הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה [?] מוזרה.

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
אני לא יודע אם זו פציעה, אבל יש לי לחץ וכאב מאוד גדול בישבן כשאני עושה דדליפט, זה לא קבוע [זה יכול להופיע פעם בחצי שנה לשניים-שלושה אימונים ואז לעבור], ואין לי מושג מה זה.

נגיד והפס הירוק הוא עמוד השדרה, אז איפה שנמצאים העיגולים, משני צידיו, שם יש כאב, והכאב בדר"כ יהיה אחרי שאני מניח את המוט, ולא לפני או בזמן ההרמה. זה חצי בגב התחתון תחתון חצי בישבן. האיזור מרגיש כמו עצם ולא כמו שריר או עמוד שדרה. למישהו יש מושג מה זה? מה יש באיזור הזה? תודה [ואל תגידו לי לך תיבדק, אחרת הייתי עושה את זה מלכתחילה ולא שואל כאן, תגובות רציניות בלבד].

52a0a9368995b.png

יצא לך לראות את האשכול עם החשש לבעיות באגן? אנחנו קבוצה של 3 אנשים אוטיסטים עם אגן עקום.

אני לא יודע אם זו פציעה, אבל יש לי לחץ וכאב מאוד גדול בישבן כשאני עושה דדליפט, זה לא קבוע [זה יכול להופיע פעם בחצי שנה לשניים-שלושה אימונים ואז לעבור], ואין לי מושג מה זה.

נגיד והפס הירוק הוא עמוד השדרה, אז איפה שנמצאים העיגולים, משני צידיו, שם יש כאב, והכאב בדר"כ יהיה אחרי שאני מניח את המוט, ולא לפני או בזמן ההרמה. זה חצי בגב התחתון תחתון חצי בישבן. האיזור מרגיש כמו עצם ולא כמו שריר או עמוד שדרה. למישהו יש מושג מה זה? מה יש באיזור הזה? תודה [ואל תגידו לי לך תיבדק, אחרת הייתי עושה את זה מלכתחילה ולא שואל כאן, תגובות רציניות בלבד].

52a0a9368995b.png

יהיה נורא קשה לאבחן מה הפציעה אם היא מופיעה פעם בחצי שנה.
לפי התיאור שלך , הכי סביר להניח שמדובר בספאזם שרירי כלשהו (זוקפים (שממן הסתם עובדים חזק בדדליפט) או התקשות של לטיסימוס וה thoracolumbar fascia)

• פותח/ת השרשור
יהיה נורא קשה לאבחן מה הפציעה אם היא מופיעה פעם בחצי שנה.
לפי התיאור שלך , הכי סביר להניח שמדובר בספאזם שרירי כלשהו (זוקפים (שממן הסתם עובדים חזק בדדליפט) או התקשות של לטיסימוס וה thoracolumbar fascia)
זה -עשוי- להופיע פעם בחצי שנה, בפועל זה משתנה; מה שכן - זה לא קבוע.
אז אתה אומר לא לדאוג? [כל עוד זה בכלל לא מורגש בעמוד השדרה]

זה -עשוי- להופיע פעם בחצי שנה, בפועל זה משתנה; מה שכן - זה לא קבוע.
אז אתה אומר לא לדאוג? [כל עוד זה בכלל לא מורגש בעמוד השדרה]

אם אתה לא עושה דדליפט , אז אני מניח שאין כאב.
מכאן צריך להבין שמקור הכאבים שלך הוא עומס על הרקמות שמופיע כתוצאה מהאימון. הרקמות הכי פגיעות באימוני כוח הם שרירים/גידים.
אתה , וכל מי שמתאמן בצורה שהיא מעבר למה שנקרא Recreational , צריך לקחת בחשבון שאתם תסבלו מפציעות כאלו ואחרות במהלך האימונים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא עושה דדליפט , אז אני מניח שאין כאב.
מכאן צריך להבין שמקור הכאבים שלך הוא עומס על הרקמות שמופיע כתוצאה מהאימון. הרקמות הכי פגיעות באימוני כוח הם שרירים/גידים.
אתה , וכל מי שמתאמן בצורה שהיא מעבר למה שנקרא Recreational , צריך לקחת בחשבון שאתם תסבלו מפציעות כאלו ואחרות במהלך האימונים.
אני לוקח את זה בחשבון ויותר מזה - בתור ליפטר מחבק בברכה כל פציעה שתגיע 😃
פשוט רוצה לדעת אם לדאוג לגבי הפציעה הזו או לא, לא בגלל שאני מפחד מאיזה מצב בלתי הפיך שאני לא מודע אליו, אלא בגלל שאני לא רוצה להיפצע ברמה כזו שאני מושבת ולא יכול להתאמן, אז אני מעדיף להקדים תרופה למכה.
אגב, את הכאב הזה אני -הכי- מרגיש כשאני מוסיף או מוריד פלטות מהמוט, וגם כשאני עושה פנדלי רואו אותו לחץ מופיע.
כשאני מחפש מכנה משותף להכל אני רואה שהכאב מופיע כשאני עם ברכיים כפופות, גב מקביל לרצפה ומפעיל כוח [בין אם זה הנחה של המוט בדדליפט, הורדה או הוספה של פלטות או משיכה את המוט בפנדלי].

אני לוקח את זה בחשבון ויותר מזה - בתור ליפטר מחבק בברכה כל פציעה שתגיע 😃
פשוט רוצה לדעת אם לדאוג לגבי הפציעה הזו או לא, לא בגלל שאני מפחד מאיזה מצב בלתי הפיך שאני לא מודע אליו, אלא בגלל שאני לא רוצה להיפצע ברמה כזו שאני מושבת ולא יכול להתאמן, אז אני מעדיף להקדים תרופה למכה.
אגב, את הכאב הזה אני -הכי- מרגיש כשאני מוסיף או מוריד פלטות מהמוט, וגם כשאני עושה פנדלי רואו אותו לחץ מופיע.
כשאני מחפש מכנה משותף להכל אני רואה שהכאב מופיע כשאני עם ברכיים כפופות, גב מקביל לרצפה ומפעיל כוח [בין אם זה הנחה של המוט בדדליפט, הורדה או הוספה של פלטות או משיכה את המוט בפנדלי].
א ו ר ט ו פ ד....
אם זה בלט, זה יקרין לתחת ובשלב מתקדם יפרוץ ויקרין גם לרגליים. רק אל תזניח...

• פותח/ת השרשור
א ו ר ט ו פ ד....
אם זה בלט, זה יקרין לתחת ובשלב מתקדם יפרוץ ויקרין גם לרגליים. רק אל תזניח...
האורטופדים פה בעיר כ"כ מטומטמים שחבל על הביקור, אני מכיר את כולם.. ורוב הסיכויים שעד שיקבעו לי C.T כבר יעבור לי.
כבר 3 שנים אין לי הקרנות לרגליים, אז אני די סקפטי לגבי בלט..

לא שווה את הC.T, ולא כל כאב גב הוא בלט דיסק.

היה לי דבר דומה שהשתפר כשעשיתי מתיחות דינאמיות לפני דדליפט, ועבר שכשעברתי לסומו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית