הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סשן שלשות- בנץ', מתח, סקוואט, דדליפט, קלין & ג'רק, סנאץ'+ בונוס: בייספס

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
משקלים:

בנץ'- 90 קילו
מתח- 103 קילו
סקוואט- 100 קילו
דדליפט- 110 קילו
קלין & ג'רק- 60 קילו
סנאץ'- 40 קילו
בייספס- 40 קילו

*הקלין אנד גרק והסנאץ' בוצעו בפעם הראשונה בחיים.

תהנו:

יש לאמריקאים סגנון מוזר כזה שהם קוראים לו Hip Clean ברח לי השם של ההוא מקליפורניה סטריינט'.
להגיד שאני מעודד קלין עם משיכה מהידיים? נייט.
מעניין. מה הטיעון לטובת משיכה עם הידיים?

עריכה: אתה מדבר על גלן? אני לא ממש מתמצא בו אבל דוני שאנקל קצת עושה מה שאתה אומר. אולי הזיכרון מטעה אותי.

מעניין. והטיעון לטובת משיכה עם הידיים?

עריכה: אתה מדבר על גלן? אני לא ממש מתמצא בו אבל דוני שאנקל קצת עושה מה שאתה אומר. אולי הזיכרון מטעה אותי.
ברח לי השם... אני אזכר וגם שנקל. הטיעון? מוט מגיע יותר גבוה ויותר קל להפוך. חפש ביו טיוב hip clean

תשמע את הקלין אנד ג׳רק אני יכול לשפר אבל הסנאץ׳ פשוט תרגיל מוזר. באיזה רוחב צריך להחזיק ואיך לעזאזל מעיפים את המוט למעלה עם ידיים ישרות?
ברח לי השם... אני אזכר וגם שנקל. הטיעון? מוט מגיע יותר גבוה ויותר קל להפוך. חפש ביו טיוב hip clean
בחור שחור וחטוב נכון?

כיפוף בזרועות זה פיצוי על גב עליון יותר רך על מנת לשמור על מוט קרוב. זאת לא טכניקה, אלא אלתור.
בלקוול, מורמן, שאנקל, לכולם יש קיפוזיס קצת יותר מודגש כנראה.

כיפוף בזרועות זה פיצוי על גב עליון יותר רך על מנת לשמור על מוט קרוב. זאת לא טכניקה, אלא אלתור.
בלקוול, מורמן, שאנקל, לכולם יש קיפוזיס קצת יותר מודגש כנראה.
וזה עובד להם נהדר.

אפשר הסבר? אני לא חושב שהבנתי את כוונת המשורר.

אם אתה לא מצליח לייצר מספיק פשיטה בגב העליון אי אפשר לשמור את המוט על הרגליים. וידיים באות לעזרת חבר.
אתה לא תראה את זה אצל סינים או רוסים בגלל שאדם עם קיפוזיס יפסל. אצל האמריקאים בגלל שהספורט כל-כך קטן, כל אחד יכול להתחרות ברמות הגבוהות. לכן, יצא לכיפוף בזרועות מוניטין אמריקאי.
אולי גם בגלל שאמריקאים עם נייח יותר (sedentary) אז כיפוף בזרועות הוא בעייה נפוצה אצל משקולנים שם (וגם אצלנו).

הכי טוב זה להרים מוט עם קצת משקל ולראות בעצמך, פעם אחת תקשית חזק, ופעם אחת תקשית פחות. ותראה מה אתה עושה עם הזרועות כדי לשמור מוט על הרגליים.

אם אתה לא מצליח לייצר מספיק פשיטה בגב העליון אי אפשר לשמור את המוט על הרגליים. וידיים באות לעזרת חבר.
אתה לא תראה את זה אצל סינים או רוסים בגלל שאדם עם קיפוזיס יפסל. אצל האמריקאים בגלל שהספורט כל-כך קטן, כל אחד יכול להתחרות ברמות הגבוהות. לכן, יצא לכיפוף בזרועות מוניטין אמריקאי.
אולי גם בגלל שאמריקאים עם נייח יותר (sedentary) אז כיפוף בזרועות הוא בעייה נפוצה אצל משקולנים שם (וגם אצלנו).

הכי טוב זה להרים מוט עם קצת משקל ולראות בעצמך, פעם אחת תקשית חזק, ופעם אחת תקשית פחות. ותראה מה אתה עושה עם הזרועות כדי לשמור מוט על הרגליים.
כשאתה אומר פשיטה, אתה מתכוון לזווית גב או מנח גב?
כי אם אתה מדבר על מנח גב, לא הבנתי אותך. מנח עמוד שדרה ניטרלי יוצר גב ישר וכשאורך הגב "נפרס" בקו ישר הוא מגיע רחוק יותר, מה שמצריך פשיטת כתף חזקה יותר (ו\או כיפוף מרפקים כ"עזרה") על מנת לשמור על המוט צמוד לגוף.

אם אתה מדבר על זווית הגב, אז בעיקרון זה דבר טוב שהגב נמצא בזווית אופקית עד שלב יחסית מאוחר, כי ככה ניתן לנצל את המשיכה השנייה יותר טוב. במצב כזה האמת שזה נשמע יותר הגיוני שהם יעזרו בכיפוף מרפקים על מנת לשמור על המוט קרוב לגוף, אז עכשיו במחשבה שנייה נראה לי שלזה התכוונת. אבל לא הבנתי איך זה קשור לקיפוזיס. קיפוזיס רק מקרב את המוט לגוף ע"י יצירת גב פחות ישר ויותר עגול, שעקב כך מגיע פחות רחוק (מבחינה אופקית).

לגביי הסינים והרוסים, מה הכוונה ביפסל? זה עובד שם כמו פס ייצור, מסכים איתך, ככה שמי שיש לו קיפוזיס לצורך הדוגמה לא יבחר מגיל קטן לאקדמיות וכאלה. אבל אם הוא יתאמן ויהיה טוב, אף אחד לא יפסול אותו... תקן אותי אם אני טועה - זה פשוט לא יכניס אותו אוטומטית לאקדמיות, אבל לא ימנע ממנו להתאמן בלי קשר ולהיות טוב (או לא טוב). אני טועה במה שאני אומר?

ולגביי האמריקאים, מה הכוונה שהם עם יותר sedentary? מה זה משנה מה רוב האוכלוסייה, אלה שמגיעים רחוק הם גם ככה אלה שמלכתחילה מוכשרים והתאמנו מגיל צעיר, הם עצמם לא sedentary. זה לא שהאבולוציה כבר עובדת עליהם והעובדה שיש שם בעיות אוביסיטי כבר נראות בצורה אבולוציונית - אבולוציה לא עובדת ברמה של 50 או 100 או 1000 שנה...
אבל אולי לא הבנתי אותך טוב, זו אופציה הגיונית

אשמח שתשפוך אור על הנקודות שבהן לא ירדתי לסוף דעתך...😃

כשאתה אומר פשיטה, אתה מתכוון לזווית גב או מנח גב?
כי אם אתה מדבר על מנח גב, לא הבנתי אותך. מנח עמוד שדרה ניטרלי יוצר גב ישר וכשאורך הגב "נפרס" בקו ישר הוא מגיע רחוק יותר, מה שמצריך פשיטת כתף חזקה יותר (ו\או כיפוף מרפקים כ"עזרה") על מנת לשמור על המוט צמוד לגוף.

אם אתה מדבר על זווית הגב, אז בעיקרון זה דבר טוב שהגב נמצא בזווית אופקית עד שלב יחסית מאוחר, כי ככה ניתן לנצל את המשיכה השנייה יותר טוב. במצב כזה האמת שזה נשמע יותר הגיוני שהם יעזרו בכיפוף מרפקים על מנת לשמור על המוט קרוב לגוף, אז עכשיו במחשבה שנייה נראה לי שלזה התכוונת. אבל לא הבנתי איך זה קשור לקיפוזיס. קיפוזיס רק מקרב את המוט לגוף ע"י יצירת גב פחות ישר ויותר עגול, שעקב כך מגיע פחות רחוק (מבחינה אופקית).

השלב הקריטי הוא מעל הברך, כאשר הכתפיים לפני המוט. הקיפוזיס לא יקרב את המוט לרגליים, אלא יגרום לכך שהוא יהיה נמוך יותר. כאשר המוט יגיע למותן הוא יהיה נמוך מדי. לכן הם מכופפים ידיים כדי לשמור את המוט במגע, ולהכניס אותו למותן.
לגביי הסינים והרוסים, מה הכוונה ביפסל? זה עובד שם כמו פס ייצור, מסכים איתך, ככה שמי שיש לו קיפוזיס לצורך הדוגמה לא יבחר מגיל קטן לאקדמיות וכאלה. אבל אם הוא יתאמן ויהיה טוב, אף אחד לא יפסול אותו... תקן אותי אם אני טועה - זה פשוט לא יכניס אותו אוטומטית לאקדמיות, אבל לא ימנע ממנו להתאמן בלי קשר ולהיות טוב (או לא טוב). אני טועה במה שאני אומר?
אני לא הייתי בבית-ספר רוסי, אבל אני מאמין שהמאמן יגיד לו שהוא לא מתאים ושיעבור להאבקות. כמו שלא מקבלים אשכנזים בארץ לשחק כדורגל אלא אם זה להיות שוער, ושולחים אותם לשחק טניס או כדורסל 😛
ולגביי האמריקאים, מה הכוונה שהם עם יותר sedentary? מה זה משנה מה רוב האוכלוסייה, אלה שמגיעים רחוק הם גם ככה אלה שמלכתחילה מוכשרים והתאמנו מגיל צעיר, הם עצמם לא sedentary. זה לא שהאבולוציה כבר עובדת עליהם והעובדה שיש שם בעיות אוביסיטי כבר נראות בצורה אבולוציונית - אבולוציה לא עובדת ברמה של 50 או 100 או 1000 שנה...
אבל אולי לא הבנתי אותך טוב, זו אופציה הגיונית

קודם כל, רוב האמריקאים לא מושכים כך, נכון?
חוץ מזה, הם כן נייחים. הם אולי התעסקו בספורט מגיל צעיר, אבל זה רק מספר שעות בשבוע. בוא נגיד שזה לא מה שקורה אצל הסינים, וניכר במספר החבר'ה שעושים סקוואט ג'רק.

השלב הקריטי הוא מעל הברך, כאשר הכתפיים לפני המוט. הקיפוזיס לא יקרב את המוט לרגליים, אלא יגרום לכך שהוא יהיה נמוך יותר. כאשר המוט יגיע למותן הוא יהיה נמוך מדי. לכן הם מכופפים ידיים כדי לשמור את המוט במגע, ולהכניס אותו למותן.
אוקיי, אז אתה מדבר על המיקום האנכי שלו, מבחינת גובה, לא מבחינת מיקום אופקי מבחינת קדימה-אחורה ממרכז כף הרגל לצורך העניין.
כשאתה אומר מרחק מהגוף מבינים שאתה מתכוון למרחק אופקי כלומר קדימה-אחורה ממרכז כף הרגל. בקטנה ;)

חוץ מזה, הם כן נייחים. הם אולי התעסקו בספורט מגיל צעיר, אבל זה רק מספר שעות בשבוע. בוא נגיד שזה לא מה שקורה אצל הסינים, וניכר במספר החבר'ה שעושים סקוואט ג'רק.
שמע, אני דווקא לא מסכים איתך, כי גם אם הם נייחים יחסית לסינים, עדיין אתה שוכח שמדובר ברמות האלה באנשים מאוד מאוד מאוד מוכשרים שבכל דבר פיזי הם הצטיינו ומצטיינים ותמיד מובילים בהכל אם זה בפוטבול בבי"ס או בכדורסל או בכל דבר אחר, הם אלה שמתבלטים
אלה שמתבלטים בד"כ יותר פעילים, וגם אם לא - אני לא רואה משהו ש"נייחות" גורמת לו שגורם לך למשוך עם מרפקים כפופים למעט כוח נמוך, קוארדינציה ירודה וכו', ואלה דברים שיש להם big time, אחרת הם לא היו מגיעים לאן שהגיעו...

זה שהסיני מתאמן מגיל קטן 5 פעמים בשבוע ובשאר הימים רץ וקופץ בשיעורי ספורט לא נשמע לי כמו משהו שעושה הבדל בין אמריקאי שמגיל קטן מתאמן רק 3-4 פעמים בשבוע ובשאר הזמן so called לא רץ וקופץ בשיעורי ספורט (לא מבחינת הבדלי טכניקה כאלה שאחד מושך טוב ואחד מושך חרא עם טעות סופר בסיסית)

אם ככה היה אפשר לראות הבדלים כאלה בכל הענפים בין האמריקאים לסינים והרוסים, אבל אין. באולימפיאדות ארה"ב עדיין מתבלטת חזק מאוד, רק בהרמת משקולות הם off, והסיבות לכך (לדעתי) הן לא העובדה שהם נייחים יחסית לשאר העמים...

אם ככה היה אפשר לראות הבדלים כאלה בכל הענפים בין האמריקאים לסינים והרוסים, אבל אין. באולימפיאדות ארה"ב עדיין מתבלטת חזק מאוד, רק בהרמת משקולות הם off, והסיבות לכך (לדעתי) הן לא העובדה שהם נייחים יחסית לשאר העמים...
usaw ידועה "לשמצה" בחומרה שלה ביחס לבדיקות סמים. קנדריק פאריס לדוגמא סיפר שהוא חייב לדווח להם על כל מקום שהוא נמצא בו ושהם כבר באו לבקר אותו במהלך חופשה במספר מקומות בעולם.

אוקיי, אז אתה מדבר על המיקום האנכי שלו, מבחינת גובה, לא מבחינת מיקום אופקי מבחינת קדימה-אחורה ממרכז כף הרגל לצורך העניין.
כשאתה אומר מרחק מהגוף מבינים שאתה מתכוון למרחק אופקי כלומר קדימה-אחורה ממרכז כף הרגל. בקטנה ;)

עד הדאבל-ני-בנד זה בדיוק זה. בלי קשר למרכז כף הרגל אבל, אלא הרגליים.

המשקולנים בארה"ב הם לא אתלטים ברמה הגבוהה ביותר כמו שאתה מתאר. הם אנשים שהקדישו את עצמם לספורט זניח שמשלמים בו חרא. רובם שיחקו במקצועות אחרים בקולג' ולא היו מספיק טובים כדי להפוך מקצוענים.

usaw ידועה "לשמצה" בחומרה שלה ביחס לבדיקות סמים. קנדריק פאריס לדוגמא סיפר שהוא חייב לדווח להם על כל מקום שהוא נמצא בו ושהם כבר באו לבקר אותו במהלך חופשה במספר מקומות בעולם.
כל ספורטאי אמריקאי במקצוע אולימפי נתון לבדיקות האלה. בהרמת משקולות אין מספיק כסף ואינטרס ציבורי כדי "לנצח" את הבדיקות.
חפש על קרל לואיס וסרינה וויליאמס כדי להבין איך אפשר להתחמק גם מהבדיקות הקפדניות כשרוצים.

כל ספורטאי אמריקאי במקצוע אולימפי נתון לבדיקות האלה. בהרמת משקולות אין מספיק כסף ואינטרס ציבורי כדי "לנצח" את הבדיקות.
חפש על קרל לואיס וסרינה וויליאמס כדי להבין איך אפשר להתחמק גם מהבדיקות הקפדניות כשרוצים.

השכלתי,תודה!

עד הדאבל-ני-בנד זה בדיוק זה. בלי קשר למרכז כף הרגל אבל, אלא הרגליים.
אז לא הבנתי. איך קיפוזיס גורם למוט להתרחק מהרגליים (לכיוון קדימה, לא למטה)

המשקולנים בארה"ב הם לא אתלטים ברמה הגבוהה ביותר כמו שאתה מתאר. הם אנשים שהקדישו את עצמם לספורט זניח שמשלמים בו חרא. רובם שיחקו במקצועות אחרים בקולג' ולא היו מספיק טובים כדי להפוך מקצוענים.
זה נכון, אבל אל תסחף, זה לא שהם גרועים. אנשים שמגיעים לרמה שהם מנקים 200 קילו בעד 105 לצורך הדוגמה הם בהגדרה מאוד מאוד מאוד מוכשרים. זה שהכשרונות הכי גדולים בארה"ב הולכים בד"כ לענפים אחרים כדוגמת פוטבול זה נכון, אבל זה לא אומר שבWL מדובר על אנשים עם חרא גנטיקה.
הם עדיין יותר מוכשרים בהרבה מאוד מרוב האנשים בעולם, כולל אלה שמנקים "רק" 150 קילו ועושים את זה גם הם, עם מרפקים ישרים.

כבר נכתב בדיוק מה שרציתי להגיד:

אני לא יודע עד כמה באמת "מנצחים" את הבדיקות מבחינה לוגיסטית. בטוח יש טריקים ולכלוכים, אבל אני לא חושב שזה מושחת ורקוב מהיסוד כמו בהרבה מקומות אחרים ששם האיגודים ממש מסייעים להם לא להתפס בבדיקות כשהם טסים לתחרויות "בחוץ".
זה לא שלי או למישהו כאן יש דרך לדעת, אבל אני חושב שאתה הבדיקות הם עושים, ושאם תופסים משהו אז הם נתפסים. אבל בטח הם יכולים להתקמבן בתזמונים, בלדעת מראש מה יבדקו, בלדעת מראש מתי יבדקו, בלדעת מראש את מי יבדקו וכו'.
וחוץ מזה שזה קשה לתפוס ספורטאי שמשתמש בצורה חכמה, גם עם בדיקות פתע (גם מזל משחק כאן). ובשביל להשתמש בצורה חכמה, בתכלס כל מה שאתה צריך יש בגוגל. לפני שבכלל התחלתי לדבר על רופאים ואנשי מקצוע בתחום הזה שאולי יש ואולי אין להם חומרים שעוד לא יודעים על קיומם \ לא יודעים לתפוס.

דוגמה טובה אתה יכול לקבל למשל מMIRCERA (החברה שפיתחה את הCERA). המנהל שלהם אמר שברגע שיצאו שמועות על זה, האפשרויות העסקיות הכי בולטות והכי מהירות שהיו לו היו בתחום הספורט. הוא ספציפית בסוף בחר ללכת עם הוועד האולימפי ופיתח בשבילם בדיקה שיכולה לגלות את הסם (ואז ראשיד ראמזי נתפס), אבל באותה מידה הוא היה יכול לבחור שלא, ולעשות קופה מהמאמנים והספורטאים במקום מהוועד האולימפי שאני מניח ששילם לו בשביל שיפתח בדיקה לגילוי החומר. בנוסף לתעשייה הרפואית.

ותהיה בטוח שיש גם כיום חומרים כאלה, שהוועד האולימפי לא יודע לגלות או בכלל לא יודע על קיומם. זה עסק מאוד טריקי.

1nggA.jpeg

מה נסגר איתך. B גדול מA כי הם מתחברים לנקודות שונות בשוק שהוא בזווית.

גב עגול = גב "קצר יותר" מבחינה אופקית
גב ישר = גב "ארוך יותר" מבחינה אופקית

למה עם גב עגול מרימים יותר משקל בדדליפט? כי זה מקצר את המרחק האופקי בין הציר (האגן) למוט, מה שמקטין את המומנט (מומנט = משקל*מרחק)
זה מקצר את המרחק האופקי בין המוט לאגן כי גב עגול הוא "קצר" יותר אופקית. איפה הסתבכת.

מה נסגר איתך. B גדול מA כי הם מתחברים לנקודות שונות בשוק שהוא בזווית.

גב עגול = גב "קצר יותר" מבחינה אופקית
גב ישר = גב "ארוך יותר" מבחינה אופקית

למה עם גב עגול מרימים יותר משקל בדדליפט? כי זה מקצר את המרחק האופקי בין הציר (האגן) למוט, מה שמקטין את המומנט (מומנט = משקל*מרחק)
זה מקצר את המרחק האופקי בין המוט לאגן כי גב עגול הוא "קצר" יותר אופקית. איפה הסתבכת.

הטעות שלי הייתה כשציירתי את שתי הנקודות במרחק מהשוק. הייתי צריך לשים את A על השוק, והמרחק בין השוק לB היה המרחק שסוגרים באמצעות הכיפוף בזרוע. להזכירך, זו השאלה ששאלת. אני לא מבין מה בין זה לדדליפט או למומנט על האגן.
נראה לי שאיבדנו אחד את השני.... אני אנסה לחזור לדיון המקורי
מלמדים מישהו להרים מוט קרוב לגוף. יש לו בעייה לעשות את זה:המרחק בין השוק לB. הוא מכופף ידיים כדי להצמיד את המוט. בשלב הראשון המוט נצמד לשוק. בהמשך הוא משתמש בזרועות כדי להכניס את המוט לתוך המותן.

הטעות שלי הייתה כשציירתי את שתי הנקודות במרחק מהשוק. הייתי צריך לשים את A על השוק, והמרחק בין השוק לB היה המרחק שסוגרים באמצעות הכיפוף בזרוע. להזכירך, זו השאלה ששאלת. אני לא מבין מה בין זה לדדליפט או למומנט על האגן.
נראה לי שאיבדנו אחד את השני.... אני אנסה לחזור לדיון המקורי
מלמדים מישהו להרים מוט קרוב לגוף. יש לו בעייה לעשות את זה:המרחק בין השוק לB. הוא מכופף ידיים כדי להצמיד את המוט. בשלב הראשון המוט נצמד לשוק. בהמשך הוא משתמש בזרועות כדי להכניס את המוט לתוך המותן.
את זה הבנתי, אבל איך זה קשור לקיפוזיס? למה מישהו עם קיפוזיס יותר "צריך" להיעזר בידיים כדי למשוך את המוט צמוד לגוף?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית