עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לאחר סיום הסייקל בין אם זה היה סייקל ארוך למסה עם חומרים עם אסטר ארוך ובין אם סייקל חיטוב עם אסטרים קצרים.לכמה זמן הכח ואפקט החומרים עדיין משפיע על הגוף ?או שזה מתחיל לרדת עם יציאת החומרים מהגוף?או האם זה אינדוידואלי לכל אחד ואחד?
זה לא אינדיבידואלי זה תלוי באסטר. ככל שהאסטר יותר ארוך החומר ימצא בדם לזמן יותר ממושך.לאחר סיום הסייקל בין אם זה היה סייקל ארוך למסה עם חומרים עם אסטר ארוך ובין אם סייקל חיטוב עם אסטרים קצרים.לכמה זמן הכח ואפקט החומרים עדיין משפיע על הגוף ?או שזה מתחיל לרדת עם יציאת החומרים מהגוף?או האם זה אינדוידואלי לכל אחד ואחד?
בוודאי שזה יישמר, גם מסת השריר, לפחות במידה מסויימת. אך לא זו הייתה השאלה. השאלה היתה על משך השפעת החומר. החומר משפיע כשהוא בגוף.אז ספורטאי שעושה סייקל נטו בשביל הכוח, מה עושה כדי לשמור על מה שהשיג בזמן הסייקל? או שזה אף פעם לא יישמר?
80 אחוז? אולי 85? 75?...לא דיברתי על מסת שריר נגיד והיא לא מעניינת אותי (למרות שזה משהו טבעי שבטח אוטומטי ייקרה), אני מתכוון שנגיד אני על סייקל הנפתי 100 ק"ג לRM1 , סיימתי סייקל , האם אני חודש אחרי אמור להצליח להניף 100 ק"ג או לא? מישהו אמר לי שלא לצפות להרים את אותם משקלים שהרמתי בזמן הסייקל כי הכוח שנשמר הוא בערך 80 אחוז ממה שהיה לך בזמן הסייקל.
לא דיברתי על מסת שריר נגיד והיא לא מעניינת אותי (למרות שזה משהו טבעי שבטח אוטומטי ייקרה), אני מתכוון שנגיד אני על סייקל הנפתי 100 ק"ג לRM1 , סיימתי סייקל , האם אני חודש אחרי אמור להצליח להניף 100 ק"ג או לא? מישהו אמר לי שלא לצפות להרים את אותם משקלים שהרמתי בזמן הסייקל כי הכוח שנשמר הוא בערך 80 אחוז ממה שהיה לך בזמן הסייקל.
80 אחוז? אולי 85? 75?...
ברצינות, כמובן שזה די אינדיבידואלי, כאשר החומר יוצא מהמערכת והציר עדיין מושבת יכולה להיווצר מתקפת קורטיזול די משמעותית, גם בלוטת החשק להתאמן מושבתת. לכן מורידים נפח אימון מאוד ומשתדלים לשמור על המשקלים. עבורי זה עובד (לפחות בבנץ').
כן כבר התעניינתי ושמעתי שזה הסייקל הנפוץ (טסט+דיבול). ובאותה נשימה נאמר לי מה שכתבתי. בכל מקרה במידה ואתחיל לסייקל האיבוד של 5 קילו לRM1 בהרמה מסויימת לא כזה יעניין אותי אם ה95% האחרים ישארו והם יהיו הרבה יותר גבוהים ממה שיוכלתי להשיג "טבעי"
אבל קודם ננצל את הפוטנציאל הגנטי מבחינת כוח...
השאיפה שלך צריכה להיות לדחות את השימוש בכל חומר כמה שיותר רחוק.
כשכבר תגיע לנקודה שלנשוך שיניים בשביל 1-5 קילו או יותר מדיי איפוסים אחורה אז אולי באמת כדאי להתחיל לחשוב על העניין (במידה והוא בעל חשיבות). אבל עד אז יעברו הרבה סמולובים במכון...
באופן מדעי זה להתחיל לצטט מרפרנסים; אני לא אעשה את זה. אך אם להיות מעט יותר מפורט כולנו יודעים (או לפחות צריכים לדעת) מה קורה כשהציר מושבת ואין ייצור טסטוסטרון טבעי (גם לא אסטרוגן) רמות הקורטיזול עולות ובאם לא נחזיר את הגוף לשיווי המשקל (הומיאוסטזיס) מהר ככל שניתן (באמצעות pct מוצלח) נאבד יותר ויותר מהרווחים מהסייקל (כח ושריר).אני יכול להגיד לך שברמת העקרון אתה אמור לשמור על רוב הכוח שצברת בזמן הסייקל ללא קשר למסת השריר כרגע.
כל עוד אתה ממשיך לאכול ולהתאמם -בענייני פאוורליפטינג, אפשר לומר שרמת ה1MR נשארת כמעט זהה אלא אם מדובר במקום שבו הגעת למקסימום מאוד נכבד ואז כבר אתה עלול לאבד את אותה תוספת כוח.
נגיד אם הגעת ל300 עם סייקל ובמהלך הסייקל אתה מצליח 305 בקושי רב (סקוואט), סביר שלאחר הסייקל אתה תגיע לאיזור ה295+ אך תרגיש כי זה קשה יותר. הרבה מתאמני כוח צורכים בעיקר דיבולים וטסט נקי בכמויות מרשימות ושומרים על רוב כוחם.
אתה יכול להסביר את הטענות שלך באופן מדעי יותר ? מה הכוונה מתקפת קורטיזול ואיך היא משפיעה על הכוח?
אבל משהו מבוסס.
אני דווקא בWL ולא בפווארליפטינג, אבל אתה צודק זאת החשיבה כרגע... (אני בן 26 גם אני לא הולך ונהיה צעיר יותר)