הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה עם התזונה במסה

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
אכלתי אתמול מעל 4000 קלוריות ו200 חלבון וסיימתי את היום רעב. זה קצת מוזר. אולי הגוף שלי התרגל לכמויות האוכל. קראתי במאמר של רגב אליה המלצה לאכול במשך יום חצי מהקלוריות או ממש כמעט לצום כדי לזעזע את הגוף מההרגל שלו. אם למישהו יש רעיון אחר אשמח לשמוע.
כמו כן, בשבועות האחרונים העלייה השבועית במשקל החלה לקטון בהדרגה למרות שהוספתי קלוריות ואני לא מתאושש מספיק טוב באימונים.
@obzion @Beast and cheat @SmokingSnake @incin @Moshe

לפי מה קבעת שאתה לא מתאושש טוב מאימונים?
איך זה אפשרי לא להתאושש מאימונים על 200 גרם חלבון [אגב, כמה מתוך זה זה חלבון מלא?] ו4000 קל' [שהגיעו מאיפה? זבל?]?
שמעתי על ה"העמסה ההפוכה" הזאתי, לא יודע כמה זה מועיל ואם זה בכלל כדאי.
לדעתי אם באמת יש "בעיית התאוששות", היא נובעת ממשהו אחר, ולא מהאוכל.

• פותח/ת השרשור
לפי מה קבעת שאתה לא מתאושש טוב מאימונים?
אני על 105 קילו סקוואט עם סקוואט קל באמצע השבוע ומתקשה לשבור שיאים. אם זו לא בעיית התאוששות זה בעייה עם המילה שמתחילה בג' ונגמרת בה' אבל אסור להשתמש בה כתירוץ.
איך זה אפשרי לא להתאושש מאימונים על 200 גרם חלבון [אגב, כמה מתוך זה זה חלבון מלא?] ו4000 קל' [שהגיעו מאיפה? זבל?]?
3 ביצים, רבע עוף, כמות נאה (מאוד) של לזנייה בשר, דאבל מק רויאל, 150 גרם חזה עוף, קצת כתף בקר.
הרבה פתיתים, אורז ולחם.
אני לא באמת סופר קלוריות וחלבונים פשוט באותו יום אכלתי המון ועדיין הייתי רעב ככה שהרגשתי שמשהו כאן לא תקין.

לא הבנתי, מה הבעייה? אם אתה אוכל 4000 ועדיין רעב - תגיד תודה, יש כאלה שקשה להם לאכול ככה.
מבחינת אימונים פשוט תמשיך עם הסקוואט הקל באמצע שבוע, במקרה הכי גרוע דילואד קטן. נתקעת טיפה, אל תתרגש.

אני על 105 קילו סקוואט עם סקוואט קל באמצע השבוע ומתקשה לשבור שיאים. אם זו לא בעיית התאוששות זה בעייה עם המילה שמתחילה בג' ונגמרת בה' אבל אסור להשתמש בה כתירוץ.

3 ביצים, רבע עוף, כמות נאה (מאוד) של לזנייה בשר, דאבל מק רויאל, 150 גרם חזה עוף, קצת כתף בקר.
הרבה פתיתים, אורז ולחם.
אני לא באמת סופר קלוריות וחלבונים פשוט באותו יום אכלתי המון ועדיין הייתי רעב ככה שהרגשתי שמשהו כאן לא תקין.

קודם כל, ממה שתיארת בנוגע לתזונה אתה אוכל קצת כמו עצלן. תשקיע קצת ותארגן תפריט נקי, תחזור עליו הרבה - לא תצטרך לספור קלוריות.
אתה מרגיש עייף/לא מתאושש, תבדוק אם אתה לט מתאמן יותר מדי. אימון יתר הוא הגורם מספר אחד לסטגנציה ועייפות...

• פותח/ת השרשור
אוכל קצת כמו עצלן. תשקיע קצת ותארגן תפריט נקי, תחזור עליו הרבה

לא הבנתי מה אתה אומר
לא הבנתי, מה הבעייה? אם אתה אוכל 4000 ועדיין רעב - תגיד תודה, יש כאלה שקשה להם לאכול ככה.
מבחינת אימונים פשוט תמשיך עם הסקוואט הקל באמצע שבוע, במקרה הכי גרוע דילואד קטן. נתקעת טיפה, אל תתרגש.

טוב, מה עם ההעמסה הפוכה? כדאי לנסות?

• פותח/ת השרשור
עד כמה שידוע לי עושים אותה בשביל להגדיל את הרעב. אבל לא חסר לך כזה. אז מה הקטע?

חשוב מאוד – אדפציה תזונתית והורמונלית
הגוף שלנו הוא יצירה מדהימה של אמנות אבולוציונית. הוא מסתגל לכל דבר כמעט. על מנת להמשיך להתקדם ולצבור מסת שריר וכוח, תיאלצו 'לרמות' את מכניזם הרגולציה (ויסות) הטבעי של הגוף. תעשו זאת על ידי חיתוך כמות המזון (קלוריות, חלבון, מיקרו-נוטריאנטים, הכל) בחצי או אפילו יותר, אחת לשבוע. המטאבוליזם של אקטומורף נוטה להיות יותר 'אדפטיבי' (סתגלתני), ולכן הייתי ממליץ להקפיד לעשות זאת אחת לשבוע. זה 'יזעזע' את גופכם וימנע דאון-רגולציה קלורית והורמונלית.

זוהי נקודה חשובה מאוד. לא הבנתי אותה כמו שצריך עד לחודשים האחרונים של השינוי שלי. יצא לי להתקע במשקלי העבודה ומסת הגוף גם על תפריט ע-צ-ו-ם. אני באמת מאמין שהייתי מסוגל להשיג את אותן התוצאות הרבה, הרבה יותר מהר אם הייתי מחיל את העקרון הפשוט הזה מההתחלה. באותה מידה חשוב גם להקפיץ את הצריכה התזונתית אחת לשבוע כאשר אתם מנסים לרדת במשקל. באופן פראדוקסלי למדי, ימי ה'זעזוע' האלה יאיצו את התוצאות שלכם שכן הם מבטיחים כי הגוף שלכם אינו יסתגל לכמות המזון ויפסיק להתקדם.

לדעתי אתה פשוט "חושב" שאתה אוכל 4000 ו200, ובפועל זה לא ככה.
ולא הבנתי איזה מילה...
זה שיש "תקלות" בהתקדמות, זאת לא בהכרח בעיית התאוששות.
כולה אימון אחד גרוע, מוקדם מידי להסיק מסקנות נחרצות.

• פותח/ת השרשור
לדעתי אתה פשוט "חושב" שאתה אוכל 4000 ו200, ובפועל זה לא ככה.
ולא הבנתי איזה מילה...
זה שיש "תקלות" בהתקדמות, זאת לא בהכרח בעיית התאוששות.
כולה אימון אחד גרוע, מוקדם מידי להסיק מסקנות נחרצות.

ליאור תקרא את הודעת הפתיחה זה סוג של תהליך שאני מפסיק לעלות במשקל.

ליאור תקרא את הודעת הפתיחה זה סוג של תהליך שאני מפסיק לעלות במשקל.
אז מה?
בשביל להתקדם חייבים להעלות במשקל? מתישהו מגיעים למצב שבו המשקל נשאר סטטי פחות או יותר, וממשיכים להתקדם.

הרבה פתיתים, אורז ולחם.

יש לי פתרון, אבל הוא לא זול - עוד בשר.
לי זה תמיד עוזר כשאני מרגיש חלש.

אז מה?
בשביל להתקדם חייבים להעלות במשקל? מתישהו מגיעים למצב שבו המשקל נשאר סטטי פחות או יותר, וממשיכים להתקדם.
לא מדוייק, יש רמה מסויימת שעל מנת להתקדם בכוח יש צורך הכרחי לעלות במשקל ושבלי זה לא תתאפשר התקדמות (ברמה מאוד מאוד גבוהה).

חשוב מאוד – אדפציה תזונתית והורמונלית
הגוף שלנו הוא יצירה מדהימה של אמנות אבולוציונית. הוא מסתגל לכל דבר כמעט. על מנת להמשיך להתקדם ולצבור מסת שריר וכוח, תיאלצו 'לרמות' את מכניזם הרגולציה (ויסות) הטבעי של הגוף. תעשו זאת על ידי חיתוך כמות המזון (קלוריות, חלבון, מיקרו-נוטריאנטים, הכל) בחצי או אפילו יותר, אחת לשבוע. המטאבוליזם של אקטומורף נוטה להיות יותר 'אדפטיבי' (סתגלתני), ולכן הייתי ממליץ להקפיד לעשות זאת אחת לשבוע. זה 'יזעזע' את גופכם וימנע דאון-רגולציה קלורית והורמונלית.

זוהי נקודה חשובה מאוד. לא הבנתי אותה כמו שצריך עד לחודשים האחרונים של השינוי שלי. יצא לי להתקע במשקלי העבודה ומסת הגוף גם על תפריט ע-צ-ו-ם. אני באמת מאמין שהייתי מסוגל להשיג את אותן התוצאות הרבה, הרבה יותר מהר אם הייתי מחיל את העקרון הפשוט הזה מההתחלה. באותה מידה חשוב גם להקפיץ את הצריכה התזונתית אחת לשבוע כאשר אתם מנסים לרדת במשקל. באופן פראדוקסלי למדי, ימי ה'זעזוע' האלה יאיצו את התוצאות שלכם שכן הם מבטיחים כי הגוף שלכם אינו יסתגל לכמות המזון ויפסיק להתקדם.
אם זה היה ככה לא היו אנשים ששוקלים 180 "בטעות" (לא משקולנים גדולים, סתם שמנים באמריקה), כי הם היו אוכלים ואוכלים והם לא היו עולים עוד במשקל.
יש מאמר בפורטל שמסביר את זה. המאמר טוען שאצל חיות זה נכון, שחילוף החומרים יעלה ויפלט חום במקרים כאלה, אבל שאצל בני אדם זה לא ככה.

(אולי זה ככה ברמה נמוכה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית