הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט לשיפוטכם.

• פותח/ת השרשור
כנראה בגלל שאתה מתאמץ לקחת את המוט בהתחלה (ראה תמונה**)

זה הכלוב המעאפן של החד"כ החדש. או שהבר גבוה מדי (המצב הנוכחי) או שהוא נמוך מדי. גם המעבר בין גובה לגובה הרבה יותר מציק כי הוו נשלף (בניגוד לסט קבוע של וו-ים).

**הוצאת לשון או שאני מדמיין?

😃 לכלוך על המראה אני מאמין ... לא זכורה לי הוצאת לשון מיוחדת ...

מישהו העיר לי על זה ובעקבות ההערה הרחבתי את הפיסוק שלי. הסרטון זה לאחר ההרחבה. ככה שכנראה זה לא בדיוק עזר. הבנתי שזה לא בריא למיניסקוסים.

אתה יכול לפרט ?
תראה את התמונה שהוא צירף
) היכנס מתחת למוט כשהחזה שלך למעלה וגבך העליון והתחתון מכווצים.
2) ודא שאתה עומד בתנוחה מאוזנת משמאל לימין, אחוז במוט וודא כי האחיזה שלך מאוזנת משמאל לימין.

3) אחוז במוט באמצעות אחיזה ללא הבהונות. דבר זה יבחן את גמישות הכתפיים, המרפקים ופרק היד. ככל שידייך קרובות יותר אחת לשנייה (במידת ההיגיון – אינך אמור לגעת באוזניים עם כפות הידיים)כך הגב העליון יהיה מכווץ יותר והמוט ישב טוב יותר. שים לב שאינך תומך במוט בעזרת הידיים, אלא דוחף את המוט כנגד הגב. כמו כן, שים לב שפרק היד שלך אינו מתעקם לשום כיוון – הוא צריך ליצור קו ישר עם האמה.

4) הנח את המוט על גבך לאורך חלקם התחתון של הטרפזים והדלתא האחורית (פוזיציית Low bar). הרם את המרפקים מאחוריך כמה שיותר גבוה בזמן שאתה משאיר את החזה שלך למעלה. אתה עשוי להרגיש מתיחה עמוקה בשרירי החזה, כמו גם השרירי הדלתא, כתוצאה מכך.

5) שאף אוויר עמוק ככל שאפשר, וודא כי גבך מכווץ, התכופף מעט והוצא את המוט מתוך המעמד. שים לב שאינך נשען קדימה ומבצע "בוקר-טוב" (תרגיל ה Good Morning – GM) על מנת להוציא את המוט מהמעמד, שכן תאבד כך את הכיווץ בגב ותסתכן בפציעה.

6) עמוד זקוף לגמרי, כשהמוט עדיין מונח על חלקם התחתון של הטרפזים והדלתא האחורית, התרחק מן המעמד בשלושה צעדים:

• פותח/ת השרשור
סקוואט לשיפוטכם חוזר - והפעם, הבר יותר נמוך.

100 קילו. ממש חשוב לי לדעת מה דעתכם לפני שאני מתקדם במשקלים.

אתה לא שובר מקביל ואתה לא מתיישב מספיק אחורה. במידה ואתה עושה LB תסתכל קצת על סרטונים אני לא חושב שאתה מבין את התנועה..
אם אתה עושה HB אז חסר לך רק עומק.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
איך בעצם LB\HB משנה את התנועה של הסקוואט? מה ההבדל בתנועה עצמה? זה לא אמור להיות אותו דבר בשתי המצבים (שנבדלים אחד מהשני באחיזת המוט בעצם?)

squats.jpg

FSQ-HB-LB

• פותח/ת השרשור
נצא מנקודת הנחה שאני עושה פה HB (יש מצב שלא ?) הנה נסיון נוסף לשבור מקביל כהלכה ובכלל לעשות סקוואט שיצדיק העלאה של משקלים (בסרטון 5X100)

זה לא HB, עומק לא אחיד, אבל שובר בחזרות הראשונות.
אל תעלה משקלים, ההפך, תוריד ותעבוד על טכניקה.

ממש כואב לי במפרקים של היידים מהסרטון האחרון התמונה העליונה נכונה
3b35.jpg

מנח B נכון
18641372.jpg

ואני עוד אחת עם דלקות חוזרות במפרק ביד ימין, לא כדאי לך להיות כמוני 😃

• פותח/ת השרשור

אז מה זה ? אני בטוח שזה איזה משהו לא טוב, השאלה מה שם מתפספס? מה אפשר לשפר ? איך התנועה אמורה להיות ביחס למה שאני עושה ? מה בטכניקה לא נכון ובמקביל, מה נכון וטוב בטכניקה?

ההפך, תוריד

כמה להוריד ? אני רוצה לשתף אתכם ברגע של תסכול. כל כך בא לי להתקדם ולראות תוצאות ואני לא מתקרב, ההפך, אני אמור להוריד משקל ולחזור לנקודת ההתחלה. איך בעצם אני מתקדם ככה ? זה מרגיש כמו צעד אחד קדימה ושניים לאחור. התשובה האוטומטית תהיה לבטח "מה אתה מעדיף ? פריצת דיסק ?" (או משהו כזה). אבל בכל זאת, אין דרך להמשיך ולהתקדם במקביל לעבודה נכונה על סקוואט ? לא יודע, תרגילי עזר, יותר חזרות. צריך לציין את זה כחסרון משמעותי בתוכנית ה-SS לדעתי ...

ואני עוד אחת עם דלקות חוזרות במפרק ביד ימין, לא כדאי לך להיות כמוני

תודה על ההכוונה, והתמונות. ממש לא בא לי דלקות 😃

ממש כואב לי במפרקים של היידים מהסרטון האחרון התמונה העליונה נכונה
צפה בקובץ המצורף 15982

מנח B נכון
צפה בקובץ המצורף 15983

ואני עוד אחת עם דלקות חוזרות במפרק ביד ימין, לא כדאי לך להיות כמוני 😃
דווקא עניין המרפקים שנוי במחלוקת, במיוחד בהיי באר. עדיף שהמרפקים יהיו למטה ולא אחורה\למעלה

דווקא עניין המרפקים שנוי במחלוקת, במיוחד בהיי באר. עדיף שהמרפקים יהיו למטה ולא אחורה\למעלה
ואיך הוא 'מתחמק' מדלקות במפרק? זה נראה ממש כואב..

מפרק ומרפק הם שני דברים שונים, הכף יד לא בהכרח מושפעת מהגובה של המרפקים
אני האמת התכוונתי למפרק של כף היד, ולא למרפק 😃 הוא פשוט ממש מעקם אותו באחיזה

• פותח/ת השרשור

ושוב אתכם (שימו לב שהחזרות שונות בכוונה). אני יותר מאשמח לשמוע מה דעתכם !

Back
למעלה תחתית