הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון בטן + אירובי לאחר אימון כוח

Restart_My_Body

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
היי,

אשמח לתשובה ל-2 שאלות:

1. אני מאמנת בטן 5 פעמים בשבוע, 2 תרגילים בכל פעם, 3 סטים 20 חזרות. האם זה מספיק? האם כדאי לעשות פחות אימונים אבל ממוקדים?
2. אירובי אחרי כוח - אני תמיד מתחילה אימון מכוח, ונותנת את כל כולי, מסיימת כשאני מרגישה שעשיתי אימון 100% חזק וטוב.

הבעיה - לא נשאר לי כוח לאירובי, אני תמיד מקפידה לעשות אחרי אירובי בין 30 דקות ל-40 דקות אבל העוצמה יותר נמוכה ממה שהייתי רוצה וגם הדופק שלי נשאר בגבולות ה 105 מקסימום (יש לי דופק 75-80 במנוחה) ואני לא מרגישה שגם באירובי אני נותנת 100%.
אני בתהליך חיטוב והורדת אחוזי שומן ולכן האירובי קריטי מבחינתי.
מה לעשות?
מצד אחד אני יודעת שאירובי אחרי אימון מזרז את שריפת השומנים ומומלץ ומצד שני אם עושים אותו 60% מהעוצמה, האם זה עדיין עדיף?
איך הייתם ממליצים להתמודד עם זה?

המון תודה!

היי ברוך הבא לפורום

מה הנתונים היבשים שלך: גובה משקל וגיל

יש סיבה שאת מאמנת בטן 5 פעמים בשבוע, 2 תרגילים עם 20 חזרות ? כי הנפח הזה ממש לא נשמע הגיוני ולמען האמת הוא גם לא נחוץ בכלל וממש מיותר.

לרוב עושים אירובי לאחר אימון כוח בגלל שאם תעשי את ההיפך - אחרי אימון אירובי "יצא לך האוויר מהריאות" ולא תספיקי להתאושש מספיק ותהיי עייפה לאימון כוח.

• פותח/ת השרשור
משקל 55, גובה 167, 24 אחוזי שומן (ירדתי 3 קילו ו-6% אחוזי שומן בינתיים)

עושה רושם שאת במשקל בטווח הנכון, לטעמי עדיף לא לרדת מתחת ל-50KG בגובה שלך.

לרוב אנחנו לא מייעצים כאן על "תכניות מכולת" של חדרי כושר עם נפח גדול של תרגילים סטים וחזרות,

אלא נותנים לך תרגילים מורכבים שעובדים על כמה שרירים במקביל לחזרות נמוכות ומשקל כבד(כמובן שעליה במשקלי עבודה תהיה הדרגתית)

התרגילים הם סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס(לחיצת חזה) ופרס(לחיצת כתפיים במוט)

• פותח/ת השרשור
ומה לגבי האירובי? האם עצימות בינונית היא עדיין בסדר לשריפת שומן?

Back
למעלה תחתית