הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סקוואט בסמית' משין

omerh84

משתמש קבוע
1,411
485
נק' מוניטין:
1,467
1,411
485
שלום לכולם 😃

לפני שאתם יוצאים עליי וזה - אני יודע שיש על זה מיליון נושאים ואני יודע שסקאווט בסמית' זה חרא של דבר ויש כל מיני קומבינות שמומלץ לנסות לעשות אבל אני יכול להגיד רק שאין אצלי במכון אופציה לקמבן סקאווט חופשי. פשוט אין (לצערי הרב מאוד כמובן!).

השאלה שלי היא כזאת:

מה עדיף?

אופציה א' - SS סטנדרט ובמקום סקוואט חופשי לעשות סקוואט בסמית'?
אופציה ב' - SS סטנדרט ובמקום סקוואט חופשי לעשות לג פרס (עם כל השוני בין שני התרגילים)?
אופציה ג' - לא לעשות בכלל SS 🙁 ולעשות תוכנית אחרת מומלצת מהפורום?

אני ממש ממש לא רוצה לעשות את אופציה ג', ממש ממש לא.
אני תמיד מרגיש שאני לא ממצה את עצמי מספיק בתוכניות FBW, ואני האמת לא מכיר שום תוכניות אחרות.

תודה רבה לכולם 😃

אם אין לך שום אפשרות לעשות סקוואט אני מבין שאין לך מוט חופשי, ואם אין אחד כזה איך תעשה את שאר התרגילים?

• פותח/ת השרשור
יש מוט חופשי, כמובן שיש, פשוט אין על מה להעלות אותו ע"מ לקחת אותו בסקוואט. אין ספסל של חזה בשיפוע ככה שהמוט מספיק גבוה, אין מקבילים קרובים, אין כלום :(

יש מוט חופשי, כמובן שיש, פשוט אין על מה להעלות אותו ע"מ לקחת אותו בסקוואט. אין ספסל של חזה בשיפוע ככה שהמוט מספיק גבוה, אין מקבילים קרובים, אין כלום 😭
אתה יכול לעשות פרונט סקוואט? (להוציא מהבנץ' הרגיל או וואטאבר)

יש מוט חופשי, כמובן שיש, פשוט אין על מה להעלות אותו ע"מ לקחת אותו בסקוואט. אין ספסל של חזה בשיפוע ככה שהמוט מספיק גבוה, אין מקבילים קרובים, אין כלום 😭
תנסה בכל זאת לאלתר משהו...אם לא אין לך ברירה לוותר על התוכנית.
אני פעם אחת הוצאתי מעל 100 קילו מהראק של הבנצ' (התיישבתי על הספסל וקמתי) כשהתאמנתי במכון בצבא שלא היה לי ברירה אחרת.

• פותח/ת השרשור
בדיוק - מכון בצבא =/

לא הבנתי - אתה אומר שאם אין ברירה אז עדיף לוותר לגמרי על התוכניות? אין שום אופציה אחרת? הסמית' לא *מספיק*, או לג פרס?

קודם כל אתה לא חייב דין וחשבון לאף אחד לגבי מה שאתה עושה ומה שלא. אז אל תצטדק.

מה שאני ממליץ לך לעשות:

א. לעבור למכון שבו יש אפשרות לעשות סקוואט .
ב. אם המכון שאתה מתאמן בו זה האופציה היחידה איפה שאתה גר, אז אל תעשה SS: לא עם שפיפה במכונת יעודית לתליית מגבות וגם לא עם לג פרס (זה פשוט לא יהיה אותה תוכנית) אלא FBW קלאסי רק עם דדליפט (בשביל זה לא צריך שום דבר חוץ ממוט וקצת space).

אם יש ראק של בנצ' אז יש ברירה, אבל בלי סקוואט חופשי אין ss נקודה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין איך להביא את המוט מהראק של הבנצ' עד לעמידה מלאה עם מוט מלא משקל עליי מבלי לעשות תרגיל בוקר טוב.
אפשר הסבר?

יש אנשים שמוציאים את המוט החופשי
מהסמית' מאשין. שקלת את זה?

מעלים את המוט המובנה עד למעלה ומקווים שהמוט נכנס שם

למה שתעשה גוד מורנינג...
תשים בהכי גבוה שב על הספסל כנס מתחת למוט ותעשה כמו בוקס סקוואט, לא כזה מסובך.

• פותח/ת השרשור
לגבי להוציא את המוט מהסמית' - אתה בטוח שיש דבר כזה???

לגבי הבנצ' - אני אבדוק לגבי זה, יכול מאוד להיות שיתאפשר.

אעדכן מחר!

תעשה AB עם אותו קונספט כמו SS ותעשה לג פרס במקום סקוואט, לא מבין מה כל הפילוסופיה פה.

תעשה AB עם אותו קונספט כמו SS ותעשה לג פרס במקום סקוואט, לא מבין מה כל הפילוסופיה פה.
לג פרס זה תרגיל במכונה(המייצבים עובדים פחות) הטווח תנועה לא מלא ואנשים נוטים לרמות בו כי זה כיף.

מצחיק שדווקא אתה אומר את זה, אם אתה זוכר היינו בידיוק באותו מצב של הבחור ואני עשיתי סקוואט בסמית' ואתה זה ששיכנע אותי לעבור לאלתור עם הראק של הבנצ' כדי לעשות סקוואט חופשי.

לג פרס זה תרגיל במכונה(המייצבים עובדים פחות) הטווח תנועה לא מלא ואנשים נוטים לרמות בו כי זה כיף.
אז שיעשה טווח תנועה מלא ושלא ירמה, ברור לי מה החסרונות של תרגיל במכונה אבל גם ברור לך שזה עדיף על כלום.

מצחיק שדווקא אתה אומר את זה, אם אתה זוכר היינו בידיוק באותו מצב של הבחור ואני עשיתי סקוואט בסמית' ואתה זה ששיכנע אותי לעבור לאלתור עם הראק של הבנצ' כדי לעשות סקוואט חופשי.
כמובן שאם יש אלתור אפשרי כלשהו לעשות סקוואט חופשי אז שיתאבד על סקוואט חופשי כמו שעשינו בימים האפלים ההם, אבל בהנחה ואני קונה את מה שהוא אומר ואין לו איך, אז לג פרס עדיף על סמיט'.

• פותח/ת השרשור
צדקתם - אפשר לקחת מהראק של הבנצ' - מעט בעייתי להתחיל להסתובב עם משקל לא מבוטל על הכתפיים, אנשים מתרוצצים מסביבך ובסוף אחרי סט מתיש ומעייף לרגלים להתחיל לדדות חזרה מעל הבנצ' ולהניח את המוט חזרה - אבל אני אהיה בסדר ;-)

המון תודה לכולם!!!

בעזהי"ת

אולי לעשות אימון אחד דדליפט ובנץ', ואימון שני קלין אנד פרס ואחרי זה פרונט סקוואט? ביל סטאר כותב הרבה על כל מיני מצבי דחק שבהם כל מה שהיה זה מוט וכמה פלטות, ועל הישגים יפים שהושגו תחת כורח הנסיבות.

כמובן: אתה צריך מישהו שילמד אותך איך לבצע קלין ופרונט סקוואט כמו שצריך. אבל לאחר שני שיעורים עם מאמן טוב (יש כאן לא מעט ווייטליפטרים בפורום), תוכל להמשיך עם זה עד סוף הסדיר!

• פותח/ת השרשור
יהושע60, כמובן שאני עם ספוטר לאורך כל התרגיל! הן להרחוק והן לעזור לי להניח את המוט חזרה...

Zpatamaher, בינתיים אני אנסה להמשיך עם הסקר וו ט בנסיהות הנתונות, נראה לאן זה ימשיך...

Back
למעלה תחתית