הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ newbie gaing?

• פותח/ת השרשור almaOX
  • פורסם בתאריך

almaOX

משתמש מתחיל
99
43
נק' מוניטין:
43
99
43
היי כולם,
אני בחורה בת 23, 56 ק"ג 1.56, כ-23-4% שומן.
מתאמנת כ-4 חודשים בbarbell training...(דדליפט, סקוואטים, בנצ'פרס, אוברהאד פרס, קלין, פווארקלין)

כשהתחלתי להתאמן אכלתי כ-1200 קלוריות ביום ואפילו פחות מאחר והייתי לאחר ירידה רצינית במשקל (ירדתי כ-27 קילו).
עם הזמן הבנתי שאין שום תועלת בדיאטה כ"כ דלה בקלוריות והתחלתי להעלות את הקלוריות לאט לאט.
כל שבוע העליתי בהדרגה כ-5 גרם פחמימות, 1-2 שומן וכך הלאה...
התקדמתי עם זה יפה ולא עליתי במשקל בכלל.

לפני כשבועיים שלושה פתאום שמתי לב לעלייה במשקל (עליתי כ-2.5 קילו)...אבל אני לא מרגישה שמנה יותר והגוף שלי לא נראה שמן יותר.
יכול להיות שזו עליה במסת שריר?
יכול להיות שהגוף שלי בונה שריר על 1600-1750 קלוריות ביום?
אציין שגם שמתי לב לשיפור משמעותי ממש בביצועים בחד"כ- הצלחתי לשפר את הדדליפט שלי בכ-10 ק"ג בפרק זמן של שבועיים בערך.

אשמח לחוות דעתכם אנשים חכמים.
תודה:עלמה.

סביר להניח שזה שריר, אך כשעולים במסת שריר צוברים על הדרך שומן, נוזלים ועוד שינויים שיבוא לידי ביטוי במשקל גוף.

בהתחשב בגובה והמשקל שלך, הגיוני שאת מתקדמת על 1700 קלוריות ביום.

וסתם שתדעי- המדד העיקרי להתקדמות הוא עליה במשקלים, ולא במשקל גוף.

שיט. כבר רציתי לענות לך ואז שמתי לב שאת מכוונת לאנשים אחרים.

איפה הימים שיהושע60 היה דוקטור ולא רק קומיקאי??

בהחלט את מעלה במסת שריר, אם את שמה לב שאתה לא עולה בשומן תישארי על המספר קלוריות שאת עכשיו.

בהצלחה!

לפני כשבועיים שלושה פתאום שמתי לב לעלייה במשקל (עליתי כ-2.5 קילו)...אבל אני לא מרגישה שמנה יותר והגוף שלי לא נראה שמן יותר.

עכשיו ממש מעניין אותי מה יהושוע60 חושב...😃

אם זה לא רק עניין סובייקטיבי של הרגשה, נניח אם את לובשת אותם בגדים שלבשת לפני שהתחלת להתאמן ולא לוחץ לך בשום מקום שלא לחץ לך כשהיית במשקל הנמוך יותר, אין שום אפשרות אחרת מלבד זה שירדת בכמות השומן בגוף. הדרך היחידה להעלות משקל בלי להעלות נפח היא להגדיל את המשקל הסגולי, מה שבביולוגיה מיתרגם להורדת שומן (מובן שאצל בחורה בגילך אין מה לדבר על שינוי משמעותי בצפיפות העצם בתקופה של 4 חודשים).

למרות האמור לעיל, 2.5 ק"ג זה הרבה, ומעלה את החשד שעלית פחות. שימי לב שלא מדובר על תוספת מסת שריר של 2.5 ק"ג אלא על תוספת מסת שריר גדולה יותר בשעור ניכר (אני משאיר כתרגיל לקורא את הסיבה למשפט הזה. וכן, זה יהיה בבחינה!).

את בטח כבר מצטערת שביקשת חו"ד ממני 😃

ד"ר יהושע60 (היי pagi)

• פותח/ת השרשור
אם זה לא רק עניין סובייקטיבי של הרגשה, נניח אם את לובשת אותם בגדים שלבשת לפני שהתחלת להתאמן ולא לוחץ לך בשום מקום שלא לחץ לך כשהיית במשקל הנמוך יותר, אין שום אפשרות אחרת מלבד זה שירדת בכמות השומן בגוף. הדרך היחידה להעלות משקל בלי להעלות נפח היא להגדיל את המשקל הסגולי, מה שבביולוגיה מיתרגם להורדת שומן (מובן שאצל בחורה בגילך אין מה לדבר על שינוי משמעותי בצפיפות העצם בתקופה של 4 חודשים).

למרות האמור לעיל, 2.5 ק"ג זה הרבה, ומעלה את החשד שעלית פחות. שימי לב שלא מדובר על תוספת מסת שריר של 2.5 ק"ג אלא על תוספת מסת שריר גדולה יותר בשעור ניכר (אני משאיר כתרגיל לקורא את הסיבה למשפט הזה. וכן, זה יהיה בבחינה!).

את בטח כבר מצטערת שביקשת חו"ד ממני 😃

ד"ר יהושע60 (היי pagi)

תודה:)
האמת היא, שמה שאני חשבתי זה שזה גם קצת עליה במסת שריר וגם קצת מים (כי אני מעלה את כמות הפחמימות שלי כמעט כל שבוע)
אם זה המצב אז זה אמור להתאזן בקרוב...
תודה רבה!!

היי כולם,
אני בחורה בת 23, 56 ק"ג 1.56, כ-23-4% שומן.
מתאמנת כ-4 חודשים בbarbell training...(דדליפט, סקוואטים, בנצ'פרס, אוברהאד פרס, קלין, פווארקלין)

כשהתחלתי להתאמן אכלתי כ-1200 קלוריות ביום ואפילו פחות מאחר והייתי לאחר ירידה רצינית במשקל (ירדתי כ-27 קילו).
עם הזמן הבנתי שאין שום תועלת בדיאטה כ"כ דלה בקלוריות והתחלתי להעלות את הקלוריות לאט לאט.
כל שבוע העליתי בהדרגה כ-5 גרם פחמימות, 1-2 שומן וכך הלאה...
התקדמתי עם זה יפה ולא עליתי במשקל בכלל.

יכול להיות שזו עליה במסת שריר?
יכול להיות שהגוף שלי בונה שריר על 1600-1750 קלוריות ביום?
אציין שגם שמתי לב לשיפור משמעותי ממש בביצועים בחד"כ- הצלחתי לשפר את הדדליפט שלי בכ-10 ק"ג בפרק זמן של שבועיים בערך.

אשמח לחוות דעתכם אנשים חכמים.
תודה:עלמה.

סתם בשביל לדעת מה המטרה שלך בכלל ?

אם יש שינויים חדים במשקל משבוע לשבוע ולא נעשה שינוי חריג (תוספת גדולה של קלוריות במשך השבוע לדוגמא)
אז כנראה שמדובר לרוב בנוזלים, הייתי ממליץ במצב כזה להישקל פעם נוספת יום לאחר מכן,
וכמובן לוודא שהשקילה נעשית בבוקר, בצום ואחרי שירותים.

אגב, לא אמרת כמה זמן עבר עד השקילה האחרונה שבה ראית שעלית 2.5 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
סתם בשביל לדעת מה המטרה שלך בכלל ?
המטרה היא להשתפר במשקלי עבודה ובמקביל הייתה לי מטרה לצאת מהדיאטה המאוד דלה בקלוריות שהייתי עליה.

אם יש שינויים חדים במשקל משבוע לשבוע ולא נעשה שינוי חריג (תוספת גדולה של קלוריות במשך השבוע לדוגמא)
אז כנראה שמדובר לרוב בנוזלים, הייתי ממליץ במצב כזה להישקל פעם נוספת יום לאחר מכן,
וכמובן לוודא שהשקילה נעשית בבוקר, בצום ואחרי שירותים.

אגב, לא אמרת כמה זמן עבר עד השקילה האחרונה שבה ראית שעלית 2.5 ק"ג.

התחלתי ביולי להתאמן ולהעלות בהדרגה קלוריות כל שבוע...בהתחלה ממש לאט ועם הזמן הקצב התגבר אבל נשאר מאוד מתון. אני מעלה בשלב הזה כ-50 קלוריות כל שבוע (ולפעמים נשארת שבועיים על אותה כמות) ככה שלא צריכות להיות תנודות גדולות מדי...אני חושבת...

המטרה היא להשתפר במשקלי עבודה ובמקביל הייתה לי מטרה לצאת מהדיאטה המאוד דלה בקלוריות שהייתי עליה.

התחלתי ביולי להתאמן ולהעלות בהדרגה קלוריות כל שבוע...בהתחלה ממש לאט ועם הזמן הקצב התגבר אבל נשאר מאוד מתון. אני מעלה בשלב הזה כ-50 קלוריות כל שבוע (ולפעמים נשארת שבועיים על אותה כמות) ככה שלא צריכות להיות תנודות גדולות מדי...אני חושבת...
סה"כ אין מה להילחץ, 2.5 ק"ג זה לא הרבה, את מתאמנת ושומרת על תזונה
ככה שהכל בסדר.
תישקלי מדיי שבוע ביום קבוע בבוקר ותעקבי אחרי המשקל.
כנראה שזה סתם חד פעמי ולא מדובר במשהו ששווה התייחסות, יכול להיות שזה נוזלים שצברת,
יכול להיות שלא הייתה "התרוקנות" מלאה לפני השקילה ועוד ועוד.
ברגע שאת רואה שאת עולה מספיק במשקל\יותר מדיי אז הגיע הזמן לעצור עם תוספת הקלוריות
או להפחית מעט.

העלתה 2 קילוגרם והיא במאזן קלורי שלילי? אין סיכוי שזה תוספת מסת שריר אלא אם כן יש לך גנטיקת על(מה שסביר להניח שלא הגיוני)
העלאה במשקלים נוצרה מתוספת נוזלים. תוספת המשקל קשורה לשיפור המערכת עיצבית(קורדיניציה טכניקה).
והדוגמא של יהשוע מעניינת לא ידעתי שנוזלים ושומן מעלים נפח ושריר לא ,אבל מה שבטוח ב2 קילוגרם אי אפשר כל כך להרגיש את זה אלא אם כן היא לובשת ג'ינסים שממש צמודים עלייה.
אני למשל בהקשר הזה(קצת סטינו מהנושא) תמיד קונה בגדים שגדולים עליי במידה (בעיקר ג'ינסים) רק בגלל היותי פרסי ופרנואיד.

לא ידעתי שנוזלים ושומן מעלים נפח ושריר לא
זה לא מה שאמרתי. הוצגה לנו חידה לפיה המשקל של העלמה עלה והנפח לא ("הגוף שלי לא נראה שמן יותר"). מה שכתבתי שם לוקח את זה כנתון, ומסביר איך דבר כזה יכול לקרות בכלל באופן תיאורטי.

בפועל אני מאמין שאם המשקל עלה ב 2.5 ק"ג הנפח כן גדל (הבחורה "השמינה") רק שזה לא נראה בעין. זה יכול לנבוע ממגוון סיבות, הכי סבירה היא צבירת נוזלים. אולי זה קשור למועד המחזור החודשי שלה (יש נטיה לצבירת נוזלים בתקופה הזאת).

בקיצור בנות תנו באלפטיקל כול יום 45 דקות , תזרקו תאוכל "הרע" כמו ממתקים , מטוגנים (אתן מכירות את כול הרשימה) וחלאס להתעסק במיקרו 😁

• פותח/ת השרשור
בקיצור בנות תנו באלפטיקל כול יום 45 דקות , תזרקו תאוכל "הרע" כמו ממתקים , מטוגנים (אתן מכירות את כול הרשימה) וחלאס להתעסק במיקרו 😁

חמוד...אתה יכול "לתת" כל יום 45 דק באליפטיקל אם אתה רוצה.
דווקא בנושא הזה אין שום "העדפה" הורמונלית לגברים.

לא הבנתי את האמירה "חאלס להתעסק במיקרו"- זו הייתה שאלה עניינית
אם אין לך משהו חכם לאמר עדיף שלא תגיד כלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית