הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטן תחתונה

nadia.h

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
6
6
0
שלום אשמח לקבל עזרה באיך ניתן להוריד בטן תחתונה שלא ירדה כבר שנתיים מהלידה

את צריכה לאכול במאזן קלורי שלילי (לאכול פחות קלוריות ממה שגופך דורש). במאמר למעלה יש הסבר כיצד לבנות תפריט שכזה.
פלוס, תעשי אירובי במהלך השבוע. אני יודעת שזה קשה עם ילד(ים), אבל תנסי להקדיש לפחות שעתיים-שלוש לאירובי בשבוע ואת תראי תוצאות!

הבטן התחתונה הזו!!!
כנראה שזו תופעה והשומן מצטבר שם גם לגברים וגם לנשים ולא רוצה לעזוב...
אין ברירה חוץ מדיאטה

בואי אני אחסוך לך כמה שנים.. הפתרון לבטן הוא בתזונה.
התחלתי באימוני כושר אנטנסיביים לפני כ-4 שנים כשהמטרה שלי לאורך כל הדרך היתה הורדת הבטן. ארבע שנים של אימונים משולבים - אירובי וכוח, אימוני אנטרוואלים, תדירות של לפחות 4 פעמים בשבוע עם הקפדה על תזונה בריאה (אבל בלי דיאטה). הצלחתי להוריד 6-8 סנטימרים בהיקפים, העלתי מסת שריר והתחטבתי אבל הבטן עדיין שם (למרות שרירי הבטן הנפלאים ששוכבים שם מתחת).
לאחרונה סוף סוף הרגשתי בשלה לשלב הבא (אני לא ממש מתאימה לדיאטות ותפריטים), הגדרתי מטרה הורדת אחוז השומן בגוף (אף אחד לא מתחייב שירד רק מהבטן אבל שם הריכוז המשמעותי אצלי) יש לי תפריט תזונה קפדני ביותר (החלק הכי קשה בתהליך) ביחד עם שגרת אימונים הרבה פחות תובענית.
עדיין לא שם אבל בהחלט בדרך ומקווה להצליח.
.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות.
אני משתדלת לאכול הכל חוץ מלחם פסטה ומתוקים בחודשיים האחרונים.
כשהארוחה שלי היא כל שעתיים וחצי בכמות של בין 200 ל250 גרם .
גם השתיה היא חצי שעה לפני ואחרי ארוחה .
וגם כל חצי שעה שותה כוס מים ולא יותר מ1.
כל זה כדי לקצר את הקיבה באופן טבעי וללא ניתוחים.
בחודש האחרון הוספתי כושר בין 3 ל5 פעמים בשבוע שזה הליכון 50 דקות מהירות 5.7 מכשיר לידיים וכתפיים של שלוש אופציות כל אופציה 40 מתיכות. וכפיפות בטן בנתיים 40. לפעמים גם מכשיר אופניים 10 דקות.
בזכות כל זה וללא מאמץ להפך הכל כיף עד עכשיו ירדתי 12 קילו . הפחד שלי שאני אמשיך לרדת והבטן תיפול וזה מצב שאני ממש לא רוצה

בואי נתחיל קודם כל מזה שתפחיתי את האירובי שלך על ההליכון מ-50 דק' ל-30 דק' ותעלי את מהירות ההליכון מ-5 קמ"ש ל-8,9 קמ"ש לפחות.

תתחילי עם אימון הפוגות בקצב שלך ולאט לאט תעלי את הרמה. תעשי חצי שעה אירובי כולל כשאת מחלקת את החצי שעה הזאת ל-5 דק' ריצה על 8,9 קמ"ש, ו-5 דק' הליכה בקצב 5 קמ"ש ככה לאורך 30 דק' על ההליכון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בואי נתחיל קודם כל מזה שתפחיתי את האירובי שלך על ההליכון מ-50 דק' ל-30 דק' ותעלי את מהירות ההליכון מ-5 קמ"ש ל-8,9 קמ"ש לפחות.

תתחילי עם אימון הפוגות בקצב שלך ולאט לאט תעלי את הרמה. תעשי חצי שעה אירובי כולל כשאת מחלקת את החצי שעה הזאת ל-5 דק' ריצה על 8,9 קמ"ש ו-5 דק' הליכה בקצב 5 קמ"ש ככה לאורך 30 דק' על ההליכון.
זה אפשרי להגיע למהירות הזאת ? בקושי אני מצליחה ללכת על 6 כמה דקות וישר חוזרת ל5.5

ודה על התגובות.
אני משתדלת לאכול הכל חוץ מלחם פסטה ומתוקים בחודשיים האחרונים.
כשהארוחה שלי היא כל שעתיים וחצי בכמות של בין 200 ל250 גרם .
גם השתיה היא חצי שעה לפני ואחרי ארוחה .
וגם כל חצי שעה שותה כוס מים ולא יותר מ1.
כל זה כדי לקצר את הקיבה באופן טבעי וללא ניתוחים.
בחודש האחרון הוספתי כושר בין 3 ל5 פעמים בשבוע שזה הליכון 50 דקות מהירות 5.7 מכשיר לידיים וכתפיים של שלוש אופציות כל אופציה 40 מתיכות. וכפיפות בטן בנתיים 40. לפעמים גם מכשיר אופניים 10 דקות.
בזכות כל זה וללא מאמץ להפך הכל כיף עד עכשיו ירדתי 12 קילו . הפחד שלי שאני אמשיך לרדת והבטן תיפול וזה מצב שאני ממש לא רוצה

כל הכבוד על ההשקעה וההתמדה.
הכי חשוב שהכושר הגופני והתזונה יהפפכו לחלק משגרת החיים שלך, שזה יהיה משהו שתיהני לעשות ולא כמטלה בלית ברירה.
אם עד עכשיו ירדת 12 קילו זה מעולה! כל עוד ממשיכה לרדת ונוח לך עם התוכנית הנוכחית - תמשיכי באופן הזה.
אם את מרגישה שאת יורדת מהר מדי, או לחלופין הירידה נעצרה, תתאימי את האימון והארוחות בהתאם (הוספה/הורדה של קלוריות, הוספה הורדה של פעילות גופנית שתרוף יותר קלוריות).

תתחילי עם אימון הפוגות בקצב שלך ולאט לאט תעלי את הרמה. תעשי חצי שעה אירובי כולל כשאת מחלקת את החצי שעה הזאת ל-5 דק' ריצה על 8,9 קמ"ש ו-5 דק' הליכה בקצב 5 קמ"ש ככה לאורך 30 דק' על ההליכון.

אין לדעתי צורך להעלות את עצימות האירובי כרגע, כל עוד היא רואה תוצאות מהמתכונת הנוכחית.
מה עוד שמהירות 8 9 היא מהירות של ריצה, שלאו דווקא זה פעילות שהיא מעוניינת בה.

• פותח/ת השרשור
אם תצליחי ללכת במהירות 9 קמ"ש תהיי אלופת הארץ בהליכה לנשים (אני לא צוחק). הוא חשב שאת רצה.
יש מצב שארצה בבוא הזמן .
אבל הכל בהדרגה ובטעם טוב בלי להרוג את עצמי.
מגיל 18 לא עסקתי בספורט זה קצת מעל 11 שנים.
וסך הכל חודש אחד עבר מאז שהתחלתי .
כשהתחלתי בכלל בקושי עשיתי מהירות 4.4 וחצי שעה בלבד. היום אני יכולה בכיף מהירות 5.7 עד שעה

אנשים קוראים לשומן שבבטן התחתונה "שומן עיקש", והוא באמת כזה. הסיבה שהוא עיקש היא כיוון שזורם אליו כמות נמוכה של דם ביחס לאזורים אחרים. אני כן יכול להמליץ לך להימנע ממוצרי חלב וסויה, זה א'-ב' כשמנסים להוריד את השומן הזה. למה? אסטרוגן. כל עוד יש כמות עודפות או גבוהה בדם של ההורמון הנ"ל זה רק מקשה על התהליך.

זה לא הכול "שומן עיקש" חברים וחברות , נכון זה חלק אבל זה הרבה מאוד גנטיקה... יש בנות (וגם בנים) שהשומן נאגר בידיים יותר , חלק בבטן ואוזור המותניים וברגליים (שוקיים לבנות), ויש מי בתחתתתתתתתתת 🤯
כול אחד והמזל שלו , מה שאפשר לעשות כמו שכבר ייעצו לעשות דיאטה (מאזן קלורי שלילי) ולהתפלל .🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
יש מי שיכול להתנדב ולעזור לי בתזונה ? מה כדאי מה לא ?

יש מי שיכול להתנדב ולעזור לי בתזונה ? מה כדאי מה לא ?

זה לא מה כדאי אלא כמה.
את צריכה להקפיד על מאזן קלורי שלילי כלומר לאכול פחות ממה שהגוף שלך צריך.
איך תדעי כמה הוא צריך? אין דרך לדעת במדויק (כלומר יש אבל זה כרוך בבדיקה מאוד מסויימת) אז תצטרכי לברר את זה פשוט.
לנסות ולראות על איזו כמות קלוריות את יורדת במשקל ועל איזו כמות את שומרת על המשקל (זו תהיה ה"תחזוקה" שלך, או maintenance באנגלית)

Back
למעלה תחתית