הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חייב עזרה עם הערכים

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
שלום,

עשיתי שני שינויים בתפריט חיטוב ורציתי לדעת אם זה בסדר.
אני שוקל 65 גובה 171 גיל 21.
הדבר הראשון זה הורדתי את כמות הפחמימה והחלפתי בחלבון ושומן.
הדבר השני שעשיתי זה במקום לאכול 1600 קלוריות כל יום בלי קשר לאם יש אימון או לא, אני אוכל בהתאם לאימון בגלל השוני הרב בין האימונים. יוצא לי 2000 קלוריות פעמיים בשבוע, 1500 פעמיים בשבוע 1200 פעם אחת, ו1600 פעמיים.
סהכ מבחינה קלוריות בשבוע זה אותו דבר כמו לאכול 1600 כל יום. האם זה בסדר?

מבחינת הערכים המקסימום הוא:
200 חלבון
80 שומו
140 פחמימה
והמינימום של הערכים זה:
135 חלבון
40 שומן
75 פחמימה

המקסימום קורה פעמיים בשבוע כשאני מגיע לסביבות ה2000
המינימום קורה פעם בשבוע ביום ללא אימון.

אני אשמח לתגובה רצינית ומפורטת לגבי למה זה טוב או לא.

• פותח/ת השרשור
האימונים שלי הם ככה:
ראשון: משקולות
שני: ריצה 4 קילומטר - עולה בקילוצטר כל חודש + 25 דק' כוח על משקלהגוף וגומיות + שעה שחייה - זה אימון כדורמים
שלישי: שעה וחצי קרב מגע + חצי שעה שחייה קצב בינוני
רביעי: משקולות
חמישי: יום חופשי
שישי: כמו יום שני
שבת: אימון כדורמים שכולל שעה כוח משקל גוף חצי שעה שחייה ושעה עד שעה וחצי משחק אימון

בכדורמים אני מגיל 6 חדר כושר כבר שנתיים. מתאמן בשביל הכדורמים ובשבילי. בעבר הייתי מאוד שמן 90 קילו עם 28% שומן
עכשיו המטרה שלי היא לרדץ את ה12% כי אני מרגיש שזה חסם שעוצר אותי. אחרי זה אתחיל מסה.

אני מציע לך שתתחיל מסה מעכשיו כשאתה עוד באחוז שומן גבוה ואז להתחיל בחיטוב אבל אם יש לך סיבה אחרת אז זה בסדר...נראה לי שתקבע לך את הקלוריות בתפריט שלא יהיה לך כל מיני שינויים בגוף למשל: יום משקולות שאחריו הגוף צריך כמעט יומיים להתאושש אז אתה צריך כמות קלוריות נכבדת אבל אתה מרעיב את עצמך כך וזה יגרום לירידה בטסטוסטרון בטווח הארוך ובסופו של דבר לאימון יתר ואי יכולת להתאושש מאימונים אז ההצעה שלי זה כך: תתחיל מעל הנייטרלי שלך ב300 קלוריות ואם אתה מרגיש שאתה משמין תוריד קצת ואם לא תוסיף עוד קצת...ואם אתה מתאמן לחיטוב אז תתחיל מתחת לנייטרלי ב200 ואם אתה מרגיש שאתה לא יורד תוריד עוד קצת אבל ברגע שאתה מתחיל להרגיש עייף כל הזמן ואין לך אנרגיה בכלל תחזור לנייטרלי ותוריד קלוריות לאט..אני יודע שזה הרבה לעכל אבל אני חושב שזאת הדרך הנכונה לעשות את זה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, אז עדיף לאכול בערך אותה כמות כל יום?
כי נגיד בימי שני ושישי האימונים ממש חזקים יוצא לי לשרוף 1000-1200 לעומת משקולת ששורף 250-350
ואני מעדיף עוד חיטוב, קשה לי עדיין לעלות מסה

הדבר היחידי שהגוף יעבוד איתו זה קביעות כי לשנות דבר חשוב כל כך כמו הקלוריות בצורה קיצונית כל כך(מ1600 ל 1200) ועוד בתקופות אימונים כל כך אינטנסיבית זה רק יבלבל את הגוף ואת מאזן ההורמונים ובסוף יגרום רק לנזק אז תתחיל מתחת לנייטרלי ב 200 לבנתיים ותראה איך אתה מסתדר ותוסיף/תוריד לפי איך שאתה מרגיש.

• פותח/ת השרשור
אחלה, אני אשמח גם לתגובה ממישהו מהבעלים של האתר, לוודא שאכן הדברים נכונים.
fasoo אני לא מזלזל בדעה שלך פשוט רוצה עוד אחת.

לשנות דבר חשוב כל כך כמו הקלוריות בצורה קיצונית כל כך(מ1600 ל 1200) ועוד בתקופות אימונים כל כך אינטנסיבית זה רק יבלבל את הגוף
זה מבוסס על משהו או שזאת השערה שלך? כי אני יכול לחשוב גם על טיעון הפוך, לפיו אם באמת חשובה "הקביעות" אז מה שחשוב לשמור קבוע הוא העודף (או החוסר) הקלורי בכל יום, כלומר דווקא כן לאכול יותר ביום של אימון.

• פותח/ת השרשור
בדיוק..ולכן הגעתי למסקנה שאני אוכל שונה בימים שונים..מאחר ויש לי יומיים בשבוע בהם האימונים מוציאים ממני 1000 קלוריות (וזה בהערכה גסה למטה..האימון כולל ריצה 4 קילומטר + 45 דק' אימון כוח משקל גוף וגומיות + שעה שחיה) ולעומת זאת יש לי פעמיים אימון שהוא רק משקולות שמוציא ממני רק 300 קלוריות לאימון..האם באמת לאכול את אותם קלוריות בכל יום זה נכון? אני לא יודע ולכן הייתי שמח לשמוע דעה של אחד המומחים כאן באתר. אני רוצה מחר כבר להתחיל את השינוי, או להמשיך בתוכנית. אשמח לעזרה מאחד האחראים של האתר.

זה באמת מבוסס על מחקרים שתמצא בכל מקום באינטרנט אבל בוא נחשוב על זה לרגע...חמישה ימים שיש לך כמות קלוריות שונה שזה בעצם תוכנית דיאטה שתהיה קבועה במשך כמה חודשים שזה בעצם בסדר אבל מה שהתכוונתי זה שהשינוי בכמות הקלוריות מיום ליום ייפגע בהתאוששות שלך מהיום הקודם כי זה מעט מדי קלוריות אבל אתה והחישובים שלך כי את כל זה גם אני עברתי והרגשתי שאם אני ממשיך או שאני מת מעייפות או שאני מתאבד.

• פותח/ת השרשור
אז מה אתה ממליץ לעשות?

לאכול כל יום אותו דבר, ואז לגווע ברעב בימים של אימון עצים ולהרגיש מפוצץ ביום מנוחה?

או לאכול הרבה ביום של אימון עצים ומעט ביום ללא אימון (יש רק אחד כזה..) ולהישאר תקוע 😣

נראה לי שהפתרון הכי טוב זה להישאר על נייטרלי כל השבוע ורק יום אחד בשבוע שאתה תקבע אותו תעשה העמסה של פלוס 300-400 קלוריות....תנסה את זה כתקופת ניסיון לשבועיים ותראה איך הולך לך ותעדכן .

בקיצור אתה אוכל את מה שהגוף שלך צריך ושורף את מה שאתה שורף באימון כך אתה מתאזן מבחינת תזונה ויום אחד עושים העמסה בכדי לעשות מין שוק לגוף שזה אמור גם לעזור

• פותח/ת השרשור
אני שוקל 65 על 171 עם 14.5% שומן בן 21..

זה אומר שאני צריך לאכול כל יום 1900 קלוריות, בלי קשר לאם יש אימון ואיזה סוג של אימון..ובנוסף לזה לעשות יום אחד של פלוס 500 קלוריות? כשביום הזה מינימום שומן ובעיקר פחמימות?

זה לא המון? כאילו..אני מודע לזה שזה לא נחשב הרבה לאחד שמתאמן הרבה, אבל זה יותר ממה שאני אוכל עכשיו אז איך אני ארזה ככה? חח זה משגע אותי

במשקל שאתה נמצא בו הייתי ממליץ לך על מסה לכמה חודשים ורק אז להיכנס לחיטוב, אין לך הרבה מה להוריד

• פותח/ת השרשור
אני מסכים..אני גם רזה..אבל אני כבר עכשיו על 14.5% שומן..כמה כבר אני אוכל להעלות בלי לעבור את ה15%? ואם יש לי אחוז שומן כזה, זה אומר שיש לי 9.3 קילו שומן בגוף..כולה 3 ממנו אני רוצה לקצץ חחח ואז אני אהיה בן אדם מאושר לחלוטין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית