הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור הכוח מול שיפור הסיבולת לב ראיה

• פותח/ת השרשור kokone
  • פורסם בתאריך

kokone

משתמש מתחיל
80
0
נק' מוניטין:
0
80
0
האם אפשר לשפר את המערכת האנאירובית ולהגיע איתה למקסימום יכולת ובמקביל לשפר את המערכת הסיבולת ולהגיע איתה למקסימום? האם זה לא יבוא על החשבון האחר?

זאת אומרת ברור שאפשר לשפר את 2 המערכות בו זמנית אך בכדי באמת ליכולת המרבית באחד התחומים יש לוותר על אחד?

יופי קצת גיוון, במקום שכל הפורום מלא ב "תעשה SS", עכשיו החלפנו את זה ב "תעשה קרוספיט"
מגניב מעניין מה יהיה הדבר הבא.
אני אומר את זה עוד כשאנשים בפורום חשבו שקרוספיט זה שם של מחלה.
לכל דבר יש פיתרון, לשיפור ביכולת אנאירובית וצריכת VO2MAX מוגברת צריך לעשות קרוספיט. למה? פומפה. אין פיתרון טוב יותר וגמיש יותר.

כנ"ל לגבי SS - אתה רוצה לפתח כוח מהבסיס? תעשה את SS. למה? פומפה. אין תוכנית טובה יותר למתחילים.

אני אומר את זה עוד כשאנשים בפורום חשבו שקרוספיט זה שם של מחלה.
לכל דבר יש פיתרון, לשיפור ביכולת אנאירובית וצריכת VO2MAX מוגברת צריך לעשות קרוספיט. למה? פומפה. אין פיתרון טוב יותר וגמיש יותר.

כנ"ל לגבי SS - אתה רוצה לפתח כוח מהבסיס? תעשה את SS. למה? פומפה. אין תוכנית טובה יותר למתחילים.
הבעיה ש VO2MAX משפרים בצורה משמעותית עם כושר אירובי לטווח זמן רב, כגון רצי מרתון או ריצות ארוכות ולא אנאירובי ולא קרוספיט.

אז בוא תסביר לנו את הפיזיולוגיה שמאחורי הדבר אם יש לי טעות.
אם הייתי יודע לעשות את זה תאמין לי שהייתי עושה, אני זוכר שקראתי משהו בנושא.
אגב אחת הסיבות שקרוספיט עובד טוב יותר מריצות מפגרות על הליכונים\אליפטי היא שינוי בסוג הגירוי והפעלה של יותר קבוצות שרירים.
כשהעומס מתגבר אז הגוף צריך להסתגל, ראה מאמר של קולדפייר בפורום על הנושא (המשקלים עולים בסופו של דבר\מספר הסיבובים שאתה יכול להשלים\הזמן שלוקח לך לסיים).

עכשיו תגיד שגם ריצה אפשר לסיים בפחות זמן או להוסיף מרחק - נכון, אבל כמה שרירים אתה מפעיל בריצה ובאיזה עצימות?

אם הייתי יודע לעשות את זה תאמין לי שהייתי עושה, אני זוכר שקראתי משהו בנושא.
אגב אחת הסיבות שקרוספיט עובד טוב יותר מריצות מפגרות על הליכונים\אליפטי היא שינוי בסוג הגירוי והפעלה של יותר קבוצות שרירים.
כשהעומס מתגבר אז הגוף צריך להסתגל, ראה מאמר של קולדפייר בפורום על הנושא (המשקלים עולים בסופו של דבר\מספר הסיבובים שאתה יכול להשלים\הזמן שלוקח לך לסיים).

עכשיו תגיד שגם ריצה אפשר לסיים בפחות זמן או להוסיף מרחק - נכון, אבל כמה שרירים אתה מפעיל בריצה ובאיזה עצימות?
אבל מה כל זה קשור ל VO2MAX?

כשאתה מפעיל יותר מפרקים לאורך טווח תנועה יותר גדול, צריכת החמצן תהיה הרבה יותר גדולה, והפעילות תהיה יותר יעילה גם למטרה הזו

אני לא צריך לחשוב, אני עדיין לא מבין איך כל זה קשור ל VO2MAX, אתה יודע בכלל מה זה VO2MAX? נראה לי שלא.

כשאתה מפעיל יותר מפרקים לאורך טווח תנועה יותר גדול, צריכת החמצן תהיה הרבה יותר גדולה, והפעילות תהיה יותר יעילה גם למטרה הזו

בבקשה תגיד שצחקת.

לא צריך ללכת רחוק, זה מוזכר במאמר על השומן העיקש, מאמר שקורן לקח חלק בתירגום שלו רק חבל שהוא לא הבין מה הוא תירגם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה על התשובה ואם אפשר עוד שאלה על הדרך...

נכון שגם במאזן קלורי שלילי אפשר לשפר את המערכת האירובית בניגוד לאנארובי(ברוב המקרים) אבל האם מאזן קלורי חיובי תתרום לסיבולת הלב הראיה יותר מאשר במאזן קלורי שלילי או שאין הבדל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית