הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר עלייה בכוח = עלייה במסת שריר?

WeaKid

מושעה
4,728
3,273
נק' מוניטין:
9,328
4,728
3,273
אצל המתאמן הטבעי המתחיל והבינוני
עלייה בכוח שווה עלייה במסת שריר?

לא. בד"כ יש מתאם מסוים, אבל זה לא אחד לאחד. ביחוד אצל מתאמן מתחיל, העליה בכוח נובעת משימוש יעיל יותר שהגוף לומד לעשות במה שכבר יש (מה שקרוי "גיוס יותר יחידות מוטוריות").

• פותח/ת השרשור
לא. בד"כ יש מתאם מסוים, אבל זה לא אחד לאחד. ביחוד אצל מתאמן מתחיל, העליה בכוח נובעת משימוש יעיל יותר שהגוף לומד לעשות במה שכבר יש (מה שקרוי "גיוס יותר יחידות מוטוריות").

זאת אומרת שאם לדוגמא הבנץ והחתירה שלי עלו לאוו דווקא גדלתי?

זאת אומרת שאם לדוגמא הבנץ והחתירה שלי עלו לאוו דווקא גדלתי?
כן. אבל יותר כדאי שתמדוד היקפים במקום להאמין לי.

אגב, אחד האספקטים שמשום מה כמעט לא מוזכר בדיונים החוזרים האלה הוא שחלק מנפח השריר נובע משומן תוך-שרירי (כל מי שאכל סטייק משויש פעם בחייו יודע את זה), כך שבהחלט ייתכן שהפחתה בכמות השומן הזה והגדלת הנפח של הסיבים מגדילה את הכוח בלי לשנות את הנפח.

הכלל לפיו אי אפשר לאבד שומן במקום ספציפי בגוף לא תקף לגבי השומן התוך-שרירי (אבל למרבה הצער זה לא השומן שרוצים להוריד...) . כשהגוף צריך שומן לפעילות של שריר מסוים, הוא משתמש קודם כל בשומן שנמצא בשריר הזה. בשביל מה לשלם על הובלה אם יש לך מה שאתה צריך בבית? ויותר מזה: בשביל מה יש בכלל שומן שרירי אם לא לצורך הזה? איזה חלק מהשומן השריר שנשרף השריר יחזיר לעצמו בהתאוששות? את התשובה על השאלה האחרונה אני לא יודע.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן. אבל יותר כדאי שתמדוד היקפים במקום להאמין לי.

אגב, אחד האספקטים שמשום מה כמעט לא מוזכר בדיונים החוזרים האלה הוא שחלק מנפח השריר נובע משומן תוך-שרירי (כל מי שאכל סטייק משויש פעם בחייו יודע את זה), כך שבהחלט ייתכן שהפחתה בכמות השומן הזה והגדלת הנפח של הסיבים מגדילה את הכוח בלי לשנות את הנפח.

הכלל לפיו אי אפשר לאבד שומן במקום ספציפי בגוף לא תקף לגבי השומן התוך-שרירי (אבל למרבה הצער זה לא השומן שרוצים להוריד...) . כשהגוף צריך שומן לפעילות של שריר מסוים, הוא משתמש קודם כל בשומן שנמצא בשריר הזה. בשביל מה לשלם על הובלה אם יש לך מה שאתה צריך בבית? ויותר מזה: בשביל מה יש בכלל שומן שרירי אם לא לצורך הזה? איזה חלק מהשומן השריר שנשרף השריר יחזיר לעצמו בהתאוששות? את התשובה על השאלה האחרונה אני לא יודע.

סבבה תודה אחי
שומן תוך שרירי אולי יגרום לשריר להיראות גדול יותר אבל הוא גם יהיה רח יותר לא?

בשביל לקבל שריר ביחס יותר לינארי לכוח תעשה תוכנית נפח , כלומר משקל כ 75% (בערך) מה RM המקסימלי שאתה מכוון עם הרבה חזרות יחסית והרבה תרגילים בתוכנית היומית שאתה מבצע.(סופרסטים עוד יותר טוב).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית