הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ עזרה ב- SS מתח או חתירה?

hercules100

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי, התחלתי SS לפני שבוע בערך, קראתי את המאמר באתר של השאלות ותשובות על התוכנית.
דבר אחד לא הבנתי, עדיף לעשות מתח או חתירה בתוכנית בהנחה שהחלטתי שהPC הוא לא בשבילי מהסיבות שהוא הביא במאמר.
חשבתי להתחיל עם חתירה ואחרי חודש להוסיף לתוכנית מתח ומקבילים.
בחלק הראשון של המאמר הוא אומר שהמתח הוא תחליף לPC והחלק האחרון הוא אומר שההמלצה היא דווקא חתירות.

מה אתם ממליצים?

מתח. אתה במילא מתעסק עם 4 מורכבים וחתירה יותר מסובך ממתח. בנוסף לכך תצטרך להגיע למשקל של 60 קילו בשביל טכניקה מוצלת(בהתחשב שאין לך איך להגביהה את המוט) בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
אבל לא כל הקטע של התוכנית זה מורכבים?
שניהם אמורים להיות תחליף לפוואר קלין, אני צריך ללכת על מה שיותר פשוט?
ואם אני בוחר במתח כדאי להוסיף חתירה בשלב מסויים?

מתח זה תרגיל חשוב אבל הטכניקה שלו יותר קלה משקל חתירה.

מתח זה גם תרגיל מורכב.
חתירה מפעיל עומס גדול יותר על הגב התחתון זה במצבים מסוימים יכול להיות טוב, בהנחה שאתה עושה סקוואט ודדליפט זה עומס מיותר.

אני אישית מעדיף מתח גם כי זה פחות מעמיס על גב תחתון(שעובד קשה מאוד בSS) וגם כי זה נותן לך טווח מלא לכתף וגם(בעיקר) כי יותר מאסת שריר מעורבת בתרגיל בטווח תנועה מלא(מתח סופינציה)

• אהבתי
Reactions: rud
אני אישית מעדיף מתח גם כי זה פחות מעמיס על גב תחתון(שעובד קשה מאוד בSS) וגם כי זה נותן לך טווח מלא לכתף וגם(בעיקר) כי יותר מאסת שריר מעורבת בתרגיל בטווח תנועה מלא(מתח סופינציה)
מתח סופינציה זה צ'ין אפ? אותו עושים בSS?

מה הבעיה במתח בפרונציה?
פחות כוח שאפשר להוציא מהבייספס = פחות משקל להרים
מתח בפרונציה זה רק אם רוצים לגוון ולהוסיף מתח רחב, שאי אפשר לעשות בסופינציה

פחות כוח שאפשר להוציא מהבייספס = פחות משקל להרים
מתח בפרונציה זה רק אם רוצים לגוון ולהוסיף מתח רחב, שאי אפשר לעשות בסופינציה
ומה אם אני מצליח לעשות יותר מתח בפרונציה?

אם האחיזה היא רחבה בפרונציה אז הגיוני כי הטווח תנועה קצר יותר.
אם האחיזה היא אותו דבר, אז אין סיכוי 😳
אלא אם כן אתה מרמה בפרונציה (יותר קל לרמות בפרונציה... לא לרדת עד הסוף, לא לעלות עד הסוף..)

אם האחיזה היא רחבה בפרונציה אז הגיוני כי הטווח תנועה קצר יותר.
אם האחיזה היא אותו דבר, אז אין סיכוי 😳
אלא אם כן אתה מרמה בפרונציה (יותר קל לרמות בפרונציה... לא לרדת עד הסוף, לא לעלות עד הסוף..)
האחיזה רחבה, אבל לא רחבה ממש. בכל מקרה, תמיד הייתי יכול לעשות יותר בסופינציה אבל התחלתי לעבוד הרבה מאוד זמן רק בפרונציה ולכן לדעתי אני יותר חזק ככה
ואם אני מחפש להעלות יותר מסת שריר בגב, לא כדאי לי לעשות מתח באחיזה שתפעיל יותר את הגב?

האחיזה רחבה, אבל לא רחבה ממש. בכל מקרה, תמיד הייתי יכול לעשות יותר בסופינציה אבל התחלתי לעבוד הרבה מאוד זמן רק בפרונציה ולכן לדעתי אני יותר חזק ככה
ואם אני מחפש להעלות יותר מסת שריר בגב, לא כדאי לי לעשות מתח באחיזה שתפעיל יותר את הגב?
בשתי הצורות אתה מפעיל את הגב אותו דבר, תסתכל על התנועה בכתף היא אותה תנועה, ההבדל הוא בכופפי מרפק

בשתי הצורות אתה מפעיל את הגב אותו דבר, תסתכל על התנועה בכתף היא אותה תנועה, ההבדל הוא בכופפי מרפק
אזמה יהיה ההבדל בין מתח באחיזה רחבה לצ'ין אפ באחיזה רגילה? (רוחב כתפיים)

אזמה יהיה ההבדל בין מתח באחיזה רחבה לצ'ין אפ באחיזה רגילה? (רוחב כתפיים)
אחיזה רחב זה קירוב כתף, צ'ין אפס זה פשיטת כתף... השרירים שעובדים הם כמעט אותם שרירים, פשוט זוויות קצת שונות

אני בעד פאוור קלין כמובן.. אבל בכל מקרה,
חתירה היא תרגיל מעצבן. אם אתה מסתדר טוב עם חתירות פנדליי, לך על זה! אם לא, תעשה מתח.

על פי רוב, מבחינה מעשית לעשות יותר מתח בפרונציה בסופינציה, זה פשוט אומר או שאתה מרמה בפרונציה(שימוש ברגליים, טווח קצר) או לא יודע לעשות סופינציה כמו שצריך.

בדרך כלל יותר מאסת שריר= יותר משקל/חזרות, ממש כמו שאני לא מצפה שיהיו הרבה אנשים שיעשו פרס גבוה מהבנץ'

על פי רוב, מבחינה מעשית לעשות יותר מתח בפרונציה בסופינציה, זה פשוט אומר או שאתה מרמה בפרונציה(שימוש ברגליים, טווח קצר) או לא יודע לעשות סופינציה כמו שצריך.

בדרך כלל יותר מאסת שריר= יותר משקל/חזרות, ממש כמו שאני לא מצפה שיהיו הרבה אנשים שיעשו פרס גבוה מהבנץ'
עשיתי כמה חודשים רק פרונציה, כל אימון, בלי לגעת בכלל בסופינציה, זה עדיין לא הגיוני?

עשיתי כמה חודשים רק פרונציה, כל אימון, בלי לגעת בכלל בסופינציה, זה עדיין לא הגיוני?
לא.
אתה פשוט מרמה בפרונציה/טווח תנועה קצר יותר

Back
למעלה תחתית