הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע בחיטוב

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
אני יודע שהרבה דיברו על זה כאן וגם עברתי על ההודעות אבל אשמח לתגובה יותר מדוייקת אלי.

אז ככה:

התחלתי לפני בערך שנתיים עם 85 קילו ואחוז שומן גבוה (לא מדדתי באותה תקופה) אחרי ששיניתי קצת אורח חיים ירדתי ל67 ואז כבר נמדדתי והייתי 27% שומן. הלכתי לדיאטנית וקיבלתי תפריט דיאטה שכלל בסביבות ה 200 גרם פחמימה 180 גרם חלבון ו30 גרם שומן. אחרי תקופה של כחצי שנה - 8 חודשים ירדתי למשקל 62 עם 12.5% שומן.

ההתלהבות גרמה לי קצת לאבד ריכוז בשמירהה על הדיאטה (מה גם שכבר היה לי מאוד קשה) ועליתי במשך 3-4 חודשים ל66 עם 15% שומן, פה כבר לא הייתי מרוצה ואז הכרתי את האתר הזה והתחלתי תפריט חיטוב דל פחמימה. כרגע אני עומד על 65 עם 14% שומן. ופה אני תקוע (בן 21 גובה 170 - מתאמן 6 פעמים בשבוע : 4 אירובי + 2 משקולות).

אני אוכל בגרעון יומי גדול, בערך 700-800 (אחרי ההוספות לאימון) בפועל יוצא שאני אוכל בסביבות ה 1500-1900 (RMR = 1900) אבל לאחר הורדת הקלוריות מהאימון יוצא גרעון יחסית גדול.

ואני ככה כבר חודש..וכלום..שום דבר - אני מודה..העמסה מעולם לא עשיתי..חוץ מאיזה פעמיים שהיו לי התקפי בולמוס מטורפים בעבר (בתקופה של ה 12.5% הייתי ממש רעב פעם אחת ופשוט אכלתי את כל הבית עד שכמעט הקאתי אחרי שסיימתי).

השאלה היא איך אני מתקדם הלאה..מה יגרום לי להוריד עוד שומן ולרדת ולשבור את המחסום הזה של ה12% שומן..אני ממש רוצה לרדת לאזור ה11%-10% ואז להתחיל להעלות מסה כמו שצריך, אני מודע לכך שאני רזה אבל מה לעשות תמיד הייתי שמן ואני חייב לעצמי להגיע להכי נמוך שאפשר כדי שאוכל פסיכולוגיות להעלות משקל..כרגע באמת שלא מסוגל.

אז נגיד ותגידו לי לעבור לנייטרלי, אבל אם עכשיו שאני בגרעון כזה גדול אני לא זז, אם אני אעלה פתאום עוד 700 קלוריות כל יום אני לא אעלה במשקל ממש? שלא לדבר על לעבור עכשיו למסה..

האם לעשות העמסה ואז להמשיך בחיטוב? להעלות לאט לאט..

משהו חייב להשתנות כי כרגע אני אוכל (אם לא מחשיבים אימון והתוספות) 1400 קלוריות ביום ולא זז במשקל ובאחוזי שומן..לרדת מפה עוד כשאני עושה המון אירובי זה כבר מרגיש לי מסוכן (אני שחקן בקבוצה אז לא יכול לבטל האירובי).

אז..מה עושים במצב כזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית