסטרוגן יהיו מוגברות והכי חשוב המראה יהיה פחות טוב...

• פותח/ת השרשור
תודה חברים על כל התגובות !
עכשיו אדע מה צריך לעשות במידה וצריך להתחיל בחיים סייקל נחמד :-]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית