הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אשמח לעזרה - ייעוץ

אפרת

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שמי אפרת ואני מתעמלת קרוב לשנה וחצי בהתחלה צמוד למאמן אישי ובשנה האחרונה במכון כושר לבד....אני אחרי ניתוח קיבוע בגב 5 שנים אחרי - הבעיה היא שגם אם אני עושה אימון כוח או אימון אירובי לא רק שאני לא מזיעה .... בכלל!!!
אני לא מרגישה שהגוף מתאמץ ..... אני מתעמלת לפי מה שמותר לי לעשות .... אשמח מאוד לייעוץ ... זאת הפעם הראשונה שלי כאן:-)

נראה לי קצת קשה לייעץ באינטרנט לגבי מצב שכזה. קיבוע בגב? מה השם של הפרוצדורה שעברת?
כמו שיהושע הגיב כאן לפני כן, מה מותר לך ומה אסור לך לעשות? אולי את לא מזיעה כי את מתאמנת בעצימות נמוכה מידי? (בהתאם למגבלות שציינת לפני כן ואולי עצימות גבוהה יותר תגרע ממצב הגב שלך).
צריכים עוד פרטים..

• פותח/ת השרשור
ל
אם תסבירי קצת יותר מה מותר לך ומה את עושה אולי אפשר יהיה לחשוב ביחד על דרכים להגברת העצימות.
היי,
אני עושה סקי בין שעה לשעה וחצי ...בעוצמה בינונית 6 על 6,

תרגילי בטן, בעיקר בטן סטטית עולה ל30 שניות 7 סטים לערך,מכשירי רגליים סטים של 15 *7 או 8
ומכשיר של הרמת משקל בידיים בשילוב רגליים כנ"ל סטים של 15 7 סטים
אני במכון 5 פעמים בשבוע.כשעתיים ביום.....
ולעיתים גם תרגילי סקוטש עם הכדור הגדול שוב סט של 15 *7
כאשר אני על הסקי אני משתדלת מאוד להגביר את הקצב ועבורי זה לא ממש פשוט.
עברתי ניתוח קיבוע בחוליות S1-L5 היה לי ליסטזיס ברמה 2 וספינה בפידה. כיום אני עם פגיעה עצבית ברגל ימין.
עברתי אימון עם מאמן אישי שמומחה לבעיות שלד ועמוד שידרה. אשמח לעזרתכם

ל

ולעיתים גם תרגילי סקוטש עם הכדור הגדול שוב סט של 15 *7
כאשר אני על הסקי אני משתדלת מאוד להגביר את הקצב ועבורי זה לא ממש פשוט.
עברתי ניתוח קיבוע בחוליות S1-L5 היה לי ליסטזיס ברמה 2 וספינה בפידה. כיום אני עם פגיעה עצבית ברגל ימין.
עברתי אימון עם מאמן אישי שמומחה לבעיות שלד ועמוד שידרה. אשמח לעזרתכם
@yonizarkh
יש תובנות בנושא?

• פותח/ת השרשור
כל העניין שאני מרגישה שאני לא מתאמצת מספיק , אני לא מזיעה בכלל, אחרות שמתעמלות לידי מזיעות עד כדי כך שהם נוטפות מים... ואילו אני יוצאת ללא נקודת זיעה אחת.... אני מנסה להבין האם זה תקין?

כל העניין שאני מרגישה שאני לא מתאמצת מספיק , אני לא מזיעה בכלל, אחרות שמתעמלות לידי מזיעות עד כדי כך שהם נוטפות מים... ואילו אני יוצאת ללא נקודת זיעה אחת.... אני מנסה להבין האם זה תקין?

היי ,
ראשית אולי כדאי שתספרי באמת מהם ההגבלות שלך באימון , מי קבע אותן ומתי?
שנית , אולי הסיבה שאת מרגישה שאת לא מתאמצת היא שאחרי שנה וחצי של אימון הגעת לרמה יחסית גבוהה ואת צריכה לאתגר את עצמך קצת יותר מבחינת אורך/עצימות האימון.

• פותח/ת השרשור
היי ,
ראשית אולי כדאי שתספרי באמת מהם ההגבלות שלך באימון , מי קבע אותן ומתי?
שנית , אולי הסיבה שאת מרגישה שאת לא מתאמצת היא שאחרי שנה וחצי של אימון הגעת לרמה יחסית גבוהה ואת צריכה לאתגר את עצמך קצת יותר מבחינת אורך/עצימות האימון.
היי תודה רבה על היחס .... שהגעתי למכון היה כאן מאמן שמומחה לבעיות כשלי... והוא קבע את תוכנית האימונים ואמר ששיעורים במכון אסורים לי מדרגה וכיוצא בזה ... אני לא יכולה לקפוץ זה מלווה בכאבי תופת....אני אשמח מאוד שיאתגרו אותי .... אבל אני יודעת שאני מוצפת במגבלות....שהתחלתי להתאמן עם המאמן עשיתי רק חצי שעה עד 45 דקות סקי לעלות
לשעה וחצי זה עשיתי לבד....כידוע לי במכון אין אחד שמומחה לבעיותיי אז אני מפחדת להתייעץ שלא אגרום נזק....אשמח לעזרה:-)

היי תודה רבה על היחס .... שהגעתי למכון היה כאן מאמן שמומחה לבעיות כשלי... והוא קבע את תוכנית האימונים ואמר ששיעורים במכון אסורים לי מדרגה וכיוצא בזה ... אני לא יכולה לקפוץ זה מלווה בכאבי תופת....אני אשמח מאוד שיאתגרו אותי .... אבל אני יודעת שאני מוצפת במגבלות....שהתחלתי להתאמן עם המאמן עשיתי רק חצי שעה עד 45 דקות סקי לעלות
לשעה וחצי זה עשיתי לבד....כידוע לי במכון אין אחד שמומחה לבעיותיי אז אני מפחדת להתייעץ שלא אגרום נזק....אשמח לעזרה:)

היי ,
ראשית , מוכשר ככל שיהיה , מאמן כושר (בהעדר הכשרה רפואית אחרת) הוא לא "מומחה" לבעיות כמו שלך מהסיבה הפשוטה שהוא לא גורם רפואי עצמאי , ועליו להתנהל בהתאם להנחיות ספציפיות מהגורם הרפואי המטפל.

שנית , עליך לקבל הנחיות קונקרטיות (רצוי מאוד בכתב ) לגבי פעילות גופנית והגבלות ספציפיות מהגורמים הרפואיים שטיפלו בעבר /מטפלים בך נכון להיום.
לא הבנתי מדוע את מפחדת להתייעץ?

לאחר שתקבלי הנחיות מסודרות לגבי מה מותר ומה אסור , אז , ורק אז , ניתן להתחיל ולחשוב על איך לבנות תוכנית אימונים שמתאימה לך , ואיך לאתגר אותך מבלי לסכן אותך.

• פותח/ת השרשור
היי ,
ראשית , מוכשר ככל שיהיה , מאמן כושר (בהעדר הכשרה רפואית אחרת) הוא לא "מומחה" לבעיות כמו שלך מהסיבה הפשוטה שהוא לא גורם רפואי עצמאי , ועליו להתנהל בהתאם להנחיות ספציפיות מהגורם הרפואי המטפל.

שנית , עליך לקבל הנחיות קונקרטיות (רצוי מאוד בכתב ) לגבי פעילות גופנית והגבלות ספציפיות מהגורמים הרפואיים שטיפלו בעבר /מטפלים בך נכון להיום.
לא הבנתי מדוע את מפחדת להתייעץ?

לאחר שתקבלי הנחיות מסודרות לגבי מה מותר ומה אסור , אז , ורק אז , ניתן להתחיל ולחשוב על איך לבנות תוכנית אימונים שמתאימה לך , ואיך לאתגר אותך מבלי לסכן אותך.

היי
לפחד אני לא מפחדת ... יותר חושבת שאין מישהו ש״לא בקיא״ אבל אשאל את מאמן המכון.... יש לי תוכנית אימונים שניתנה לי לפני יותר מחצי שנה ... ומאז העלתי לבד את כמות הסטים בכל תרגיל/ מכשיר....
כיום אני לא מטופלת בשום מקום... מבחינתי רק הספורט מוציא אותי מהכאבים:-).... וזה אמיתי!!!! אבדוק שוב ואחזור .... שוב בנתיים הרבה תודה

היי
לפחד אני לא מפחדת ... יותר חושבת שאין מישהו ש״לא בקיא״ אבל אשאל את מאמן המכון.... יש לי תוכנית אימונים שניתנה לי לפני יותר מחצי שנה ... ומאז העלתי לבד את כמות הסטים בכל תרגיל/ מכשיר....
כיום אני לא מטופלת בשום מקום... מבחינתי רק הספורט מוציא אותי מהכאבים:).... וזה אמיתי!!!! אבדוק שוב ואחזור .... שוב בנתיים הרבה תודה

אפשר להתאמן ולהזיע גם בשימוש בתרגילים "סטנדרטיים" שמסווגים כ"משקולות", רק צריך לראות איזה תנועות את יכולה לעשות, אם יש לך תנועות מותרות שאת עושה עם משקולות/מוט חופשי נסביר לך בדיוק באיזה צורה להתאמן שתרגישי שאת מזיעה/מתאמצת הרבה יותר מכל שיעור אירובי כלשהו בתוך הסטודיו

למרות שמדובר בתופעה לא הכי שכיחה נתקלתי במקרה דומה אבל בחוליות העליונות אצל מתאמנת שלי שהייתה בשנות ה50 לחייה.
אני מניח (מניסיון די צר האמת) שכשמדובר בספונדילוליסטזיס את אמורה להמנע מתרגילי בטן עם תנועה חולייתית בעמוד השדרה(כפיפות בטן מחוץ לתחום) ומתרגילים שיש בהם גלגול אגן תחת עומס בכללי בפלג גוף התחתון.
לא חסרות וריאציות לכל תרגיל שהוא שאת יכולה לעשות(אחכה לראות מה האבחון הרשום שאת מביאה כדי להמליץ)

נ.ב
כל האנשים פה יודעים שגם כשאדם פצוע/אחרי פציעה הדבר הכי טוב כדי שיכאב פחות זה להרגיל את הגוף לחזור לתפקוד מלא בכח(אומנם בצורה חכמה ומושכלת) ולחזק את השרירים סביב האזור הפגוע(אם זה חוליות גב, ברך, ירך, כתף או כל אזור)

נערך לאחרונה:
אפשר להתאמן ולהזיע גם בשימוש בתרגילים "סטנדרטיים" שמסווגים כ"משקולות", רק צריך לראות איזה תנועות את יכולה לעשות, אם יש לך תנועות מותרות שאת עושה עם משקולות/מוט חופשי נסביר לך בדיוק באיזה צורה להתאמן שתרגישי שאת מזיעה/מתאמצת הרבה יותר מכל שיעור אירובי כלשהו בתוך הסטודיו

למרות שמדובר בתופעה לא הכי שכיחה נתקלתי במקרה דומה אבל בחוליות העליונות אצל מתאמנת שלי שהייתה בשנות ה50 לחייה.
אני מניח (מניסיון די צר האמת) שכשמדובר בספונדילוליסטזיס את אמורה להמנע מתרגילי בטן עם תנועה חולייתית בעמוד השדרה(כפיפות בטן מחוץ לתחום) ומתרגילים שיש בהם גלגול אגן תחת עומס בכללי בפלג גוף התחתון.
לא חסרות וריאציות לכל תרגיל שהוא שאת יכולה לעשות(אחכה לראות מה האבחון הרשום שאת מביאה כדי להמליץ)

נ.ב
כל האנשים פה יודעים שגם כשאדם פצוע/אחרי פציעה הדבר הכי טוב כדי שיכאב פחות זה להרגיל את הגוף לחזור לתפקוד מלא בכח(אומנם בצורה חכמה ומושכלת) ולחזק את השרירים סביב האזור הפגוע(אם זה חוליות גב, ברך, ירך, כתף או כל אזור)

אני לא מכיר שיש מניעה מכפיפות בטן בספונדילוליסטזיס ומגלגול אגן כל עוד זה נעשה בהדרגה ובשליטה , ואם יש לך סימוכין אחרים , אשמח לקרוא.
בכל אופן , זה גם פחות רלוונטי כיוון שהיא עברה קיבוע.
מה שיותר בעייתי זה הספינה ביפידה והפגיעה העצבית ברגל.

אני לא מכיר שיש מניעה מכפיפות בטן בספונדילוליסטזיס ומגלגול אגן כל עוד זה נעשה בהדרגה ובשליטה , ואם יש לך סימוכין אחרים , אשמח לקרוא.
בכל אופן , זה גם פחות רלוונטי כיוון שהיא עברה קיבוע.
מה שיותר בעייתי זה הספינה ביפידה והפגיעה העצבית ברגל.

אין לי סימוכין, גם אין לי ניסיון עשיר עם מתאמנים כאלה(שמעתי רק על אחת ובמקרה אימנתי אותה גם) ולכן לא המלצתי שום דבר חד משמעית עד שהיא תתן חוו"ד מאיש מקצוע, פשוט מתאמנת אישית שלי עם ספונ' אמרה שהרופא אמר להמנע מכפיפה חולייתית... את הגלגול אגן אני השלכתי למקרה שלה

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית