הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון 155 ק"ג סקוואט

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
אז חזרתי מתאילנד בתחילת החודש 😃
היה אדיר..
בכל מקרה, התחלתי מ100 סקוואט..ממש עבדתי על הטכניקה..אשמח להערות, בעיקר לגביי העומק(אני בטוח 99% שאני עושה עמוק מספיק אבל הסרטון..טוב אתם תשפטו)

לואו בר. זה היה סט ראשון ותמיד הוא די נוראי אצלי
בכל מקרה, יש לך טיפים מה לשפר?

אתה מתחיל את הירידה לא טוב, קצת כמו שמתחילים היי באר ולא לואו בר. אתה צריך לשבת אחורה וליצור זווית הרבה פחות אנכית לקרקע עם הגב כבר מתחילת התנועה ולא ליפול אליה בבור. תתקן את זה ואני מאמין שהגלישת ברכיים, הייפ דרייב ושאר הבעיות יפתרו מעצמן.

• פותח/ת השרשור
אתה מתחיל את הירידה לא טוב, קצת כמו שמתחילים היי באר ולא לואו בר. אתה צריך לשבת אחורה וליצור זווית הרבה פחות אנכית לקרקע עם הגב כבר מתחילת התנועה ולא ליפול אליה בבור. תתקן את זה ואני מאמין שהגלישת ברכיים, הייפ דרייב ושאר הבעיות יפתרו מעצמן.
שמע, לגביי ההיפ דרייב..אני כל הזמן בסקוואט חושב על המבטא של ריפטו..באמת..
לגביי הלהתיישב אחורה עם התחת ולהתקפל עם הגב..אין לי מושג האמת שאני די חסום פסיכולוגית מלעשות את זה חחח, אתה לא חושב שזה יותר מדי יעמיס על הגב?הזווית שאני יוצר היא לא מספיקה?

שמע, לגביי ההיפ דרייב..אני כל הזמן בסקוואט חושב על המבטא של ריפטו..באמת..
לגביי הלהתיישב אחורה עם התחת ולהתקפל עם הגב..אין לי מושג האמת שאני די חסום פסיכולוגית מלעשות את זה חחח, אתה לא חושב שזה יותר מדי יעמיס על הגב?הזווית שאני יוצר היא לא מספיקה?

שוב, ההיפ דרייב ניראה כמו שהוא ניראה בגלל שאתה גולש עם הברכיים והשינוי זווית בגב בבור שקורים בגלל הלקות בתחילת התנועה. הבעיה מתחילה כבר בתחילת התנועה, אתה מנסה להתיישב עם גב זקוף וזה לא נכון ללואו בר. אתה צריך לשבת אחורה ולהוציא ברכיים תוך כדי כשהזווית בגב והמיקום של הברכיים לא משתנים אחרי השליש/חצי הראשון של הירידה.

אני רוצה לשתף אותך במסקנה שלי שעוזרת לי להבין מאוד את המכניקה הכללית של הלואו בר סקוואט:
מסקנה שלי: בLB סקוואט, בכדי ליצור זוויות מתאימות בבור שיאפשרו ניצול מקסימלי של ההיפ דרייב, אין אפשרות למסלול מוט אנכי בירידה. ניסיון ליצור מסלול כזה יוביל לתנועה דומה יותר לHB. לכן, בעת העמידה המוט צריך להיות מאחורי העקב, ניתן לוודא זאת על ידי הישענות על העקבים לפני החזרה ומסלול המוט הטבעי של LB יוביל אותו למרכז כף הרגל בבור. העלייה היא סיפור אחר, המוט צריך להישאר בקו אנכי לרצפה. בסיום החזרה צריך לקחת את המוט חזרה אחורה וחוזר חלילה ולכן מסלול המוט בLB סקוואט הוא משולש ישר זווית.

כמו כן אני רוצה להפנות אותך לסרטון שלי עושה סקוואט שקיבלתי עליו ביקורות טובות כי הכי נכון לי להסביר דברים כשאני מדגים אותם.
http://www.lbs.co.il/threads/46321/

שים לב איך ממש בתחילת התנועה הגב והברכיים מקבלים זווית ומיקום בהתאם שלא משתנים עד סוף התנועה. זהו העקרון החשוב ביותר בסקוואט.

• פותח/ת השרשור
יש לי שאלה..אולי כדאי לי לעבור לHB?
נגיד היום עשיתי 157 והיה על הפנים.
ניסיתי ליצור זווית כמו שאתה אמרת,וזה סבבה והכל אבל הבעיה היחידה שאני לא פעם מאבד שליטה ופשוט עף קדימה :\
זה אומר שהמוט יושב גבוה מדי, אבל כשאני מוריד את המוט יותר נמוך מהנקודה שלי אני מרגיש שהוא פשוט מתגלגל לי למטה.
בקיצר- אני מרגיש כמו מטוטלת :<

כפי שאמרו, הטכניקה בינונית אבל המשקל יפה. אתה גם לא מתאמץ הרבה שזה גם פלוס.
דבר אחד מאוד הפריע לי בטכניקה: רגע לפני שאתה יורד מתחת למקביל, אתה "נעצר" למאית שנייה, משנה פוזיציה [קשה לי להסביר, תסתכל בסרטון תבין] ואז ממשיך בירידה. אין לי מושג למה אתה עושה את זה.

העומק בסדר גמור. לגבי HB, אני עושה HB כל החיים ויכול לומר לך שאם תעבור ל-HB, גם יהיה לך מאוד קשה כי אתה רגיל ל-LB, וגם תהיה בטוח שתאבד הרבה משקל על המוט, כי ב-HB מרימים פחות.

• פותח/ת השרשור
כפי שאמרו, הטכניקה בינונית אבל המשקל יפה. אתה גם לא מתאמץ הרבה שזה גם פלוס.
דבר אחד מאוד הפריע לי בטכניקה: רגע לפני שאתה יורד מתחת למקביל, אתה "נעצר" למאית שנייה, משנה פוזיציה [קשה לי להסביר, תסתכל בסרטון תבין] ואז ממשיך בירידה. אין לי מושג למה אתה עושה את זה.

העומק בסדר גמור. לגבי HB, אני עושה HB כל החיים ויכול לומר לך שאם תעבור ל-HB, גם יהיה לך מאוד קשה כי אתה רגיל ל-LB, וגם תהיה בטוח שתאבד הרבה משקל על המוט, כי ב-HB מרימים פחות.
קודם כל תודה לך על התגובה.
כן אני שמתי לב לשינוי פוזיציה הזה אני גם מרגיש אותו..אין לי שמץ ממה זה נובע..אני מנסה לעבוד על כל הסיפור.
אממ התנועה שלי פה לדומה לתנועה בHB?

קודם כל תודה לך על התגובה.
כן אני שמתי לב לשינוי פוזיציה הזה אני גם מרגיש אותו..אין לי שמץ ממה זה נובע..אני מנסה לעבוד על כל הסיפור.
אממ התנועה שלי פה לדומה לתנועה בHB?
מאוד. אם לא הייתי יודע שזה LB, הייתי חושב שזה HB.
ומצפייה חוזרת בסרטון, הבנתי ממה נובעת התנועה: אתה מתחיל את התנועה בעמידה זקופה [של HB, כי ב-LB הגב לא ישר אלא באלכסון] ויורד ממש כמו ב-HB, ואז אתה משנה את ה"טכניקה" [בעצירה הזו] וכאילו עובר ל-LB, ואז פתאום החזה שלך נופל והגב באלכסון, כיאה ל-LB. אתה בעצם עושה שתי טכניקות באותה תנועה. לפי דעתי? תעבור ל-HB, הגוף שלך בנוי לעשות את זה, הוא עושה את התנועה אוטומטית. ובמחשבה שנייה, לא חושב שתאבד הרבה משקל על המוט אם בכלל, כי התנועה הזו היא 95% HB.

• פותח/ת השרשור
מאוד. אם לא הייתי יודע שזה LB, הייתי חושב שזה HB.
ומצפייה חוזרת בסרטון, הבנתי ממה נובעת התנועה: אתה מתחיל את התנועה בעמידה זקופה [של HB, כי ב-LB הגב לא ישר אלא באלכסון] ויורד ממש כמו ב-HB, ואז אתה משנה את ה"טכניקה" [בעצירה הזו] וכאילו עובר ל-LB, ואז פתאום החזה שלך נופל והגב באלכסון, כיאה ל-LB. אתה בעצם עושה שתי טכניקות באותה תנועה. לפי דעתי? תעבור ל-HB, הגוף שלך בנוי לעשות את זה, הוא עושה את התנועה אוטומטית. ובמחשבה שנייה, לא חושב שתאבד הרבה משקל על המוט אם בכלל, כי התנועה הזו היא 95% HB.

תודה רבה לך! אני אנסה את זה ביום חמישי ל160 נראה מה יהיה..

• פותח/ת השרשור
@Maorswan
אז עשיתי היום היי בר 160 קילו וזה זרם לי ל12 חזרות!(פספסתי כמה כי פשוט יצאתי אפס..באמת)
יש לי שאלה אממ יש בהיי בר היפ דרייב?כאילו אני כן יכול להתכופף במידה מסויימת קדימה?
אם כן, איפה המוט צריך לשבת בדיוק?ממש על הטרפזים?

@Maorswan
אז עשיתי היום היי בר 160 קילו וזה זרם לי ל12 חזרות!(פספסתי כמה כי פשוט יצאתי אפס..באמת)
יש לי שאלה אממ יש בהיי בר היפ דרייב?כאילו אני כן יכול להתכופף במידה מסויימת קדימה?
12 חזרות??? אחי, זה משוגע. זה אומר שיש לך לפחות 180 ק"ג לחזרות.
אין בהיי באר היפ דרייב, אתה יורד ועולה. המוט יושב על הטרפזים, אבל טיפה יותר למטה, שישען על הכתפיים [כי אם זה יהיה גבוה יותר זה ישב על עמוד השדרה]. חשוב להרים מרפקים ושפרקי כף היד שלך יהיו ישרים ולא עקומים, ותנסה כמה שיותר לפתוח ברכיים לצדדים. תעלה סרטון טכניקה.

@Maorswan
😱😱😱😱

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית