הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Dumbbell Flys

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
מה קורה אנשים?
בזמן האחרון כשאני עושה אימון חזה ומגיע לDumbbell Flys (אני לא מכיר את השם בעיברית...סליחה) מתחיל לכאוב לי בכתפיים..(בשריר בין הכתף לחזה ככה...אולי זה ביגלל הגמישות שלי...לא יודע)
כבר אמרו לי "אולי המשקל כבד מידי" אבל זה לא זה....אם אני מוריד משקל אני מסיים את הסטים בלי שום בעיה ובלי גירוי.(פעם לא כאב במשקלים יותר נמוכים ולא שיניתי טכניקה ואני שומר על הטכניקה לומרות המשקל)
מה אתם מציעים? מה אפשר לעשות?
אני חשבתי על:
1.לעשות את התרגיל בשיפוע חיובי(אבל זה לא יעבוד על אותם סיבים...)
2. אם לא יעזור לנסות גם שיפוע שלילי.
3. לעשות פרפר המכונה שזה אותו עיקרון(ככה הסבירו לי....)

תודה רבה מראש D=

אתה יכול לנסות לעשות את התרגיל במכונה.
מנגד אולי הטכניקה שלך לא טובה ואתה מכופף או מזיז את המרפק, מה שמשפיע על הכתף בדרך כזו או אחרת.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לנסות לעשות את התרגיל במכונה.
מנגד אולי הטכניקה שלך לא טובה ואתה מכופף או מזיז את המרפק, מה שמשפיע על הכתף בדרך כזו או אחרת.
עברתי למכונה ולא כואב במצב כזה....אבל אני מרגיש כאילו אני לא ממצא את העבודה....שונא מכונות...כל התוכנית שלי כמעט במשקולות חופשיות.
ניסיתי מיליון ווריאציות שונות של הflys אבל עדיין בלי הצלחה....זה ממש מעצבן T_T

אני מניח שהכאב מופיע בתחילת התנועה (כשהמשקולות נמצאות הכי רחוק מהגוף והידיים נמצאות במצב הכי מתוח)?
אם כן, הגיוני בהחלט. במצב הזה אתה גם מייצר מעט כוח בגלל האורך מתח של השריר וגם ההתנגדות היא הכי גדולה. כשיש חוסר בגמישות, הזווית הזאת יכולה מספיק בשביל לגרום לעומס על מפרק התף, ולמי שחלש - לגרום לכאבים\פציעה.
פתרונות: ירידה במשקלי עבודה ועבודה בטווח מלא (אני מתכוון ממש מלא, כשהידיים ממש מתוחות) ולאט לאט לחזק את הזווית של התנועה
שינוי מנחים - עבודה עם פולי מהווה תחליף הוגן, קירוב אופקי עם פולי עליון בעמידה.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהכאב מופיע בתחילת התנועה (כשהמשקולות נמצאות הכי רחוק מהגוף והידיים נמצאות במצב הכי מתוח)?
אם כן, הגיוני בהחלט. במצב הזה אתה גם מייצר מעט כוח בגלל האורך מתח של השריר וגם ההתנגדות היא הכי גדולה. כשיש חוסר בגמישות, הזווית הזאת יכולה מספיק בשביל לגרום לעומס על מפרק התף, ולמי שחלש - לגרום לכאבים\פציעה.
פתרונות: ירידה במשקלי עבודה ועבודה בטווח מלא (אני מתכוון ממש מלא, כשהידיים ממש מתוחות) ולאט לאט לחזק את הזווית של התנועה
שינוי מנחים - עבודה עם פולי מהווה תחליף הוגן, קירוב אופקי עם פולי עליון בעמידה.
קודם כל תודה רבה D=
אימתת את החששות שלי.
אם אני אעבוד במכונה זה לא יעזור לי להתגבר על הבעיה?
ומשנה אם אני אתחיל לעבוד על התרגיל ממשקל ממש נמוך כמו שאמרת אם אני מתחיל חיטוב ממש בקרוב? או שכבר עדיף להישאר במכונה עד סוף חיטוב?
לעצרי אין לנו פולי בחדר כושר ='[ (צבא וזה....)

קודם כל תודה רבה D=
אימתת את החששות שלי.
אם אני אעבוד במכונה זה לא יעזור לי להתגבר על הבעיה?
ומשנה אם אני אתחיל לעבוד על התרגיל ממשקל ממש נמוך כמו שאמרת אם אני מתחיל חיטוב ממש בקרוב? או שכבר עדיף להישאר במכונה עד סוף חיטוב?
לעצרי אין לנו פולי בחדר כושר ='[ (צבא וזה....)
במכונה הטווח תנועה הוא שונה ( תלוי במכונה) לכן אם לא כואב לך אז אפשרי.. אני חושב שהדרך הטובה ביותר להחלים מהכאבים שלך היא להתחזק בזוויות האלה, ובמצבך להתחיל ממשקל נמוך ולעלות בהדרגה. לגבי החיטוב זה החלטה שלך... אני לא יודע ככ מה לומר.

• פותח/ת השרשור
במכונה הטווח תנועה הוא שונה ( תלוי במכונה) לכן אם לא כואב לך אז אפשרי.. אני חושב שהדרך הטובה ביותר להחלים מהכאבים שלך היא להתחזק בזוויות האלה, ובמצבך להתחיל ממשקל נמוך ולעלות בהדרגה. לגבי החיטוב זה החלטה שלך... אני לא יודע ככ מה לומר.
תודה רבה אחי, אני חושב שאחרי החיטוב אני אמחיל את זה מכיוון שאני לא רוצה לפגוע במסת השריר בזמן החיטוב והרבה יותר נוח לשחק עם זה בזמן מסה D=

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית