הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה זמן SS צריך לעשות לפיזיק מן?

m6589884

משתמש מתחיל
161
1
נק' מוניטין:
-16
161
1
המטרה זה פיזיק מן כמה זמן אני צריך לעשות SS
אם הנתונים שלי הם כאלה

בן 18
משקל 56.5
גובה 1.60

סקוואט 85
דדליפט (40 לומד טכניקה)
בנץ 55
וכמובן צריך ללמוד עוד פאוור קלין ופרס..

ss עושים עד שמסיימים אותה, שזה אומר שאתה כבר לא מצליח לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון גם אחרי כמה ריסטים.

אם המטרה שלך היא בילדינג בלבד אין לך שום סיבה לעשות פוואר קלין. תעשה מתח.

• פותח/ת השרשור
ss עושים עד שמסיימים אותה, שזה אומר שאתה כבר לא מצליח לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון גם אחרי כמה ריסטים.

אם המטרה שלך היא בילדינג בלבד אין לך שום סיבה לעשות פוואר קלין. תעשה מתח.

מצוין כי גם ככה ניסתי והיה לי כאב במפרק כף היד..
אבל פרס אני ממשיך לעשות נכון?

זאת התוכנית:
A:
סקווט 3X5
בנץ' פרס 3X5
דדליפט 1X5
לאחר 3-4 שבועות להוסיף אחרי הדדליפט מתח בסופינציה (צ'ין אפס) 3XMAX
B:
סקווט 3X5
מיליטרי פרס 3X5
פוואר קלין 5X3 - במקום אז מתח רגיל 3x5 ?

חלק אמרו לי אם אני עושה פיזיק מן אז לא צריך SS למרות המשקלים ולעשות AB של מורכבים ותרגילי עזר

מצוין כי גם ככה ניסתי והיה לי כאב במפרק כף היד..
אבל פרס אני ממשיך לעשות נכון?

זאת התוכנית:
A:
סקווט 3X5
בנץ' פרס 3X5
דדליפט 1X5
לאחר 3-4 שבועות להוסיף אחרי הדדליפט מתח בסופינציה (צ'ין אפס) 3XMAX
B:
סקווט 3X5
מיליטרי פרס 3X5
פוואר קלין 5X3 - במקום אז מתח רגיל 3x5 ?

חלק אמרו לי אם אני עושה פיזיק מן אז לא צריך SS למרות המשקלים ולעשות AB של מורכבים ותרגילי עזר
תחליף את הפוואר קלין בצ'ין אפס
לגבי תרגילי עזר, תעשה באימון האחרון של השבוע תרגיל ליד קדמית וליד אחורית, אין צורך ביותר מזה... יותר מאוחר תוכל להוסיף מקבילים
ו-ss זה טוב לכל מתאמן כמעט, לא משנה מה המטרה שלו. עלייה במשקלי עבודה תסייע לכל אחד... (אלא אם כן אתה מרתוניסט או משהו בסגנון)

• פותח/ת השרשור
תחליף את הפוואר קלין בצ'ין אפס
לגבי תרגילי עזר, תעשה באימון האחרון של השבוע תרגיל ליד קדמית וליד אחורית, אין צורך ביותר מזה... יותר מאוחר תוכל להוסיף מקבילים
ו-ss זה טוב לכל מתאמן כמעט, לא משנה מה המטרה שלו. עלייה במשקלי עבודה תסייע לכל אחד... (אלא אם כן אתה מרתוניסט או משהו בסגנון)

כאילו נגיד כפיפית מרפקים פטישים ופולי עליון ליד אחורית כל אחד 3x10 ? ונגיד אחרי שבועיים להחליף פולי במקבילים?
ולמה צ'ין אפס ולא מתח רחב למשל?

כאילו נגיד כפיפית מרפקים פטישים ופולי עליון ליד אחורית כל אחד 3x10 ? ונגיד אחרי שבועיים להחליף פולי במקבילים?
ולמה צ'ין אפס ולא מתח רחב למשל?
כן אפשרי, אבל תחכה עם התרגילי עזר לא צריך אותם ב-3 שבועות הראשונים
צ'ין אפס עדיף כי הטווח תנועה גדול יותר. אפשר לשלב מדי פעם גם רחב

אין ממש הבדל בטווח תנועה בין הצ'ין אפס לרחב,פשוט מתח רחב זה קירוב כתף וצ'ין אפס זה פשיטה
צ'ין אפס אבל יהיה לו יותר קל לעשות

אין ממש הבדל בטווח תנועה בין הצ'ין אפס לרחב,פשוט מתח רחב זה קירוב כתף וצ'ין אפס זה פשיטה
במתח רחב יש טווח תנועה של בערך 90 מעלות. בצ'ין אפס יש כמעט 180 מעלות. איך לעזעזל אין ממש הבדל אני לא יודע.

ולמה שיהיה לו יותר קל לעשות צ'ין אפס ממתח רחב?

במתח רחב יש טווח תנועה של בערך 90 מעלות. בצ'ין אפס יש כמעט 180 מעלות. איך לעזעזל אין ממש הבדל אני לא יודע.

ולמה שיהיה לו יותר קל לעשות צ'ין אפס ממתח רחב?

קודם כל זו תנועה שונה בכתף,במתח רחב יש לו טווח תנועה מלא של קירוב כתף

יהיה יותר קשה במתח רחב בגלל סיבות מכניות.בכל תרגילי המתח הגוף שלך משמש כ"משקולת" והוא רוצה לעלות בתנועה אנכית למעלה
לכן אתה צריך להפעיל עליו כח אנכי כמו שקורה במתח צר.לעומת זאת במתח רחב אתה מפעיל עליו כח מהאלכסון אבל הגוף אמור לעלות בצורה ישרה למעלה,לכן חלק מהכח מתבזבז אז בגלל זה במתח רחב או במשיכת פולי עליון יותר קשה מאשר באחיזה צרה

קודם כל זו תנועה שונה בכתף,במתח רחב יש לו טווח תנועה מלא של קירוב כתף

יהיה יותר קשה במתח רחב בגלל סיבות מכניות.בכל תרגילי המתח הגוף שלך משמש כ"משקולת" והוא רוצה לעלות בתנועה אנכית למעלה
לכן אתה צריך להפעיל עליו כח אנכי כמו שקורה במתח צר.לעומת זאת במתח רחב אתה מפעיל עליו כח מהאלכסון אבל הגוף אמור לעלות בצורה ישרה למעלה,לכן חלק מהכח מתבזבז אז בגלל זה במתח רחב או במשיכת פולי עליון יותר קשה מאשר באחיזה צרה
אין לו טווח תנועה מלא של קירוב כתף. קירוב כתף זה בדיוק הפעולה ההפוכה מהרחקת כתף, ובהרחקת כתף יש תנועה מלא ככה שאני לא מבין מאיפה הבאת את הטענה הזאת. הסיבה שאי אפשר להגיע לתנועה מלא היא בגלל האחיזה הרחבה במוט. גם בשלב הראשוני של התנועה וגם בשלב הסופי של התנועה.

לגבי הטענה השנייה, מתח רחב יהיה קל יותר (לצורך העניין יהיה אפשר להוסיף יותר משקל) מאשר מתח צר שמתבצע בטווח תנועה מלא. אתה מוזמן לבדוק את זה. אני כבר בדקתי את זה על עצמי ועל עוד מספר אנשים. הבעיה מתחילה כשאנשים מחפפים במתח הצר ולא עולים עד הסוף.

• פותח/ת השרשור

לא התכוונתי אחי כתרגיל עזר התכוונתי במקום PC מבין? כדי לעבוד על הלטיסימוס דורסי יותר..

אני יודע שצ'ין אפס יותר קל אבל אני מתכוון מה יותר יעזור לי..

אם אתה רוצה ללכת לפיזיק ולהתחרות לפחות שנתים של עבודה קשה
אל תעשה SS זה יהיה ביבוז זמן בשבלך

אבל SS יעזור לי לצבור עוד כוח לא? כי עם 50 בנץ אני לא ממש יתפתח מבין..
לטווח הארוך SS יעזור לי או שאני מבזבז על זה זמן ואני צריך להמשיך AB?

אין לו טווח תנועה מלא של קירוב כתף. קירוב כתף זה בדיוק הפעולה ההפוכה מהרחקת כתף, ובהרחקת כתף יש תנועה מלא ככה שאני לא מבין מאיפה הבאת את הטענה הזאת. הסיבה שאי אפשר להגיע לתנועה מלא היא בגלל האחיזה הרחבה במוט. גם בשלב הראשוני של התנועה וגם בשלב הסופי של התנועה.

לגבי הטענה השנייה, מתח רחב יהיה קל יותר (לצורך העניין יהיה אפשר להוסיף יותר משקל) מאשר מתח צר שמתבצע בטווח תנועה מלא. אתה מוזמן לבדוק את זה. אני כבר בדקתי את זה על עצמי ועל עוד מספר אנשים. הבעיה מתחילה כשאנשים מחפפים במתח הצר ולא עולים עד הסוף.

את הטענה הראשונה אני לא מבין מאיפה הבאת,כך את היד תעלה אותה למעלה תשים אותה טיפה מעבר לרחב כתפיים ותדמיין את עצמך עושה מתח
יש לך תנועה מלאה של קירוב כתף

אם יותר קל לך במתח רחב זה יכול לקרות מ2 סיבות
1)אתה יותר בקיא במתח רחב
2)אתה מבצע באימון מתח רחב לפני מתח צר,ואז שאתה בא לעשות מתח צר אתה כבר עייף מהרחב אז אתה עושה פחות חזרות

אחרת אין שום סיבה בעולם שיהיה לך יותר קל במתח רחב,הסברתי לך שזה קשור לסיבה מכאנית.אני אין לי מושג בפיזיקה אבל כל מי שלמד פיזיקה ומבין בזה קצת יוכל להסביר את זה יותר טוב ממני שיותר קל למשוך גוף אם אתה מפעיל עליו כח אנאכי מאשר כח אלכסוני

• פותח/ת השרשור
את הטענה הראשונה אני לא מבין מאיפה הבאת,כך את היד תעלה אותה למעלה תשים אותה טיפה מעבר לרחב כתפיים ותדמיין את עצמך עושה מתח

1)אתה יותר בקיא במתח רחב
2)אתה מבצע באימון מתח רחב לפני מתח צר,ואז שאתה בא לעשות מתח צר אתה כבר עייף מהרחב אז אתה עושה פחות חזרות

אחרת אין שום סיבה בעולם שיהיה לך יותר קל במתח רחב,הסברתי לך שזה קשור לסיבה מכאנית.אני אין לי מושג בפיזיקה אבל כל מי שלמד פיזיקה ומבין בזה קצת יוכל להסביר את זה יותר טוב ממני שיותר קל למשוך גוף אם אתה מפעיל עליו כח אנאכי מאשר כח אלכסוני

אתה יכול לענות על השאלות שלמעלה אחי?
חלק אמרו לי גם עם 50 בנץ אני יתפתח אם המטרה זה פיזיק ולא צריך הרבה משקל על המוט רק טכניקה..
ומה לגבי BOR כדי לי גם להתמקד בטכניקה הזאת או שלא? כי חלק אמרו שטווח תנועה קצר מידי ולא מספיק אפקטיבי.
ואם אפשר להחליף BOR במתח כי אני לא רוצה להעמיס יותר מדי בטכניקות ולהתחיל לפקשש בהם.

1)אתה יותר בקיא במתח רחב

נו מה אתה באמת לא מבין את ההבדל בטווח תנועה?
תסתכל על התנועה במתח רחב:

90 מעלות
עכשיו תסתכל על התנועה בצ'ין אפס:

כמעט 180 מעלות

וזה לא חשוב אם זה קירוב כתף או פשיטת כתף, טווח תנועה זה טווח תנועה. עבודה נמדדת במרחק כפול המשקל, זה לא מעניין אם אתה הולך קדימה, אחורה, למטה או למעלה.

אני למדתי פיזיקה ואני מבין מה שאתה אומר, ברור שיש וקטור קטן שכביכול "מתבזבז", ובגלל זה אין הבדל משמעותי מאוד בין שני התרגילים מבחינת משקל עבודה, אבל עדיין מתח רחב יותר קל.
בלי קשר, הלטיסימוס נמצא בזווית יישום שקל לו יותר לפתח כוח (מתוח יותר) כשיש רוטציה מדיאלית של הכתף, מה שקורה בצ'ין אפס.
עם כל זה, קל יותר במתח רחב בגלל טווח תנועה, זאת עובדה בשטח.

נו מה אתה באמת לא מבין את ההבדל בטווח תנועה?
תסתכל על התנועה במתח רחב:

90 מעלות
עכשיו תסתכל על התנועה בצ'ין אפס:

כמעט 180 מעלות

וזה לא חשוב אם זה קירוב כתף או פשיטת כתף, טווח תנועה זה טווח תנועה. עבודה נמדדת במרחק כפול המשקל, זה לא מעניין אם אתה הולך קדימה, אחורה, למטה או למעלה.

אני למדתי פיזיקה ואני מבין מה שאתה אומר, ברור שיש וקטור קטן שכביכול "מתבזבז", ובגלל זה אין הבדל משמעותי מאוד בין שני התרגילים מבחינת משקל עבודה, אבל עדיין מתח רחב יותר קל.
בלי קשר, הלטיסימוס נמצא בזווית יישום שקל לו יותר לפתח כוח (מתוח יותר) כשיש רוטציה מדיאלית של הכתף, מה שקורה בצ'ין אפס.
עם כל זה, קל יותר במתח רחב בגלל טווח תנועה, זאת עובדה בשטח.

הוא מחזיק רחב מדי,לכן ברור שיש לו פחות טווח תנועה,אם אתה מחזיק נכון אתה מגיע לטווח תנועה המלא של התרגיל

ואגב העובדה שבשטח היא הפוכה,הרבה אנשים מודעים לזה שמתח צר יותר קל מרחב

אתה יכול לענות על השאלות שלמעלה אחי?
חלק אמרו לי גם עם 50 בנץ אני יתפתח אם המטרה זה פיזיק ולא צריך הרבה משקל על המוט רק טכניקה..
ומה לגבי BOR כדי לי גם להתמקד בטכניקה הזאת או שלא? כי חלק אמרו שטווח תנועה קצר מידי ולא מספיק אפקטיבי.
ואם אפשר להחליף BOR במתח כי אני לא רוצה להעמיס יותר מדי בטכניקות ולהתחיל לפקשש בהם.

BOR לא מומלץ לעשות גם בגלל הטווח תנועה הנמוך וגם בגלל העומס על הגב

הוא מחזיק רחב מדי,לכן ברור שיש לו פחות טווח תנועה,אם אתה מחזיק נכון אתה מגיע לטווח תנועה המלא של התרגיל

ואגב העובדה שבשטח היא הפוכה,הרבה אנשים מודעים לזה שמתח צר יותר קל מרחב
הוא לא מחזיק רחב מדי. זה מתח רחב. וגם אם הוא יקטין את האחיזה, עדיין הוא יהיה מוגבל בתנועה. אתה מוזמן להראות לי סרטון שמראה אחרת.
ואנשים לא יודעים לעשות את ההבדלה בין מתח רחב ובין מתח צר בסופנציה או פרונציה. מתח צר בפרונציה יהיה קשה יותר בגלל חוסר יכולת של הבייספס להפיק כוח. מי שחושב שמתח רחב קשה יותר מצ'ין אפס כנראה לעולם לא עשה צ'ין אפס בטווח תנועה מלא.

הנה בשבילך מתח באחיזה קצת פחות רחבה

ודוגמה למישהו שעושה צ'ין אפס בטווח תנועה לא מלא (ואז טוען שהוא מרים משקל גדול יותר)

נערך לאחרונה:
הוא לא מחזיק רחב מדי. זה מתח רחב. וגם אם הוא יקטין את האחיזה, עדיין הוא יהיה מוגבל בתנועה. אתה מוזמן להראות לי סרטון שמראה אחרת.
ואנשים לא יודעים לעשות את ההבדלה בין מתח רחב ובין מתח צר בסופנציה או פרונציה. מתח צר בפרונציה יהיה קשה יותר בגלל חוסר יכולת של הבייספס להפיק כוח. מי שחושב שמתח רחב קשה יותר מצ'ין אפס כנראה לעולם לא עשה צ'ין אפס בטווח תנועה מלא.

הנה בשבילך מתח באחיזה קצת פחות רחבה

ודוגמה למישהו שעושה צ'ין אפס בטווח תנועה לא מלא (ואז טוען שהוא מרים משקל גדול יותר)

אנחנו מדברים פה על רחב נגד צר,בלי קשר לפרונציה או סופינציה
אתה גם נשמע לי אחד שעשה קורס מדריכים,בקורס אמרו לנו בדיוק את מה שאני אמרתי לך

בשני הסרטונים אף אחד לא אומר שום דבר,גם בסרטון הראשון הוא מחזיק רחב מדי,בנוסף להחזיק רחב מדי זה לא נח בכתף אז הוא אמור להרים עוד פחות משקל
אבל זה לא קשור לטווח תנועה,זה קשור למכניקה של התרגיל

תפסיק לדבר שטויות..

זה ממש לא שטויות,תלמד קצת לפני שאתה טוען שאני מדבר שטויות

אנחנו מדברים פה על רחב נגד צר,בלי קשר לפרונציה או סופינציה
אתה גם נשמע לי אחד שעשה קורס מדריכים,בקורס אמרו לנו בדיוק את מה שאני אמרתי לך

בשני הסרטונים אף אחד לא אומר שום דבר,גם בסרטון הראשון הוא מחזיק רחב מדי,בנוסף להחזיק רחב מדי זה לא נח בכתף אז הוא אמור להרים עוד פחות משקל
אבל זה לא קשור לטווח תנועה,זה קשור למכניקה של התרגיל
הוא לא מחזיק רחב מדי.. אם הוא יחזיק פחות רחב מזה, זה כבר לא יהיה באמת מתח רחב, זה יהיה איפשהו בין צר לרחב וגם התנועה תהיה איפשהו בין פשיטה לקירוב, ואז גם הטווח תנועה יגדל וגם מנח היד יהיה יותר לכיוון פרונציה (מתח צר) מאשר מיד פוזישין (רחב). אז ברור שזה יהיה קשה.

תראה זה מה שיש לנו במתח:
1. מתח צר פרונציה - גם טווח תנועה מלא וגם פרונציה, הכי פחות כוח.
2. מתח צר סופינציה - טווח תנועה מלא ואפשרות לפתח כוח גדולה יותר בגלל הסופינציה.
3. צ'ין אפס - אותו דבר כמו מתח צר בסופינציה רק שהאחיזה היא מיד פוזישין, אפשר להוציא עוד קצת כוח.
4. מתח רחב - טווח תנועה קטן מאוד, מיד פויזישין, מה שגורם לזה להיות הכי קל כביכול. יש השפעה של הוקטור ה"מתבזבז" לכן ההבדל הוא לא עצום.

אם אתה מחליט שמתח רחב צריך להיות פחות רחב, או שבצ'ין אפס לא עולים עד שהזרוע מקבילה לגוף, או כל דבר אחר, אתה פשוט משנה את התרגיל...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית